מחיר תחמושת.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי trooperglock » 02 ספטמבר 2005, 07:44

סדרת שאלות כדי להבהיר לעצמי כמה עובדות

1)תע"ש מוגדרת כמונופול בתחום יצור ושיווק תחמושת בישראל?

2) לה"ב - נציגתם בישראל - מוגדרת כמונופול בתחום השיווק?

3)התחמושת של תע"ש עושה סיבוב? נוסעת לארה"ב וחוזרת משם? או שרק הניירת עושה את הסיבוב?

כיוון השאלות - אם תע"ש מונופול ניתן אולי בדרך משפטית לחייב אותה למכור גם ישירות בישראל
אפילו ללה"ב ****** וכתוצאה מחיסכון בסיבוב להוריד עלויות.

אנא האירו את עיניי :)

ועוד הצעה קטנה...... הייתי עושה זאת בעצמי אילולי ידעתי שיש בצל קורתנו כאלו שיעשו זאת טוב יותר. פניה לח"כים שאולי יעלו את הנושא לדיון בכנסת או ישפיע עבורנו במוסדות השלטון?

** נערך ע"י donduck
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 02 ספטמבר 2005, 07:51

אולי כמה פרטים שיכולים לעזור - לפני כשנה וחצי בדקו חברים כמה עולה להביא מכולה לארץ, כולל אחסנה בנמל בארץ והכל.
נאמר לי (מגוף שני) שמכולה עולה 1000 דולר, מאירופה (מרכז אירופה במקרה שלי), עד לשיחרור בנמל בארץ, כולל אחסנה בנמל של מספר ימים, לא זוכר כמה.
בהנחה שניתן לדחוס מליון כדור במכולה (ולדעתי ניתן לדחוס הרבה יותר), זה מוסיף עלות של סנט אחד לכדור, למשלוח במכולה דרך הים. אני בטוח שכאן עלות של ביטוח תהיה משמעותית יותר מאשר במקרה שלנו (החברה שלי הביאו בעיקר רהיטים, בגדים, ספרים ומכשירי חשמל ביתיים, ורוב המקררים שלנו לא נטו להתפוצץ) אבל גם בהנחה שהביטוח יכפיל את המחיר - מדובר סה"כ ב-2 סנט לכדור.
מידע זה ניתן כשירות לציבור, ללא עמלה :wink:
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2005, 08:49

trooperglock כתב:סדרת שאלות כדי להבהיר לעצמי כמה עובדות

1)תע"ש מוגדרת כמונופול בתחום יצור ושיווק תחמושת בישראל?

2) לה"ב - נציגתם בישראל - מוגדרת כמונופול בתחום השיווק?

3)התחמושת של תע"ש עושה סיבוב? נוסעת לארה"ב וחוזרת משם? או שרק הניירת עושה את הסיבוב?

כיוון השאלות - אם תע"ש מונופול ניתן אולי בדרך משפטית לחייב אותה למכור גם ישירות בישראל
אפילו ללה"ב ****** וכתוצאה מחיסכון בסיבוב להוריד עלויות.

אנא האירו את עיניי :)

ועוד הצעה קטנה...... הייתי עושה זאת בעצמי אילולי ידעתי שיש בצל קורתנו כאלו שיעשו זאת טוב יותר. פניה לח"כים שאולי יעלו את הנושא לדיון בכנסת או ישפיע עבורנו במוסדות השלטון?

** נערך ע"י donduck

התחמושת של תע"ש אינה עושה סיבוב לארצות הברית ובחזרה. בטריק הזה מחוייבים מוצרים שמפותחים בארץ מכספי הסיוע האמריקאי, ועד כמה שידוע לי תחמושת נק"ל המיוצרת ע"י תע"ש לא נכללת ברשימה.

לגבי מונופול, צריך לבדוק את המצב מבחינה משפטית בצורה קצת יותר טובה. תחושת הבטן שלי אומרת שכן, כיוון שהם מכסים יותר מ-80% של השוק. ואם הם מונופול, אז לפי החוק הם חייבים בפיקוח על מחירים.

עלו פה הרבה רעיונות, אבל עדיין אף אחד לא העלה פה את הרעיון לפנות עם הסיפור הזה למועצה לצרכנות ולראות מה יש להם להגיד בנושא. זה לא עולה כסף ובטוח שלא יכול להזיק.

ודבר נוסף, אל תצפה שמפה תצא לך הישועה. רמז לכך תמצא בדבריו של דביר. כל מי שיכול להזיז עניינים נמצא בקשרים כאלה או אחרים עם הגורמים שנגדם הוא יצטרך להלחם, ואף אחד לא יקום פה וירק לבאר שממנה הוא שותה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2005, 09:15

קצת לינקים בשביל שתקבלו סדר גודל של מחירים לתחמושת תע"ש בחוץ...:
http://www.gunbroker.com/Auction/Browse ... 6&Items=50
חפשו פה IMI

http://www.kyimports.com/ammo.htm
דפדפו עד שתגיעו לתחמושת IMI בתפזורת
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 02 ספטמבר 2005, 10:56

לכל הישנים בוקר טוב, הגיע הזמן להתעורר.

א. הצע וביקוש, כלכלה של כיתה א', בארץ לא יורים כמויות תחמושת שמצדיקות התייחסות של מי מחברות התחמושת.
אני מוכן להמר שכלל יורי הירי המעשי בארץ לא מגיעים בשנת פעילות אחת לסך התחמושת אותה יורים חמשת המדורגים הראשונים בעולם.
אתם משווים את כמות כלי הנשק המצויים בידי חובבים בארה"ב לכמות כאן? מה זה מיליון כדורים???
כ-250 אלף כלי נשק ברשיון בישראל כפול 50 כדור לאימון זה 12.5 מיליון כדורים לתקופה של 3 שנים, שהם כ-4 וקצת מיליון כדורים לשנה, בכמה מגדילים הירי המעשי והיורים החובבים את הכמות הזאת? אני לא מאמין שבהרבה...

ב. תע"ש אינה מייצרת תחמושת עבור השוק האזרחי הישראלי. נקודה.
כל כדור וכדור המיוצר ע"י תע"ש ונמכר לאזרחים בארץ הינו חלק מעודפי ייצור לשוק העולמי.

ג. בהמשך לשאלתו של טום, תע"ש היא אומנם יצרנית התחמושת היחידה בישראל, אבל ללא כל ספק היא אינה מונופול, צאו ובדקו כמה מהמטווחים בהם אתם יורים מוכרים תחמושת של תע"ש וכמה מהם מוכרים רק תחמושת של תע"ש, נכון שקשה למצוא?
ולהב? להב הינה ערוץ השיווק של תע"ש לשוק הישראלי, מה שמוכיח אגב כי השוק הזה כה צנום, שלחברה אין כדאיות להחזיק כלל מערכת שיווק משלה לשוק זה.
ולעניין המונופול, ברור שללהב אין מונופול על שיווק תחמושת בישראל, יש לה בלעדיות על מכירת תחמושת של תע"ש, אבל מה ההבדל בין זה לבין הנציגות הישראלית של סובארו, או של טושיבה או כל מוצר אחר... זה רחוק מאוד ממונופול.

אתם רוצים מחירי תחמושת כמו בארה"ב, שיטת רישוי כמו בארה"ב, מגוון כלי יריה כמו בארה"ב? פשוט מאוד, סעו לארה"ב.
אני מכיר לפחות שני יורים שהעתיקו את מקום מגוריהם, האחד לאירופה והשני לארה"ב כדי שיוכלו להמשיך ולעסוק בירי בצורה האולטימטיבית, לפחות לפי ראות עיניהם, ונראה שהם לא מאוכזבים מהחלטתם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2005, 13:12

דביר,

אתה קצת מבלבל בין מפיץ בלעדי למונופול. להרבה חברות יש מפיצים בלעדיים ויבואנים בלעדיים ועדיין הם אינם מונופול. לדוגמא, צ'מפיון היא המפיץ הבלעדי של פולקסואגן אבל היא אינה מונופול כי יש עוד הרבה חברות שמיבאות מכוניות והתחרות בשוק היא חופשית.

מונופול מוגדר כגוף שיש לו שליטה בלעדית דה-פאקטו על פלח שוק מסויים. אני חושב שהחוק מגדיר את זה כ-80% או משהו כזה (לא בטוח צריך לבדוק).

אם להב שהיא לא רק המשווק של תע"ש בארץ, אלא גם היבואן של S&B ועוד מותגים אחרים שולטת בכ-80% ממכירות התחמושת בארץ, (אם בצורה ישירה או כספק למטווחים) אז היא מונופול - ובכלל לא משנה אם גודל השוק הוא 2.5 שקל או שניים וחצי ביליון....

בקיצור, בנוסף לפניה למועצה לצרכנות שווה גם לפנות לממונה על ההגבלים העסקיים ולראות מה יש לו להגיד בנושא.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ori » 02 ספטמבר 2005, 13:44

itamar כתב:קצת לינקים בשביל שתקבלו סדר גודל של מחירים לתחמושת תע"ש בחוץ...:
http://www.gunbroker.com/Auction/Browse ... 6&Items=50
חפשו פה IMI

http://www.kyimports.com/ammo.htm
דפדפו עד שתגיעו לתחמושת IMI בתפזורת

יש אפשרות להזמין דרך Ebay ?
:wink:

אני מתחיל לברר ולנסות להזיז את "העגלה".....
כולי תקווה שיהיו בשורות טובות.

אורי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 02 ספטמבר 2005, 15:16

itamar כתב:דביר,

אתה קצת מבלבל בין מפיץ בלעדי למונופול.

המושג מונופול בו השתמשתי היה בתשובה לשאלתו של טרופרגלוק האם תע"ש או להב הם מונופול.

תשובתי באה להבהיר שלא זאת ולא זאת מונופול בתחומה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2005, 16:01

המושג מונופול בו השתמשתי היה בתשובה לשאלתו של טרופרגלוק האם תע"ש או להב הם מונופול.

תשובתי באה להבהיר שלא זאת ולא זאת מונופול בתחומה.

לגבי תע"ש אני מסכים איתך ב-100%... הם בכלל לא שחקן פה.
לגבי לה"ב אני חושב שזה שווה בדיקה...התחושה שלי היא שהם שולטים ביותר מ-80% של השוק..ומחר אני אתחיל להתעניין בנושא הזה אצל המועצה לצרכנות והממונה על ההגבלים העסקיים... לשאול, לברר לשלוח פקס לא עולה כסף ובטח שלא יחמיר את המצב יותר מאשר הוא עכשיו.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 03 ספטמבר 2005, 06:38

מאחר ורבים מהחברים באתר בעלי עניין בנושא ברצוני להבהיר דבר אחד באופן ברור ושאינו משתמע לשתי פנים :

לכל אחד מגיע להרוויח..... כולם אנשים מכובדים שמרויחים את לחמם בזעת אפם, ביושר וכבוד, חלק יש לי גם בעונג והכבוד להכיר אישית..... אבל...... המצב פשוט הורג את ענף הירי המעשי, את החובבים שאינם חברים במועדון, את כולם.

כמה אנשים ציינו פה את הצריכה הנמוכה קפקטור בביקוש והיצע..... חשבתם אולי הפוך לרגע...? הייתכן כי אם מחיר התחמושת היה סביר היינו יורים הרבה... הרבה יותר.... במחיר של 2ש"ח לכדור קשה היום לשחרר כמה מאות כדורים באימון..... אילו עלו הכדורים כמו בארה"ב אני חותם על 1000 כדור בחודש..... בכייף.

אגב מיסוי על תחמושת..... עוד שאלת תם.....ידוע לי כי בתחומים אחרים יש מס שיעודו ומטרתו "הגנה על היצור המקומי" , האם גם במקרה הזה מוחל אותו מס? כי אם כן אז זהו שיא האבסורד..... כי הריי היצור המקומי הוא המכשול הגדול ביותר בדרך לתחמושת זולה.

איתמר...... (ואגב שמי האמצעי גם איתמר) אני איתך בנושא, אנא עדכן אותי בהתקדמות או אם תצטרך עזרה

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 03 ספטמבר 2005, 08:03

trooperglock כתב:
אגב מיסוי על תחמושת..... עוד שאלת תם.....ידוע לי כי בתחומים אחרים יש מס שיעודו ומטרתו "הגנה על היצור המקומי" , האם גם במקרה הזה מוחל אותו מס? כי אם כן אז זהו שיא האבסורד..... כי הריי היצור המקומי הוא המכשול הגדול ביותר בדרך לתחמושת זולה.

שאלת פעם אץ עצמך מדוע מחירי כל התחמושות הנמכרות כאן זהים או כמעט זהים? בין אם מדובר בתחמושת איכותית ובין אם מדובר בשאריות של זבל מזרח אירופאי?

מסכים אם השערתך לגבי מחיר התחמושת שמביא את היורים לצרוך פחות ופחות.

הנה עוד חישוב קטן
בהתאחדות הקליעה רשומים כ 800 יורי ירי מעשי. בוא נניח שרק 300 פעילים באמת. לו כל אחד היה יורה בין 1000 - 1500 כדור בחודש כדרוש לשמור על רמה, הם היו צורכים כ 4M כדור לשנה ואולי אף יותר.
אם נשווה לחברות השמירה והאבטחה ונניח שיש 20,000 שומרים למיניהם וכל אחד יורה 50 כדור בשנה במוצע, זה 1.5 - 1M כדור לשנה, כולל כל ה"קורסים המתקדמים" למיניהם.

הבעיה היא שאנשי ירי מעשי, ברובם המוחלט לא יורים את הכמויות האלו כי הם ממנים מכיסם כל לחיצה על ההדק. במחירים האלו, השנה, חלקם אפילו לא חדשו את רישומם להתאחדות :cry: :cry:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 03 ספטמבר 2005, 10:21

ברווזוני
אני מפנה אותך לדו"ח ועדת ברינקר.

בארצנו הקטנטונת הוגשו למשרד הפנים 110 אלף איש להרשאת נשיאת נשק בשרותי שמירה.
בוא נניח שרק 1/2 מהם באמת שומרים (כל השאר הציצו וברחו). כבר יש יותר מ ה20 אלף שדיברת עליהם.

עכשיו אתה מבין למה לפקידי הרישוי אין זמן לאזרחים ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 16 ספטמבר 2005, 17:42

בעקבות המפגש הנהדר היום באשדוד...... אמרתי נהדר?.......

Webart כתב
אגב, חל עדכון במחירי מטווח אשדוד: השימוש במטווח בחינם לחברי הסליק ומחיר התחמושת עלה ב-4 אג' לכדור, כך שקופסה של כדורי 9 מ"מ עולה כעת 52 ש"ח לחברי הסליק.

מישהו יכול להסביר לי למה הם יכולים ואחרים לא? :evil: :evil:

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 20 ספטמבר 2005, 19:22

תחשבו מה נדרש מיורה ירי מעשי כדי לחדש?

מישהו זוכר פעם מכתבים מסוימים ומאיימים שיצאו לציבור ירי מעשי שהבהירו בתכלית הנימוס שעלינו לשלם X שקלים אחרת לא יחדשו לנו את הרשיון??

באיזה סרט אמרו FOLLOW THE MONEY?

"שלא יעבדו עליכם" !
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד