יריה אחת הסרט
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
יריה אחת הסרט
כתבה ב ynet על סרטה של נורית קידר
לקרוא בעיון ולהגיב בצורה חכמה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2943907,00.html
משה
לקרוא בעיון ולהגיב בצורה חכמה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2943907,00.html
משה
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות שהולך לצאת מחר יש כתבה נרחבת מאד על הצלפים של צה"ל...
יצא לי לקרוא את הכתבה הזו היום וממש בא לי להקיא ממנה איך שהם הציגו את הצלפים ואיך שהעבודה שלהם "פגעה בציפור נפשם"...
אחרי כתבה כזו, אם היית צלף אז הייתי פשוט מתבייש להראות את פני ברבים כיוון שכולם היו מסתכלים עלי כמו איזה רוצח צמא דם שמחפש כל הזמן להרוג אנשים...
והאמת היא, שהחברה האלה שעושים עבודה מאד קשה -- עושים ממש מלאכת קודש.
1. הם מצילים חיים של חיילים שלנו
2. הם פוגעים בצורה מדויקת רק במי שצריך, ובכך חוסכים שימוש באש לא מדויקת ואובדן חיים של חפים מפשע שנקלעו לסביבה במקרה.
הגיע הזמן שהעיתונות קצת תתן מנוחה לצבא ותניח לחברה האלה לעשות את מה שצריך...גם ככה קשה להם מספיק.
א.
יצא לי לקרוא את הכתבה הזו היום וממש בא לי להקיא ממנה איך שהם הציגו את הצלפים ואיך שהעבודה שלהם "פגעה בציפור נפשם"...
אחרי כתבה כזו, אם היית צלף אז הייתי פשוט מתבייש להראות את פני ברבים כיוון שכולם היו מסתכלים עלי כמו איזה רוצח צמא דם שמחפש כל הזמן להרוג אנשים...
והאמת היא, שהחברה האלה שעושים עבודה מאד קשה -- עושים ממש מלאכת קודש.
1. הם מצילים חיים של חיילים שלנו
2. הם פוגעים בצורה מדויקת רק במי שצריך, ובכך חוסכים שימוש באש לא מדויקת ואובדן חיים של חפים מפשע שנקלעו לסביבה במקרה.
הגיע הזמן שהעיתונות קצת תתן מנוחה לצבא ותניח לחברה האלה לעשות את מה שצריך...גם ככה קשה להם מספיק.
א.
- תרמתי למען הסליק

כ
משה:לנושא של הכתבה אפשר יהיה להגיב אם תוכל לשים קישור שלה שנדע במה מדובר.לגבי הכתבת אין מה להגיב אם היא לא מבינה את חשיבות העינין שהם ישארו בעלטה למען בטחון חייהם.גם כאשר היא אומרת שראש השב"כ/מוסד גלויים היא שוכחת להוסיף פרט מאד חשוב וזה שהם מאובטחים וחיילי צה"ל לא.הצנזורה במקרה זה צודקת
- תרמתי למען הסליק

איתמר סעיפים 1 ו 2 זוהי ההגדרה ה מדויקת.
ח.ח.
אילן
ועדיין יש חריקות פה ושם וכשלים בחוסן הנפשי מאידך.
זה לא פשוט להיות צלף, וכל אדם שונה מרעהו.
זכרו שמי שצריך בסוף לחיות עם עברו זה מי שלוחץ על ההדק וברגעים רבים הוא בודד מאד.
ולצנזורה
אם יום אחד הוא יוצא את גבולות ישראל ונאלץ להתמודד עם זרים על היותו צלף בעבר.מי יגן עליו אם בכלל? לכן לצד חופש העיתונות צריך להגן גם על מי שאין לו הגנה צמודה.
ח.ח.
אילן
ועדיין יש חריקות פה ושם וכשלים בחוסן הנפשי מאידך.
זה לא פשוט להיות צלף, וכל אדם שונה מרעהו.
זכרו שמי שצריך בסוף לחיות עם עברו זה מי שלוחץ על ההדק וברגעים רבים הוא בודד מאד.
ולצנזורה
אם יום אחד הוא יוצא את גבולות ישראל ונאלץ להתמודד עם זרים על היותו צלף בעבר.מי יגן עליו אם בכלל? לכן לצד חופש העיתונות צריך להגן גם על מי שאין לו הגנה צמודה.
מישהו מכם עצר לרגע לשאול מה הצלפים שצולמו רוצים ??? הם הצטלמו בידיעה שפניהם יוצגו ועסו זאת מהסכמה ולא כפייה, אולי הם רוצים שיראו את פניהם ע"מ שהמסר שלהם יעבור בצורה ברורה יותר, אמיתית, כשהם מיישירים מבט לעיני הצופה ??
טיעון ההגנה על חייהם נכון, במיוחד עם בתי המשפט הבינ"ל שששים להרשיע "פושעי מלחמה", אבל אם החיילים עצמם בחרו במודע ומתוך כוונה מסוימת להראות את פניהם ... הטיעון הזה כבר לא עובד ... והצנזורה הופכת לפגיעה בחופש הביטוי שאינה במסגרת ההגנה עליהם ..
שחר
טיעון ההגנה על חייהם נכון, במיוחד עם בתי המשפט הבינ"ל שששים להרשיע "פושעי מלחמה", אבל אם החיילים עצמם בחרו במודע ומתוך כוונה מסוימת להראות את פניהם ... הטיעון הזה כבר לא עובד ... והצנזורה הופכת לפגיעה בחופש הביטוי שאינה במסגרת ההגנה עליהם ..
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
א
ריקו,אתה מדבר על ילדים בני 18 שכרגע הם מתלהבים ממדיה וטוב שבשלב זה הצבא מחליט עבורם
- תרמתי למען הסליק

הטענה שלי היא לא נגד החיילים שהסכימו להתראיין אלא נגד העיתונות עצמה.
כל עיתון שמחליט לעשות כתבה על איזה נושא, תמיד בלי יוצא מן הכלל ימצא אנשים שיסכימו להתראיין...וגם מתוך אלה שמתראיינים העיתון לעיתים מוציא דברים מהקשרם ועושה בחומר הגלם מה שהוא רוצה כדי להשיג את המטרה שלו...ובתכלס במקרה הזה, מדובר ב-5 אנשים שהעיתון ראיין והם בהחלט לא מדגם מייצג של כל אלה העוסקים בצליפה בצה"ל -- אבל העיתון הפך אותם לכאלה!!! כל מי שלא מכיר וקרוב לנושא יחשוב שכל הצלפים מרגישים את עצמם "כמו אלוהים" כפי שהכתבה מציגה ועוד כל מיני דברים אחרים שכתובים שם...
בסופו של דבר כרגיל, אנחנו נשלם את המחיר..מישהו בפיקוד העליון יחליט שבשביל מה לו הבלגן עם העיתונות ויפחית את השימוש בצלפים..ככה זה תמיד עובד.
א.
כל עיתון שמחליט לעשות כתבה על איזה נושא, תמיד בלי יוצא מן הכלל ימצא אנשים שיסכימו להתראיין...וגם מתוך אלה שמתראיינים העיתון לעיתים מוציא דברים מהקשרם ועושה בחומר הגלם מה שהוא רוצה כדי להשיג את המטרה שלו...ובתכלס במקרה הזה, מדובר ב-5 אנשים שהעיתון ראיין והם בהחלט לא מדגם מייצג של כל אלה העוסקים בצליפה בצה"ל -- אבל העיתון הפך אותם לכאלה!!! כל מי שלא מכיר וקרוב לנושא יחשוב שכל הצלפים מרגישים את עצמם "כמו אלוהים" כפי שהכתבה מציגה ועוד כל מיני דברים אחרים שכתובים שם...
בסופו של דבר כרגיל, אנחנו נשלם את המחיר..מישהו בפיקוד העליון יחליט שבשביל מה לו הבלגן עם העיתונות ויפחית את השימוש בצלפים..ככה זה תמיד עובד.
א.
- תרמתי למען הסליק

הכתבה לפי דעתי הייתה אובייקטיבית במיוחד מאחר והיא נעשתה על סרט, אולי כדאי לראות קודם את הסרט ואז להגיב???
נכון לא כל הצלפים חושבים שהם אלוהים אבל מי שקרא את הכתבה עד הסוף (במקום
כמו הרבה ישראלים לקרוא עד האמצע ולהתחיל לצעוק) קרא גם דעה של מי שלא חושב ככה
ואחרי שקראתי מחקר של צבא ארצות הברית על מצב נפשי של חיילים בלחץ
הבנתי שאכן לצלפים יש הרבה יותר טראומות נפשיות מאשר לחיילים רגילים
לסיכום אני מאוד מעריך צלפים אבל לפי דעתי כל אחד צריך לעשות חשבון נפש
לפני שהוא בוחר במקצוע ולבדוק עם הוא יכול לעמוד בנזק שזה יוצר לטווח ארוך
נכון לא כל הצלפים חושבים שהם אלוהים אבל מי שקרא את הכתבה עד הסוף (במקום
כמו הרבה ישראלים לקרוא עד האמצע ולהתחיל לצעוק) קרא גם דעה של מי שלא חושב ככה
ואחרי שקראתי מחקר של צבא ארצות הברית על מצב נפשי של חיילים בלחץ
הבנתי שאכן לצלפים יש הרבה יותר טראומות נפשיות מאשר לחיילים רגילים
לסיכום אני מאוד מעריך צלפים אבל לפי דעתי כל אחד צריך לעשות חשבון נפש
לפני שהוא בוחר במקצוע ולבדוק עם הוא יכול לעמוד בנזק שזה יוצר לטווח ארוך
- סליקאי ארד

ח
אחת הבעיות בצבא כאשר בוחרים מישהו למקצוע כמו צלף הנבחר לא עובר מבדקים נוספים ע"י פסיכולוג למשל {סומכים רק על כושר קליעה בלבד}דבר שיכול למנוע בעיות בעתיד לצבא ןלבחור עצמו 
- תרמתי למען הסליק

12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד