מה דינו של בעל אקדח שנגנב?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מה דינו של בעל אקדח שנגנב?
היום נתקלתי באדם שאקדחו נגנב מביתו, הבית היה ממוגן במערכת אזעקה, האקדח היה מוסלק במקום מיוחד (לא אפרט אך מנסיוני בטיפול בהתפרצויות, המקום בהחלט היה מדהים וכנראה נעשה שם שימוש במידע מוקדם).
האיש יצא מביתו לסידורים בטרמניל בנתב"ג ומכיוון כי שם אין להכנס עם נשק (זוכרים את האשכול בעניין?) השאיר את הנשק במחבוא בבית.
בצהרי היום הבית נפרץ, מערכת האזעקה נופצה ונתלשה (אגב, פטיש 5 ק"ג שהושאר במקום שימש את הפורצים עטויי כפפות לניפוץ שלושה צופרים חיצוניים ושניים פנימיים) הבית חוטט כולו ונגנב רכוש רב, בין היתר נגנב אקדח סי זד.
מה דינו של אדם זה? האם יואשם בהפקרת נשק?
האם יוכל לקבל רשיון חדש בעתיד?

האיש יצא מביתו לסידורים בטרמניל בנתב"ג ומכיוון כי שם אין להכנס עם נשק (זוכרים את האשכול בעניין?) השאיר את הנשק במחבוא בבית.
בצהרי היום הבית נפרץ, מערכת האזעקה נופצה ונתלשה (אגב, פטיש 5 ק"ג שהושאר במקום שימש את הפורצים עטויי כפפות לניפוץ שלושה צופרים חיצוניים ושניים פנימיים) הבית חוטט כולו ונגנב רכוש רב, בין היתר נגנב אקדח סי זד.
מה דינו של אדם זה? האם יואשם בהפקרת נשק?
האם יוכל לקבל רשיון חדש בעתיד?

- סליקאי כסף
אין לי ניסיון ולכן מה שאומר זה על פי אשכול קדום,
אם יוכח שבעל הנשק לא נהג ברשלנות, לא יפתחו נגדו הליכים וינתן לו אישור לרישיון חדש
בהנחה שהעילה בגינה קיבל את הרישיון עדיין בתוקף.
רשלנות = לא דאג למיגון האקדח על פי המתקבש בחוק.
שאלה :
שוב פעם לא ברור למה השאיר אותו בבית...
ואני לא אמשיך את המשפט על מנת לא להצתנזר...
אם יוכח שבעל הנשק לא נהג ברשלנות, לא יפתחו נגדו הליכים וינתן לו אישור לרישיון חדש
בהנחה שהעילה בגינה קיבל את הרישיון עדיין בתוקף.
רשלנות = לא דאג למיגון האקדח על פי המתקבש בחוק.
שאלה :
שוב פעם לא ברור למה השאיר אותו בבית...
ואני לא אמשיך את המשפט על מנת לא להצתנזר...

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
תשובה שמבוססת על נסיון מר מאוד: :cry:
גם אני הייתי במצב דומה. האקדח שלי נגנב בהיותי בחו"ל. האקדח שהה בדירה נעולה, בתוך כספת נעולה. הפורצים לא הצליחו לפרוץ את הכספת במקום, אז הם חצבו אותה מהקיר ולקחו אותה שלמה.
בבואי לארץ, התבשרתי שתי בשורות: הטובה - לא מוגש נגדי כל כתב אישום על הפקרת נשק, אבל הרעה - אני צריך להתחיל את כל הליך הרשיון מחדש, כאילו מעולם לא היה לי רשיון.
היות ולא עמדתי אז בקריטריון הקבלה (חברות במשמר האזרחי מעל 3 שנים) - אין לי שום דרך לקבל את הרשיון חזרה.
בשיחה עם עורך דין (אינני זוכר את שמו) שנמסר לי שהוא מתמחה בנושא, הוא אמר שהוא יכול כנראה לעזור לי, אבל המחיר שלו - כ-300$, היה הרבה מעל ליכולת שלי כסטודנט שאיננו עובד.
בקיצור - מי שעומד בקריטריונים פשוט מגיש מחדש את הבקשה. מי שלא - או שיצטייד בעו"ד ממולח במחיר מפולפל, או, אם אין לו את היכולת הכספית לתבלן את עצמו כאמור, שיישאר וחצי תאוותו בידו ויעשה מאמץ לחזור ולעמוד בקריטריונים.
דרך אגב - אם יש כאן בפורום עו"ד שמתמצא בנושא ויכול לעזור "פרו בונו", אני אהיה המאושר באדם...
בבואי לארץ, התבשרתי שתי בשורות: הטובה - לא מוגש נגדי כל כתב אישום על הפקרת נשק, אבל הרעה - אני צריך להתחיל את כל הליך הרשיון מחדש, כאילו מעולם לא היה לי רשיון.
היות ולא עמדתי אז בקריטריון הקבלה (חברות במשמר האזרחי מעל 3 שנים) - אין לי שום דרך לקבל את הרשיון חזרה.
בשיחה עם עורך דין (אינני זוכר את שמו) שנמסר לי שהוא מתמחה בנושא, הוא אמר שהוא יכול כנראה לעזור לי, אבל המחיר שלו - כ-300$, היה הרבה מעל ליכולת שלי כסטודנט שאיננו עובד.
בקיצור - מי שעומד בקריטריונים פשוט מגיש מחדש את הבקשה. מי שלא - או שיצטייד בעו"ד ממולח במחיר מפולפל, או, אם אין לו את היכולת הכספית לתבלן את עצמו כאמור, שיישאר וחצי תאוותו בידו ויעשה מאמץ לחזור ולעמוד בקריטריונים.
דרך אגב - אם יש כאן בפורום עו"ד שמתמצא בנושא ויכול לעזור "פרו בונו", אני אהיה המאושר באדם...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
אכן, נגד מי שאקדחו נגנב מממקום מסתור נעול בבית (עם או בלי אזעקה) לא יפתח הליך פלילי והוא יהיה זכאי לרכוש נשק חדש.
עם זאת, משרד הפנים יכול לנצל את הציטואציה שנוצרה לצורך בחינה מחודשת של התבחין שבגינו ניתן הרשיון הקודם.
רק אם האדם עדיין עומד באחד התבחינים הוא יקבל רשיון חדש.
עם זאת, משרד הפנים יכול לנצל את הציטואציה שנוצרה לצורך בחינה מחודשת של התבחין שבגינו ניתן הרשיון הקודם.
רק אם האדם עדיין עומד באחד התבחינים הוא יקבל רשיון חדש.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
שאלה :
האם אדם שהתבחין בגינו קיבל נשק הינו "לפני 96" ,
והנשק היה נעול כהלכה ובכ"ז נגנב ,
האם יקבל שוב רשיון באופן"אוטומטי",כלומר ללא צורך בהוכחה כי עומד בקריטריון מסויים של מגורים מעבר לקו הירוק \עבודה ... ?
והאם גם ברשיון זה יופיע התבחין "לפני 96" ?
שכן ממילא אם זה התבחין שלו הרי שאינו אמור לעמוד ל"מבחן התבחין " מחדש בכל חידוש .

האם אדם שהתבחין בגינו קיבל נשק הינו "לפני 96" ,
והנשק היה נעול כהלכה ובכ"ז נגנב ,
האם יקבל שוב רשיון באופן"אוטומטי",כלומר ללא צורך בהוכחה כי עומד בקריטריון מסויים של מגורים מעבר לקו הירוק \עבודה ... ?
והאם גם ברשיון זה יופיע התבחין "לפני 96" ?
שכן ממילא אם זה התבחין שלו הרי שאינו אמור לעמוד ל"מבחן התבחין " מחדש בכל חידוש .

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
6 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד