שינויי יעוד נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שינויי יעוד נשק
יש לי נשק שהייעוד שלו כרגע הוא אחזקה בבית
מה הדרך הנכונה והמהירה לשנות אותו לנשיאה.
תודה מראש
עמי
מה הדרך הנכונה והמהירה לשנות אותו לנשיאה.
תודה מראש
עמי
- סליקאי ארד
עמי שלום !
על מנת לשנות את ייעוד הכלי ברשיון הנשק, עלייך להוכיח פעילות בתחום.
כיצד מבצעים פעילות ללא הנשק האישי שלך ?
מכיוון שהרשיון מתיר לך כעת להוציא את הנשק מביתך אל המטווח לצורך חידוש הרשיון בלבד, עלייך להגיע למטווח באיזור מגורייך ולשכור אקדח מהמטווח. בצע לפחות שישה עד שמונה אימונים רציפים כאשר תוכל ורצוי מאוד לנצלם לאימון ממשי, העלאת הרמה ורכישת ידע נוסף.
עלייך "לסגור" את הנושא עם מנהל המטווח. (רצוי לסגור מראש על חבילת אימונים - רכישת מנוי תקופתי, רכישת תחמושת וכו'..)
בקש ממנהל המטווח ומהמדריך שהיה נוכח איתך בעת המטווח, לחתום על טופס מתאים (יש לכל מטווח את הטופס שלו.)
לאחר שביצעת את האימונים הנ"ל, עלייך לגשת למשרד הפנים - לשכת פקיד רישוי כלי הירייה של איזור מגורייך, עם האישור מהמטווח ולהגיש בקשה לשינוי ייעוד הכלי.
פרט קטן אך חשוב מאוד - הקפד על בטיחותך, אוזניות, משקפי מגן וביגוד הולם למטווח.
בהצלחה.
על מנת לשנות את ייעוד הכלי ברשיון הנשק, עלייך להוכיח פעילות בתחום.
כיצד מבצעים פעילות ללא הנשק האישי שלך ?
מכיוון שהרשיון מתיר לך כעת להוציא את הנשק מביתך אל המטווח לצורך חידוש הרשיון בלבד, עלייך להגיע למטווח באיזור מגורייך ולשכור אקדח מהמטווח. בצע לפחות שישה עד שמונה אימונים רציפים כאשר תוכל ורצוי מאוד לנצלם לאימון ממשי, העלאת הרמה ורכישת ידע נוסף.
עלייך "לסגור" את הנושא עם מנהל המטווח. (רצוי לסגור מראש על חבילת אימונים - רכישת מנוי תקופתי, רכישת תחמושת וכו'..)
בקש ממנהל המטווח ומהמדריך שהיה נוכח איתך בעת המטווח, לחתום על טופס מתאים (יש לכל מטווח את הטופס שלו.)
לאחר שביצעת את האימונים הנ"ל, עלייך לגשת למשרד הפנים - לשכת פקיד רישוי כלי הירייה של איזור מגורייך, עם האישור מהמטווח ולהגיש בקשה לשינוי ייעוד הכלי.
פרט קטן אך חשוב מאוד - הקפד על בטיחותך, אוזניות, משקפי מגן וביגוד הולם למטווח.
בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
התבחין - לדעתי צריך להיות אותו התבחין שהיה קודם. אני מעריך כי מדובר בתבחינים
"לפני 1996 " ודומים. (אלא אם קיבל בגין תבחין אחר)
אינני חושב שלחייב אותך להוציא כסף על רישום למועדון ירי מעשי, הוא דבר שיעמוד במבחן בג"צ.. אם אתה יורה, ואפילו להנאתך, זכותך המלאה לעשות זאת עם האקדח שקיבלת עליו רשיון.
מה שלא, אם הרעיון הוא להעביר את הייעוד "בשביל הכבוד האבוד", אזי שעדיף שלא ייעשה המעשה. רק במידה והאדון מעוניין לשאת את הנשק לצורך הגנת חייו ומשפחתו, ויתמיד באימונים באמת ובתמים... אז שישונה בעבורו הייעוד.
הנסיון להעביר את חלק מהאוכלוסיה ל"אחזקה בבית" מקורו ברצון לצמצם את מספר נושאי הנשק בישראל. אני חושב שניתן להשוות זאת להוראה ממשרד התחבורה שלא לנהוג במכוניתך מכיוון שהחליטו לצמצם את מספר המכוניות על כבישי ישראל.
מאידך, ישנם אנשים, שעדיך כי ישונה הייעוד של רשיון הנשק שלהם בשל סיבות שונות שאין זה המקום לפרטן.
במקום לקבוע כי נשיאת האקדח תותנה במעבר קורסים שנתיים - כל שנה רענון, ישנו פתרון קל יותר, "תשאיר את האקדח בבית. בפקודה ! "
נכון להיום, אין קורסים ייעודיים לכך, שנקבעו על ידי המדינה, פרט למערך ההכשרה שנקבע לאימון לצורך חידוש הרשיון, שנעשה אחת לשלוש שנים. אני מקווה כי הדבר יישתנה בעתיד,
ותהייה חובת אימון שנתי בדיוק כמו טסט לרכב. ישנם לא מעט אנשים שמחזיקים בבית כלי חלוד או בעל חלקים שבורים ואינם מודעים למצבו ובמיוחד לא למצבם כיורים.
"לפני 1996 " ודומים. (אלא אם קיבל בגין תבחין אחר)
אינני חושב שלחייב אותך להוציא כסף על רישום למועדון ירי מעשי, הוא דבר שיעמוד במבחן בג"צ.. אם אתה יורה, ואפילו להנאתך, זכותך המלאה לעשות זאת עם האקדח שקיבלת עליו רשיון.

הנסיון להעביר את חלק מהאוכלוסיה ל"אחזקה בבית" מקורו ברצון לצמצם את מספר נושאי הנשק בישראל. אני חושב שניתן להשוות זאת להוראה ממשרד התחבורה שלא לנהוג במכוניתך מכיוון שהחליטו לצמצם את מספר המכוניות על כבישי ישראל.

מאידך, ישנם אנשים, שעדיך כי ישונה הייעוד של רשיון הנשק שלהם בשל סיבות שונות שאין זה המקום לפרטן.
במקום לקבוע כי נשיאת האקדח תותנה במעבר קורסים שנתיים - כל שנה רענון, ישנו פתרון קל יותר, "תשאיר את האקדח בבית. בפקודה ! "
נכון להיום, אין קורסים ייעודיים לכך, שנקבעו על ידי המדינה, פרט למערך ההכשרה שנקבע לאימון לצורך חידוש הרשיון, שנעשה אחת לשלוש שנים. אני מקווה כי הדבר יישתנה בעתיד,
ותהייה חובת אימון שנתי בדיוק כמו טסט לרכב. ישנם לא מעט אנשים שמחזיקים בבית כלי חלוד או בעל חלקים שבורים ואינם מודעים למצבו ובמיוחד לא למצבם כיורים.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 09 פברואר 2003, 23:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
לכל מי שקיבל רשיון לנשק ע"ס קורס ירי מעשי שעבר פעם - שונה היעוד ל"החזקה". כל מי שהוכיח שהוא רשום באיגוד הקליעה ושמו מופיע ברשימות שנוהג האיגוד להעביר מפעם לפעם למשרד הפנים - יכול לשנות את יעוד הכלי ל"נשיאה" ע"פ תבחין של "מתאמן ירי פעיל".
הדרך היחידה שישנה, אם כן, היא להצטרף למועדון ירי מעשי ולהתמיד בפעילות. לאחר מתן המלצה של רכז המועדון, ירשם היורה באיגוד הקליעה ואז ישונה יעוד הכלי שברשותו. איך יתאמן עד אז? - ישכור אקדח מהמטווח או המועדון.
הדרך היחידה שישנה, אם כן, היא להצטרף למועדון ירי מעשי ולהתמיד בפעילות. לאחר מתן המלצה של רכז המועדון, ירשם היורה באיגוד הקליעה ואז ישונה יעוד הכלי שברשותו. איך יתאמן עד אז? - ישכור אקדח מהמטווח או המועדון.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
דון דאקונה (בסגנון המאפיה האיטלקית),
לאחר קבלת רשיון ממשרד הפנים, מה תוקף הרשיון? ונניח שלאחר כמה שנים רוצים לבחון מחדש (עושים את זה כל פעם) את הסיבה לרשיון ובינתיים נמאס לי מלהיות יורה פעיל במסגרת איגוד הקליעה? (מה שאני מאוד מקווה שלא יקרה. נראה לי שמצאתי לי תחביב חדש, יקר אמנם, אבל שווה)
לאחר קבלת רשיון ממשרד הפנים, מה תוקף הרשיון? ונניח שלאחר כמה שנים רוצים לבחון מחדש (עושים את זה כל פעם) את הסיבה לרשיון ובינתיים נמאס לי מלהיות יורה פעיל במסגרת איגוד הקליעה? (מה שאני מאוד מקווה שלא יקרה. נראה לי שמצאתי לי תחביב חדש, יקר אמנם, אבל שווה)
This town ain't big enough for the both of us
לאחר שתסיים בהצלחה את הקורס, ובידך התעודה המעידה על כך מטעם איגוד הקליעה, תוכל להצטרף למועדון ירי מעשי, להתאמן, לשפר את מה שלמדת,להשתתף בתחרויות ולהירשם כיורה פעיל באיגוד הקליעה - בהמלצת רכז המועדון שלך.
לאחר מכן תוכל לקבל המלצה מהאיגוד ולהגיש את הבקשה למשרד הפנים.
הדרך לא קצרה אך מאד מהנה.
מי שעושה זאת רק ע"מ לקבל רשיון - קרוב לודאי שישבר בדרך.
לאחר מכן תוכל לקבל המלצה מהאיגוד ולהגיש את הבקשה למשרד הפנים.
הדרך לא קצרה אך מאד מהנה.
מי שעושה זאת רק ע"מ לקבל רשיון - קרוב לודאי שישבר בדרך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד