מה אומר החוק לגבי אחסנת הנשק בבית?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מה אומר החוק לגבי אחסנת הנשק בבית?
מה את/ה עושה כשאת/ה יוצא/ת מהבית וחייב/ת להשאיר את הנשק בבית?

דרך ארץ קדמא לתורה
פעם, הייתי פורק, מפרק לגורמים ושם כל חלק במקום אחר בבית (של ההורים), ומצייר לי מפת מטמון... היום, אני פשוט שם אותו בשקית ניילון אטומה וזורק לאקווריום..
ניראה את הגנב מכניס יד לאקווריום עם 10 פירנאות
בצחוק בצחוק, יש כספות מאוד אמינות אייל שיקח לפורץ.....15 דקות בכדי לעקור מהקיר, אבל עד אז השכן המשועמם שלי עם האקדח ממלחמת קרים כבר יכנס לבדוק אצלי בבית על מה המהומה....
החוק מאפשר לך להשאיר את הנשק בבית, בתנאי שהוא מופרד מהתחמושת ונעול מאחורי 2 מנעולים ובמקום מוסתר.
ניראה את הגנב מכניס יד לאקווריום עם 10 פירנאות

בצחוק בצחוק, יש כספות מאוד אמינות אייל שיקח לפורץ.....15 דקות בכדי לעקור מהקיר, אבל עד אז השכן המשועמם שלי עם האקדח ממלחמת קרים כבר יכנס לבדוק אצלי בבית על מה המהומה....
החוק מאפשר לך להשאיר את הנשק בבית, בתנאי שהוא מופרד מהתחמושת ונעול מאחורי 2 מנעולים ובמקום מוסתר.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
- סליקאי זהב
- סליקאי זהב
אין שום חוק שאומר שיש לנעול את הנשק מאחורי שני מנעולים אך החוק מציין שיש להפריד נשק מתחמושת.
כמובן שחובת ההוכחה חלה עליך
כמובן שחובת ההוכחה חלה עליך
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
roibes@HOTMAIL.CO.IL
בדיקה בחוק כלי היריה
בדיקה קצרה בחוק כלי היריה העלתה שאין חובה לשמור את הנשק באופן מסויים, אלא בדרך שהיא "סבירה בנסיבות העניין". סעיף 15 לחוק כלי היריה דן במקרה של אובדן כלי יריה, וקובע שמי שאיבד כלי יריה לא ישא באחריות פלילית אם הודיע על כך תוך 48 שעות למשטרה ולפקיד רישוי, וכל עוד "החזיק בכלי היריה בתנאים שהם סבירים בנסיבות העניין".
נעילה מאחרי 2 מנעולים זה כלל צבאי (שאגב, לא נאכף בכל מקרה).
בכל אופן, אם כבר משאירים נשק בבית, רצוי שיהיה כמה שפחות נגיש, ולשים כמה מנעולים על הנשק בטח לא יזיק.
נעילה מאחרי 2 מנעולים זה כלל צבאי (שאגב, לא נאכף בכל מקרה).
בכל אופן, אם כבר משאירים נשק בבית, רצוי שיהיה כמה שפחות נגיש, ולשים כמה מנעולים על הנשק בטח לא יזיק.
every barrel has two sides. make sure you are on the right one
אחת הבעיות של פורמים באינטרנט היא טיב התשובות ה"מוסמכות" שנתקלים בהם.
אין לגולש בפורם אפשרות לדעת [לרוב] אם המשיב הוא באמת יודע את בתשובה או אם המשיב הוא נער מתבגר, "פריק" של כלי נשק וכד'.
התשובה המוסמכת למצב שמירת האקדח כאשר בעל האקדח לא משגיח עליו [לא רק בהעדרות מן הבית, גם שאתה לא נמצא בהשגחה ישירה על הנשק] נמצאת בהוראות האגף לרשוי כלי ירייה.
בנוסף לחוק כלי הירייה, התש"ט - 1949, בעל רשיון לכלי יריייה חייב לציית לתקנונות והוראות משרד הפנים.
בעל רשיון לכלי ירייה ימצא את התשובה בגב הרשיון הישן או בדף שעליו הודבק הרשיון המגנטי והנה לשון ההוראה:
אין לגולש בפורם אפשרות לדעת [לרוב] אם המשיב הוא באמת יודע את בתשובה או אם המשיב הוא נער מתבגר, "פריק" של כלי נשק וכד'.
התשובה המוסמכת למצב שמירת האקדח כאשר בעל האקדח לא משגיח עליו [לא רק בהעדרות מן הבית, גם שאתה לא נמצא בהשגחה ישירה על הנשק] נמצאת בהוראות האגף לרשוי כלי ירייה.
בנוסף לחוק כלי הירייה, התש"ט - 1949, בעל רשיון לכלי יריייה חייב לציית לתקנונות והוראות משרד הפנים.
בעל רשיון לכלי ירייה ימצא את התשובה בגב הרשיון הישן או בדף שעליו הודבק הרשיון המגנטי והנה לשון ההוראה:
חובה על בעל הרשיון לשמור את כלי הירייה במתקן בטוח ונעול...
- מדריך ירי
אני מסכים עים יובל.
אצלי הנשק תמיד עלי ונגיש ובלילה מתחת לכר.
אך כשאני יוצא מהבית קצת כבד לי לקחת גם את המיני עוזי, אמצעי ראיית הלילה והאקדח של החברה וזו הסיבה שיש לי סורגים בבית, פלדלת וכספת מוסלקת (עד כמה שאפשר) והאזעקה בדרך (זה לרובים שעל הקיר)...
מבחינתי אני מעדיף להחמיר, בלי שום קשר לחוק.
אצלי הנשק תמיד עלי ונגיש ובלילה מתחת לכר.
אך כשאני יוצא מהבית קצת כבד לי לקחת גם את המיני עוזי, אמצעי ראיית הלילה והאקדח של החברה וזו הסיבה שיש לי סורגים בבית, פלדלת וכספת מוסלקת (עד כמה שאפשר) והאזעקה בדרך (זה לרובים שעל הקיר)...
מבחינתי אני מעדיף להחמיר, בלי שום קשר לחוק.
- סליקאי ארד
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד