האם ה-1911 היה פופולרי בארץ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האם ה-1911 היה פופולרי בארץ?

על ידי ליאור45 » 01 יוני 2004, 12:05

בתור מי שהגיע לישראל בתור נער (ונחשף לשיר מכופץ הבננות והחל להבין את ההומור של הגששים רק לאחרונה), פספסתי הרבה מתרבות הנשק בארצנו משנים שחלפו.

בתור מי שמתעניין קצת באקדח האגדי, ה-1911, אני רוצה לשאול:

האם ה-1911 (חד טורי) היה אי פעם כלי פופולרי לנשיאה בארץ?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 01 יוני 2004, 12:50

ישראל אף פעם לא היתה מדינה של אקדחים -- וכנראה גם לא תהיה..

1911 ו-0.45 מעולם לא היו פופולרים בארץ מאז שאני זוכר את עצמי. אבי היה בן אחד היחידים שהיה לו 1911 אבל הוא מיהר להפטר ממנו לטובת וולטר PPK 7.65.

עד שנות השבעים היה פה מין ערב רב של כלים מסוגים שונים כולל וובלי, FN 7.65 ברטות 7.65 אקדחים תופים מקטרים שונים, אני זוכר שהלכו הרבה גם עם ברטות 6.35.

בתחילת שנות השבעים זה היה תור הזהב של הברטה 0.22 כי השב"כ החליט לצייד מאבטחי המטוסים בזה. אח"כ בגלל ארוע שהיה במלון סבוי שבו 0.22 לא בדיוק השפיע על המחבל שירו בו, נעשתה הפקת לקחים ונתקבלה החלטה אסטרטגית להסב את כווווולם ל-9ממ. זה היה עידן ה-FN 9ממ. הכלים האלה נשארו בשירות עד שהוציאו להם את המיץ... ואיפה שהוא לקראת תחילת שנות ה-90 התחילו להכניס לשירות כלים כמו זיג יריחו וגלוק.

וכמובן שגם הפעם השוק האזרחי הלך בעקבות כוחות הביטחון והצטייד באותם הכלים.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 01 יוני 2004, 15:58

לדברי מדריך הירי מעשי שלי

בענף הירי המעשי קולט 1911 היה הכלי השולט עד הופעתו של הפארה
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

פופולריות ה 1911A1

על ידי igt » 01 יוני 2004, 19:48

האקדח היה מאוד פופולרי כאן מאז שנות ה50 של המאה הקודמת - למי שיכול היה "להרשות"
לעצמו אקדח "עילית" כזה. אקדחים רבים שהובאו לארץ היו US PROPERTY כלומר מעודפי
הצבא האמריקאי לאחר מלחמת העולם השניה.
אני מכיר אדם המחזיק אקדח כזה אשר יוצר בשנת 1944 לערך (עם גימור PARKERIZED )
ע"י חברת USS - UNITED STATES STEEL היות ו"קולט" לא עמדה בקצב הייצור
הנדרש לאקדח זה. האקדח ירה להערכתי לא יותר מ 2500 כדור ונראה, יורה ומתפקד "כמו חדש".
לדעתי זה האקדח החצי-אוטומטי הטוב ביותר שיוצר עד היום. אמין להפליא, רובסטי, הוכיח את
עצמו כמעט 100 שנים באין ספור קונפליקטים ובעל RSP מכובד (פי 2 מ 38 ספיישל). ההחלטה (בארה"ב)להחליפו בברטה - שגויה בעיני.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אבו שפם » 03 יוני 2004, 09:31

לא מכיר את ההיסטורית האקדחים בארץ כל כך טוב...

אבל מאיה שאני מגיע....הקולט הוא בהחלט אחד המובילים או שהיה כזה עד לפני 10 שנים שעזבתי....

זה הצעצוע שאני מסתובב איתו ביום יום....[img]

לא מצליח להעלות תמונה...מישהו יכול לעזור לי להעלות תמונה???[/img]
סליקאי כסף
סליקאי כסף

1911

על ידי contender » 03 יוני 2004, 22:01

אין ספק שמי שיירה ונשא את ה1911 לא היה לו מתחרה בשנות השמונים המאוחרות עד שנות התשעים המוקדמות.אקדח מרשים ,ענק ויושב בייד כמו שצריך!

כאחד שהיה לו כלי כזה "גולד קאפ "משופצר עם כוונות מיילט ,אין לו תחליף לאמינות דיוק מדהים
והסלקה,(האקדח שטוח לחלוטין בשל מספר הכדורים הנמוך -8 ,שהיה בעוכריו עם בוא הגלוק!!!

יום יבוא ותהילת עולם תחזור.
LIFE BE IN IT!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אבו שפם » 03 יוני 2004, 22:27

למה בעצם צריך יותר מ 8 כדורים במחסנית???

מקסימום במידת הצורך יש צמוד לגוף עוד 2 מחסניות של 7 כדור כל אחד...

אני עוד לא מכיר מצב שבו אדם צריך יותר מה 8 שבמחסנית....

מקסימום שים כדור בקנה ויש לך 9 כדורי 45..... אתה הרי תעצור פיל במידת הצורך....לא???
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי igt » 03 יוני 2004, 22:47

אבו שפם צודק.

אין צורך במספר רב של כדורים במחסנית - אם אדם צריך יותר מ 8 כדורים, כדאי שיתחיל לברוח.
או לחילופין, לשאת גם MP5 .

אני גם מניח ששיטת SPRAY AND PRAY היא OUT כאן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: 1911

על ידי donduck » 04 יוני 2004, 00:37

contender כתב:כאחד שהיה לו כלי כזה "גולד קאפ "משופצר עם כוונות מיילט ,אין לו תחליף לאמינות דיוק מדהים

הכוונות האוריגינליות של GOLD CUP הן כוונות מתכווננות מדגם קולט-אליאסון ואין שום סיבה להחליפן לכוונות מילט.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: 1911

על ידי itamar » 04 יוני 2004, 00:44

donduck כתב:
contender כתב:כאחד שהיה לו כלי כזה "גולד קאפ "משופצר עם כוונות מיילט ,אין לו תחליף לאמינות דיוק מדהים

הכוונות האוריגינליות של GOLD CUP הן כוונות מתכווננות מדגם קולט-אליאסון ואין שום סיבה להחליפן לכוונות מילט.

הכוונת האחורית המקורית של GOLD CUP היתה נשברת אחרי ירי מסיבי... היה לי מודל 70, והכוונת האחורית מוחזקת ע"י פין בערך בעובי סיכה שהיה נגזר בסופו של דבר כתוצאה מהרתע של הירי.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BROADAXE » 04 יוני 2004, 15:09

פופולרי- שאלה מתי. בתקופת המנדט השתמשו במה שיש ומה שבא ברוך הבא, בכלל זה נשלחו לארץ קולטים 1911 ותאומיהם הצבאיים בידי יהודים טובים מהגולה. יש צילום מפורסם של לוחמת פלמ"ח בעת הקרב על ירושלים נשענת על עץ, לובשת מכנסים קצרים. חדי-עין יזהו בתמונה קולט 1911 בנרתיק צבאי אמריקני (עם כיסוי) קשור לירך בשרוך. בשנות השבעים והשמונים היתה לו פופולריות מסויימת בקרב "יודעי דבר".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 04 יוני 2004, 15:28

באשדות ישבה פלוגה א' של הפלמ"ח.
לאחר מלחה"ע השניה הגיעו (לא יודע איך) מספר לא מבוטל של אקדחים כאלו.
כל מי שהיה מפקד או סייר או מחלקה ערבית זכה באקדח היוקרתי הנ"ל.
עם השנים חלק מהיורשים נפרדו מהאקדחים, מי שהיה לו כוח ושכל נשאר עם הנשק, עד היום אלו שמגיעים אליי לאימונים (יש 6 כאלו במשק ועוד 2 אצל בנים שעזבו) יורים נהדר ללא תקלות (למעט מחסניות פה ושם) ושמורים בצורה מעוררת הערכה. אצל אחד העוזבים יש אפילו אקדח עם מור"ק. היה שייך ליוסוף מהמחלקה הערבית.
אגב סתם בשביל האנקדוטה, רוב הנשקים נכנסו לרישומי מדינת ישראל רק בשנת 59 לאחר שיצאו אחר כבוד מן הסליק וקיבלו גושפנקא רשמית.
לידיעתכם
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 04 יוני 2004, 18:56

אילן ב כתב:באשדות ישבה פלוגה א' של הפלמ"ח.
לאחר מלחה"ע השניה הגיעו (לא יודע איך) מספר לא מבוטל של אקדחים כאלו.
כל מי שהיה מפקד או סייר או מחלקה ערבית זכה באקדח היוקרתי הנ"ל.
עם השנים חלק מהיורשים נפרדו מהאקדחים, מי שהיה לו כוח ושכל נשאר עם הנשק, עד היום אלו שמגיעים אליי לאימונים (יש 6 כאלו במשק ועוד 2 אצל בנים שעזבו) יורים נהדר ללא תקלות (למעט מחסניות פה ושם) ושמורים בצורה מעוררת הערכה. אצל אחד העוזבים יש אפילו אקדח עם מור"ק. היה שייך ליוסוף מהמחלקה הערבית.
אגב סתם בשביל האנקדוטה, רוב הנשקים נכנסו לרישומי מדינת ישראל רק בשנת 59 לאחר שיצאו אחר כבוד מן הסליק וקיבלו גושפנקא רשמית.
לידיעתכם
אילן

כזה היה האקדח של אבי, וזה היה האקדח הראשון שבו זכיתי לירות בתור ילד. לא באיזה מטווח רשמי אלא במזבלה של הקיבוץ... :lol:
הצבע של האקדח היה חום אדום -- אני חושב שמרוב חלודה, והצינה שלו היתה מלאה מכתשים בערך כמו פני הירח והכוונת המקורית של ה-1911 היתה איזו מן מגרעת קטנה ולהב זעיר.

אבל עד כמה שאני זוכר הדבר הזה ירה בלי שום בעיה ובדיוק מדהים. אבי היה מסדר שורה של תפוזים וממרחק של 20 מטר מוריד אותם אחד אחד.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי volunteer » 04 יוני 2004, 19:15

אבו שפם.

יכל להיות שכדור כזה יעצור פיל, ברם, זה יקרה רק אם תפגע בו.

ועם 7 כדורים במחסנית, אין לך הרבה הזדמנויות לפספס.

נכון שהרבה יותר טוב לפגוע, אבל כמו שאתה יודע, לא תמיד זה מצליח.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד