נשק לאחזקה- עזרה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נשק לאחזקה- עזרה

על ידי NN » 07 יולי 2004, 11:56

שלום,
אני אתנצל מראש על הבורות באקדחים, אך מלבד מילואים, אחת לשנה, אני לא מבין יותר מדי בנשקים/אקדחים.
קיבלנו השבוע רשיון לאחזקה ללא השבתה לאקדח מאוזר מירושה משפחתית
יש לי מספר שאלות, למי שבאמת מבין:
א. אני מחפש "איש אקדחים", לא, לא קאובוי, אלא מדריך ירי או בעל "תואר" אחר מתאים ומומלץ, לשיעור (בתשלום, כמובן) על האקדח (פירוק, ניקוי, אחזקה שוטפת וכיו"ב) מאיזור הצפון הקרוב (יוקנעם, טבעון, רמת ישי או הכי גרוע, חיפה).
ב. רציתי לשאול לגבי מטווחים- האם מותר ללכת לטווח עם האקדח, הרי אסור להוציא אותו מחוץ לבית? האם יש לבקש אישור מיוחד בכל פעם, ממי? הרי נרצה , לפחות בפעם הראשונה, להכיר את האקדח.
ג. מה אומר החוק במקרה של שימוש להגנה עצמית בתוך תחומי הבית?- לא עלינו, כמובן, אבל תמיד טוב לדעת מה אומר החוק.
ד. אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי למאמרים על האקדח.

תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 07 יולי 2004, 12:42

לגבי שאלה א', לפחות, קיבלת ממני תשובה בדוא"ל, עוד לפני שנרשמת לפורום.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי נועם » 07 יולי 2004, 12:49

NN ברוך הבא

לשאלותיך :

1. כלי ירייה עם רישיון "אחזקה בבית" מותר להוציאו מהבית לצרכי ירי במטווח, כאשר הוא נישא ארוז בתוך מזוודה או תיק ואינו חגור למותנייך. תחמושת לאקדח, תוכל לרכוש במטווח אך תהא מחוייב לצרוך אותה עד תום ולא תוכל לצאת עם תחמושת מהמטווח, למעט אלא אם הגעת עם תחמושת מביתך ואתה מרענן אותה. שים לב, ברשיון שקיבלת, בהיתר רכישת התחמושת המצורף, מופיעה הכמות "0" כך שלא תוכל לרכוש תחמושת ולהחזיקה בבית.

2. מבחינת "שימוש להגנה עצמית" בתוך הבית - אין שינוי או התייחסות שונה בין סוגי הרשיונות לנשיאה או אחזקה בבית. החוק אחיד לכולם, נהלי השימוש בכלי ירייה לאזרחים פורסמו על ידי משרד הפנים - ראה בחוברת הירוקה שבוודאי קיבלת ממשרד הפנים, או הכנס לאתר משרד הפנים www.pnim.gov.il וחפש במדור הנשק את החומר הנוגע בדבר.

3. מבחינת ירי במטווח עם האקדח הספציפי - חשוב לדעת הדגם של האקדח ובאיזה קוטר הקנה, כי לדגמים ישנים, ישנה בעייה בהשגת התחמושת. כדור 7.63 תרמיל בקבוקי, כמעט ואינו ניתן להשגה בארץ, למעט שאריות ועודפים מסליקים שטרם התגלו :wink:
ככה שאם קיבלת רשיון להחזקה בבית, כנראה שישנה סיבה :?

4. המטווח הקרוב אליך - מטווח מוא"ז מגידו ע"י ג'וערה, ימי ג' משעה 1530 ועד 1800 , שישי משעה 0800 ועד לשעה 1300 .

5. לגבי חומר על האקדח -

http://www.northwest-denture.com/mauser1896/index.htm

http://www.iar-arms.com/mauserinstruc.htm

ואם תקיש בגוגל את המילים : mauser או mauser handgu וצירופים אחרים, תקבל הרבה מידע, רק צריך לסנן.

6. שכן שלי , צור קשר בפרטי או במייל.

בהצלחה.
נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אבו שפם » 07 יולי 2004, 20:41

איתי...

אמרתי לך.....

אני לא מדריך מוסמך.....

אין לי מטווח מאושר.....

אתה עדיין מוזמן......
סליקאי כסף