מה השם המקצועי של התחמושת הזו???
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
higt-power כתב:אבו שפם
הסיבה שכולנו נצמדים להוראות האלו היא שהיום לאחר שהם פרסמו לפני כחצי שנה לערך
לראשונה מזה יותר מ50 שנה יודע האזרח בדיוק מה רוצים ממנו ואיך הוא אמור להתנהג
מתי מותר ומתי אסור לו לעשות שימוש בנשק.
אני אישית לא מצאתי שום שטח אפור אם תביא דוגמה שלא סגורה ע"י הנ"ל נשמח להתפלסף על זה.
היגט ידידי.... הלואי שהדברים היו כל כך פשוטים וברורים. אל תתן לדברים להטעות אותך.
כל מה שכתוב בחוברת הוא בגדר המלצה בלבד ואין לו שום תוקף חוקי שים לב לכתוב בעמוד 2:
"מדריך זה נועד לשמש ככלי עזר לנושא כלי יריה ברשיון פרטי. המידע המובא בו הינו כללי ותמציתי ואינו בא במקום העיון בחוקים ובתקנות המסדירים את הנושא (להלן: דברי החקיקה).
ייתכנו שינויים ועדכונים בדברי החקיקה או בהנחיות ובנהלים המפורטים במדריך זה לאחר פרסומו.
בכל מקרה בו תתגלה סתירה בין האמור במדריך זה לבין נוסח דברי החקיקה - יגבר נוסח דברי החקיקה...."
1. הייתי מאד שמח אם משהו בעל ידע משפטי קצת יותר רחב ממני היה משווה את הכתוב בחוברת הזו אל לשון החוק לראות אם יש שם באמת סתירות.
2. החוברת נכתבה על ידי "יוסף מנשה מרכז תחום פיקוח והדרכה, משרד הפנים" ובכל מקום שאני מסתכל אני לא רואה שום עקבות של גורם משפטי מוסמך שהיה מעורב בעריכת החוברת.
3. בחוברת יש כמה ניסוחים חובבניים שמדליקים אצלי נורה אדומה לגבי השאר. לדוגמא "תקיפה שלא כדין על יד גורם עוין"
- תקיפה שלא כדין: האם יש איזה סוג תקיפה שהוא כן כדין???
או כל הקטע הזה של ירי לכוון הרגליים של תוקף נמלט נראה לי על פניו די בעיתי.
4. החוברת הזו עדיין לא עברה את מבחן בית המשפט העליון לגבי מקרה של אדם שנהג לפי האמור בחוברת ובכל זאת הפרקליטות מוצאת מקום להגיש נגדו כתב אישום. אם וכאשר יקרה, זה יהיה מבחן לתוקף המשפטי של החוברת הזו..
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:3. בחוברת יש כמה ניסוחים חובבניים שמדליקים אצלי נורה אדומה לגבי השאר. לדוגמא "תקיפה שלא כדין על יד גורם עוין"
- תקיפה שלא כדין: האם יש איזה סוג תקיפה שהוא כן כדין???
או כל הקטע הזה של ירי לכוון הרגליים של תוקף נמלט נראה לי על פניו די בעיתי.
א.
איתמר,
"תקיפה כדין"
תקיפה כדין, הינה הפעלת כוח על ידי שוטר או איש בטחון אחר, שהוסמך לביצוע מעצר, שכן לצורך ביצוע מעצר יש להשתמש בכוח, להבדיל מעיכוב, בו אין להפעיל כוח. (נגעת באדם = תקפת)
"ירי לכיוון רגלי התוקף הנמלט"
כלל, יבוצע ירי לעבר תוקף, האוחז אמצעי תקיפה חם או קר, ומראה כוונה לתקיפתך או תקיפת זולתך. הירי יבוצע כמוצא אחרון על מנת למנוע או להדוף את הנ"ל.
כאשר נמלט התוקף ואינו מסכן חיי אדם במנוסתו, משמע, שמט את כלי התקיפה או אינו מאיים עוד עליך או על חיי זולתך (שזה עניין לדיון בפני עצמו) אין לבצע ירי לעברו.
הירי יבוצע לכיוון רגלי התוקף על מנת למנוע מצב של הרג, שכן ירי שכזה כבר אינו בגדר הגנה עצמית אלא אתה הופך להיות התוקף. (קצת מסובך..)
וכמו כל חוברת מידע אחרת המופצת על ידי גורמי החוק, תמיד יהיה כתוב למטה באותיות קטנות כי החוק והתקנות המעודכנות תגברנה על המופיע בחוברת, משמע, כשנגיע לדון בעניין בבית המשפט, יכול להיות שמה שקראת, לא הבנת נכון...
נועם.
נועם כתב:איתמר,
"תקיפה כדין"
תקיפה כדין, הינה הפעלת כוח על ידי שוטר או איש בטחון אחר, שהוסמך לביצוע מעצר, שכן לצורך ביצוע מעצר יש להשתמש בכוח, להבדיל מעיכוב, בו אין להפעיל כוח. (נגעת באדם = תקפת)
אם כך זו אינה תקיפה -- זו הפעלת כח סביר על ידי אדם שהוסמך לכך על ידי החוק. תקיפה מוגדרת כעבירה פלילית ההפעלת כח בסמכות לא. שים לב, אנחנו מדברים כאן במונחים משפטיים.."ירי לכיוון רגלי התוקף הנמלט"
הירי יבוצע לכיוון רגלי התוקף על מנת למנוע מצב של הרג, שכן ירי שכזה כבר אינו בגדר הגנה עצמית אלא אתה הופך להיות התוקף. (קצת מסובך..)
תסכים איתי שזה יכול להיות קטע מאד מאד בעייתי....לא![]()
וכמו כל חוברת מידע אחרת המופצת על ידי גורמי החוק, תמיד יהיה כתוב למטה באותיות קטנות כי החוק והתקנות המעודכנות תגברנה על המופיע בחוברת, משמע, כשנגיע לדון בעניין בבית המשפט, יכול להיות שמה שקראת, לא הבנת נכון...
נועם.
- תרמתי למען הסליק

שלום" חברים.
אני מניח, שמהודעותי הלא רבות אתם כבר מכירים אותי כטיפוס רגוע, שומר חוק ונטול דאווינים, לכן אולי תופתעו מהתגובה הזו.
כן, יש לי תחמושת כזו בבית, בכמות של 2 (שני) כדורים. הייתי קונה יותר, אבל זה כל מה שהיה למאיר רוט.
התחמושת נרכשה לפני כשנתיים וחצי אחרי שחברתי דאז ראתה ממש במקרה צפע גדול שנכנס לאחד הארגזים שהיו אז בבית (אחרי המעבר). יחד עם בעל הבית, הוצאנו בזהירות את הארגז החוצה (אני גר ביחידת דיור במושב), ולאחר שהנחש רותק למקומו ע"י מקל הוצאנו את כל תכולת הארגז. באותו רגע, הנחש היה כבר כל כך עצבני, שהמוצא האחרון היה להורגו ע"י מעדר (לצערי הרב). אין הרבה דברים שאני מפחד מהם ממש, אבל נחשים - זה אחד מהם. אחרי שחשבתי, מה היה קורה אם הנחש היה זוחל למיטה במקום לארגז או לחילופין, אם בעל הבית לא היה שם כדי לעזור לי, עשיתי את הפעולות הבאות:
1. התקנתי רשתות בכל החלונות (הנחש נכנס, קרוב לודאי דרך החלון הפתוח).
2. הלכתי למאיר רוט וקניתי את אותם שני הכדורים. אני מחזיק אותם בשידה שליד המיטה, כשהכוונה לטעון אותם לאדקח ידנית, ללא מחסנית.
אם אתקל בנחש בחוץ (לדוגמא בטיול) - פשוט אתרחק ממנו בשקט בהקדם האפשרי, הרי אני נכנס לשטח שלו...
אם אתקל בנחש בביתי - הוא לא ייצא משם בחיים. אני מעדיף להסביר את האירוע לשוטר שיגיע לביתי אחרי שארה בנחש ולא לחובש מד"א שיגיע לפנות אותי/את חברתי. לא נראה לי שאזמין את לוכד הנחשים ואשמור על קשר עין אם הנחש עד שהלוכד יגיע (אחרת יהיה קשה מאוד למצוא אותו בתוך הבית).
מעבר לזה, אם חו"ח הנחש כבר הכיש - הרי עפ"י הגורמים הרפואיים מומלץ מאוד להביא את הנחש יחד עם הנפגע לבית החולים ע"מ לדעת את סוג הנוגדן בו יש להשתמש. משום מה, לא נראה לי שהנחש יענה לבקשתי המנומסת לבוא איתי יחד למיון אן יחכה ללוכד שיגיע לאסוף אותו. הדרך היחידה "לשכנע" את הנחש להתלוות אלי תהיה אך ורק בצורת "ז"ל", ולכן אשתמש בתחמושת זו גם במקרה זה.
אגב, ניתן לראות את פגיעת "כדור נחשים" בספר "האקדח" בעמוד 122 (אני מניח שיש אותו לכל חובב נשק). לפי הספר, הירי למטרה התבצע ממרחק של 3מ' מאקדח תופי בעל קנה 5 ס"מ אחרי כיוון מהיר. התוצאה שיכנעה אותי.
שבוע טוב, ושלא נצטרך לעולם להשתמש באף סוג של תשמושת "על אמת"!
יבגני
אני מניח, שמהודעותי הלא רבות אתם כבר מכירים אותי כטיפוס רגוע, שומר חוק ונטול דאווינים, לכן אולי תופתעו מהתגובה הזו.
כן, יש לי תחמושת כזו בבית, בכמות של 2 (שני) כדורים. הייתי קונה יותר, אבל זה כל מה שהיה למאיר רוט.
התחמושת נרכשה לפני כשנתיים וחצי אחרי שחברתי דאז ראתה ממש במקרה צפע גדול שנכנס לאחד הארגזים שהיו אז בבית (אחרי המעבר). יחד עם בעל הבית, הוצאנו בזהירות את הארגז החוצה (אני גר ביחידת דיור במושב), ולאחר שהנחש רותק למקומו ע"י מקל הוצאנו את כל תכולת הארגז. באותו רגע, הנחש היה כבר כל כך עצבני, שהמוצא האחרון היה להורגו ע"י מעדר (לצערי הרב). אין הרבה דברים שאני מפחד מהם ממש, אבל נחשים - זה אחד מהם. אחרי שחשבתי, מה היה קורה אם הנחש היה זוחל למיטה במקום לארגז או לחילופין, אם בעל הבית לא היה שם כדי לעזור לי, עשיתי את הפעולות הבאות:
1. התקנתי רשתות בכל החלונות (הנחש נכנס, קרוב לודאי דרך החלון הפתוח).
2. הלכתי למאיר רוט וקניתי את אותם שני הכדורים. אני מחזיק אותם בשידה שליד המיטה, כשהכוונה לטעון אותם לאדקח ידנית, ללא מחסנית.
אם אתקל בנחש בחוץ (לדוגמא בטיול) - פשוט אתרחק ממנו בשקט בהקדם האפשרי, הרי אני נכנס לשטח שלו...
אם אתקל בנחש בביתי - הוא לא ייצא משם בחיים. אני מעדיף להסביר את האירוע לשוטר שיגיע לביתי אחרי שארה בנחש ולא לחובש מד"א שיגיע לפנות אותי/את חברתי. לא נראה לי שאזמין את לוכד הנחשים ואשמור על קשר עין אם הנחש עד שהלוכד יגיע (אחרת יהיה קשה מאוד למצוא אותו בתוך הבית).
מעבר לזה, אם חו"ח הנחש כבר הכיש - הרי עפ"י הגורמים הרפואיים מומלץ מאוד להביא את הנחש יחד עם הנפגע לבית החולים ע"מ לדעת את סוג הנוגדן בו יש להשתמש. משום מה, לא נראה לי שהנחש יענה לבקשתי המנומסת לבוא איתי יחד למיון אן יחכה ללוכד שיגיע לאסוף אותו. הדרך היחידה "לשכנע" את הנחש להתלוות אלי תהיה אך ורק בצורת "ז"ל", ולכן אשתמש בתחמושת זו גם במקרה זה.
אגב, ניתן לראות את פגיעת "כדור נחשים" בספר "האקדח" בעמוד 122 (אני מניח שיש אותו לכל חובב נשק). לפי הספר, הירי למטרה התבצע ממרחק של 3מ' מאקדח תופי בעל קנה 5 ס"מ אחרי כיוון מהיר. התוצאה שיכנעה אותי.
שבוע טוב, ושלא נצטרך לעולם להשתמש באף סוג של תשמושת "על אמת"!
יבגני
- סליקאי טיטניום

יבגני .... יופי של תשובה.
לגבי כל הסיפור שצמח אח"כ ..... "אם כבר הגעת למצב שאתה מול התוקף" ... "מה תירה ואיך תירה" .... חברנו כולה שאל איפה ניתן לרכוש את הכדורים. תאמינו לי אף תוקף לא ירצה לעמוד דווקא מול אבו שפם כשהוא עצבני... גם לא הרבה נחשים יעשו את זה
ואם כבר מדברים על "עמידה מול תוקף" ... כאשר אתה מול אדם נחוש שרוצה להרוג אותך גם לכדור 9 קשה לעצור אותו, האדרנלין מונע כמעט את תחושת הכאב, והגוף פשוט ממשיך. כבר ראיתי אדם ממשיך בריצה גם אחרי חצי מחסנית של FN .... שפגעה. ולכן חשוב בנוסף על "כוח העצירה של האקדח" גם... איך נאמר .... "כוח העצירה של היורה" - להיות נחוש, להמשיך בירי מטחים, לשפר עמדה אם צריך וכו'.
אבל את כל זה הרי כולנו כבר יודעים .....
לגבי כל הסיפור שצמח אח"כ ..... "אם כבר הגעת למצב שאתה מול התוקף" ... "מה תירה ואיך תירה" .... חברנו כולה שאל איפה ניתן לרכוש את הכדורים. תאמינו לי אף תוקף לא ירצה לעמוד דווקא מול אבו שפם כשהוא עצבני... גם לא הרבה נחשים יעשו את זה
ואם כבר מדברים על "עמידה מול תוקף" ... כאשר אתה מול אדם נחוש שרוצה להרוג אותך גם לכדור 9 קשה לעצור אותו, האדרנלין מונע כמעט את תחושת הכאב, והגוף פשוט ממשיך. כבר ראיתי אדם ממשיך בריצה גם אחרי חצי מחסנית של FN .... שפגעה. ולכן חשוב בנוסף על "כוח העצירה של האקדח" גם... איך נאמר .... "כוח העצירה של היורה" - להיות נחוש, להמשיך בירי מטחים, לשפר עמדה אם צריך וכו'.
צנחן כתב:יבגני .... יופי של תשובה.
לגבי כל הסיפור שצמח אח"כ ..... "אם כבר הגעת למצב שאתה מול התוקף" ... "מה תירה ואיך תירה" .... חברנו כולה שאל איפה ניתן לרכוש את הכדורים. תאמינו לי אף תוקף לא ירצה לעמוד דווקא מול אבו שפם כשהוא עצבני... גם לא הרבה נחשים יעשו את זה![]()
![]()
צנחן יקר....
אתה עוקב אחורי????????
- סליקאי כסף

יבגני
אם הצפע גדול וחזק..........
גם עם כדור נחשים הוא ימות .......................... מצחוק.
כשיש נחש בבית או שיודעים או שקוראים ללוכד נחשים.
אין טעם להתבלבל ולהרוג זעמן מטבעות במקומו יבוא צפע, עזבו את המלחמות תנו לחיות לחיות. נחש אגב לעולם לא יתקוף אם אין סכנה (אני מדבר על נחשי ארצנו) בכל מקרה של קרבה לאדם הוא יעדיף לברוח. גם בבית נסיגה שלך תאפשר לו לסגת ולחפש יציאה. אין ישוב חקלאי ללא נחשים, ואין מתבן ברפת שמרימים חבילת קש נמוכה ולא רואים נחש. תעבוד עם הראש.
צנחן צנחן מה יהיה?
מתי תפנים ש A אחד במקום הנכון שווה עשרה מטחים?
אין טעם להתבלבל ולהרוג זעמן מטבעות במקומו יבוא צפע, עזבו את המלחמות תנו לחיות לחיות. נחש אגב לעולם לא יתקוף אם אין סכנה (אני מדבר על נחשי ארצנו) בכל מקרה של קרבה לאדם הוא יעדיף לברוח. גם בבית נסיגה שלך תאפשר לו לסגת ולחפש יציאה. אין ישוב חקלאי ללא נחשים, ואין מתבן ברפת שמרימים חבילת קש נמוכה ולא רואים נחש. תעבוד עם הראש.
צנחן צנחן מה יהיה?
אילן ב כתב:יבגני
צנחן צנחן מה יהיה?
עובד עם הראש.....תאמין לי שעובד.....
אבל שאני רואה נחש....הראש פשוט לא עובד.......................
SORRY
- סליקאי כסף

אבו שווארם (להלן מר שווארמה)
בדרכך לבול תעצור בשפיים באוסף הזוחלים (יש גם בשדה נחמיה) ותלמד קצת על נחשים.
פוחדים ממה שלא מכירים. דווקא באזור סג'רה / חוות השומר יצא לי לפגוש לא מעט נחשים.
נחש הוא חיה ירודה העובדת על אינסטינקטים בסיסיים.
אגב כיוון שהוא אינו יודע מאיזה צד יגש אל הנקבה הוא מצויד בשני אברי מין.
נדמה לי שזהו הזכר היחידי שדופק מהצד בהסכמה מלאה של בת הזוג.
אגב ראייתם לקויה (יש כאלו שאינם רואים כלל) ולכן שמיעתם וחוש המישוש שלהם מצויינים.
יש להם לשון רגישה מאד שאיתה הם חשים כל מה שקורה מסביב.
אם אתה רוצה פעם להרגיש מה מרגיש נחש. שכב על הרצפה עצום עיניים ותנסה להתקדם למקום אליו אתה רוצה להגיע בזחילה.
ממתין לחווית
אילן בן נון (מהעבודה)
פוחדים ממה שלא מכירים. דווקא באזור סג'רה / חוות השומר יצא לי לפגוש לא מעט נחשים.
אגב ראייתם לקויה (יש כאלו שאינם רואים כלל) ולכן שמיעתם וחוש המישוש שלהם מצויינים.
אם אתה רוצה פעם להרגיש מה מרגיש נחש. שכב על הרצפה עצום עיניים ותנסה להתקדם למקום אליו אתה רוצה להגיע בזחילה.
ממתין לחווית
אילן בן נון (מהעבודה)
רפתן כתב:אבו שווארם (להלן מר שווארמה)
ממתין לחווית
אילן בן נון (מהעבודה)
מר רפתן היקר...
1. השם שלי זה ....אבו שפם....קאפיש...???
2. ביום שארצה לחזור לספסל הלימודים...אודיע לך במידי...
3. גם אני דופק מהצד באישור....
4. המזל שלי הוא שאני עדיין רואה ושומע....לא כל כך טוב כמוך....אבל עדיין במצב טוב...
5. זהו פורום של נשק...לא של חיות...
שיהיה שבוע טוב לכולם
- סליקאי כסף

כדכד
רפתן,
שווארב. עם " ב ", לא שוורם.
(בכל אופן ככה זה ברמאללה)..
וכמאן היכ עלאמני אל מועלם.
שווארב. עם " ב ", לא שוורם.
(בכל אופן ככה זה ברמאללה)..
וכמאן היכ עלאמני אל מועלם.
- סליקאי כסף