שאלה שמשגעת אותי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
4 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה שמשגעת אותי
מה זה כדור עם נקירה אמצעית ומה היא נותנת ואיך היא משפיעה על הכדור או הדיוק
- סליקאי ארד

את זה אני כבר אשאיר למומחים.
מה שאני יודע זה שרוב הכדורים כיום הם עם נקירה אמצעית (9 מ"מ, 0.45 וכו') - הפיקה במרכז התרמיל ננקרת ע"י הנוקר במרכזה.
נקירה בצד יש (לפי מה שזכור לי) בתחמושת 0.22.
אבל שוב, חכה שהמומחים יתעוררו...
מה שאני יודע זה שרוב הכדורים כיום הם עם נקירה אמצעית (9 מ"מ, 0.45 וכו') - הפיקה במרכז התרמיל ננקרת ע"י הנוקר במרכזה.
נקירה בצד יש (לפי מה שזכור לי) בתחמושת 0.22.
אבל שוב, חכה שהמומחים יתעוררו...
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
CENTER FIRE היא הצתה מרכזית.
מנגנון הפיקה הממוקם במרכז הכרכוב יוזם את תהליך הבעירה מתחתית מרכז התרמיל ומתבצעת שריפה הגורמת לפליטת הקליע דרך הקנה. הפיקה נחשבת למנגנון בטוח ואמין.
ישנן פיקות בעלות מוקד הצתה בודד וישנן פיקות עם יותר ממוקד אחד, מה שמביא לבעירה מהירה ויעלה יותר של האבש"ר (ניצלות אנרגיה) - כמובן שזה תלוי גם בסוג וכמות האבש"ר וכ"ו.
RIM FIRE או הצתת כרכוב (על היקפו) אכן מקובלת ב- 22. ,פחות אמינה בד"כ (בתחמושת איכותית היא ברמת אמינות גבוהה יותר).
מנגנון הפיקה הממוקם במרכז הכרכוב יוזם את תהליך הבעירה מתחתית מרכז התרמיל ומתבצעת שריפה הגורמת לפליטת הקליע דרך הקנה. הפיקה נחשבת למנגנון בטוח ואמין.
ישנן פיקות בעלות מוקד הצתה בודד וישנן פיקות עם יותר ממוקד אחד, מה שמביא לבעירה מהירה ויעלה יותר של האבש"ר (ניצלות אנרגיה) - כמובן שזה תלוי גם בסוג וכמות האבש"ר וכ"ו.
RIM FIRE או הצתת כרכוב (על היקפו) אכן מקובלת ב- 22. ,פחות אמינה בד"כ (בתחמושת איכותית היא ברמת אמינות גבוהה יותר).
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
כתוספת לצעדן, הצתת RIMFIRE קדמה, היסטורית, להצתה מרכזית והיא פחות מורכבת ממנה. תרמילי הצתה מרכזית ניתנים למיחזור ע"י הוצאת הפיקה הנקורה והחלפתה. תרמילי RIMFIRE חד פעמיים ושיטה זו קיימת כיום רק בקליבר 22.
במאמר מוסגר, הייתה שיטה נוספת, אזוטרית למדי בשם PINFIRE או LEFOCHEAUX, בה הפיקה נמצאה בצד התרמיל והזדקר ממנה פין מתכת קצר ודק, אותו היה צריך להתאים בדיוק לחריץ תואם בבית הכדור. כמובן ששיטה זו התאימה רק לאקדחי תופי או לחד/דו-קניים (ורובי ציד כאלה) וקשה היה להתאים את הפין הזעיר למקומו בטעינה חפוזה או תחת לחץ. הפטיש בעל הראש השטוח היה מכה מלמעלה למטה ב-90 מעלות לכדור. הפסיקו לייצר תחמושת כזו בערך בשנת 1900.
במאמר מוסגר, הייתה שיטה נוספת, אזוטרית למדי בשם PINFIRE או LEFOCHEAUX, בה הפיקה נמצאה בצד התרמיל והזדקר ממנה פין מתכת קצר ודק, אותו היה צריך להתאים בדיוק לחריץ תואם בבית הכדור. כמובן ששיטה זו התאימה רק לאקדחי תופי או לחד/דו-קניים (ורובי ציד כאלה) וקשה היה להתאים את הפין הזעיר למקומו בטעינה חפוזה או תחת לחץ. הפטיש בעל הראש השטוח היה מכה מלמעלה למטה ב-90 מעלות לכדור. הפסיקו לייצר תחמושת כזו בערך בשנת 1900.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
4 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד