רכישת נשק חדש לאחר גניבת הקודם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רכישת נשק חדש לאחר גניבת הקודם

על ידי מיצו » 06 יוני 2006, 04:10

אבקש עזרה וייעוץ מהחבר'ה המקצועיים פה, כך אולי אוכל לקבל סוף סוף תשובה סמכותית (או כמעט סמכותית) לגבי נושא שמציק לי מזה כמה זמן.

אני מחזיק ברישיון לאקדח מאז שנת 89 (נערך, בהודעה המקורית נכתב בטעות '99') עת שירתתי בצבא. במשך שנים רבות הייתי מתאמן בצורה שוטפת ומקפיד הקפדה יתרה על כל נושא אחזקת הנשק. רצה הגורל ולפני שנתיים דווקא לי נגנב התיק שבו היה האקדח בנסיבות שלא נפרט ברגע זה (אלא אם הן רלוונטיות, אני חושב שלא). הוגש נגדי כתב אישום, היה משפט, הגעתי לעיסקת טיעון עם הפרקליטות על גזר דין ללא הרשעה, ומילאתי את העונש (100 שעות שירות למען הציבור). אין לי רישום פלילי, ואני מזכיר שגזר הדין היה ללא הרשעה, וכך גם כתוב בפסק הדין של השופטת שאת זמנה ביזבזה המדינה.

האקדח שנגנב טרם נמצא, ואם כן לא טרחו לספר לי על כך.

ברצוני לרכוש אקדח חדש ולהשמיש את הרישיון שהיה ברשותי (זיכרו - מאז 1989). (נערך, בהודעה המקורית נכתב בטעות '99')

שאלתי: האם לדעתכם המלומדת יש מניעה כלשהי מלקבל את הרישיון המקורי שלי עבור הנשק החדש? האם לדעתכם תהיה איזו שהיא בעיה לקבל רישיון עבור הכלי החדש?

אם כן, האם תוכלו להפנות אותי לדרך הטובה ביותר לבצע את הרכישה/החלפה?

יש לציין כי אינני עומד כעת באותם תבחינים שעמדתי בהם בשנת 1989 ואילך (נערך, בהודעה המקורית נכתב בטעות '99'). אבל כמובן שעד כמה שאני יודע זה לא היה אמור למנוע ממני להמשיך ולהחזיק ברישיון, ולמכור ולקנות כלים חדשים על סמך אותו רישיון, כל עוד נשמתי באפי, וכל עוד אני משלם את הרישיון ומסמן V על אותו מטווח דבילי שמחייבים את המחזיקים לבצע, למרות שאינני עומד יותר בתבחינים המקוריים.

כמובן שגניבת הנשק גרמה ל"קטיעה" ברצף הרישיונות, ופה טמונה הבעיה.

הסיבה שאני שואל פה, פרט לעובדה שמאגר מוחות בלתי נלאה מסתובב פה תדיר, היא העובדה שאני פשוט לא מסוגל להשיג תשובה רשמית ממשרד הפנים. לטלפונים הם לא עונים, אתר אינטרנט לא מכיל את המידע, ולהגיע לבניין הזוועתי שלהם באמצע שעות העבודה שלי היא משימה כמעט בלתי אפשרית.

תודה מראש.
נערך לאחרונה על ידי מיצו בתאריך 06 יוני 2006, 06:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 06 יוני 2006, 05:44

מיצו,

תאלץ להגיש בקשה מחדש למשרד הפנים, מכיוון שהרשיון לא טופל עד 3 חודשים מקרות האירוע.

זכותך לרשיון איננה נשמרת אלא אם אתה עומד בתבחין גם כיום. (ואתה אומר שלא)

בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיצו » 06 יוני 2006, 06:18

תודה נועם על התשובה בשעה כזו של היום. לאחר קריאה של התשובה שלך ושל השאלה שלי, שוב, התברר לי שהטעיתי אותך (ואתכם). הרישיון שלי ניתן לי בשנת 1989, ולא ב- 99 כפי שכתבתי, ולכן לדעתי אני מתאים לקטגוריה של עומד בתבחינים של לפני 96.

האם זה משנה את התשובה שלך?

לגבי מועד פגות התוקף של הרישיון הקודם - אינני יודע כיוון שבזמנו לקחו לי את הרישיון כשהגשתי את התלונה על הגניבה, ולא החזירו לי אותו פיזית בתואנות שהוא אבד.

אודה על התייחסות מחודשת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 06 יוני 2006, 10:39

מוסרית אני חושב שמגיע לך...

בפועל, משרד הפנים יעמוד על רגליו האחוריות וגם ינסה להתייחס לנושא שיש לך אישום ונמצאת אשם אפילו שמה שהיה זה של"צ ללא הרשעה...

יש לך משימה קשה אבל עצתי לך היא זו... עם מספיק זמן ונחישות אפשר לעשות חור בחומת אלקטרז עם כפית...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי benbenam » 06 יוני 2006, 10:42

advocate כתב:מוסרית אני חושב שמגיע לך...

בפועל, משרד הפנים יעמוד על רגליו האחוריות וגם ינסה להתייחס לנושא שיש לך אישום ונמצאת אשם אפילו שמה שהיה זה של"צ ללא הרשעה...

יש לך משימה קשה אבל עצתי לך היא זו... עם מספיק זמן ונחישות אפשר לעשות חור בחומת אלקטרז עם כפית...

וואו דניאל
אתה נותן הרבה מקום לאופטימיות !
:? אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 06 יוני 2006, 10:45

ידידי הטוב והמיוחד !

מעולם לא מכרתי אופטימיות - אני נותן את האמת ובפנים - ככה זה, זה מה יש ולמרות זאת צריך לנצח!

אם מישהו חושב שאני טועה, אשמח להשכיל ולהחכים אבל לצערי כאחד שמכיר ומלווה את התחום הרבה שנים ולמעשה כמעט כל חיי כבגיר ומעבר לכך, אני יכול לומר בוודאות לא מעטה שזאת המציאות.

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי benbenam » 06 יוני 2006, 10:49

מה שהתכוונתי לומר זה שהאמת באופן יותר בולט הייתה יותר טובה!
אין לו סיכוי.
גם הסיכוי לחורר את החומה ההיא עם כפית גבוה יותר.
לא?!
אמיר
נערך לאחרונה על ידי benbenam בתאריך 06 יוני 2006, 12:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 06 יוני 2006, 11:51

איך אוהבים להגיד?

זה תלוי...

זה באמת תלוי בנסיבות המיוחדות של המקה הזה ונסיבות סביבתיות אחרות שללא ידיעה קונקרטית, לא ניתן ליתן הערכה יותר מדויקת מזו שניתנה כאן.

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיצו » 06 יוני 2006, 16:31

חבר'ה, תודה על התשובות, אבל מה שהייתי שמח לשמוע זו תשובה יותר מוסמכת, אם בכלל יש כזו.

תכל'ס - היה נשק לפי תבחיני Pre-96, הנשק נגנב, יצאתי ללא הרשעה, רוצה נשק חדש. אפשר או אי אפשר?

ד"ש מיערות וויסקונסין שם הצביים משוטטים חופשי, ויש להם הדפסים של מטרות Built-in על הפרווה...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Hungarfield » 06 יוני 2006, 19:45

כנראה שלא, לפי מקרה דומה...
לי קרה משהו דומה, בהבדל אחד - הנשק שלי נגנב עם הכספת בה היה מופקד, ולא הוגש נגדי כל כתב אישום. זה לא עזר לי בנסיון לחדש את הרשיון - נאלצתי לעמוד שוב בתבחין כמו כולם.
דרך אגב - אני חושש שאני חולק עליך לגבי הרלוונטיות של הנסיבות - אם היה חשש לרשלנות (ועוד פס"ד שגוזר עונש, שממנו משתמעת אשמה בעיני הבלתי מנוסות בחוק), הרי שיש לרשויות עילה לכאורה שלא לחדש רשיון...
גם את האקדח המקורי שלי לא מצאו עדיין, ויש לי הרגשה שהוא אי שם בכוח-17 או חבריו, בשטחים...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי יאיר אדרי » 06 יוני 2006, 21:09

גם את האקדח המקורי שלי לא מצאו עדיין, ויש לי הרגשה שהוא אי שם בכוח-17 או חבריו, בשטחים...[/quote]

סליחה על ההתפרצות לדלת פתוחה אבל זו הסיבה שהנשק צריך להיות צמוד כל הזמן ואני ממש מדגיש כל הזמן, כשלא הוא אמור להיות מופקד בעסק של כלי נשק.
אין ולא תהיה כספת שאי אפשר לקחת ואו לפרק. (ביחוד עם היא בבית.)

שימרו על נשקכם.!
בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיצו » 07 יוני 2006, 03:45

אכן חשוב להדגיש שהנשק צריך להיות צמוד אליך כל העת. אצלי, אם זה מעניין מישהו, הנשק היה בתוך פאוץ' שתליתי אותו על העגלה שבה ישנה ילדתי התינוקת, ולפני שאתם צועקים, זה היה בפתח המעלית שלי, בתוך הבנין שלי. לא שזה ממש משנה, כי מי שגנב את זה לא ציפה למצוא את האוצר שהוא מצא בפנים (מחשב כף יד, טלפון סלולרי, צ'קים, חשבוניות, כרטיסי זיכרון, מה לא).

יש לציין שאיבדתי קשר עין עם התיק והעגלה למשך פחות מחצי דקה, אבל מי חושב על זה שכשאתה שם עגלה עם תינוקת בפתח המעלית שלך בבנין שלך מישהו יצא ממנה, יראה תיק, יחטוף, יחזור למעלית ויברח. חשוב להדגיש כמובן שאין זה מוריד כהוא זה מאחריותי המלאה למחדל, ואני לא מתנער מכך.

מילה טובה על השוטרים מתחנת ראשל"צ שהגיעו לקריאה. נעלתי את הכניסה לבנין שלי, ומעבר לדלת הנעולה הזו אי אפשר לצאת ולהיכנס לבניין, הכל נעול. אף אחד לא עבר אותי, הגנב נמצא כל העת בתוך הבניין באחת הדירות או במדרגות של קומה גבוהה. כשהשוטרים האדיבים הגיעו, 20 דקות לאחר הקריאה, כשכמה אנשים עומדים מחוץ לבנין מנסים להיכנס, ושכנים נמצאים בפנים מנסים לצאת, ואני מונע מכולם לזוז כדי לא לאפשר לגנב בפוטנציה לברוח - כשהשוטרים הנחמדים הגיעו, מה הם עשו לדעתכם?

מאה נקודות למי שמנחש.

כלום. תבוא איתנו לתחנה.

אבל הגנב נמצא בפנים!!! אף אחד לא עבר אותי! תבדקו! תעברו בין הדירות (כולה 6 דירות), תשאלו, תחקרו, תעשו משהו!

לא. נו נו נו לך שלא השגחת על הנשק שלך. תפתח את הדלת של הכניסה לבניין, ועכשיו תבוא איתנו לתחנה.

יעילות מדהימה. ממליץ לכולכם.

ולפני שאתם צועקים גוועלד על כך שזה לא תפקידם למצוא את האבידה, ולפני שאתם מתרצים שאין ביכולתם לבצע חיפושים בדירות, הכל נכון, אבל דחיל ראבאק! מינימום, משהו. תנו לאזרח את התחושה שאתם מנסים, לפחות מנסים.

כלום.

שוטרי משטרת ראשון. כל הכבוד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 07 יוני 2006, 10:58

איש יקר,

אם אתה מעוניין בתשובה "מוסמכת" אז BY DEFINITION אתה חייב לפנות למשרד הפנים - אפשר דרך האתר www.moin.gov.il
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד