דעה על CZ75

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דעה על CZ75

על ידי figi » 28 יולי 2004, 01:29

שלום חברים,
אני שוקל להחליף אקדח ולעבור ל-CZ75 (הרגיל או הקומפקט - בכל מקרה עם נצרה לא עם משמיט פטיש).
בכל אופן, רציתי לשמוע חוות דעת על האקדח בתור אקדח להגנה עצמית. אני יודע שהוא קצת גדול אבל זה אילוץ השילוב בין אקדח להגנה עצמית לאקדח עבור ירי מעשי.
מעניין אותי לשמוע על אמינותו, בעיות חלודה וכל פרט אחר שיש לכם להגיד (בעלי נסיון עם האקדח השמיעו קולכם).
ככל הנראה מדובר על דגם משומש מהתקופה שהאקדח עוד יוצר בצ'כיה אבל יתכן גם דגם דנדש.
בקיצור, ממתין לתשובות.
תודה.
:D :D
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 28 יולי 2004, 02:24

לי היה דגם 85, שהוא זהה ל75 למעט עצר מחלק ונצרה דו צדדיים.
מוצלח למדי, קצת כבד, צר יחסית ונוח בנרתיק פנימי, שלי היה מושחר ולא הדגם עם הציפוי והיה רגיש ללחות וזיעה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי pilot » 28 יולי 2004, 06:56

היה לי 75, למעט הכובד ובעיות הרגישות להחלדה, אקדח מצויין.
כמו שכתב כאן פעם מישהו, אקדח שמדוייק, שפוגע אפילו אם היורה לא ממש צלף... :shock: :twisted:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 יולי 2004, 07:38

הכי חשוב שתסתכל היטב ממי אתה קונה ותוודא שזה לא אקדח "שטחנו לו את הצורה"

הכלי פרט לכובד שלו אמין ומדוייק בצורה בלתי רגילה. בשונה מאקדחים אחרים הצינה יושבת למעשה בתוך הגוף של האקדח ולא מולבשת במסילות מעל הגוף ככה שזה מבטיח שלא יהיו יותר מדי חופשים גם אחרי ירי של הרבה כדורים.

בזמנו לפני שמערכת הביטחון עברה לאקדחי "כתר פלסטיק" CZ היה נחשב לסמל סטטוס בין כל אלה שהלכו עם ה-FN...:)

דברים שהפריעו לי:

1. כובד
2. הציפוי כשהוא מתחיל להתקלף נראה ממש מגעיל
3. גם ה"לחיים" של הצינה היו קטנות מדי בשבילי יחסית ל-FN ואיכשהו זה היה מחליק לי מבין האצבעות בשעת דריכה

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 28 יולי 2004, 08:59

לגבי ציפוי
הנשק הגיעה בשתי גימורים האחד השחמה והשינה ציפוי
ההשחרה היתה טובה מאד ואמידה אבל הציפוי היה נקודת תורפה חזקה מאד של הכלי הזה .
לכן באמת יותר ממולץ הדגם המצופה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 28 יולי 2004, 16:09

פיג'י,

במידה ואתה מעונין להשתמש בכלי גם לירי מעשי, אני ממליץ על יריחו מתכתי, יש לרכוש כיום יריחו מתכתי הנקרא (כמה מפתיע) דגם כ"ד וכולל ציפוי כרום מלא (גם לגוף, גם למחלק), כוונות מפרולייט, וקומפנסטור קדוח. אני לא יודע לומר לך האם הוא מגיע מפס הייצור עם מערכת הדק SA , אך זו לא בעייה להפוך אותו לכזה (עניין פעוט של החלפת ההדק) .
היתרון ברכישת הכלי - שירות ואחריות של תע"ש.

נכון שהוא אולי מעט יותר כבד, אך לדעתי נוח יותר באחיזה ובירי. הניצרה מגיעה מפס הייצור גדולה יותר מאשר של ה CZ, הקנה הרבה יותר איכותי והוא מצופה כרום (ב CZ הקנה אינו מצופה) ובעייה נוספת אצל דגמי ה CZ שהגוף שלהם עשוי אלומיניום - אם האקדח אינו נקי - נוצרים מעצורים והאקדח נוטה להתקע. ביריחו הבעייה הזו נדירה (יחסית)

אם תרצה פרטים נוספים אשמח לסייע.

נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 28 יולי 2004, 16:58

נועם כתב:פיג'י,

נכון שהוא אולי מעט יותר כבד, אך לדעתי נוח יותר באחיזה ובירי. הניצרה מגיעה מפס הייצור גדולה יותר מאשר של ה CZ, הקנה הרבה יותר איכותי והוא מצופה כרום (ב CZ הקנה אינו מצופה) ובעייה נוספת אצל דגמי ה CZ שהגוף שלהם עשוי אלומיניום - אם האקדח אינו נקי - נוצרים מעצורים והאקדח נוטה להתקע. ביריחו הבעייה הזו נדירה (יחסית)

אם תרצה פרטים נוספים אשמח לסייע.

נועם.

נועם,

עד כמה שאני זוכר ה-CZ-75 FULL SIZE עשויים כולם פלדה גוף + צינה. המודלים הקומפקטים באמת עשויים גוף אלומיניום וצינה של פלדה... אבל יכול להיות שהשתנו דברים מאז.

לגבי יריחו...לכלי הזה יש "יותר מדי בשר" בשביל הכדור 9מ"מ שהוא יורה..מה שהופך אותו להיות כבד ומסורבל לנשיאה יום יומית..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 28 יולי 2004, 17:05

ל CZ מהדגמים החדשים, ישנם מספר דגמים שהגוף עשוי אלומיניום (טוב .. סגסוגת :wink: )

היריחו אכן מעט יותר כבד, אך טוב יותר לירי מעשי, אם מחפשים שילוב של כמה תכונות .. צריך להתפשר.

(אני לא מתבייש לכתוב קבל עם ועדה : הסיבה שאני נושא גלוק, היא מתוך פשרה טהורה בלבד. אמינות - 100%, דיוק - 100%, נוחות בשימוש - 80%. הייתי מעדיף את הגלוק עם : משקל של גלוק, אחיזה והדק של 1911 ומנגנון בטיחותי של P7, אם צריך לבחור ... )
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי סימל יעקב » 28 יולי 2004, 17:17

היי.
היה לי אקדח CZ כזה מצופה כרום כשנתיים ולא היו לי כל בעיות החלדה בתקופה זו.

לאחר כ15000 כדור הוא התחיל לעשות מעצורים ותקלות. ובבדיקה מעמיקה נתגלו אצלו
סדקים במסילות הצינה והגוף.

ואז החלפתי אותו לאקדח אחר (בול M5 )

ביי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 28 יולי 2004, 17:49

נו....

הולך ופוחת הדור....פעם CZ היו סוסי עבודה לא פחות מה-FN עכשיו אני שומע על גופים מאלומיניום סדקים מעצורים וכו.... ממש מאכזב..

דרך אגב... HS2000 די מתקרב לדרישות שלך...

1. משקל קרוב לזה של גלוק -- טיפה יותר כבד
2. הדק הרבה יותר נורמלי משיש לגלוק אבל עדיין לא מתקרב ל-1911..(לא יודע, אולי ניתן לשפר)
3. אחיזה שמזכירה מאד FN...מצביע הרבה יותר טוב מגלוק
4. יש לו משבת וניצרת הדק... על המנגנון של ה-P7 אני לא כל כך משתגע

הבעיה של האקדח הזה היא שוק....תמיד תוכל למכור אקדח גלוג משומש במחיר טוב בלי הרבה בעיות...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 28 יולי 2004, 18:15

חברנו נועם כתב:(אני לא מתבייש לכתוב קבל עם ועדה : הסיבה שאני נושא גלוק, היא מתוך פשרה טהורה בלבד. אמינות - 100%, דיוק - 100%, נוחות בשימוש - 80%. הייתי מעדיף את הגלוק עם : משקל של גלוק, אחיזה והדק של 1911 ומנגנון בטיחותי של P7, אם צריך לבחור ... )

תמונה
אמן!

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד