רישיון לנשק למתנדב משא"ז המשרת בצבא קבע
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רישיון לנשק למתנדב משא"ז המשרת בצבא קבע
שלום,
האם זה אפשרי לקבל רישיון לאקדח בתנאים הבאים:
1) אישור להתנדבות במשא"ז 5 שנים אבל ללא חתימת נצ"מ
2) המלצת מפקד היחידה (סא"ל)
3) דרגת סמ"ר
4) חתימת עו"ד על נכונות המסמכים המעידים על עמידה בתבחין משא"ז
אשמח לקבל תשובה בהקדם
האם זה אפשרי לקבל רישיון לאקדח בתנאים הבאים:
1) אישור להתנדבות במשא"ז 5 שנים אבל ללא חתימת נצ"מ
2) המלצת מפקד היחידה (סא"ל)
3) דרגת סמ"ר
4) חתימת עו"ד על נכונות המסמכים המעידים על עמידה בתבחין משא"ז
אשמח לקבל תשובה בהקדם
- סליקאי ארד

כשאני ניסיתי לקבל אישור ממקמצ"ר לשאת את אקדחי בצבא, קיבלתי תשובה שלילית מכיוון שלא עמדתי התבחינים שלהם.
הסיבה העיקרית הייתה שיש לי רשיון ממפעל ראוי ולא מישוב זכאי.
אז הייתי בדרגת סמל.
האם היום כשאני בדרגת סמ"ר, ויש לי המלצה בטוחה ממפקד היחידה שלי (בדרגת סא"ל), אני יכול לקבל את האישור?
רק אזכיר כאן שאינני עומד בתבחין של "ישוב זכאי".
אז הייתי בדרגת סמל.
האם היום כשאני בדרגת סמ"ר, ויש לי המלצה בטוחה ממפקד היחידה שלי (בדרגת סא"ל), אני יכול לקבל את האישור?
עומר.
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
שלום עומר
כדאי ואפילו מומלץ ללכת על תבחין המש"אז זהו הליך פשוט שכולל בתוכו ראיון של מפקד היחידה .
מפקד היחידה שולח את סיכום הראיון + כל הטופסיאדה לרפ"ק אברהם סימסולו קצין מתנדבים מרחב עמקים שמאשר את הפרטים ושולח לשני משרדים לייד לנצ"מ דני קופלר מפקד אק"מ צפון
ששולח את ההמלצה בחתימה שלו את ההמלצה אתה מצרף לטופס הבקשה ותוך שבועיים אתה מקבל רשיון
1.התנגדות משטרה אין (ההמלצה מהם...)
2.משרד הבריאות ללא בעייה (אתה מחזיק נשק משטרתי וצבאי ...)
3.וכשתשתחרר לא תצטרך לחפש מי יקנה את הכלי ....
4.ובשביל לעמוד בתבחין משאז אתה בסך הכל צריך לחתום ביומן הפעלה.....
מפקד היחידה שולח את סיכום הראיון + כל הטופסיאדה לרפ"ק אברהם סימסולו קצין מתנדבים מרחב עמקים שמאשר את הפרטים ושולח לשני משרדים לייד לנצ"מ דני קופלר מפקד אק"מ צפון
ששולח את ההמלצה בחתימה שלו את ההמלצה אתה מצרף לטופס הבקשה ותוך שבועיים אתה מקבל רשיון
1.התנגדות משטרה אין (ההמלצה מהם...)
2.משרד הבריאות ללא בעייה (אתה מחזיק נשק משטרתי וצבאי ...)
3.וכשתשתחרר לא תצטרך לחפש מי יקנה את הכלי ....
4.ובשביל לעמוד בתבחין משאז אתה בסך הכל צריך לחתום ביומן הפעלה.....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
כמה זמן נותר לך עד השחרור?
ברוב המקרים מקמצ"ר לא יאשרו לסמ"ר רישיון לנשק, אלא מדרגת רס"ל ומעלה.
אבל אם אתה חתום לעוד מספר שנים יכול להיות שיאשרו לך מכיוון שבכל מקרה אתה עתיד להשאר בצבא.
אני יכול לתת לך דוגמא שהיתה אצלי.
אני והקמב"ץ שלנו הגשנו בקשה לרישיון לאקדח, לי סירבו, ולקמב"ץ שהיה חתום לעוד 4 שנים אישרו ושנינו היינו בדרגת סגן.
אתה יכול להוריד מהצה"ל-נט את הטפסים, למלא ולשלוח - מקסימום יגידו לא.
על תעשה את זה דרך הטלפון כי כל מיני פקידות משועממות ולחוצות בית יגידו לך שאתה לא יכול, העיקר שהם יתפסו את קו 45 לת"א.
מי שמאשר את הרישיון זה רמ"דית בדרגת רס"ן, ובינינו , את הרמטכ"ל יותר קל להשיג מאשר אותה...
ברוב המקרים מקמצ"ר לא יאשרו לסמ"ר רישיון לנשק, אלא מדרגת רס"ל ומעלה.
אבל אם אתה חתום לעוד מספר שנים יכול להיות שיאשרו לך מכיוון שבכל מקרה אתה עתיד להשאר בצבא.
אני יכול לתת לך דוגמא שהיתה אצלי.
אני והקמב"ץ שלנו הגשנו בקשה לרישיון לאקדח, לי סירבו, ולקמב"ץ שהיה חתום לעוד 4 שנים אישרו ושנינו היינו בדרגת סגן.
אתה יכול להוריד מהצה"ל-נט את הטפסים, למלא ולשלוח - מקסימום יגידו לא.
על תעשה את זה דרך הטלפון כי כל מיני פקידות משועממות ולחוצות בית יגידו לך שאתה לא יכול, העיקר שהם יתפסו את קו 45 לת"א.
מי שמאשר את הרישיון זה רמ"דית בדרגת רס"ן, ובינינו , את הרמטכ"ל יותר קל להשיג מאשר אותה...
- סליקאי ארד

עומר בר כתב:כשאני ניסיתי לקבל אישור ממקמצ"ר לשאת את אקדחי בצבא, קיבלתי תשובה שלילית מכיוון שלא עמדתי התבחינים שלהם.
אז הייתי בדרגת סמל.
עומר,
כל עוד שאתה נושא את כלי הירייה מטעם היישוב ובהתאם לתנאי הרשיון, אין סיבה שיבוטל רשיונך, מה גם, שהוא מאת "המפעל הראוי" ("יישוב ראוי") ולא עברת את כל התהליך של אישור לרשיון כמו אדם פרטי (התהליך מעט שונה, כמו בחברות שמירה) ואתה אינך נדרש לעמוד בתבחינים ובהגבלות על שירות צבאי מתמשך (איש קבע או סרן במילואים או יח' מיוחדת) או בתבחינים הקשורים להתנדבות פעילה במשא"ז.
אל תחליף את הרשיון או תנסה להוציא אחד אחר במקומו, אלא אם אתה יודע בוודאות כי ישנה עילה לרשיון.
דובב,
במידה ואין אישור נצ"מ מהמשטרה, לא יעזור לך עו"ד. התהליך קובע כי המשטרה ממליצה על סמך תבחינים הקשורים לשעות / שנות התנדבות. זה דומה למצב בו תהיה חבר התאחדות הקליעה, ספורטאי פעיל בירי מעשי, לא תשתתף במספר התחרויות הנדרש ולא תוכיח פעילות כנדרש ולא תקבל המלצת ההתאחדות, אך תגיש בקשה המגובה בתצהיר עו"ד כי אתה אכן חבר ההתאחדות ויורה (מדי פעם), ותבקש לקבל רשיון.
אין מצב לקיצורי דרך, כי ברגע שאחד יקצר דרך וינסה לעבוד על המערכת, יינזקו רבים אחרים, על לא עוול בכפם. (ובעברית קלה - מישהו יידאג להוציא תקנה החוסמת את הנסיון לעתיד או שתקשה על אחרים או תבטל רשיונם)
פעל ע"פ הנדרש ממך מאת משרד הפנים, אל תנסה להתחכם כי אתה בהחלט עלול לפגוע באחרים.
נועם.
נועם צודק
כמו שאמר ידידנו המלומד נועם אל תנסה להוציא רישיון בדרך לא דרך כי זה ידפוק אותך ואת האחרים...
פשוט לך כמו שכתבתי קודם ותוציא בתבחין משאז ויהייה יותר טוב לכולם
פשוט לך כמו שכתבתי קודם ותוציא בתבחין משאז ויהייה יותר טוב לכולם
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
7 הודעות