קניית אקדח חדש - והשבתת הישן
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
			12 הודעות
			|עמוד 1 מתוך 1

קניית אקדח חדש - והשבתת הישן
סבא שלי, שהוא כרגע וגם יהיה בריא, מעוניין לקנות אקדח חדש, לאחר 30 שנים עגולות ויפות עם אקדח ה- FN High Power הישן והטוב שלו.
את תכונת הייקיות שלי יירשתי ממנו, ומכך אפשר להסיק שהאקדח במצב מ-צ-ו-י-י-ן לגילו. (ירה 100 כדור ללא אף מעצור !)
בקיצור, סבא שלי לא מעוניין להסתכן במעצור באקדח בן 30, והוא מעוניין לעקר את אקדח ה-FN שלו למזכרת, ולהגנה עצמית הוא מעוניין לקנות אקדח פולימרי חדש.
הדרישות הכלליות של סבא שלי הן:
- אקדח פולימרי כגון גלוק או בול.
- אקדח שיתאים לכף יד ממוצעת.
- סבא שלי אינו נושא את האקדח עליו ביום יום, למרות שיש לו רישיון נשיאה.
אני מסיק מכך שעדיפות כוח העצר עולה על משקל האקדח, אך מצד שני - מדובר בכל זאת באדם
בן 67, (שאומנם בריא כמו שור), אך עדיין...
אני מתכוון ללכת איתו בזמן הקרוב לחנות נשק, ע"מ לבחון מקרוב "מועמדים פוטנציאלים"... 

אשמח עם תמליצו לי על אקדח מסויים, ע"פ הקריטריונים.
כמו כן, אשמח לקבל תשובה על עניין השבתת האקדח.
תודה על זמנכם, ויום טוב !
עומר.
			את תכונת הייקיות שלי יירשתי ממנו, ומכך אפשר להסיק שהאקדח במצב מ-צ-ו-י-י-ן לגילו. (ירה 100 כדור ללא אף מעצור !)
בקיצור, סבא שלי לא מעוניין להסתכן במעצור באקדח בן 30, והוא מעוניין לעקר את אקדח ה-FN שלו למזכרת, ולהגנה עצמית הוא מעוניין לקנות אקדח פולימרי חדש.
הדרישות הכלליות של סבא שלי הן:
- אקדח פולימרי כגון גלוק או בול.
- אקדח שיתאים לכף יד ממוצעת.
- סבא שלי אינו נושא את האקדח עליו ביום יום, למרות שיש לו רישיון נשיאה.
אני מסיק מכך שעדיפות כוח העצר עולה על משקל האקדח, אך מצד שני - מדובר בכל זאת באדם
בן 67, (שאומנם בריא כמו שור), אך עדיין...
אני מתכוון ללכת איתו בזמן הקרוב לחנות נשק, ע"מ לבחון מקרוב "מועמדים פוטנציאלים"...

אשמח עם תמליצו לי על אקדח מסויים, ע"פ הקריטריונים.
כמו כן, אשמח לקבל תשובה על עניין השבתת האקדח.
תודה על זמנכם, ויום טוב !
עומר.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
		אין בעייה  טכנית לבצע את הפרוצדורה של השבתת הישן ורכישת חדש במקומו וכל חנות נשק (במיוחד אלו שנמצאות בקצרין) תוכל לבצע זאת.
אבל.
יש ויש בעיה מוסרית.
האקדח של סבך שמור היטב ומצבו לדבריך מצוין. כלי כזה יוכל לחיות עוד לפחות עשרות שנים ולשמש את סבך (ובעתיד גם את נכדך) ללא כל מעצור.
לקחת כלי כזה (בהנחה שמדובר בדגם המוכר - 13 כדורים, 9 מ"מ) ולהרוג אותו, זהו פשע לפי כל קנה מידה.
			אבל.
יש ויש בעיה מוסרית.
האקדח של סבך שמור היטב ומצבו לדבריך מצוין. כלי כזה יוכל לחיות עוד לפחות עשרות שנים ולשמש את סבך (ובעתיד גם את נכדך) ללא כל מעצור.
לקחת כלי כזה (בהנחה שמדובר בדגם המוכר - 13 כדורים, 9 מ"מ) ולהרוג אותו, זהו פשע לפי כל קנה מידה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
		(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
אכן, אני מקווה שסבי היקר יחזור בו מהחלטתו, ויישמור את האקדח המדהים הזה....
(ולפי עמידותו, יש לי הרגשה שאולי ג'ון בראונינג בכבודו ובעצמו בנה אותו... )
 )
ננסה כמיטב יכולתינו.
עומר.
(ארנולד, אין כמוך. חיכיתי מתי מישהו ישים לב... )
 )
			(ולפי עמידותו, יש לי הרגשה שאולי ג'ון בראונינג בכבודו ובעצמו בנה אותו...
 )
 )
ננסה כמיטב יכולתינו.
עומר.
(ארנולד, אין כמוך. חיכיתי מתי מישהו ישים לב...
 )
 )"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
		HKpro כתב:אם זכרוני אינו בוגד בי, או שסבא שלי פשוט לא סיפר לי מעולם, האקדח לא ירה ולו כדור אחד מחוץ לכותלי המטווח.
לעובדה שהאקדח ירה מחוץ למטווח בשעת חרום עלולה להשפיע על אפשרות ההחזקה באקדח ?
זה כבר נושא לחקירת המשטרה ....

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש 
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
שרקן כתב:אין בעייה טכנית לבצע את הפרוצדורה של השבתת הישן ורכישת חדש במקומו וכל חנות נשק (במיוחד אלו שנמצאות בקצרין) תוכל לבצע זאת.
אבל.
יש ויש בעיה מוסרית.
מסכים בהחלט רצח בדם קר ועוד כל כך צעיר רק בן 30 (שלי בן משהוא כמו 50 )

אבל עם זאת לא אכחיש שעולם הנשק עשה כמה צעדים קדימה ב69 שנים האחרונות
מאז שעוצב ההיי פואר ויש מקום לשקול התקדמות לדור הבא .
עומר,
השבתת נשק תבוצע על ידי הוצאת הנוקר והשמדתו, מילוי תעלת הנוקר (ע"י ריתוך או חומר מילוי מתקשה אחר) ריתוך כל החלקים הנעים בנשק, אטימת הקנה משני צידוי בעזרת תותב מתכת וריתוכו באופן שלא יאפשר את הוצאתו, אטימת בית המחסנית על ידי ריתוכו. ריתוך כל המנופים והידיות (ניצרות, עצר מחלק וכו').
אין דרך חזרה מהרגע שהכלי מושבת.
מאידך, בדוק את הצעתו של אילן - השארת הנשק כמזכרת. מציע כי תפנה (במכתב או בטלפון) אל פקיד הרישוי של איזור מגוריך, ותיוועץ בו, לאחר שתציג את הנושא. (כפי שאתה יודע לעשות היטב )
 )
נועם.

השבתת נשק תבוצע על ידי הוצאת הנוקר והשמדתו, מילוי תעלת הנוקר (ע"י ריתוך או חומר מילוי מתקשה אחר) ריתוך כל החלקים הנעים בנשק, אטימת הקנה משני צידוי בעזרת תותב מתכת וריתוכו באופן שלא יאפשר את הוצאתו, אטימת בית המחסנית על ידי ריתוכו. ריתוך כל המנופים והידיות (ניצרות, עצר מחלק וכו').
אין דרך חזרה מהרגע שהכלי מושבת.
מאידך, בדוק את הצעתו של אילן - השארת הנשק כמזכרת. מציע כי תפנה (במכתב או בטלפון) אל פקיד הרישוי של איזור מגוריך, ותיוועץ בו, לאחר שתציג את הנושא. (כפי שאתה יודע לעשות היטב
 )
 )
נועם.

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש 
			12 הודעות
			|עמוד 1 מתוך 1

מי מחובר
		משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

( במדינה שלנו,הכל אפשרי)
  ( במדינה שלנו,הכל אפשרי)