האם קיימת טכנולוגיה זמינה לגילוי חומרי נפץ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
האם קיימת טכנולוגיה זמינה לגילוי חומרי נפץ?
בשלוש השנים האחרונות הצטיידו חברות אבטחה רבות במגלי מתכות, שערים וידניים, במטרה לגלות מחבלים לפני שאלה מצליחים לפגוע בריכוזי קהל גדולים.
אם אני לא טועה, מגלה מתכות הוא בדיוק כפי ששמו מרמז, ולא גלאי חומרי נפץ. על אף שאני זוכר מקרה בו שומר גילה את המתכת אשר נועדה לרסיסים של חגורת נפץ, נראה לי שזהו הפתרון הנכון לבעיה הלא נכונה, היות והמכשיר אינו מגלה חומרי נפץ כלל. מלבד זה, בהתבסס על מידע אשר פורסם בתקשורת, לא היו הרבה מקרים של ניסיון להברחת כלי ירייה מוסלק לחלל מאובטח במטרה לבצע ירי מאסיבי ללא אבחנה למטרות טרוריסטיות.
אזי אני רוצה לשאול: האם קיימים אמצעים טכניים כדאיים מבחינה מסחרית לגילוי חומרי נפץ, המתאימים להפעלה על ידי עובדים בעלי רמת הכשרה כמו שומרים ממרבית חברות השמירה בארץ? מהי תוספת ההשקעה הנדרשת? אני מניח שההשקעה העיקרית של חברות שמירה היא הכשרה ושכר של עובדים, אם כי אולי אני טועה.
בכל מקרה, סליקאים, נא לשמור על ביטחון מידע רגיש באשכול זה.
אם אני לא טועה, מגלה מתכות הוא בדיוק כפי ששמו מרמז, ולא גלאי חומרי נפץ. על אף שאני זוכר מקרה בו שומר גילה את המתכת אשר נועדה לרסיסים של חגורת נפץ, נראה לי שזהו הפתרון הנכון לבעיה הלא נכונה, היות והמכשיר אינו מגלה חומרי נפץ כלל. מלבד זה, בהתבסס על מידע אשר פורסם בתקשורת, לא היו הרבה מקרים של ניסיון להברחת כלי ירייה מוסלק לחלל מאובטח במטרה לבצע ירי מאסיבי ללא אבחנה למטרות טרוריסטיות.
אזי אני רוצה לשאול: האם קיימים אמצעים טכניים כדאיים מבחינה מסחרית לגילוי חומרי נפץ, המתאימים להפעלה על ידי עובדים בעלי רמת הכשרה כמו שומרים ממרבית חברות השמירה בארץ? מהי תוספת ההשקעה הנדרשת? אני מניח שההשקעה העיקרית של חברות שמירה היא הכשרה ושכר של עובדים, אם כי אולי אני טועה.
בכל מקרה, סליקאים, נא לשמור על ביטחון מידע רגיש באשכול זה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד ידידי
ממש התחרפנת , כאילו , מה עוד אתה רוצה לשמור "ביננו"?
אני לא מתפתה להתבדח על הנושא מפאת כבודך , אז בוא ונעזוב את האשכול השושואי הזה ונעסוק בהובי נטו.
מקווה באמת שתקבלו את הצעתי ברוח טובה.
ממש התחרפנת , כאילו , מה עוד אתה רוצה לשמור "ביננו"?
אני לא מתפתה להתבדח על הנושא מפאת כבודך , אז בוא ונעזוב את האשכול השושואי הזה ונעסוק בהובי נטו.
מקווה באמת שתקבלו את הצעתי ברוח טובה.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
- סליקאי זהב

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2744060,00.html
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
"FREE RON ARAD"
גילוי
אילן .
אתה תותח !!!
ליאור .
אכן כן ,כלב הוא מכשיר הגילוי הכי טוב שיש .
רק פרט קטן .-
יצא לי לראות כלב שמחפש ..... לא נעים בכלל
עמוס
אתה תותח !!!
ליאור .
אכן כן ,כלב הוא מכשיר הגילוי הכי טוב שיש .
רק פרט קטן .-
יצא לי לראות כלב שמחפש ..... לא נעים בכלל
עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
אגב דיון זה, ולא בעניין חומרי נפץ, ידוע הוא הדבר שבעת חיפוש אחר פטריות כמהין היקרות להחריד, משתמשים ברוב המקרים בחזירים ולא בכלבים, אגב, החזיר גדל כשבתפריטו מצויות גם הפטריות הללו, הנמכרות בכמאה דולר לקילו, אחרת לא ידע אחרי מה לגשש.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
קיים אמצעי פשט ומאוד יעיל .
מדובר במצלמה רגילה שעליה מורכבת עדשה מסוג X-RAY
או -X-KAYA .
זוהי עדשה שהופכת חום או קרינה אינפרה אדומה לתחום התדר של האור הנראה,
וכך מאפשרת לשקף אנשים עד עירום מלא.
בזמנו הוציאה חברת סוני מצלמה שכאשר מעבירים את המפסק לראית לילה ביום ניתן לראות דרך הבגדים.
בגלל תלונות על פגיעה בצינעת הפרט הופסק השיווק, אך כאמור מי שחפץ יכול לרכוש את העדשה בניפרד.
האמצעי די יעיל אך כאמור בגלל בעיות של צינעת הפרט אינו נפוץ.
מדובר במצלמה רגילה שעליה מורכבת עדשה מסוג X-RAY
או -X-KAYA .
זוהי עדשה שהופכת חום או קרינה אינפרה אדומה לתחום התדר של האור הנראה,
וכך מאפשרת לשקף אנשים עד עירום מלא.
בזמנו הוציאה חברת סוני מצלמה שכאשר מעבירים את המפסק לראית לילה ביום ניתן לראות דרך הבגדים.
בגלל תלונות על פגיעה בצינעת הפרט הופסק השיווק, אך כאמור מי שחפץ יכול לרכוש את העדשה בניפרד.
האמצעי די יעיל אך כאמור בגלל בעיות של צינעת הפרט אינו נפוץ.
- סליקאי ארד

יש טכנולוגיה (מפתחים ומייצרים גם בארץ) לזיהוי חומרי נפץ, אך הדבר מסובך: המכשיר גדול ונייח, אפשר רק לחלום על מכשיר ידני בסגנון המגנומטר. נדרש חדר די גדול וסביבה אינרטית. הטכנולוגיה מבוססת על "רחרחן" בדומה לגלאי גז. מכיוון שיש חומרי נפץ שונים בהרכבם הכימי, לא לכולם רגיש הגלאי. 
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד