ירי ביד אחת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ירי ביד אחת

על ידי shm » 30 ינואר 2005, 14:40

עד כמה יעיל ירי ביד אחת באקדח ליורה טוב, ז"א מה הם סיכויי הפגיעה נניח במטרת כתף ממרחק של 12-15 מ'?
שאלה שניה היא לאיזה מרחק יורים ופוגעים באקדח יורים מיומנים במטרת גוף? (מה שנקרא בצבא טוח קרבי - הטוח בו תירה וסיכוי גבוה שתפגע, ב m-16 זה 100 מ' גלילון 50 מ' וכו').
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי gil. » 30 ינואר 2005, 15:33

ביד אחת האפשרות לפגוע ממרחק של כ 15 מטר הוא טובה מאוד. הקושי בירי ביד אחת הוא בעיקר להוציא את הכדורים שאחרי הכדור הראשון משום שקשה הרבה יותר להתגבר על קפיצת הקנה מאשר בירי בשתי הידיים.
אני לא יורה כל כך מיומן, אבל אני מסוגל לפזר על דף A4 ממרחק של כ 30 מטר ובירי איטי. אני מניח שיורים מיומנים יכולים הרבה יותר טוב.
במרחקים של 40-50 מטר ומעלה יש כבר יותר חשיבות לדיוק של האקדח עצמו ולתחמושת, אבל כמובן זה לא בא על חשבון היורה עצמו. שים לב גם שעם כוונות סטנדרטיות כבר קשה לראות אם אתה מכוון על מרכז המטרה או מעט הצידה, כי הכוונת מכסה את רוב השטח של המטרה...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 30 ינואר 2005, 16:51

יורה אולמפי מסדר מקבץ בבול של מטרה מטווח של 50מ' בירי ביד אחת. כמובן שבאקדח שמותאם ומיועד למטרה הזו. יורה ממוצע אמור לפגוע במטרת דמות ממרחק כזה בירי מאקדח "מבצעי"... בכל מקרה, האקדחים שלנו יותר מדויקים מאיתנו.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גארפילד1 » 30 ינואר 2005, 19:34

השאלה היא לא רק המרחק אלא גם כמה כדורים ובכמה זמן
ניתן לירות 5 כדורים בדקה אך זה יהיה יותר קל מאשר לירות 5 כדורים ב10 שניות
לטווח של 20-25 מטר
יורה מיומן (אני לא מדבר על אולימפי ולא על נשקים עם כוונות אופטיות או ציינים ) יכול לירות ירי יעיל לטווח של עד 30 מטר בתחמושת רגילה

צריך לזכור שהירי מושפע מהרבה פרמטרים
1 . היורה
2 . סוג התחמושת
3 . כוונות או ציינים
4 . מרחק או גודל מטרה (זה אותו הדבר)
5 . דברים אחרים שבטח שכחתי עכשיו :wink:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 30 ינואר 2005, 23:38

ניתן בהחלט לירות אפילו כמה כדורי הידרה-שוק מגלוק 26 עם כוונות מפרו רגילות (ניסיון אישי :lol: ) בירי יחסית מהיר וביעילות לא רעה בכלל.

עם זאת, בירי מבצעי אני אעדיף שתי ידיים מטעמי יציבות האקדח, בעיקר בירי על מספר מטרות.

עם זאת, תמיד אתאמן בירי ביד אחת, גם ביד החזקה וגם ביד החלשה, ולו רק לצורך אותם מקרים שלא אוכל להשתמש בשתי ידיים (מחסה, נהיגה, פציעה...)

יעילותו של ירי כזה הוא פונקציה של שלושה דברים: אימון, אימון ו...אימון!
דעתי בלבד...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד