שאלה לגבי S&W99

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה לגבי S&W99

על ידי br_amir » 25 מאי 2005, 19:59

שלום לכולם,
רציתי לקבל חוות דעת לגבי אקדח זה, איך הוא מבחינת אמינות, דיוק, נוחות?
ואמנם אקדח מתאימים ליורה אך האם הגלוק 19C עדיף או שהוא לא יורד ממנו?

תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דורגל » 25 מאי 2005, 21:47

אמיר,

זה לא תלוי בצרכים שלך ?? יש הבדלים מהותיים בין האקדחים.

הגלוק הוא SA והסמית הוא DA, זה משנה מאוד - אבל תלוי בצורך שלך לשאת נשק עם כדור
בקנה בבטיחות מירבית. הסמית (כמו כל הנשקים למעט הגלוק) נותן לך אינדיקציה ברורה אם הנשק דרוך אם לאו, אם יש כדור בקנה, אם לאו. הסמית מגיע עם 3 גבי קת - להתאמה מקסימלית לאימום היד היורה, ועם כוונות מפרו מאירות, שהגם שהם מעט רועדות - הם מדויקות ויעילות להפליא בחשיכה. הסמית בא אם מסילות פיקטיני, אני לא בטוח לגבי הגלוק. וכמובן, יש את עניין המחיר.

לעצם השאלה, הסמית נוח להפליא, מדוייק, וחמוד.
הגלוק לעומת זאת .... ובכן ... אממממ .... לא יודע ...
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי contender » 25 מאי 2005, 21:53

SWp99 הינו אקדח מעולה .
יושב ביד מצויין,יש בסט שלו מספר אופציות להתאמה ליד היורה.מדוייק להפליא ביד הנכונה.
מהלך הדק ארוך אולם לאחר כדור ראשון,חידוש הקשר מצויין.

לכל אקדח יש בקופסה סט כוונות קידמיות להתאמה לטווח הרצוי,כוונת אחורית מתכווננת.
וכן כאמור סט השלמה לכת 3 במספר.

קח אותו למטווח ,תנסה את הגלוק 19 ותראה בעצמך.
LIFE BE IN IT!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 25 מאי 2005, 23:24

contender כתב:
קח אותו למטווח ,תנסה את הגלוק 19 ותראה בעצמך.

העצה הכי טובה שתוכל לקבל..
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 26 מאי 2005, 10:02

דורגל כתב:. הסמית בא אם מסילות פיקטיני, אני לא בטוח לגבי הגלוק.

הגלוק היה אחד הראשונים שהיה בעל מסילות פיקטיני.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי דורגל » 26 מאי 2005, 18:09

נועם,

תודה. עכשיו אני בטוח.
אגב, לא טעיתי בנושא ה SA DA נכון ??
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 26 מאי 2005, 22:28

דורגל כתב:נועם,

תודה. עכשיו אני בטוח.
אגב, לא טעיתי בנושא ה SA DA נכון ??

אתה דורך בשדה המוקשים של ההתנסחות, ראה ערך החלפת הגלוקים בשל ההדק בשוק ה- LE האמריקאי.

ה- SA בגלוק מוגדר כ- Safe Action ולא כ- Single Action ע"י היצרן.
לדידי, חרף נצרת ההדק הוא היה ונותר Single Action במהותו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 26 מאי 2005, 23:34

דורגל,

אני מתנצל על העיכוב במענה.

1. מערכת הגלוק מוגדרת על ידי היצרן כ SAFE ACTION - יצור כלאיים הנופל בין הגדרת DA ל SA, מכיוון שפעולת הלחיצה על ההדק מבצעת שתי פעולות - דריכת הנוקר ושחרורו. עם זאת, המערכת היא גם SA מכיוון שאיננה מאפשרת דריכת הנוקר ללא דריכת המחלק, הגורם לדריכת מערכת ההדק.

2. לגלוק בדגמים החדשים ישנה שן חולצת בעלת בליטה לסימון מצב "כדור בקנה". את השן הזו ניתן להרכיב לכל הכלים בעלי זווית בפתח הפליטה (מפתח בן 15 מעלות מול מפתח בן 90 מעלות במחלק הישן, אך עם זאת לדעתי ניתן להרכיבה גם על הדגמים הישנם, אבדוק זאת בקרוב ומבטיח תשובה)

3. אם לרכוש גלוק 19, לדעתי עדיף ללכת על דגם 19 הרגיל ולא על דגם 19C. הירי עימו נעים יותר מאשר דגם C.

4. חוץ מהגלוק והסמיט 99 ישנם עוד כמה כלים שעימם ניתן לנוע בביטחה עם כדור בקנה. הראשון - אקדח תוף. אחרים - HK P7 , דגמי סמיט בעלי ניצרה משמיטת פטיש (סדרות 59XX, 69XX ואחרים)

הכתוב לעיל אינו מהווה המלצה לנשיאת הנשק במצב של "כדור בקנה" !!
בכל מקרה, יש תמיד להקפיד על כללי בטיחות בנשק - להתייחס אל כל כלי ירייה כאילו שיש כדור בקנה, להרחיק את האצבע מההדק ולהקפיד על כיוון הקנה.

ברי,

אני לא מבין מה הקשר של שוק ה LE האמריקאי והשוק הישראלי ? הרי ידוע מזה שנים רבות שהאזרח הישראלי נוהר כפרה בעדר אחר "ממציאי הגלגלים בישראל".

בשמחות :-)

נועם.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי דורגל » 27 מאי 2005, 17:01

נועם, צעדן, תודה.

אני כמובן התכוונת לסינגל אקשן, אבל ללמוד על מערכת הגלוק זה חביב. באופן כללי, הסיבה העיקרית שגלוק (ויסלחו לי הגלוקאים שבחבורה) מעולם לא "עשה לי את זה" היא ניצרת ההדק. זה מטופש בעליל, שכל, אם לוחצים על ההדק - משחררים את הניצרה בכל מקרה ... מה הרעיון המהפכני ??

את הפטיש/נוקר לא רואים, מצב הנשק לא ידוע, והניצרה במילא לא נוצרת כמו שצריך, שמישהו יסביר לי למה זה טוב ???

הקודם שלי היה סמית 915, ניצרה משמיטת פטיש על המחלק, וחץ מזה שהיא קורעת לך את העור בדריכה מהירה, היא פטנט יוצא מהכלל. אתה רואה אם אתה דרוך, רואה אם אתה נצור, ולמרות שיש מישיצגיד שהניצרה הכי טובה יושבת לנו בין האוזניים - אני מעדיף לראות אותה בעין.
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 27 מאי 2005, 18:06

דורגל,

בבקשה.

אגב, לגלוק אין ניצרה אלא משבת הדק המשמש כאמצעי מניעה מפני תנועה "עצמאית" של ההדק. עם זאת, הכלי לא תוכנן ככלי לשוק האזרחי מלכתחילה, ולכן אין לשפוט אותו ככזה, מול דגמי סמיט&ווסון המיועדים לשוק האזרחי / בטחוני בארה"ב, בה הדרישות שונות.

ניצרה בנשק - תפקידה לנטרל לחלוטין את מערכת ההדק ולא לאפשר ביצוע נקירה לחלוטין, מכאן שלגלוק אין ניצרה אלא משבת, המשבית את ההדק מפעולה עצמאית.

המשבת אינו טיפשי, אלא משמש כחלק בלתי נפרד ממערכת שלוש האבטחות של גלוק.
(משבת הדק, פין אבטחת נוקר ונעילת הנוקר לאחר הדריכה, המשמשת כבלם / עצר נוקר במידה והכלי נשמט אל הקרקע כאשר ישנו כדור בבית הבליעה. DROP SAFETY)

בכל מקרה, תמיד הניצרה מקןמה קודם כל בין האוזניים, אח"כ על הכלי. ישנם כלים בהם אין צורך בניצרה, ראה מקרה גלוק, HK P7 ודומים, שתוכננו מראש לשוק הלחימה ולא לאזרחים.

אתה צודק, אכן גלוק לא "עושה את זה לכולם" ... גם לי הוא לא ממש "עושה את זה" אבל הוא מסתמן עד כה ככלי האמין ביותר שפגשתי עד כה, עם אמינות עליונה ומינימום תקלות.
(באחד הגלוקים שהיו לי, נדרשתי להחליף לאחר פרק זמן ארוך מאוד יחסית את פין בלם הקנה ואת קפיץ ההדק, ש"עשו את שלהם" והרוויחו את לחמם בכבוד. זוהי החלפה לתחזוקה שגרתית.

תשאל את יואב כמה כדורים ירה בגלוק שלו, עד שנשבר לו קפיץ הנוקר, נחתך למספר חתיכות, אך עדיין המשיך לתפקד...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי tomygun » 04 יוני 2005, 18:03

הדגם הזה של S&W נקרא היום SW990L .

השיפורון, לפחות במבט חיצוני בדגם ה 9 מ"מ הקופקטי הוא במחסנית, שהופכת לחלק ארגונומי של הקת.

מחיר בארה"ב 694 דולר.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דורגל » 04 יוני 2005, 19:52

טומי שלומות וברוך הבא,

בדגם הקומפקא המחסנית תמיד היתה חלק ארגונומי מהקת, עליו "יושבת" הזרת. צריך לקחת בחשבון שהמחסנית השניה המצורפת - אינה ארגונומית, והזרת נשארת "באוויר".

ל SW99 יש מספר דגמים, לשימושים שונים, אחד מהם הוא SW990, אבל יש עוד לפחות ארבעה אחרים. השוני ביניהם הוא השיטת הפעולה (למשל DAO - דאבל אקשן אונלי - מיועד לשימוש כוחות בטחון הנושאים רק עם כדור בקנה) או רגישות ההדק.
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי tomygun » 04 יוני 2005, 20:05

דורגל כתב:טומי שלומות וברוך הבא,

בדגם הקומפקא המחסנית תמיד היתה חלק ארגונומי מהקת, עליו "יושבת" הזרת. צריך לקחת בחשבון שהמחסנית השניה המצורפת - אינה ארגונומית, והזרת נשארת "באוויר".

ל SW99 יש מספר דגמים, לשימושים שונים, אחד מהם הוא SW990, אבל יש עוד לפחות ארבעה אחרים. השוני ביניהם הוא השיטת הפעולה (למשל DAO - דאבל אקשן אונלי - מיועד לשימוש כוחות בטחון הנושאים רק עם כדור בקנה) או רגישות ההדק.

פשוט השוויתי בין הקטלוג של 2004, לזה של 2005 .
הם שינו בקטלוג של 2005 את שם הדגם. גם המחסנית בתצלום שונה, ולכן שמתי לב.
כולם , כל שבעת הדגמים בקטלוג , מופיעים כדאבל אקשן.

אגב:

הם שולחים קטלוגים לארץ, חינם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דורגל » 04 יוני 2005, 20:51

כן, כולם דאבל אקשן, אבל דגם 990L שאתה מדבר עליו הוא רק דאבל אקשן. והדגם הרגיל הוא DA עם אפשרול ל SA.

אם תשים לב, אין מנגנון השמטת נוקר ב- 990L. המחסנית נראית אותה מחסנית בדיוק.

הדגם הזה לא יעיל למשתמש הממוצע מאחר והוא מחייב נשיאה עם כדור בבית הבליעה, ו/או תפעול ארוך ומסורבל בדריכה וירי ראשון - עם הדק קשה. הייעוד הוא לכוחות בטחון, לא לשוק הרגיל.
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד