שאלה...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה...

על ידי canabeez » 03 מאי 2006, 13:46

יש אקדח מסוים שאני מאוד אוהב,
הוא קצת גדול אבל זה הנשק שהייתי רוצה להחזיק בבית, השאלה היא האם זה ממש בעיתי
לקבל רשיון החזקת נשק בבית וכמה אקדח כזה יכול לעלות (אגב זה S&W MODEL 500).

תודה...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 03 מאי 2006, 15:38

1. היום משרד הפנים אינו מנפיק רשיונות להחזקה. בעבר הומרו רשיונות נשיאה לרשיונות החזקה משום שבעלי האקדח לא עמדו בכל מיני תנאים שהוצבו אך לא הייתה עילה להחרים את האקדחים.

2. בארה"ב אקדח S&W500 עולה 1300-1500 דולר כל אחד. אינני יודע כמה עולה כל כדור, אך הרבה בעלי ה-500 בארה"ב מוזילים את העלות התחמושת על ידי מילוי חוזר של תרמילים, דבר שאינו קיים בציבור בישראל. לדעתי יהיה קשה למצוא יבואן שיביא כלים ותחמושת מסוג זה לישראל. האקדח מתאים יותר לציד ולירי על מטרות סילואט מאשר להגנה עצמית. גם אם תוציא רשיון לנשיאה, אני בספק אם היית רוצה לשאת S&W500, אפילו בעל קנה קצר, להגנה עצמית.

3. הכלי האידיאלי להגנה על בית לטעמי הוא רובה ציד 12 גייג' בעל שחלה. אילו מישהו היה מפתח כדור גלולות (pellets) בקוטר 0.500 שאינו הורס את סלילי הקנה לאקדח S&W500, אולי הוא היה שימושי לסיטואציה של הגנה ביתית...
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 03 מאי 2006, 17:54, נערך פעם אחת בסך הכל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי canabeez » 03 מאי 2006, 15:51

ארנולד כתב:1. היום משרד הפנים אינו מנפיק רשיונות להחזקה. בעבר הומרו רשיונות נשיאה לרשיונות החזקה משום שבעלי האקדח לא עמדו בכל מיני תנאים שהוצבו אך לא הייתה עילה להחרים את האקדחים.

2. בארה"ב אקדח S&W500 עולה לפחות 1000 דולר כל אחד. אינני יודע כמה עולה כל כדור, אך הרבה בעלי ה-500 בארה"ב מוזילים את העלות התחמושת על ידי מילוי חוזר של תרמילים, דבר שאינו קיים בציבור בישראל. לדעתי יהיה קשה למצוא יבואן שיביא כלים ותחמושת מסוג זה לישראל. האקדח מתאים יותר לציד ולירי על מטרות סילואט מאשר להגנה עצמית. גם אם תוציא רשיון לנשיאה, אני בספק אם היית רוצה לשאת S&W500, אפילו בעל קנה קצר, להגנה עצמית.

3. הכלי האידיאלי להגנה על בית לטעמי הוא רובה ציד 12 גייג' בעל שחלה. אילו מישהו היה מפתח כדור גלולות (pellets) בקוטר 0.500 שאינו הורס את סלילי הקנה לאקדח S&W500, אולי הוא היה שימושי לסיטואציה של הגנה ביתית...

תודה רבה לך על התגובה המהירה.. (אז אתה אומר הדבר האופטימלי בשבילי זה להגור לארה"ב. :) )
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 03 מאי 2006, 17:03

את גיל 18 כבר עברת ? :shock:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי canabeez » 03 מאי 2006, 19:01

נועם כתב:את גיל 18 כבר עברת ? :shock:

שאלה טובה... :? כן נועם... עברתי. אבל אם אני לא טועה בארץ זה מ24, למרות ב5 שנים אחרונות הייתי גר בחו"ל אז אני לא בטוח.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 03 מאי 2006, 22:17

קנביז,

טרם תשאל, אנא עיין במדריך לאזרח שפרסם משרד הפנים בנושא רישוי נשק, מי, מתי וכיצד.

תקבל תשובות למירב השאלות שלך.

להשיג בלשכות הרישוי המובחרות ברחבי הארץ, פרטים באתר משרד הפנים - www.moin.gov.il

בהצלחה והתאקלמות מהירה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד