תבחין מלפני 1996
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
תבחין מלפני 1996
מהו תבחין מלפני 1996 הרשום ברשיון הירי ?
מהו פירושו?
האם אחרי 1996 השתנה החוק לקבלת רשיון רק על פי עילה?
תודה על העזרה מראש
סלחו לי על בורותי בנושא
תודה אורן
מהו פירושו?
האם אחרי 1996 השתנה החוק לקבלת רשיון רק על פי עילה?
תודה על העזרה מראש
סלחו לי על בורותי בנושא
תודה אורן
GO BIG OR GO HOME
תבחין מלפני 96 כולל את כול התבחינים ביחד.
וכשיש לך אותו לא יכולים לשנות לך אותו באת חידוש רישיונך,עם אין עילה לכך כמובן.
( או שאתה לא ניראה לפקיד,,,
)
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=3028
תקנו עם אני טועה!
וכשיש לך אותו לא יכולים לשנות לך אותו באת חידוש רישיונך,עם אין עילה לכך כמובן.
( או שאתה לא ניראה לפקיד,,,
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=3028
תקנו עם אני טועה!
לאחר שנת 1996 שונה במעט החוק לגבי סיבת החזקת הכלי , לדוגמא אם קיבלת את הרשיון על סמך העובדה כי אתה שוטר או , מתנדב משא"ז או כל סיבה אחרת שבלעדיה לא היית מקבל את הרישיון אזי אם הסיבה חלפה , לדוגמא פרשת מהמשטרה וכו' אזי אתה צריך להחזיר את הרשיון ולהפקיד את הנשק מכוון שהסיבה לקבלת הרשיון פגה תוקף, ואם יש לך את הרשיון מלפני 1996 אז לא משנה מה יהיה הרשיון ישאר אצלך גם אם הסיבה פגה. 
ובמילים אחרות...
עד שנת 96, משרד הפנים לא שמר במאגר הנתונים שלו את העילה בגינה ניתן רשיון נשק. משנת 96 ואילך, לכל רשיון שניתן נרשם במאגר הנתונים העילה. כל מקבלי הרשיונות לפני 96 נרשמו כ- "לפני 96" מאחר ולמשרד הפנים אין מושג ירוק מה העילה.
למה זה חשוב? כי בעיקרון, ברגע שנגמרה העילה בגינה ניתן הרשיון אתה אמור להחזיר את הנשק. (לדוגמא, מעבר מישוב ספר). אם העילה שלך היא מלפני 96, משרד הפנים לא יודע מהי ולכן הוא לא יכול לדרוש את החזרת הנשק.
עד שנת 96, משרד הפנים לא שמר במאגר הנתונים שלו את העילה בגינה ניתן רשיון נשק. משנת 96 ואילך, לכל רשיון שניתן נרשם במאגר הנתונים העילה. כל מקבלי הרשיונות לפני 96 נרשמו כ- "לפני 96" מאחר ולמשרד הפנים אין מושג ירוק מה העילה.
למה זה חשוב? כי בעיקרון, ברגע שנגמרה העילה בגינה ניתן הרשיון אתה אמור להחזיר את הנשק. (לדוגמא, מעבר מישוב ספר). אם העילה שלך היא מלפני 96, משרד הפנים לא יודע מהי ולכן הוא לא יכול לדרוש את החזרת הנשק.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
רגע, אני רוצה להבין.
אם ברשיון הנשק מצוין תבחין לפני 96. אז אין אפשרות לבטל את הרישיון? או שישנה האפשרות לשינוי מנשיאה לאחזקה בבית?
בכל מיקרה מוזר בעיני שציינו כי למשרד הפנים אין העילה במאגר הנתונים. הרי לכל נושא נשק יש תיק פיזי בלישכה אליה הוא שייך.
בכל מיקרה אשמח אם תאירו את עיני בתשובה ענינית שמסתמכת בכתובים. י.
WALK IN PEACE
מספר חידודים:
גם לפני שנת 96 נדרש מבקש רשיון לכלי יריה לעמוד בתבחינים מסויימים שהקנו לו את הזכות להחזיק בכלי ירייה.
בשנת 96 שונו תבחיני הקבלה, בעקבות רצח עובדת/עובדות סוציליות שבוצע ע"י נושא נשק ברשיון.
כפי שכבר כתבו כאן, העילות שבגינן ניתן רשיון לכלי יריה אמורות להיות מתועדות במשרד הפנים גם אם הרשיון הוצא לפני שנת 96. אז למה התבחין המיוחד?!
בין היתר, נקבע בתקנה שתוקנה באותה השנה כי המחזיק בכלי ירייה יהיה רשאי לעשות זאת כל עוד העילה שבגינה ניתן עדיין תקפה. דוגמא: נהג מונית שקיבל רשיון לכלי ירייה יוכל להחזיק בכלי כל עוד עיסוקו הוא נהג מונית; מרגע שיחליף מקצוע, ידרש למכור/לוותר על הכלי.
מי שקיבל את הרשיון לפני 96 לא קיבל התראה על כך ולא הביאה הסכמה לכך שעם תום העילה שבגינה ניתן הרשיון יהיה עליו לוותר על הנשק. כיוון שבכל זאת מדובר ברכוש פרטי שקנה האדם מכספו, הייתה בעיה חוקית לחייב את כל אותם אנשים בדיעבד. לכן נעשתה האבחנה שלמעשה מעניקה לאותם אנשים את הפטור מלהוכיח שהעילה עדיין בתוקף.
ארוך, אבל אני מקווה שברור.
גם לפני שנת 96 נדרש מבקש רשיון לכלי יריה לעמוד בתבחינים מסויימים שהקנו לו את הזכות להחזיק בכלי ירייה.
בשנת 96 שונו תבחיני הקבלה, בעקבות רצח עובדת/עובדות סוציליות שבוצע ע"י נושא נשק ברשיון.
כפי שכבר כתבו כאן, העילות שבגינן ניתן רשיון לכלי יריה אמורות להיות מתועדות במשרד הפנים גם אם הרשיון הוצא לפני שנת 96. אז למה התבחין המיוחד?!
בין היתר, נקבע בתקנה שתוקנה באותה השנה כי המחזיק בכלי ירייה יהיה רשאי לעשות זאת כל עוד העילה שבגינה ניתן עדיין תקפה. דוגמא: נהג מונית שקיבל רשיון לכלי ירייה יוכל להחזיק בכלי כל עוד עיסוקו הוא נהג מונית; מרגע שיחליף מקצוע, ידרש למכור/לוותר על הכלי.
מי שקיבל את הרשיון לפני 96 לא קיבל התראה על כך ולא הביאה הסכמה לכך שעם תום העילה שבגינה ניתן הרשיון יהיה עליו לוותר על הנשק. כיוון שבכל זאת מדובר ברכוש פרטי שקנה האדם מכספו, הייתה בעיה חוקית לחייב את כל אותם אנשים בדיעבד. לכן נעשתה האבחנה שלמעשה מעניקה לאותם אנשים את הפטור מלהוכיח שהעילה עדיין בתוקף.
ארוך, אבל אני מקווה שברור.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
אני קיבלתי את רישיון האקדח שלי מתוקף היותי קצין בדרגת סרן.
אני עכשיו בעת הליך המרת הרישיון לאזרחי. (אני מעוכב כמו כולנו בגלל העיצומים)
רציתי לשאול האם קיימת האשרות שמחר יחליט משרד הפנים לאסוף ממני ומכל שאר הסרן המשוחררים את האקדחים שלהם "עקב תום העילה"...או שלשם שינוי יתנו לנו, או יותר נכון לאלה מתוכינו שרוצים, להמשיך ולשאת את האקדח שלנו?
אני עכשיו בעת הליך המרת הרישיון לאזרחי. (אני מעוכב כמו כולנו בגלל העיצומים)
רציתי לשאול האם קיימת האשרות שמחר יחליט משרד הפנים לאסוף ממני ומכל שאר הסרן המשוחררים את האקדחים שלהם "עקב תום העילה"...או שלשם שינוי יתנו לנו, או יותר נכון לאלה מתוכינו שרוצים, להמשיך ולשאת את האקדח שלנו?
- סליקאי כסף

13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד