דרישת שלום מפינלנד....
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ומה עם ירי מעשי
pistokoski כתב:אני יורה במממוצע 100 כדור באימון ו שתי אימונים בשבוע. ולפני תחרות אפילו יותר.
גם בארץ בתחרויות ירי מעשי יורים מספר דומה (אני משער) אז מה אתם עושים? איך אתם משיגים תחמושת לתחרויות ואימון? 50 כדור בשנה? אתה רציני? עם מילואים וחבר שמכיר חבר אפשר לאגור כמות נכבדת של תחמושת מכל סוג. אז למה לא לחלק רשיונות למילוי לאלה שבאמת יורים בכמויות? מה גם שניתן לפקח על כמות אבקת שריפה ו ה PRIMER שמוכרים. ולייצור תנאים לקבלת רשיון. (לדוגמא, בכל מועדון יירי אדם אחד או שתיים עם רשיון) החסכון הוא משמעותי.
כל כדור 9ממ עולה לי 15 סנט () ואם אני קונה זה בסביביות ה 20 סנט. ותחמושת 10ממ החיסכון אפילו יותר. התהליך פשוט, הכלים זולים (ערכה כולל כל מה שצריך למילוי תרמילים ב 170 700 ש"ח) וממחזרים את התרמילים הישנים. (איכות הסביבה). 30 לקילו אבקה. (מספיק למעל 2500 כדור) והPRIMER עולה 70 ל2000 יחידות. כל בעל רשיון נשק יכול לקנות ולמלאות תחמושת.
אבל רק בישראל זה כנראה לא ייקרה בזמן הקרוב.
רגע רגע רגע......לפני שכל הפורום ואחותו מתנפלים עלי ואוכלים אותי חי ויגרמו למנהל הפורום לנעול את האשכול אז אני אתקן מעט את דברי...
הקצבת תחמושת אתה מקבל כדי שתוכל להחזיק בבית בלי לתת דין וחשבון לאף אחד - וזה כעיקרון 50 כדור כברירת מחדל, ואתה יכול גם לקבל תוספת אם אתה מבקש מספיק יפה במשרד הפנים. לרוב ההקצבה משמשת לקנית תחמושת להגנה עצמית.
לגבי תחמושת אימונים...אתה יכול לרכוש כל כמות שאתה רוצה במטווח -- כל עוד אתה צורך אותה בו במקום. זאת אומרת שלמעשה אין שום מגבלה מעשית לגבי כמות התחמושת שאתה יכול לרכוש -- פרט למחיר שזה נושא כאוב ביותר.. תקנה 1000 כדור, תירה חלק ואת השאר תוכל לבקש שישמרו בשבילך במטווח.
לגבי הקטע של מילואים... דבר ראשון זה עבירה פלילית לגנוב תחמושת, דבר שני תמושת 9ממ הפכה להיות נחלתם הכמעט בלעדית של יחידות מיוחדות עקב הוצאת העוזים משירות, ודבר שלישי, איך זה פותר בעיה של מישהו שיש לו כלי בקוטר 0.45?
נחזור לבעיה של מילוי כדורים, יש פה בעיה נוספת של מונופול של תע"ש. היתה פעם חברה שהתחילה למכור RELOADS במחירים מוזלים. תע"ש נאבקו בהם עד חורמה עד שחיסלו אותם לגמרי. חוץ מזה אני בהחלט מבין את ההסטריה של כוחות הביטחון סביב העסק הזה. הם נלחמים בשיניים כדי לסגור את הברזים של ארגוני הטרור, וגם רואים את זה בשטח במחירי התחמושת בשוק השחור. הפלסטינאים מוכנים היום לשלם 5שח עבור כדוור 5.56ממ.
יבוא של ציוד טעינה יפתח להם את הפתח לטעון תחמושת באופן עצמאי. המכשירים האלה הם אוניברסליים ויש להם מתאמים לכמעט כל סוג תחמושת נק"ל שבעולם. ואת המתאמים ניתן להבריח בכיס....
א.
- תרמתי למען הסליק

סליחה...
אני לא שוכח מאיפה באתי. וסליחה עם אני נשמע מתנשא. לא זו הכוונה.
טוב, די לדיבורים על פינלנד.
אז מה מצב החסה בשטחים? המלפפונים של אחמד? סתאמ...
תראו קטע, www.netikka.net/pistokoski/hebrew2.jpg
טוב, די לדיבורים על פינלנד.
אז מה מצב החסה בשטחים? המלפפונים של אחמד? סתאמ...
תראו קטע, www.netikka.net/pistokoski/hebrew2.jpg
חיים, איפה אפשר למצוא את הסרטון הבא (נראה הרבה יותר מעניין מהתמונה)?
http://www.netikka.net/pistokoski/chaim.mpeg
(הקישור לא עובד)
http://www.netikka.net/pistokoski/chaim.mpeg
(הקישור לא עובד)
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לא עובד
לא הצלחתי להעלות את הסרטון, נראה לי שהשרת שלי מוגבל ל 10מגה והסרטון הוא 11 מגה. אנסה לפתור את הבעיה....
Re: ומה עם ירי מעשי
itamar כתב:הפלסטינאים מוכנים היום לשלם 5שח עבור כדוור 5.56ממ.
יבוא של ציוד טעינה יפתח להם את הפתח לטעון תחמושת באופן עצמאי. המכשירים האלה הם אוניברסליים ויש להם מתאמים לכמעט כל סוג תחמושת נק"ל שבעולם. ואת המתאמים ניתן להבריח בכיס....
א.
נו באמת, ואם יהיה יבוא סדיר הם יכנסו לחנות ויקנו ?
האם יש יבוא סדיר של קלאצ'ים ?
אגב, הטענה שלך שקולה לטענה שכדאי להגביל את כמות הנשק בידי הציבור על מנת שעבריינים לא יוכלו לרכוש/להשיג נשק...
ביננו, שישאר רק בין כתלי הפורום, העבריינים ישיגו נשק והפלסטינים תחמושת ולא משנה כמה חוקים יעברו נגד הנושא...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
תחמושת
אני מסכים עם זה שתמיד הם ישיגו תחמושת איך שהוא.
הסיכוי שחייל יגנוב מהבסיס ויימכור (היו מקרים) או שעבריינים יגנבו הוא הרבה יותר סביר מאשר שבעל רשיון נשק, יורה מעשי, תחת פיקוח של הרשיות, יחליט לחמש את האוייב.
וממש אין סיכוי שאדם בשם אחמד ייכנס לחנות נשק וימכרו לו ציוד. ובעניין גניבה של ציוד, הם עדיין צריכים להשיג אבק שריפה תקני. ומה, הם יפרקו כדורים כדי לייצר כדורים? ומה עם הPRIMER גם זה פריט בלתי ניתן לאילתור שתחת פיקוח והגבלות! שיעשו שאדם בעל רשיון יוכיח כמה הוא יורה (באמצעות תצהיר מהמטווח, מועדון היירי, וכו') וייתנו לו כמות מתאימה. הנזק שיכול להגרם מכמות קטנה של חומרים שעלולה להגנב או להמכר היא קטנה אם בכלל. אגב, אבק שריפה של פגזים לדוגמה לא יכול לשמש תרמילי אקדח. ובכלל המחבלים יורים בעיקר מרובי סער. בשביל למלא כדורי רובה יש צורך באבק מתאים וPRIMER שונה, ואי אפשר להשתמש בPRIMER של אקדח לרובה. לאף אחד בארץ אין צורך חוקי במילוי כדורי רובה. ולכן אין צורך למכור הנ"ל. אבל כדורי אקדח זה משהו אחר! יש יורים רציניים, מועדוני ירי, חברה בעלי מיומנות שרוצים להתאמן אבל מטעמי מחיר לא עושים זאת. יורים יותר, מיומנים יותר.
הסיכוי שחייל יגנוב מהבסיס ויימכור (היו מקרים) או שעבריינים יגנבו הוא הרבה יותר סביר מאשר שבעל רשיון נשק, יורה מעשי, תחת פיקוח של הרשיות, יחליט לחמש את האוייב.
וממש אין סיכוי שאדם בשם אחמד ייכנס לחנות נשק וימכרו לו ציוד. ובעניין גניבה של ציוד, הם עדיין צריכים להשיג אבק שריפה תקני. ומה, הם יפרקו כדורים כדי לייצר כדורים? ומה עם הPRIMER גם זה פריט בלתי ניתן לאילתור שתחת פיקוח והגבלות! שיעשו שאדם בעל רשיון יוכיח כמה הוא יורה (באמצעות תצהיר מהמטווח, מועדון היירי, וכו') וייתנו לו כמות מתאימה. הנזק שיכול להגרם מכמות קטנה של חומרים שעלולה להגנב או להמכר היא קטנה אם בכלל. אגב, אבק שריפה של פגזים לדוגמה לא יכול לשמש תרמילי אקדח. ובכלל המחבלים יורים בעיקר מרובי סער. בשביל למלא כדורי רובה יש צורך באבק מתאים וPRIMER שונה, ואי אפשר להשתמש בPRIMER של אקדח לרובה. לאף אחד בארץ אין צורך חוקי במילוי כדורי רובה. ולכן אין צורך למכור הנ"ל. אבל כדורי אקדח זה משהו אחר! יש יורים רציניים, מועדוני ירי, חברה בעלי מיומנות שרוצים להתאמן אבל מטעמי מחיר לא עושים זאת. יורים יותר, מיומנים יותר.
מסתבר שלמרות כל המנהרות בעזה עיקר אספקת התחמושת לנק"ל מגיעה מעבריינים ישראליים שגונבים מצה"ל.
מה הבעיה להעמיס כמה ארגזים על הרכב? אין שום בקרה ופיקוח על הנפקת תחמושת לנק"ל.
פעם השתתפתי בתרגיל גדוד שריון.
כמה פגזים כבר מקבל כל טנק לתרגיל?
היה לנו פי 3 מההקצבה הרישמים.
תחמושת למקלעים? אולי פי 10 מההקצבה.
אז פלא שגונבים?
מה הבעיה להעמיס כמה ארגזים על הרכב? אין שום בקרה ופיקוח על הנפקת תחמושת לנק"ל.
פעם השתתפתי בתרגיל גדוד שריון.
כמה פגזים כבר מקבל כל טנק לתרגיל?
היה לנו פי 3 מההקצבה הרישמים.
תחמושת למקלעים? אולי פי 10 מההקצבה.
אז פלא שגונבים?
- סליקאי זהב

פינלנד ישראל
הכל סיפרת לנו,אבל את העיקר לא הידגשת!!
רק בפינלנד יש רשמי סאוונה משותפת!!
רק בפינלנד יש רשמי סאוונה משותפת!!
- סליקאי ארד

pistokoski
אתה אכן גר בפינלנד, אבל נראה שמבין את צרכיו של יורה ירי מעשי הרבה יותר טוב מאלו שגרים כאן ובוחרים להיסתתר מאחורי דמגוגיה זולה של "בשם הביטחון".
ידידי, אין כאן RELOAD, ואין סיכוי שיהיה במדינה שמקציבה 50 כדור ל...3 שנים.
אנו לא יכולים לירות 38SUPER , לא 9X23 וה 9X19 התיקנית כנראה עשויה מזהב......
מעט מאיתנו יכולים להרשות לעצמנו לירות מייג'ר עקב המחירים והמצאי העלוב שיש במטווחים.
בכל זאת ולמרות הכל הספורט חי ונושם, כולל תחרויות LEVEL III עם משתתפים מכל העולם.
אתה אכן גר בפינלנד, אבל נראה שמבין את צרכיו של יורה ירי מעשי הרבה יותר טוב מאלו שגרים כאן ובוחרים להיסתתר מאחורי דמגוגיה זולה של "בשם הביטחון".
ידידי, אין כאן RELOAD, ואין סיכוי שיהיה במדינה שמקציבה 50 כדור ל...3 שנים.
אנו לא יכולים לירות 38SUPER , לא 9X23 וה 9X19 התיקנית כנראה עשויה מזהב......
מעט מאיתנו יכולים להרשות לעצמנו לירות מייג'ר עקב המחירים והמצאי העלוב שיש במטווחים.
בכל זאת ולמרות הכל הספורט חי ונושם, כולל תחרויות LEVEL III עם משתתפים מכל העולם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
Re: תחמושת
pistokoski כתב:אני מסכים עם זה שתמיד הם ישיגו תחמושת איך שהוא.
בינינו אני הייתי מאד שמח אם היה קם מפעל שמוכר תחמושת ממוחזרת לאימונים במחיר שווה לכל נפש ושובר איכשהו את המונופול שיש לתע"ש בנושא הזה. ובכך היה פוטר אותנו מלקחת משכנתה כל פעם שאנחנו רוצים ללכת למטווח...
כל ההצדקה הכלכלית של RELOAD בבית זה היכולת לייצר כמויות של תחמושת בזול. במצב של הקצבת תחמושת של 50 כדור ב-3 שנים אני לא רואה איך אני מחזיר את עלות הציוד שמחירו בארה"ב נע בסביבות $500-$900 ... צריך לפתור קודם את הבעיה של הקצבת התחמושת המצחיקה ואח"כ לדבר על טעינה מחדש.
- תרמתי למען הסליק

Re: תחמושת
pistokoski כתב:אני מסכים עם זה שתמיד הם ישיגו תחמושת איך שהוא.
בינינו אני הייתי מאד שמח אם היה קם מפעל שמוכר תחמושת ממוחזרת לאימונים במחיר שווה לכל נפש ושובר איכשהו את המונופול שיש לתע"ש בנושא הזה. ובכך היה פוטר אותנו מלקחת משכנתה כל פעם שאנחנו רוצים ללכת למטווח...
כל ההצדקה הכלכלית של RELOAD בבית זה היכולת לייצר כמויות של תחמושת בזול. במצב של הקצבת תחמושת של 50 כדור ב-3 שנים אני לא רואה איך אני מחזיר את עלות הציוד שמחירו בארה"ב נע בסביבות $500-$900 ... צריך לפתור קודם את הבעיה של הקצבת התחמושת המצחיקה ואח"כ לדבר על טעינה מחדש.
- תרמתי למען הסליק

איתמר ,
התחמושת שאנו קונים בעצם זולה,,,אנו רק משלמים עליה ביוקר,,,
סמוך על,,,אם יאשרו לך לטעון לבד יעלו את המס על הסולר,,אופס,,סליחה על האבקה או על הפיקות,,או על האישור או על הרישיון או על 1000000 דברים אחרים !!שחלילה לא תצא נשכר
אל נא נהיה תמימים לא קשור לביטחון !!! קשור ל,,,הג'עמה רוצים להרוויח,,,ורוצים להחליט גם מי יהיה בחגיגה,,,
התחמושת שאנו קונים בעצם זולה,,,אנו רק משלמים עליה ביוקר,,,
סמוך על,,,אם יאשרו לך לטעון לבד יעלו את המס על הסולר,,אופס,,סליחה על האבקה או על הפיקות,,או על האישור או על הרישיון או על 1000000 דברים אחרים !!שחלילה לא תצא נשכר
אל נא נהיה תמימים לא קשור לביטחון !!! קשור ל,,,הג'עמה רוצים להרוויח,,,ורוצים להחליט גם מי יהיה בחגיגה,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
מחיר ללא מס
מישהו יודע באמת כמה מס גובים על תחמושת. מה המחיר האמיתי של כדור ללא מיסים?
לא ירדת לסוף דעתי ,,
אם זו תחמושת מקומית ואין עליה מיסוי,אז סתם מעלים את המחיר,,,
ואם היא מיובאת ,,אז המיסוי נוסף לחגיגה,,,
שים לב בכל מקום על הגלובוס למוצר מתוצר שונה גם המחיר שונה,,
אצלנו לא משנה התוצר ,ארה"ב ,סין סרביה, או תע"ש הכל אות מחיר,,,
אהה,,אולי זה משמעות הדמוקרטיה ,,,כל אחד יכל לז**ן אותנו כמה שהוא רוצה,,,
אם זו תחמושת מקומית ואין עליה מיסוי,אז סתם מעלים את המחיר,,,
ואם היא מיובאת ,,אז המיסוי נוסף לחגיגה,,,
שים לב בכל מקום על הגלובוס למוצר מתוצר שונה גם המחיר שונה,,
אצלנו לא משנה התוצר ,ארה"ב ,סין סרביה, או תע"ש הכל אות מחיר,,,
אהה,,אולי זה משמעות הדמוקרטיה ,,,כל אחד יכל לז**ן אותנו כמה שהוא רוצה,,,
פחות -לרוב זה יותר,,