מקרים ותגובות - שאלות משפטיות\מוסריות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ACSman » 17 פברואר 2003, 22:13

חברים,
אתייחס בדברי למקרה המתואר, אך ארחיב קצת בתגובתי לשימוש בנשק באופן כללי.

למקרה המובא לפנינו - [/b]השימוש בנשק יהיה כמוצא אחרון ורק במידה שוודאי לי שנחיצות השימוש בנשק היא לאחר אזהרה [בקול רם] על כוונתי לפתוח בירי, ולא הוסר האיום מבני המשפחה ואז הירי יתבצע כלפי גורם הסיכון המיידי. גם אז עלי להזכיר פן משפטי שחלה עלינו "חובת צמצום הפגיעה" [כשם שהיא חלה על שוטר בעת מילוי תפקידו] כלומר שימוש בנשק בזהירות מירבית, באופן שימנע פגיעה בחייו של האדם כלפיו מכוון הירי ויגרום לפגיעה הקלה ביותר האפשרית בניסיבות המקרה (כלומר לא להפוך את הפורץ המאיים בנשק או סכין למסנת, אלא ירי לצורך נטרול, כגון ירי ברגל / כתף וכד').
לאחר ביצוע הירי, יש לוודא כי האיום על חיי בני המשפחה / אדם אחר
עדיין קיים לפני המשך בירי, וגם אז יש להכריז בשנית על הכוונה לפתוח באש.
לסיכום יש לוודא נחיצות השימוש בנשק
בכל שלב משלבי הארוע[/b] ושאכן התקיימו נסיבות מוצדקות לשימוש בנשק.

חברים, אני לא אומר שאל לנו להגן על בני משפחתנו, ובמקרה שהוא לפנינו כדוגמא, אכן עולה הצורך לפתוח באש, לאחר בחינת המצב והכרזה על הכוונה,
אבל אני מבקש שתמצו את כל האפשרויות, כולל ירי באויר (לא של בראות של הפורץ, אלא בתיקרה / עציץ / טלוויזיה וכד' תוך וידוא כי אין סכנה בירי האזהרה עצמו לפגיעה בחפים מפשע או מנתזים באנשים בחדר עצמו).
השימוש בירי חייב להיות כמוצא אחרון, בכל זמן ובכל מצב ותלוי בהתפתחות העיניינים של הארוע עצמו :!:

קצת ארוך, אבל... חומר למחשבה, הכולל היבטים חוקיים.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 18 פברואר 2003, 00:14

לכלל אלה שאומרים לירות באוויר או משהו כזה ולא לירות ישר
נקודות למחשבה:
אם תכנסו לחדר ולא תבצעו ירי מידי יכולים להתרחש המקרים הבאים:

1) ברגע שנכנסתם לחדר נראה לכם שהפולש יברח :wink: הרי יש לו אקדח, לכן כנראה הוא יאיים עליך (וכנראה את עליו) ויגיד לך לזרוק את הנשק אם לא הוא יגיד לחברו להניח סכין על צווארו של בן המשפחה אבדת את יתרון ההפתעה ומצבך גרוע יותר
2)ברגע שיש איום הדדי בנשק (הקפאת מצב של בעלי הנשק החם) מכוון שהם יותר ממך יש סיכוי שלא תשים לב לתנועה מהירה של אחד הפולשים שיכולה להעיף לך את הנשק או לנטרל אותך (ע"י כיבוי האור, זריקת חפצים, קפיצה וכדו' )
3)זה עם הנשק יכול לירות בך מידית ברגע שיזהה את הנשק שלך
4)הם יכולים לתפוס את בן המשפחה כמגן אנושי (אם לא ירית במידי) ואז לבקש ממך יפה את הנשק

* יכולים להיות עוד תרחישים שלא עולים בדעתי כרגע
*אני לא תומך בדעה ספציפית אני פשוט רוצה לבצע סיעור מוחות שבסופה נגיע למסקנה סופית מה עדיך חוקית ו/או מוסרית ו/או אישית (אישית=עדיף כלא ממוות או פציעה קשה)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד