עמדת החוק הישראלי בעיניין "הגנה עצמית"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
עמדת החוק הישראלי בעיניין "הגנה עצמית"
בניגוד למה שנאמר כאן בעבר, יש לטענת "הגנה עצמית" מעמד משפטי,לעיניין שימוש בכלי יריה. החוק נקרא "חוק 34/י", ולמרות שהוא נראה די פשוט, הוא מורכב מאוד, עמוס סייגים והגבלות. אבל הוא קיים.והוא פוטר מאחריות פלילית במספר מקרים המוגדרים היטב. שווה לקרוא , להתעניין ואפילו לקבל הסבר ממשפטן.
- סליקאי זהב

מי שמעוניין לקבל את חוק העונשין במהדורה המלאה, נא לפנות אלי בפרטי בצירוף כתובת Eמייל או לEמייל שלי - nsg17c@hotmail.com
הקישור ארוך מדי מכדי להעלותו לאתר, הקובץ עצמו שוקל כ 1/2 מגה.
נועם.
הקישור ארוך מדי מכדי להעלותו לאתר, הקובץ עצמו שוקל כ 1/2 מגה.
נועם.
אהההה, מההההה, בההההה....
למען הדיוק: מדובר בסעיף 34י לחוק העונשין, התשל"ז-1977, שכותרתו היא "הגנה עצמית" ותוכנו הוא כדלקמן:
"34י. לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים".
לעניות דעתי, הסעיף נדון לא אחת בעבר, ולכן לא ממש ירדתי לסוף דבריו של יובל על "ניגוד למה שנאמר כאן בעבר".
וראו, רק למשלף http://www.netex.co.il/FlashFrame.asp?a ... omflash=0;
כמו-כן, עיון בסעיף גם לא ממש מגלה - לפחות לא לי - איזושהי התייחסות מיוחדת לכלי ירייה וכו'.
אין לי אלא לשוב ולהפנות לספר של בועז סנג'רו "הגנה עצמית במשפט הפלילי" - והחפץ בכך יעיין שם ויחכים.
עד כאן תרומתי - וממילא השאלה: מה הדיון שברצוננו להמשיך לפתח הלאה...
"34י. לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים".
לעניות דעתי, הסעיף נדון לא אחת בעבר, ולכן לא ממש ירדתי לסוף דבריו של יובל על "ניגוד למה שנאמר כאן בעבר".
וראו, רק למשלף http://www.netex.co.il/FlashFrame.asp?a ... omflash=0;
כמו-כן, עיון בסעיף גם לא ממש מגלה - לפחות לא לי - איזושהי התייחסות מיוחדת לכלי ירייה וכו'.
אין לי אלא לשוב ולהפנות לספר של בועז סנג'רו "הגנה עצמית במשפט הפלילי" - והחפץ בכך יעיין שם ויחכים.
עד כאן תרומתי - וממילא השאלה: מה הדיון שברצוננו להמשיך לפתח הלאה...
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
יוחנן, בפטיסט שלנו - עד מה מאוד חסרת לנו! (ולא שאני מדבר בשם אחרים - יש לי פיצול אישיות. גם לי.)
בזמנו (ימים יפים יותר) הייתי רואה אותך הרבה על המסך, ומגרגר וקורא.
האם חזרת?
בזמנו (ימים יפים יותר) הייתי רואה אותך הרבה על המסך, ומגרגר וקורא.
האם חזרת?
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

1) הספר של ד"ר בעז סנג'רו הוא עבודת הדוקטור שלו במשפטים בנושא "הגנה עצמית" וגם אבשלום קור יתקשה להבין אותו בגלל שהוא כתוב בז'רגון משפטי.
2) את חוק העונשין הישראלי אפשר למצוא באתר של העמותה הישראלית:
פיגור שיכלי
2) את חוק העונשין הישראלי אפשר למצוא באתר של העמותה הישראלית:
פיגור שיכלי
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד