מה הפירוש כ"ד ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מגן1 כתב:איתמר כתבוקבלת ה-M16 שמה את התבור בהקפאה עמוקה.
אז לידעתך התבור לא בהקפאה, הצבא הזמין מתעשיה צבאית כמה אלפי רובים אשר יסופקו בהזמנה רב שנתית.
אני שמח לשמוע את זה. כנראה זה בגלל מחסור בנשקים ארוכים וכתוצאה משחיקה של רובי ה-M16 שנמצאים בשירות. דרך אגב, היה רעיון לקחת רובי M16 ארוכים לקצר אותם. זה עדיין חי או נגנז?
א.
- תרמתי למען הסליק

כבר הוצא אל הפועל.
יש הרבה מאוד חיילים היום עם נשקים מנוסרים. אם יצא לך לשים לב תוכל לראות שחלק מהנשקים נראים כמו משהו בין מקוצר למקוצרר, לא בדיוק אורך רגיל, ויש להם את מה שמכונה קת ימ"מ (
) הקת הקצת יותר גדולה למקוצר.
דרך אגב, בכל התהליך הזה הנשקים עוברים שיפוץ רציני ואני יודע שהמצב של הנשקים המנוסרים הוא מצויין והם מאוד אמינים.
עוד לא יצא לי לירות בתבור אבל ממה שאני הבנתי הוא לא עדיף על האמ-16.
אני לא יודע לקבוע איזה נשק טוב יותר (כמו שאפשר להגיד על כל נשק) אבל למרות שהתבור הוא נשק טוב ישנן כמה בעיות איתו שגורמות לי אישית להאמין יותר באמ-16 כרגע.
יש הרבה מאוד חיילים היום עם נשקים מנוסרים. אם יצא לך לשים לב תוכל לראות שחלק מהנשקים נראים כמו משהו בין מקוצר למקוצרר, לא בדיוק אורך רגיל, ויש להם את מה שמכונה קת ימ"מ (
דרך אגב, בכל התהליך הזה הנשקים עוברים שיפוץ רציני ואני יודע שהמצב של הנשקים המנוסרים הוא מצויין והם מאוד אמינים.
עוד לא יצא לי לירות בתבור אבל ממה שאני הבנתי הוא לא עדיף על האמ-16.
אני לא יודע לקבוע איזה נשק טוב יותר (כמו שאפשר להגיד על כל נשק) אבל למרות שהתבור הוא נשק טוב ישנן כמה בעיות איתו שגורמות לי אישית להאמין יותר באמ-16 כרגע.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
אורן מרנין כתב:עוד לא יצא לי לירות בתבור אבל ממה שאני הבנתי הוא לא עדיף על האמ-16.
אנחנו היינו בין הראשונים בצבא שקיבלו את הגליל. אני זוכר לפחות 3 פעמים שלקחו לנו אותו בחזרה לתע"ש בגלל בעיות.
1. קצב אש היה גבוה מדי - הוסיפו חורים בצינור הגאזים
2. ידית דריכה היתה נשברת -- עיבו אותה בחיבור שלה למחלק
3. הקנה היה נסדק -- הוסיפו לו קצת בשר
כנראה שככה זה עם נשקים חדשים, את הבעיות האמיתיות מגלים תוך כדי שימוש מבצעי בשדה.
א.
- תרמתי למען הסליק

אורן מרנין כתב:עוד לא יצא לי לירות בתבור אבל ממה שאני הבנתי הוא לא עדיף על האמ-16.........
אורן מרנין כתב:אני לא יודע לקבוע איזה נשק טוב יותר (כמו שאפשר להגיד על כל נשק) אבל למרות שהתבור הוא נשק טוב ישנן כמה בעיות איתו שגורמות לי אישית להאמין יותר באמ-16 כרגע.
אכן, משפטי מפתח.
כל המוסיף גורע
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד