ה assault ban בארה"ב הוסר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ה assault ban בארה"ב הוסר

על ידי aviadsi » 13 ספטמבר 2004, 09:49

ניתן לקרוא בקישור הבא
http://news.walla.co.il/?w=//598128
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 14 ספטמבר 2004, 08:32

הלקחים מחוק זה הרלוונטיים מארצנו הם כדלקמן:

1. אנשים רבים פוחדים מכלי ירייה בשל הופעתם ולא בשל תפקודם, וככל הנראה לא בשל מי שמחזיק אותם.
2. ניתן להטעות את הציבור לגבי האפקט של האיסור וכן לגבי סוג הנשק נשוא האיסור. אילו היו עושים סקר בארה"ב "איזה סוג של נשק נאסר לייבוא וייצור באיסור?", רובים היו בטוחים שמדובר במקלעים ורובי סער אוטומטיים. בטוחני כי רבים מהאוכלוסייה שונאת כלי הירייה אצלנו לא יודעת את ההבדל בין רובה לבין אקדח, או בין רובה זעיר לבין רובה סער. כמו כן אני משער שהרבה אנשים בארץ חושבים שאנשים רבים המבצעים פשעי רחוב עם אקדחים בארץ קיבלו אותם ברשיון.
3. תמיד יהיו אלה שחושבים באמונה שלמה שהפתרון לפשיעה הוא להעניש את האזרח שומר החוק, בתקווה שעבריינים יצייתו לאיסור.
4. לתקשורת יש כוח השפעה וכוח פוליטי אדיר - אנשים יכולים לקבל כל ידיעה כפרה קדושה או אקסיומה. התפקיד של כלי ירייה במניעת פשיעה כמעט ולא מקבל ביטוי בכלי התקשורת, לא בארה"ב ולא בישראל. הסיקור מקרה רצח שמבוצע באמצעות אקדח מתרכז בכלי הרצח, בעוד שמקרה רצח שמבוצע באמצעות פטיש, סכין או כל כלי אחר מסוקר בעיקר מההיבט של הרוצח והקורבן.

מסקנות: אני ממליץ לכם להיות מנומסים, ולשמור על הסלקה הן מבחינה חזותית והן מבחינת מי יודע שאתם חמושים או חובבי נשק. אנו זן נכחד, מההיבט שיש הרבה אנשים בעלי כוונות טובות שמנסים להכחיד את רשיונותינו.

אנא הימנעו מתגובות פוליטיות לאשכול זה (אני כותב זאת בשיא הצביעות - גם אני נכשל בזה לעתים קרובות).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד