למה היית מצפה במטווח?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אכן יש בעיה עם חלק (לדעתי לא גדול) מהמדריכים.
אני עוד זוכר שהגעתי למטווח מסויים שלא הכרתי עד אז (והם לא הכירו אותי) מתוך זה ששמעתי רעש ירי ונכנסתי כדי לראות.
קיבל אותי מדריך שחצן ביחס של "בן תמותה שכמוך, אין לך מה לנסות לדבר אלי בכלל" ולאחר שטרח להשמיץ את האקדח שהיה עלי, את הנרתיק בו השתמשתי וכד'.
למותר לציין שיצאתי מהמטווח הנ"ל כמו שבאתי - לא טרחתי לנסות להוכיח למדריך ההוא שום דבר, כסף בוודאי שלא השארתי שם, ובקיצור - זה היה לימוד על דרך השלילה.
יש מצב אחד בו מדריך צריך לצעוק: מצב בטיחותי בו צעקה תאפס את החניך.
מעבר לכך, סוגי אימון מסויימים דורשים הרמת קול (אימון הצבעה - "תן") וכד'.
בכל מצב אחר -be cool.....
אני עוד זוכר שהגעתי למטווח מסויים שלא הכרתי עד אז (והם לא הכירו אותי) מתוך זה ששמעתי רעש ירי ונכנסתי כדי לראות.
קיבל אותי מדריך שחצן ביחס של "בן תמותה שכמוך, אין לך מה לנסות לדבר אלי בכלל" ולאחר שטרח להשמיץ את האקדח שהיה עלי, את הנרתיק בו השתמשתי וכד'.
למותר לציין שיצאתי מהמטווח הנ"ל כמו שבאתי - לא טרחתי לנסות להוכיח למדריך ההוא שום דבר, כסף בוודאי שלא השארתי שם, ובקיצור - זה היה לימוד על דרך השלילה.
יש מצב אחד בו מדריך צריך לצעוק: מצב בטיחותי בו צעקה תאפס את החניך.
מעבר לכך, סוגי אימון מסויימים דורשים הרמת קול (אימון הצבעה - "תן") וכד'.
בכל מצב אחר -be cool.....
נערך לאחרונה על ידי אישגדול בתאריך 02 פברואר 2003, 22:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
I think, therefore I am. I think
איש גדול אתה צודק אני הלקוח [לא חניך,,,חניך מחנכים]לקוח משרתים,בשפת הקודש למילה ,משרת,משרתים,יש קונוטציה שלילית,[מה אני שפוט שלו???]
לכן יפה פעלתה אבל חוץ ממך אף אחד,לא יודע זאת,,,וההרגשה של לא שמים עלי היא לא תרומת סתר,,יש צורך שהבעלים ידע! כי הפסיד פעמיים!!
פעם שאין לו אותך כלקוח
פעם שניה שהוא תקוע עם מדריך ירוד שעולה כסף טוב!
תמיד תזכור, את כרטיס האשראי שלך, יבדקו בבדיקה צולבת, ואת שטרות הכסף יברקו בעטים רדיו אקטיביים,,,,,,,אז אנה תבדוק גם אתה אותם
לכן יפה פעלתה אבל חוץ ממך אף אחד,לא יודע זאת,,,וההרגשה של לא שמים עלי היא לא תרומת סתר,,יש צורך שהבעלים ידע! כי הפסיד פעמיים!!
פעם שאין לו אותך כלקוח

פעם שניה שהוא תקוע עם מדריך ירוד שעולה כסף טוב!
תמיד תזכור, את כרטיס האשראי שלך, יבדקו בבדיקה צולבת, ואת שטרות הכסף יברקו בעטים רדיו אקטיביים,,,,,,,אז אנה תבדוק גם אתה אותם

פחות -לרוב זה יותר,,
יחס ושירות
כל שנכתב בנושא זה חייב לאותת למנהלי מטווחים ולמעסיקיהם,
לא כל מחזיקי תעודות מפקח או מדריך ירי הוא בהכרח עבר קורס ביחסי אנוש וחבל,
לא כל הערה ליורה שאינו מיומן בזמן אימון חייבת להיות בצעקה ואפילו אם עבר עברת בטיחות
טון הדיבור הסמכותי, הגישה החיובית, תחזיר את היורה למטווח ללמוד יותר ויותר,
לא מזמן (שנה) סימתי קורס מדריכי ירי ומידי פעם כשאני נכנס להדרכה, אני שומע ביקורת ולא
תמיד חיובית על מדריכי ירי אגרסיבים ותוקפנים עד כדי להפחיד.
וכמו שכתוב "אדם יקשט עצמו תחילה-ואחר כך אחרים"
אני כמדריך ירי לקחתי לתשומת ליבי וכבר מתחיל ל"קשט" עצמי.
שרעבי אמנון
מדריך ירי
לא כל מחזיקי תעודות מפקח או מדריך ירי הוא בהכרח עבר קורס ביחסי אנוש וחבל,
לא כל הערה ליורה שאינו מיומן בזמן אימון חייבת להיות בצעקה ואפילו אם עבר עברת בטיחות
טון הדיבור הסמכותי, הגישה החיובית, תחזיר את היורה למטווח ללמוד יותר ויותר,
לא מזמן (שנה) סימתי קורס מדריכי ירי ומידי פעם כשאני נכנס להדרכה, אני שומע ביקורת ולא
תמיד חיובית על מדריכי ירי אגרסיבים ותוקפנים עד כדי להפחיד.

וכמו שכתוב "אדם יקשט עצמו תחילה-ואחר כך אחרים"
אני כמדריך ירי לקחתי לתשומת ליבי וכבר מתחיל ל"קשט" עצמי.

שרעבי אמנון
מדריך ירי
מדריך ירי
שלום !
באתר זה התקבצו האנשים שבאמת אוהבים את המקצוע ואת נושא הירי .
אל לכם מלשכוח שלמטווח מגיעים מכל גווני הקשת ולעיתים אין מוצא מלצעוק על חניך ( אם זה ימנע אסון ) .
ללא ספק קיימים מצבים שלקוח לא ראוי ליחס מזלזל יזכה לו הלא עוול בכפיו וזאת משום שלמדריך רגע קודם היה אימון בלתי נסבל עם בעיות בטיחות רבות . כך שאם נפגעתם ניתן להעביר משוב למטווח ולהמשיך הלאה .המדריך הוא רק בן אדם (וגם הלקוח) .
ואם עדיין לא השתכנעתם אז ...כמו בכול תחום יש אנשים לא מקצועיים מספיק .דרכו של עולם .
גיא.
באתר זה התקבצו האנשים שבאמת אוהבים את המקצוע ואת נושא הירי .
אל לכם מלשכוח שלמטווח מגיעים מכל גווני הקשת ולעיתים אין מוצא מלצעוק על חניך ( אם זה ימנע אסון ) .
ללא ספק קיימים מצבים שלקוח לא ראוי ליחס מזלזל יזכה לו הלא עוול בכפיו וזאת משום שלמדריך רגע קודם היה אימון בלתי נסבל עם בעיות בטיחות רבות . כך שאם נפגעתם ניתן להעביר משוב למטווח ולהמשיך הלאה .המדריך הוא רק בן אדם (וגם הלקוח) .
ואם עדיין לא השתכנעתם אז ...כמו בכול תחום יש אנשים לא מקצועיים מספיק .דרכו של עולם .
גיא.
הבעיה, לדעתי, נובעת מהקונוטציה שיש בין ירי/כלי נשק/מטווחים לבין הצבא.
הרבה ממדריכי הירי חושבים שהם בצבא מול כיתה של טירונים מפוחדים וחסרי אונים שצריך "לשבור אותם כדי לבנות אותם". הדבר אינו כך כלל ועיקר. המטווח האזרחי אינו מקום לצעקות היסטריות הערות סקסיסטיות ושאר דימויים צבאיים.
גם על הצעקה "תן" הזכורה לרע ממתקנים צבאיים אבד הכלח שכן היום משתמשים בפאקט.
עבירות בטיחות אינן סיבה לגעור או להתנשא על לקוחות המטווח. המדריך המקצוען יודא מראש שגם עם תעבר אותה עבירה לא תהיה סכנה ממשית ליורה או לסביבתו. הערה ידידותית תעשה את העבודה הרבה יותר טוב ותיזכר ליותר זמן.
הרבה ממדריכי הירי חושבים שהם בצבא מול כיתה של טירונים מפוחדים וחסרי אונים שצריך "לשבור אותם כדי לבנות אותם". הדבר אינו כך כלל ועיקר. המטווח האזרחי אינו מקום לצעקות היסטריות הערות סקסיסטיות ושאר דימויים צבאיים.
גם על הצעקה "תן" הזכורה לרע ממתקנים צבאיים אבד הכלח שכן היום משתמשים בפאקט.
עבירות בטיחות אינן סיבה לגעור או להתנשא על לקוחות המטווח. המדריך המקצוען יודא מראש שגם עם תעבר אותה עבירה לא תהיה סכנה ממשית ליורה או לסביבתו. הערה ידידותית תעשה את העבודה הרבה יותר טוב ותיזכר ליותר זמן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
דבר אחד אני חייב לציין - אצלנו לפחות יש מדריכים...
בארה"ב הייתי בשלושה מטווחים (שניים בלאס ווגאס, אחד בפלורידה), ובכולם נתנו לי אקדח, תחמושת, "המטווח שם" - וזהו! אף אחד לא בדק מה אני יודע, אף אחד לא הסביר כלום - פשוט נכנסתי למטווח והתחלתי לירות, וכל זה בלי אף אחד שמשגיח!
אצלנו לפחות אסור להכנס למטווח בלי מדריך - נחמד או לא...
אה, כן סליחה, הם ווידאו שאני אשלם מראש
בארה"ב הייתי בשלושה מטווחים (שניים בלאס ווגאס, אחד בפלורידה), ובכולם נתנו לי אקדח, תחמושת, "המטווח שם" - וזהו! אף אחד לא בדק מה אני יודע, אף אחד לא הסביר כלום - פשוט נכנסתי למטווח והתחלתי לירות, וכל זה בלי אף אחד שמשגיח!
אצלנו לפחות אסור להכנס למטווח בלי מדריך - נחמד או לא...
אה, כן סליחה, הם ווידאו שאני אשלם מראש

I think, therefore I am. I think
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד