סמכויות שוטרים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
והנה, חוק חדש.
חובה לתת דגימת נשיפה, שתן ודם לצורך בדיקת אלכוהול.
מי שלא נותן ייחשב כאילו הודה שנהג בשיכרות.
הבעיה: חובה זו אינה תלויה כלל בזה שהייתה תאונה או הבחין בנהיגה כזו שמחשידה את הנהג.
בכל מחסום שיגרתי "תראה רשיונות בבקשה" אפשר להוסיף גם "ותנשוף למכשיר".
למרות שחשוב להילחם בנהיגה בשיכרות, הסמכויות האבסולוטיות שיש למשטרה עוברות כל היגיון.
ממצב שאפילו נהג שגרם תאונה לא היה חייב למסור דגימה עברו לקיצוניות ההפוכה.
השלב הבא יהיה התקנה של גלאי אלכוהול ברכב שישלח ישירות SMS למשטרה ...
צריך איזה שהוא איזון בין המלחמה בתאונות לזכויות הפרט ונראה לי שכאן עברו את הגבול.
חובה לתת דגימת נשיפה, שתן ודם לצורך בדיקת אלכוהול.
מי שלא נותן ייחשב כאילו הודה שנהג בשיכרות.
הבעיה: חובה זו אינה תלויה כלל בזה שהייתה תאונה או הבחין בנהיגה כזו שמחשידה את הנהג.
בכל מחסום שיגרתי "תראה רשיונות בבקשה" אפשר להוסיף גם "ותנשוף למכשיר".
למרות שחשוב להילחם בנהיגה בשיכרות, הסמכויות האבסולוטיות שיש למשטרה עוברות כל היגיון.
ממצב שאפילו נהג שגרם תאונה לא היה חייב למסור דגימה עברו לקיצוניות ההפוכה.
השלב הבא יהיה התקנה של גלאי אלכוהול ברכב שישלח ישירות SMS למשטרה ...
צריך איזה שהוא איזון בין המלחמה בתאונות לזכויות הפרט ונראה לי שכאן עברו את הגבול.
- סליקאי זהב

re
אני בכלל לא רואה מה הבעיה זה.
אני לא שיכור וגם אתה לא, אבל יש אחרים שכן !
חייבים בכל דרך אפשרית למצוא אותם לפני התאונה ולא אחרי.
אותם שיכורים, או רק "שתויים קצת", מסכנים כל כך הרבה, שאני חושב שצריך לעמוד לצד החוק הזה.
זו דעתי.
אותם שיכורים, או רק "שתויים קצת", מסכנים כל כך הרבה, שאני חושב שצריך לעמוד לצד החוק הזה.
זו דעתי.
- סליקאי כסף

Re: re
eld453 כתב:אני בכלל לא רואה מה הבעיה זה.
זו דעתי.
מצדד לחלוטין בדבריו של ELD453, גם דמוקרטיה צריכה לדעת להתגונן נגד מצבים חמורים של זלזול מופגן בחוק וסיכון חיי אדם. נושא האלכוהול צריך להיאכף בלי הנחות ואנחות.
מספר נקודות למחשבה.
1. מנסיון בשטח, בדיקת נשיפה תופעל רק אם שוטר יחשוב/יחשוד שיש סיבה אמיתית לבדיקה.... הליך בדיקת שכרות הוא ארוך ומיגע לשוטר, לפעמים אפילו משמרת שלמה של שמרטפות על חשוד לנהיגה בגילופין... נשיפה, ינשוף, הובלה לביה"ח וזימון בוחן, המתנה לתוצאות וכו'. בגלל אורך ומסורבלות הטיפול אני בטוח שיעשה שימוש בררני מדי בדרישה לבדיקה.
2. אם בכניסה לאזור מגוריי אעצר לבקורת מסמכים ופרטיי ירשמו ע"י השוטרים לא אראה בכך הטרדה אלא פעילות יזומה ומבורכת שעשויה למנוע עבירות רכוש ואחרות באותו אזור באותו לילה, ולכן אם אעצר ואתבקש לנשוף בידיעה שפעילות זו תמנע מדפוקים שיכורים להסתובב באזור יבורכו השוטרים שימנעו זאת
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
דמוקרטיה מגוננת על חופש אבל חופש מוחלט זו לא דמוקרטיה, זו אנרכיה.
המשפט המינהלי מבוסס על העקרו של איזון בין כח ואחריות. יותר מדי כח מעט מדי אחריות ואתה זולג לשלטון טוטליטרי. יותר מדי אחריות ומעט מדי כח ואתה זולג ליש דין אבל אין דיין...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
ואני חושב שלאט אבל בטוח אנחנו זולגים לכיוון של PRK (PEOPLE REPUBLIC OF KALIFORNIA) מדינה שיודעת יותר טוב ממך מה טוב בשבילך... ויש בה חוקים שנכנסים לך לתוך הנשמה... לדוגמא, בקליפורניה זו עבירה להחזיק בקבוק שתיה חריפה פתוח בתא הנוסעים.. מה לזה ולנהיגה בשיכרות? אתה מצדך יכול להחזיק בר שלם בתוך תא הנוסעים ולהיות פיקח לגמרי...אבל מה, פה המדינה החליטה שאם יהיה לך בקבוק פתוח בתא הנוסעים, אתה חס וחלילה יכול להתפתות וללגום ממנו...
א.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד