אחיזת מחץ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אחיזת מחץ

על ידי ליאור45 » 07 נובמבר 2003, 18:34

אחת מפנינים של מסעד איוב (תקנו את האיות שלי, ברצינות) היא מושג שהוא מכנה "אחיזת מחץ" (crush grip).
הכוונה היא לאצבעות של היד החזקה האוחזות את האקדח בזמן ירי. במקום השיטה המסורתית של "40% מהאחיזה מהיד היורה, ו-60% מהיד התומכת", הוא דוגל בשיטה של אחיזה מרבית עם היד היורה, עד הלבנת הציפורניים, במאבק המתמיד נגד פלינצ'ים. הוא טוען שאם שאר האצבעות אוחזות עד הסוף, כפיפה של האצבע על ההדק לא תגרום לכפיפה נוספת של האצבעות האחרות, כך שלא יהיה פלינץ' בזמן ירי. (מתוך ספרו Combat Handgunnery).

ניסיתי את זה היום על שני כלים - סיג 228 (ירי בכורה - מאוד מאוד התרשמתי מכלי זה) ומגלוק 17C, שניהם בקוטר 9 מ"מ כמובן. עם אחיזה רפויה היה לי קשה לבטל את הפלינץ' בגלוק, אך לא בזיג (אולי בגלל זווית סחיטת ההדק, צורת הקת, או כל סיבה סבירה אחרת), ואף השגתי רמת דיוק גבוהה מהצפוי כאשר יריתי ביד אחת (חזקה וחלשה).

החיסרון הוא הרעד של היד היורה, שהוא יותר משמעותי באחיזה מוחצת. לדעתי עדיף רעד על פני פלינץ' ברגע האמת (אדרנלין גבוה, ירידה בתחושה), לפחות בטווח ירי קצר.

אתם כמובן מוזמנים לחלוק, לבאר טוב יותר, וכו'.

שבת שלום,

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 07 נובמבר 2003, 20:54

מנסיון מועט מאוד של הדרכת ירי, אני יכול לספר לך כי רובם המוחלט של היורים הסובלים מביצוע פלינצ'ים בעת ירי אינם מרגישים שהם עושים פלינץ', במקרה הטוב הם אולי מודעים לכך, אך אינם יכולים לשלוט בעניין (מזכיר מאוד את עניין הפליטה המוקדמת :wink:).
אחיזה חלשה או חזקה יותר של האקדח לא תפתור את בעיית הפלינץ', אלא שימוש נכון באצבע הלוחצת על ההדק, ההוכחה לכך, ואשמח להדגים לך זאת בפגישה אישית, היא, שניתן לאחוז את האקדח ברפיון מוחלט, אף ללא סגירת האצבעות על הקת (לא כדרך פעולה, כמובן, אלא לשם הניסוי) ובשילוב לחיצה נכונה של ההדק כל כדור יכנס ב"בול".

ההוכחה, צא ובדוק את הקלעים האולימפיים, אשר לא עושים פלינצ'ים, מן הסתם, הם אוחזים את אקדחיהם בעוצמה מינימלית ועדיין שומרים על פגיעות מעולות.

מקווה שסייעתי, ושוב, מזל טוב.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי חנן אוחיון » 07 נובמבר 2003, 21:39

ארנולד ידידי
תאוריה זאת אבד עליה הכלח לצערי עם כל הכבוד למסד איוב הגדול(מעריץ גדול שלו)
ואתן נימוקים לדברי ,ראשית אין אפשרות אנטומית להפריד בין שרירי האצבעות במידה והלפיתה חזקה מאוד עד כדי כך שהיד רועדת מהלפיתה שרירי האצבע בירי מהיר ננעלים ואז תקבל
FROZEN FINGER (אצבע קפואה) כל יורה מתחיל בירי מעשי עבר זאת גם עבדך הנאמן
כדי להמנע מפלינצ'ים היד האוחזת צריכה ללחוץ כלפי מעלה מתחת לשמורת ההדק בכיוון ההפוך לפלינצ', היד התומכת חייבת להפעיל את מיירב הכוח כדי שהאצבע של היד היורה תהיה חופשית
לירי מהיר ומשוחרר.
הסיבה השניה והעיקרית לפלינצ' נובעת ממצב ריגשי נתון בעת הירי ואסביר את דבריי
כאשר יש חשש או חוסר ביטחון ביכולת המוח יבטא זאת בפלינצ' בדרך כלל הפלינצ' יבוצע אצל כל היורים בכל הרמות כמובן שברמות הגבוהות הסבירות תהיה נמוכה מאוד אך לא מוחלטת
ככול שרמת הציפייה גבוהה וליורה יש מה להפסיד הסיכוי לפלינצ' גדל(כדור סלן באימונים מנקודת העונשין יקלע עשר קליעות מעשר בתחרות על גביע אירופה עלול להחטיא את שתי הקליעות כנ"ל בירי)סיבה נוספת לפלינצ' כאשר אדם בירי תחרותי או הגנה עצמית לא יורה במהירות הטבעית שלו ברגע שבהכרה היורה מבין זאת נלחץ מצפה לכדור ומבצע פלינצ'
קורה הרבה פעמים ליורים בירי אולמפי הרבה פעמים תשמע מהם אני לא מבין אך יש לי את כול הכדורים בבול כדור אחד בשבע היורה חכה זמן רב מעל הזמן האופטימלי הלחץ גדל ואז ביצע את הפלינצ'.
לסיכום:
כדי להמנע מפלינצים
1 . ירי במהירות הטבעית (מהירות שרואים תמונת כוונות)
2. סחיטת הדק רכה עד שהכדור מפתיע אותך ונפלט זאת הסיבה כשפולטים כדור לצערי פוגעים בהרבה מהמקרים פשוט לא מספיקים לבצע פלינצ' בשום פנים ואופן לא לחכות ליציאת הכדור זה הזמן לביצוע של הפלינצ'
3. אימונים רבים עם דרגת קושי גבוהה בתנאי לחץ גם של זמן וגם לחץ מנטלי(כמובן בהדרגה
יפחיתו את כמות הפלינצים בצורה משמעותית
ועוד שיטות אימונים רבות שקשה לי עכשיו לפרט
כמו כן אני מסכים עם התאוריה של וובי ידידי יש ללמוד רבות מהקלעים האולמפיים בנושא הפלינצ'
כמו כן מעניין אותי לשמוע מהנפיל מסד איוב כייצד יסביר לי ששתי חניכות שלי אחת אלופת ישראל לשעבר לינה האגדית ויעל דגן האלופה הנוכחית שתיהן ענוגות ושבריריות ואני מלא שרירים
ובכול זאת יעל מנצחת אותי חחחחחחחחח(אולי בגלל שאני סניור)
ארנולד אשמח לעזור לך בנושא הפלינצ'ם רק תבקש
יאללה תראות
OLD FOX
תמיד לזכור גם תרנגולת זקנה נותנת מרק טוב
מדריך ירי מעשי

זה נכון

על ידי eld453 » 08 נובמבר 2003, 00:06

זה נכון שאפשר לפגוע בדיוק מופתי, בלי להחזיק חזק את האקדח,
אפילו כמו שנאמר, בשתי אצבעות ויותר מזה, גם הפוך..
אבל...
נסו לירות מטח מהיר של 10 כדורים.
חייבת להיות כאן אחיזה חזקה מאד.
בקשר לפלינץ', בלימוד, צריך לתת לעצמך להיות מופתע מהכדור, וכו,
אבל ברור שבמטח מהיר, אין לך את זה..
פה זה כבר אחיזה חזקה מאד, עבודת הדק טובה, בטחון בירי, כן כן, הרבה פסיכולוגיה יש בירי אקדח,
ואימון לבלי סוף.
סוף.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 08 נובמבר 2003, 10:26

eld,
השאלה היתה בקשר לפלינצ'ים, לא בקשר לירי, ברור מן הסתם שאין יכולת לביצוע ירי מכל סוג תוך כדי אחיזה מרושלת של האקדח.
העובדה הבסיסית היא שאחיזה חזקה יותר של האקדח לא תתקן בעיית פלינצ'ים.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אילן ב » 08 נובמבר 2003, 11:15

טיפ לירי ביד אחת (לא משנה חזקה או חלשה) היא הטית הגוף(עומדים מול המטרה נועלים יד קדימה ומתחילים להסתובב עם הרגליים - בסוף נועלים מעט ע"י הכנסת קצות כפות הרגליים למרכז) עד שהיד מול העין ואז אין בעית צידוד, ואילו את הרמת הזרוע מבצעים ע"י נעילת הטרפז ולא כיווץ שרירי הזרוע. (מצב "0" בגוף=מטרה)
יש תרגילים אולימפיים לאקדח סטנדרטי (5 כדורים ב 10 שניות - כשנקודת המוצא היא יד ב 45 מעלות כלפי מטה) ואקדח צלליות (5 כדורים ב 8 שניות או 6 או 4 ) ולמרות הירי המהיר הדיוק גבוהה. העיקרון הוא כוח מינימלי והרבה טכניקה של גוף מטרה איזון בשרירים בין הכופפים והפושטים ולחיצה נקיה על ההדק. כיוון שהיתה לי הזכות בשנת 88 ללמוד את נושא הירי המהיר בקורס מאמנים בי"ל בגרמניה, אשמח באחד המפגשים להדגים את הטכניקה ולפרט יותר, וכל אחד יקח לו משם מה שמתאים לו.
בברכה אילן בן נון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי עומר בר » 08 נובמבר 2003, 13:40

אהלן חבר'ה.
לי אישית יש בעיה לא קטנה עם פלינצ'ים. משום מה אני תמיד פוגע נמוך.
ניסיתי להפתיע את עצמי, ולא הצלחתי כל כך. :? :(
מה שכן, בירי מהיר אני פוגע טוב למדי, וגם בירי אינסטנקטיבי, אני פוגע טוב.
אני יודע מה הבעיה אצלי ומבחינת ההפתעה העצמית, אני לא כל כך מצליח לפתור את זה. לכן חשבתי על שיפורים באחיזה, וכאן אני פונה אליכם חברים לעזרה.

וחוץ מזה כשיריתי בנשר 0.5, היו לי פלינצ'ים מטורפים (נראה לי...). איך את זה אני יכול לפתור :?: :?: :lol:

עומר.
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 08 נובמבר 2003, 16:07

לקבוע יום, להגיע למרכז... ולפתור את הבעיה.
יש לי רקורד די מכובד של טיפול בסימפטום :wink: ויש כאן כמה שיעידו על כך.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי עומר בר » 08 נובמבר 2003, 17:35

מצוין. אני בהחלט אשתדל להגיע במהלך השבוע למרכז.
אני אצור איתך קשר.

עומר.
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ג'וקר » 08 נובמבר 2003, 18:08

וובי , יש לך נסיון גם בטיפול בסימפטום ה"אהבת פולימרי" ? (ביחוד כשהו בא בדגמי 19\17\...) :wink:

:?:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אביG19 » 08 נובמבר 2003, 19:06

ג'וקר
מנסיון, אין תרופה נגד הסימפטום שאתה מעלה כאן.
נדבקת, זה לכל החיים :!: :!: :!:
נסה ולא תצטער :!: :!: :!:
:lol: :lol: :lol:
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 08 נובמבר 2003, 20:15

אבי, תתפלא, גם לי היה פעם (הרבה, הרבה, לפני שזה היה אופנתי) פלסטיק כזה (אמנם לא במקום ה-HK אלא בנוסף), והנה, הפלא ופלא, עבר לי... ברגע שהוא נשבר :?
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אביG19 » 08 נובמבר 2003, 20:20

וובי
מה לעשות, תמיד יש את היוצא מן הכלל :wink: .
למען האמת, אם תהיה תרופה נגד זה, אני אשתדל להתרחק ממנה כמו מאש :lol: :lol: :lol:
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי שרקן » 08 נובמבר 2003, 21:48

אכן, אחיזה חזקה תגרום לרעד השרירים ולא תקטין את תופעת הפלינץ'.

לא אחזור על ההסברים שכבר אמרו כאן מוריי הננסים (מקורס ירי מעשי לפני 900 שנה בהרצליה) אך אזכיר לזקני השבט שלפני כמעט עשור היה נסיון של חברה ישראלית (יוזמה של מדריך ירי מעשי שהזיקנה השכיחה ממני את שמו) לייצר ולשווק מעין כרית סיליקון קטנטנה שדומה במקצת לתחבושת הגיינית (עם כנפי מתכת קפיציות) ונועדה להצמדה אל ההדק.

תפקיד המתקן היה לגרום ליורה שלא לדעת מתי תבוא הירייה ובכך להקטין את הפלינץ'.

לצערי היוזמה נכשלה ומאז לא ראיתי את המוצר.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי GUSS » 09 נובמבר 2003, 05:56

האם המשבת ב1911 למניהם, ולצורך העניין BUL-5 אינם גורמים לכך שהאחיזה חייבת להיות "טובה" שאם לא,, לא ירה האקדח? פרט לזה שאחיזה רופפת שתגרום למעצורי הזנה ?
ומכאן כל השיטות לחיזוק הידיים ,קפיצים,כדורי ג'ירו וכו' ?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד