זקוק לעזרה - מחפש אקדח להגנה בשומרון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

זקוק לעזרה - מחפש אקדח להגנה בשומרון

על ידי dolev7 » 23 אפריל 2006, 15:36

שלום לכם
קוראים לי דודי ואני גר בשכונת קראוונים קטנה בשומרון. אמנם במסגרת כיתת הכוננות שלנו יש לי נשק ארוך אבל אני מעוניין באקדח למקרה הצורך (שלא יבוא). השימוש העיקרי של האקדח אמור להיות כהגנה עצמית במקרה של חדירת מחבל לשכונה או במקרה של ירי בכביש (אם כי זה מצב די אבוד מראש...), ומכך נגזרים כל המאפיינים של האקדח - קל לנשיאה, נוח לתפעול מהיר מצד אחד אבל גם בטוח מצד שני (האקדח כל הזמן יהיה עלי ויש לי ילדים קטנים שמטפסים עלי וכו') וגם מדוייק במקרה הצורך. בנוסף אני שמאלי אז אולי יש לכך משמעויות באקדחים שונים. אני לא מתכוון לירות הרבה אלא רק לכל צרה שלא תבוא. קראתי פה כל מיני המלצות וגם את המדריך לקניית אקדח אבל עדיין אני די מבולבל. התקציב שלי הוא בסביבות 1500-2000 ש"ח ומאד אשמח לשמוע המלצות בנושא לפני שאתחיל להתעניין ולצאת אדיוט מול המוכרים... (מקווה שמסרתי מספיק פרטים).
תודה רבה על העזרה
דודי
כשאנשים קטנים עושים צל גדול זה סימן שהשמש שוקעת.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoav30 » 23 אפריל 2006, 16:03

דודי שלום.

בחירת אקדח לא יכולה להיעשות מעל דפי אינטרנט. כמות ההמלצות שתשמע כאן, יכולות לבלבל אותך.

אני מציע שתיגש לסוחר נשק אמין (ולזה בודאי שתוכל לקבל כאן המלצות), הסבר לו את הצרכים שלך, ואני בטוח שיוכל להתאים לך אקדח בהתאם למגבלות (מחיר, וכו').

כמו כן, אני מפנה אותך למאמר שכתב חבר הסליק בנושא:

http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=4

בהצלחה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אבל בדיוק בגלל זה בקשתי עזרה...

על ידי dolev7 » 23 אפריל 2006, 16:06

מהמאמר הזה הבנתי שכדאי להגיע לסוחר עם קצת ידע והבנה בסיסית ולא סתם לשאול על אקדח... אבל אם אתהיכול להמליץ לי על סוחר אמין באזור פ"ת אודה לך מאד.
ושוב תודה
דודי
כשאנשים קטנים עושים צל גדול זה סימן שהשמש שוקעת.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 23 אפריל 2006, 16:16

דודי שלום וברוך הבא,

ללא קשר למקום מגורייך, כיוון שאקדח חייב להיות אמין בכל תנאי ובכל שעה.

מכיוון שאתה מציין שיש לך ילדים העלולים להיות קרובים לאקדח, עליך ליצור את הבסיס הנכון - חינוך ואחרי כן, הסלקת הנשק ומניעת גישה.

חינוך - חינוך הילדים לכך שנשק הוא מסוכן מחד ואין לגעת בו, אך מאידך, הנשק יכול להציל חיים וגם לגרום להנאה רבה בעת קליעה למטרה במטווח.

הבסיס - שלושה כללים : ראית נשק ?

1. אל תיגע !

2. צא מהחדר !

3. קרא למבוגר !

היכן עושים זאת ?

מגיעים למטווח בו ישנם מדריכים המנוסים בהדרכת ילדים ונוער. (צור עימי קשר בפרטי במידה ותהא מעוניין)

לגבי בחירת האקדח - הייתי ממליץ לך לבחור בכלי בעל אבטחת מחסנית (מניעת השימוש בכלי ללא שידוך המחסנית) לדוגמא - אחד מדגמי סמיט & ווסון (כגון 910, 915 ואחרים) כמו כן, כלים אלו הינם בעלי ניצרה הממוקמת על גבי המחלק ומאפשרת נשיאת הכלי באופן בטוח במצב דרוך, נצור ופטיש מושמט. אמינותם גבוהה.

משקלם - קל, מכיוון שהגוף עשוי אלומיניום.

כלי נוסף עם אבטחת מחסנית - FN דגם HP1935, סוס אמין וותיק. מחסנית של 13 כדורים, ישנן גם מחסניות בעלות תכולה גבוהה יותר - 20 כדורים. הכלי נוח מאוד לנשיאה יומית, צר במידותיו ונוח להסלקה. מתאים למרבית האוכלוסיה בשל מידות הקת שלו.

כלים אחרים - ללא אבטחת מחסנית -

ברטה 92F (קיים בדגם עם קנה קצר - COMPACT, 13 כדורים ודגם בגודל מלא, 15 כדורים)

אקדחי קולט, דגם 1911 בקוטר 9 מ"מ, חסרונם היחיד הוא בתכולת הכדורים המועטה שלו - 9 כדורי 9 מ"מ. זהו החיסרון היחיד שיש לכלים אלו.

אקדחי CZ דגם 75 או דגם 85 שהוא דו צדדי - ניצרה ועצר מחלק דו צדדיים. אקדחים וותיקים ואמינים מאוד.

ישנם אקדחים נוספים של חברות שונות, חלקם הרבה יותר זולים, אך אמינותם נמוכה יותר. (כיחס ישיר לאיכות החומר וההרכבה)

הכלים הנ"ל כמשומשים, עונים לתג המחיר של 1200 עד 2000 ש"ח שהצבת.

לגבי העובדה כי אתה בעל יד ראשית שמאלית - אין לכך הפרעה, ניתן לעבוד עם כל כלי עם יד ימין או שמאל, נכון שלמרבית האקדחים יש את האפשרות לעבוד עם יד ימין בנוחות רבה יותר אך אין זה צריך להפריע לך, תלמד את העובדה לאחר הדרכה מסודרת אותה אתה חייב לעבור כחלק מתהליך הוצאת הרשיון.

אם תהא מעוניין בהכוונה נקודתית, צור עימי קשר.

בהצלחה.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיקה מוני » 23 אפריל 2006, 22:39

מי שגר באזור של יהודה....אוי אז זה סיפור אחרת לגמרי...

הוא צריך אקדוחות רבולברות
חילוצה ותצפיותה מאל ומתחת למיים וגם ביבשה ומתחת
אם אפשר שולחת דואר, פינת פריסקופה מעלה הג'בקה. אפשר עושה גם משלוחה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי דורגל » 24 אפריל 2006, 07:47

[תושב] דולב שלום,

למרות מה שאמרו קודמי בנושא אבטחת הנשק, ועל כך שהכל מתחיל בחינוך וכו',
עדיין, המצב העובדתי הוא שאתה צריך נשק בטוח. הסמיט 915 (שהוזכר ע"י נועם) יכול להתאים, הוא DA וזה יעיל למקרי שימוש כשאתה בנהיגה או אוחז בקשר ביד השניה - וצריך עדיין לייצר אש, קיבולת כדורים סבירה מאוד, אבטחת מחסנית ובאופן כללי אקדח אמין מאוד מדויק למדי שגם עונה על התקציב. החסרון הוא בנצרה שקצת מקשה על שמאליים - אבל אימון יכול לאפשר את זה.

קל וקטן הוא לא, מאידך לא נחשב כבד במיוחד, ולא לבעלי ידיים קטנות. אלה יצטרכו לקחת דגם קטן יותר 6904 למשל, ולהתפשר בכמות התחמושת.

לגבי סוחר נשק, היות וזו רכישה של פעם ב ... - שווה להרחיק לכיוון ראשל"צ, להקדיש לזה חצי יום ולצאת מרוצה.

בהצלחה.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד