האם צריך עורך דין?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עדן, איתמר,
משרד הפנים הוציא בסוף שנת 2003 (ובתחילת 2004 מהדורה שנייה) חוברת ירקרקה הנקראת "מדריך לשימוש והחזקת כלי ירייה"
מעמוד 16 ועד עמוד 20 בחוברת מפורטים נהלי והוראות הפתיחה באש, שהם לצורך העניין הנוהל המחייב אותך ואותי ואחרים, כאזרחים.
אין טעם לערב את מסעד איוב והחוק האמריקאי, את הוראות הפתיחה באש המוכרות מהשירות בצה"ל או בגוף בטחוני אחר או כל פרשנות אחרת, מכיוון שהיא עלולה לסבך את נושא הנשק.
במקום להתחכם, פעלו ע"פ החוק, יש לכם מסמך כתוב ביד (החוברת) .
החוברת הזו, ניתנת לצפייה והורדה (בקובץ PDF) מאתר משרד הפנים ומחולקת חינם אין כסף
בכל לשכות משרד הפנים אצל פקידי רישוי כלי ירייה ברחבי הארץ.
עדן,
גש לליאור בעפולה, יש לו על השולחן ערימה והוא ישמח לתת לך + חיוך
(אגב, משרד הפנים בעפולה עבר לאזור התעשיה ליד המגה)
נועם.
משרד הפנים הוציא בסוף שנת 2003 (ובתחילת 2004 מהדורה שנייה) חוברת ירקרקה הנקראת "מדריך לשימוש והחזקת כלי ירייה"
מעמוד 16 ועד עמוד 20 בחוברת מפורטים נהלי והוראות הפתיחה באש, שהם לצורך העניין הנוהל המחייב אותך ואותי ואחרים, כאזרחים.
אין טעם לערב את מסעד איוב והחוק האמריקאי, את הוראות הפתיחה באש המוכרות מהשירות בצה"ל או בגוף בטחוני אחר או כל פרשנות אחרת, מכיוון שהיא עלולה לסבך את נושא הנשק.
במקום להתחכם, פעלו ע"פ החוק, יש לכם מסמך כתוב ביד (החוברת) .
החוברת הזו, ניתנת לצפייה והורדה (בקובץ PDF) מאתר משרד הפנים ומחולקת חינם אין כסף
בכל לשכות משרד הפנים אצל פקידי רישוי כלי ירייה ברחבי הארץ.
עדן,
גש לליאור בעפולה, יש לו על השולחן ערימה והוא ישמח לתת לך + חיוך
(אגב, משרד הפנים בעפולה עבר לאזור התעשיה ליד המגה)
נועם.
נועם,
אין בחוברת הזו שום דבר שקשור למה שאנחנו מדברים באשכול הזה...וביחוד במקרים גבוליים.
נחזור חזרה למקרה של הפורץ שנכנס אליך הביתה עם אקדח צעצוע.......לפי לשון החוברת:
1. אמצעי: יש (אקדח)
2. כוונה: יש (הוא פרץ לבית לא?)
3. יכולת: יש (אתם עומדים מולו, כל מה שהוא צריך זה ללחוץ על ההדק)
עד כאן, הכל מתנהג לפי הספר...יריתם בפורץ, ומסתבר שהאקדח הוא אקדח צעצוע.....
ברגע שזה קרה, חייך השתנו עד לבלי הכר...
1. לקחת חיים, ותצטרך לחיות עם האשמה הזו עד סוף ימי חייך
2. תצטרך לעבוד קשה כדי להוכיח את חפותך.
א.
אין בחוברת הזו שום דבר שקשור למה שאנחנו מדברים באשכול הזה...וביחוד במקרים גבוליים.
נחזור חזרה למקרה של הפורץ שנכנס אליך הביתה עם אקדח צעצוע.......לפי לשון החוברת:
1. אמצעי: יש (אקדח)
2. כוונה: יש (הוא פרץ לבית לא?)
3. יכולת: יש (אתם עומדים מולו, כל מה שהוא צריך זה ללחוץ על ההדק)
עד כאן, הכל מתנהג לפי הספר...יריתם בפורץ, ומסתבר שהאקדח הוא אקדח צעצוע.....
ברגע שזה קרה, חייך השתנו עד לבלי הכר...
1. לקחת חיים, ותצטרך לחיות עם האשמה הזו עד סוף ימי חייך
2. תצטרך לעבוד קשה כדי להוכיח את חפותך.
א.
- תרמתי למען הסליק

מקרה שקרה....
באו ואביא לכם דוגמה יותר מצחיקה מאשר אקדח צעצוע (שאני חוזר ואומר אני לא אמור לדעת שזה צעצוע ומה אם זה הייה אמיתי ????)
לפני 3 שנים בער הייתה מכת פריצות באחת משכונות העיר שבה אני מתגורר היו מגיעים ומרוקנים את הבתים מתכולתם תוך כדי זה שהם משתמשים בחומר מרדים בכדי לסמם את בני המשפחה...
כל נסיונות לאתר את הפורצים עלו בתהו עד אשר החליטה המשטרה לבצע סגירה הרמטית של השכונה (בכוחות סמוים כמובן) והנה באחד הימים מבחין שוטר באדם גדול ממדים (אני אישית ראיתי הוא הייה ענק... אכל מטרנה עם בטון שהייה קטן!)
כל האירוע התרחש בשעות הקטנות של הלילה השוטר שהבחין בחשוד החל לבצע נוהל מעצר
החשוד החל להימלט לכיון הפרדס שסמוך לשכונה וכמו כל שוטר שהאנדרנלין זורם בעורקיו החל לרדוף רגלית אחר החשוד תוך כדי הסתיעות בכוכות נוספים (אפילו מסוק הייה)
במהלך המרדף שלף החשוד חפץ גדול שחור (שהתברר לאחר מכן כמכשיר סלולרי מסוג נוקיה הישנים!!!!)
השוטר לא היסס שלף את הנשק ובירי הצבעה של כדור אחד מ 50 מטר בערך פגע בזרועו של החשוד שהתברר כתושב שטחים שהוציא את הפלא פון בכדי להתקשר לחברים שלו שיאספו אותו
כמו בכל אירוע ירי במשטרה השוטר נחקר ע"י מח"ש (מחלקת חקירות שוטרים)
החקירה העלתה שהשוטר פעל בצורה שנדרשת ממנו כאשר הוא מזהה חשש לחיו (תחשבו סלולרי בגודל כזה....)
לכן לא מעניין אותי אם יש לו אקדח מפלסטיק או אקדח אמיתי זיהיתי יריב בעיין חברים אני יורה בלי למצמץ אפילו.....
חג שבועות שמח
לפני 3 שנים בער הייתה מכת פריצות באחת משכונות העיר שבה אני מתגורר היו מגיעים ומרוקנים את הבתים מתכולתם תוך כדי זה שהם משתמשים בחומר מרדים בכדי לסמם את בני המשפחה...
כל נסיונות לאתר את הפורצים עלו בתהו עד אשר החליטה המשטרה לבצע סגירה הרמטית של השכונה (בכוחות סמוים כמובן) והנה באחד הימים מבחין שוטר באדם גדול ממדים (אני אישית ראיתי הוא הייה ענק... אכל מטרנה עם בטון שהייה קטן!)
כל האירוע התרחש בשעות הקטנות של הלילה השוטר שהבחין בחשוד החל לבצע נוהל מעצר
החשוד החל להימלט לכיון הפרדס שסמוך לשכונה וכמו כל שוטר שהאנדרנלין זורם בעורקיו החל לרדוף רגלית אחר החשוד תוך כדי הסתיעות בכוכות נוספים (אפילו מסוק הייה)
במהלך המרדף שלף החשוד חפץ גדול שחור (שהתברר לאחר מכן כמכשיר סלולרי מסוג נוקיה הישנים!!!!)
השוטר לא היסס שלף את הנשק ובירי הצבעה של כדור אחד מ 50 מטר בערך פגע בזרועו של החשוד שהתברר כתושב שטחים שהוציא את הפלא פון בכדי להתקשר לחברים שלו שיאספו אותו
כמו בכל אירוע ירי במשטרה השוטר נחקר ע"י מח"ש (מחלקת חקירות שוטרים)
החקירה העלתה שהשוטר פעל בצורה שנדרשת ממנו כאשר הוא מזהה חשש לחיו (תחשבו סלולרי בגודל כזה....)
לכן לא מעניין אותי אם יש לו אקדח מפלסטיק או אקדח אמיתי זיהיתי יריב בעיין חברים אני יורה בלי למצמץ אפילו.....
חג שבועות שמח
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
לכל החברים שלום רב וחג שבועות שמח.
התאמצתי מאוד לא להגיב לאשכול הזה אבל אני הגיב.
האקדח שאני נושא ורבים מחברי הפורום נושאים הינו אקדח פרטי ומתוקף היותנו נושאי נשק אזרחיים אנו כפופים לחוקים של משרד הפנים שמונחה על ידי משטרת ישראל.
לעניינו אני בכוונה לא נכנס לפרטים הקטנים משום שלדעתי יש כאן עניין שנקרא שיקול דעת ,אף אחד לא יגיד לך מתי בדיוק להוציא את הנשק שלך ולירות, משום שזה שיקול דעת שלך ,של אדם בוגר הנושא נשק.
אני אישית מרגע שאני אראה צורך לנטרל תוקף כאשר אני בטוח בסכנת חיים לא אחשוב על מיהו התוקף או על ההסברים שאצטרך לתת על כך, אלה אהיה עסוק בתמונת כוונות ובסחיטה נכונה שלההדק שלי.
ישנו משפט שאומר שעדיף שיתבעו אותך מאשר שיסחבו אותך שישה.[אני מקווה שאני מדייק במספרים אבל המסר הוא זהה]
ביי ,לכולם גלעד.
התאמצתי מאוד לא להגיב לאשכול הזה אבל אני הגיב.
האקדח שאני נושא ורבים מחברי הפורום נושאים הינו אקדח פרטי ומתוקף היותנו נושאי נשק אזרחיים אנו כפופים לחוקים של משרד הפנים שמונחה על ידי משטרת ישראל.
לעניינו אני בכוונה לא נכנס לפרטים הקטנים משום שלדעתי יש כאן עניין שנקרא שיקול דעת ,אף אחד לא יגיד לך מתי בדיוק להוציא את הנשק שלך ולירות, משום שזה שיקול דעת שלך ,של אדם בוגר הנושא נשק.
אני אישית מרגע שאני אראה צורך לנטרל תוקף כאשר אני בטוח בסכנת חיים לא אחשוב על מיהו התוקף או על ההסברים שאצטרך לתת על כך, אלה אהיה עסוק בתמונת כוונות ובסחיטה נכונה שלההדק שלי.
ישנו משפט שאומר שעדיף שיתבעו אותך מאשר שיסחבו אותך שישה.[אני מקווה שאני מדייק במספרים אבל המסר הוא זהה]
ביי ,לכולם גלעד.
- סליקאי כסף

Itamar,
סעיף 34יח(א) לחוק העונשין אומר:
"העושה מעשה בדמותו מצב דברים שאינו קיים, לא ישא באחריות פלילית אלא במידה שהיה נושא בה אילו היה המצב לאמיתו כפי שדימה אותו".
דהיינו,לעניין הצדקת הירי אין חשיבות לעובדה האם היה זה אקדח אמיתי או צעצוע, אלא רק לשאלה האם היורה סבר בכנות כי מדובר באקדח אמיתי וכי חייו בסכנה.
סעיף 34יח(א) לחוק העונשין אומר:
"העושה מעשה בדמותו מצב דברים שאינו קיים, לא ישא באחריות פלילית אלא במידה שהיה נושא בה אילו היה המצב לאמיתו כפי שדימה אותו".
דהיינו,לעניין הצדקת הירי אין חשיבות לעובדה האם היה זה אקדח אמיתי או צעצוע, אלא רק לשאלה האם היורה סבר בכנות כי מדובר באקדח אמיתי וכי חייו בסכנה.
- סליקאי כסף

לעדן23,
להזכירך שאנחנו לא שוטרים -- אלא אזרחים שלא נהנים מאותן הפריבילגיות של שומרי החוק...
במקרה ההפוך אותו האדם שירה בפורץ הנמלט היה מורשע בכל חומרת הדין (ירה במישהו כאשר לא נשקפת סכנה לחייו -- ראה חוברת ירוקה).
ולעוד'ר
אם הדברים היו כל כך פשוטים אז כל עורכי הדין היו פושטים את הרגל ממזמן ולפי שעה לא נראה לי שחסרה להם פרנסה. בחקירה תצטרך להוכיח מעבר לכל ספק (וטוב שכך) שבנסיבות ובתנאים שהיו היתה לך סיבה טובה להאמין שזה אקדח אמיתי ולא אקדח צעצוע...
א.
להזכירך שאנחנו לא שוטרים -- אלא אזרחים שלא נהנים מאותן הפריבילגיות של שומרי החוק...
במקרה ההפוך אותו האדם שירה בפורץ הנמלט היה מורשע בכל חומרת הדין (ירה במישהו כאשר לא נשקפת סכנה לחייו -- ראה חוברת ירוקה).
ולעוד'ר
אם הדברים היו כל כך פשוטים אז כל עורכי הדין היו פושטים את הרגל ממזמן ולפי שעה לא נראה לי שחסרה להם פרנסה. בחקירה תצטרך להוכיח מעבר לכל ספק (וטוב שכך) שבנסיבות ובתנאים שהיו היתה לך סיבה טובה להאמין שזה אקדח אמיתי ולא אקדח צעצוע...
א.
- תרמתי למען הסליק

עדן:
אנשים אזרחיים שתפעיל נגדם נוהל מעצר, אינם חברים שלך לימ"ם הם לא יבינו מה זה "הזדהה" וכנראה גם לא "ועקף ולא אנא בטוחס" זה לא שיטה טובה,
כפי שאני רואה את זה; אין בעיה לזהות פח"ע ובכל מקרה אחר, אלא אם כן אתה מרגיש שאתה או מישהו אחר בסביבך עוד שנייה יחתוף כדור לראש אל תשלוף
אנשים אזרחיים שתפעיל נגדם נוהל מעצר, אינם חברים שלך לימ"ם הם לא יבינו מה זה "הזדהה" וכנראה גם לא "ועקף ולא אנא בטוחס" זה לא שיטה טובה,
כפי שאני רואה את זה; אין בעיה לזהות פח"ע ובכל מקרה אחר, אלא אם כן אתה מרגיש שאתה או מישהו אחר בסביבך עוד שנייה יחתוף כדור לראש אל תשלוף
"The chase is better, then the catch"
החוק האזרחי
חברים גם החוק של משרד הפנים מחייב...
כתוב בזו הלשון...
"אזהרה מוקדמת"- הודעה על כוונה לפתוח באש אם לא תיפסק התקיפה
וזה מקביל לנוהל המשטרתי הנהוג
אתה פשוט יכול לצעוק עצור או שאני יורה....

כתוב בזו הלשון...
"אזהרה מוקדמת"- הודעה על כוונה לפתוח באש אם לא תיפסק התקיפה
וזה מקביל לנוהל המשטרתי הנהוג
אתה פשוט יכול לצעוק עצור או שאני יורה....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
ert
התכוונת: "עדיף שישפטוך תרייסר מאשר ישאוך שישה"
- סליקאי כסף

itamer - ידידי,צר לי אבל זה לא עובד ככה. אולי תגיד "אני נסער ומבולבל" אם יוחלט לעכב אותך לחקירה? ואולי "זה ממש לא מתאים לי להעצר עכשיו כי אני נמצא בסערת רגשות, נסו מחר"? הרבה פעמים אנחנו חושבים שאנחנו יותר חכמים, מתוחכמים ונבונים מהשופטים, הפרקליטות והחוקרים גם יחד. האמת היא, שהשופטים, הפרקליטות והחוקרים מתוחכמים ונבונים נרבה יותר מאיתנו, וכל נסיון להתחמק ממתן תשובות בחקירה באמצעות ציטוט מספר קיקיוני שלא ברור מה הערך שלו (בעצם ברור. יתרת החשבון של המחבר...), מתוך ידיעה ש"ככה נביס את החוקרים והפרקליטות" היא מתכון בטוח לאסון.
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד