קוטר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
קוטר
שלום
יש לי דילמה העים לרכוש אקדח בקוטר 9 או 10
זה טוב .
יש לי דילמה העים לרכוש אקדח בקוטר 9 או 10
זה טוב .
הצע האקדחים בקוטר 9 מ"מ בארץ ובעולם הוא גדול ללא השוואה מול אקדחי ה 10 מ"מ שרק החלו לצוץ בשווקי העולם.
כך שבטוחני כי תמצא כלי 9 מ"מ בטווח נוחות האחיזה והתאמה אישית, איכות ועלות במגוון גדול יותר לבחירה מאשר 10 מ"מ [אם בכלל...]
אם נושא התקציב עבורך הוא שיקול, אז תוכל למצוא מגוון אקדחי 9 מ"מ משומשים, מה שלא קיים ב 10 מ"מ.
כל אקדח בין אם 9 או 10 מ"מ העומד בדרישות שהוזכרו וישמש אותך לצרכיך "זה טוב"
בכל מקרה בהצלחה
כך שבטוחני כי תמצא כלי 9 מ"מ בטווח נוחות האחיזה והתאמה אישית, איכות ועלות במגוון גדול יותר לבחירה מאשר 10 מ"מ [אם בכלל...]
אם נושא התקציב עבורך הוא שיקול, אז תוכל למצוא מגוון אקדחי 9 מ"מ משומשים, מה שלא קיים ב 10 מ"מ.
כל אקדח בין אם 9 או 10 מ"מ העומד בדרישות שהוזכרו וישמש אותך לצרכיך "זה טוב"

אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב
אקדחי 9 מ"מ כאמור יותר פופולריים ובהתאמה התחמושת שלהם יותר נפוצה ומחירה יותר זול.
קוטר 10 מ"מ (0.40) הוא כנראה הדבר הבא בשוק האקדחים - אך כיוון שעדיין לא מספיק נפוץ יהיו המחירים גבוהים יותר גם עלות האקדח הבסיסית אך לצערי בעיקר העלות השוטפת של התחמושת.
אישית לא הייתי נכנס לזה בשלב מוקדם.
קוטר 10 מ"מ (0.40) הוא כנראה הדבר הבא בשוק האקדחים - אך כיוון שעדיין לא מספיק נפוץ יהיו המחירים גבוהים יותר גם עלות האקדח הבסיסית אך לצערי בעיקר העלות השוטפת של התחמושת.
אישית לא הייתי נכנס לזה בשלב מוקדם.
Buzy
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
האם אתה מתכוון ל0.40 S&W או ל 10MM Auto (כמו COLT DELTA ELITE)?
השני הוא כדור עם לחצים מאד גבוהים ומעטים האקדחים שיכולים לירות אותו. לא נראה לי שתמצא אקדחים כאלו או תחמושת בארץ ואם כן - במחיר גבוה מאד.
אם אתה מרגיש ש 9 ממ אינו מספיק עבורך, הייתי מציע לך ללכת לכיוון של 0.45 .
מחיר התחמושת אינו גבוה בהרבה מ9 ממ, מצאי של כלים וכדורים סביר (לתנאי הארץ כמובן). לבול יש כמה דגמים מסדרת M5 - בקרוב יתכן וגם אולטרה X. מעט פחות כדורים במחסנית אבל כל כדור - כדור.
ניתן להשיג אקדחי 1911 SINGLE STACK ב 0.45 במחירים ידידותיים ביותר.
השני הוא כדור עם לחצים מאד גבוהים ומעטים האקדחים שיכולים לירות אותו. לא נראה לי שתמצא אקדחים כאלו או תחמושת בארץ ואם כן - במחיר גבוה מאד.
אם אתה מרגיש ש 9 ממ אינו מספיק עבורך, הייתי מציע לך ללכת לכיוון של 0.45 .
מחיר התחמושת אינו גבוה בהרבה מ9 ממ, מצאי של כלים וכדורים סביר (לתנאי הארץ כמובן). לבול יש כמה דגמים מסדרת M5 - בקרוב יתכן וגם אולטרה X. מעט פחות כדורים במחסנית אבל כל כדור - כדור.
ניתן להשיג אקדחי 1911 SINGLE STACK ב 0.45 במחירים ידידותיים ביותר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
בכל תחום בחיינו ובכל החלטה שאנו עושים עלינו להתפשר בפרמטרים מסויימים (כן, גם בהקלר יש פשרות ואחת מהן היא המחיר...).
האמור לעיל נכון גם לגבי התחמושת ש"מתאימה" לנו.
נכון להיום (ולדעתי גם ל 5 שנים הקרובות) הפשרה שמתאימה לרובינו היא תחמושת בקוטר 9 מ"מ.
בקוטר זה ניתן להשיג (בארץ) את המגוון הגדול ביותר של אקדחים, את המגוון הגדול ביותר של צורות קליע, משקל ומהירות) ואת הזמינות הגדולה ביותר של תחמושת (חדשה או ממוחזרת).
האמור לעיל נכון גם לגבי התחמושת ש"מתאימה" לנו.
נכון להיום (ולדעתי גם ל 5 שנים הקרובות) הפשרה שמתאימה לרובינו היא תחמושת בקוטר 9 מ"מ.
בקוטר זה ניתן להשיג (בארץ) את המגוון הגדול ביותר של אקדחים, את המגוון הגדול ביותר של צורות קליע, משקל ומהירות) ואת הזמינות הגדולה ביותר של תחמושת (חדשה או ממוחזרת).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
היתרונות של כדורי 10 מ"מ הם בכח עצירה גדול יותר, ומסלול בליסטי שטוח יחסית שמאפשר דיוק רב יותר. (לפי הספר "האקדח"). כנראה שזה הדבר הבא בשוק הנשק, למרות שבספר "האקדח" שיצא ב- 1990 כתוב שאקדחי 10 מ"מ יחליפו את ה- 9 מ"מ הנפוץ. חלפו מאז 13 שנים ועדיין אקדחי ה- 9 מ"מ שולטים בכיפה.
כדורי 10 מ"מ אינם זמינים כל כך במטווחים ועלותם יקרה יותר. זה יקשה עליך לפתח מיומנות בנשק. שכן בכדי להגיע למיומנות טובה בתפעול אקדח צריך הרבה אימונים, יבשים ורטובים. עדיף (לענ"ד) ל"התפשר" כמו שכתב שרקן ולקנות אקדח 9 מ"מ, שיאפשר אימונים רבים והתמקצעות.
בהצלחה.
ראובן.
כדורי 10 מ"מ אינם זמינים כל כך במטווחים ועלותם יקרה יותר. זה יקשה עליך לפתח מיומנות בנשק. שכן בכדי להגיע למיומנות טובה בתפעול אקדח צריך הרבה אימונים, יבשים ורטובים. עדיף (לענ"ד) ל"התפשר" כמו שכתב שרקן ולקנות אקדח 9 מ"מ, שיאפשר אימונים רבים והתמקצעות.
בהצלחה.
ראובן.
כאחד שהיה ברשותו גלוק 22 (0.40) והחליף ל 9 אני חייב להגיד לך ולכולם שכדאי ללכת על ה 9 מהסיבה הפשוטה שגם אם ה 040 עדיף מבכל הבחינות או ה 10 מ"מ לחילופין, (לא משנה..) צריך ללכת על הקטרים הנפוצים בארץ.. כי אז תמצא את עצמך משלם מעל 100 שקל לחבילת כדורים . או שתצטרך להחליף קנה לצורך העניין ותחכה 3 חודשים לחלק, חבל. ההבדל בין 9 ל 10 ל 0.40 הוא לא משמעותי כזה .
וככזה עדיף ללכת על הקוטר הנפוץ שיעלה לך הרבה יותר זול וזה כדאי שיהיה שיקול בקניית אקדח - אחזקתו (נוחות זמינות ומחיר).
הדברים נאמרו בהשראת נועם שאמר לי שעדיף 9 לא הקשבתי לו ומצאתי את עצמי אחרי מספר חודשים עם אקדח 9 מקביל למה שהיה לי. אז כדאי ללמוד מטעויות של אחרים.
וככזה עדיף ללכת על הקוטר הנפוץ שיעלה לך הרבה יותר זול וזה כדאי שיהיה שיקול בקניית אקדח - אחזקתו (נוחות זמינות ומחיר).
הדברים נאמרו בהשראת נועם שאמר לי שעדיף 9 לא הקשבתי לו ומצאתי את עצמי אחרי מספר חודשים עם אקדח 9 מקביל למה שהיה לי. אז כדאי ללמוד מטעויות של אחרים.
מוטי.
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד