אנא להבהיר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי מיכאלסעדה » 12 יוני 2006, 22:34

טוב למען האמת מבחינה חוקית אני די טוב בנושא כיוון שאני משמש כבר כמה שנים (בהתנדבות) כמרצה מטעם המשטרה לילדים ונוער על חומרת השימוש בצעצועים מסוכנים לקראת חג הפורים
יצא לי כמה וכמה תפיסות של הרובים והאקדחים האלה ודעו לכם שזה לא מצחיק אבל הדברים האלה ממש מסוכנים כשילד בן חמש יורה כדורית כזאת לעין של חבר שלו והדברים האלה קורים ויש כמה שתומי עין שמסתובבים בארץ בגלל הזבל הזה
אקדחי ורובי אוויר דורש רישיון ככלי נשק לכל דבר (אני לא יודע מה המצב בנושא הזה עכשיו בטח יש תשובות במשרד הפנים)
וחוץ מזה כל חיקוי של כלי יריה אינו חוקי בארץ ובגלל זה לכל האקדחי קפצונים יש פלסטיק אדום בקנה
כמדומני לפני כמה חודשים חיכו חילי צה"ל במארב לקראת הופעתו של מחבל חמוש אותו היו אמורים לחסל וכשהבחינו בדמות חמושה ירו בה והרגו אותה והסתבר שזה היה ילד מגודל עם חיקוי של רובה צעצוע שהיה נראה ממש אמיתי

ואני כאשר אני במשמרת ויכוונו עלי אקדח שנראה אמיתי אני לא אצטרך לתת דין וחשבון אחרי שאני אירה בו יש לנו מספיק צרות במדינה מאשר לטפל בשטויות האלה אז אם אתם רואים ילד או מוכר עם הדברים האלה אולי תעירו להם ויקויים בכם "כל המציל נפש אחד מישראל כאילו הציל עולם ומלואו"
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 13 יוני 2006, 06:07

מר סעדה הנכבד,

ילד בן חמש אינו אשם, אשמים הוריו מולידיו שרכשו עבורו את המזיק.

כמרצה מטעם המשטרה, הייתי מצפה ממך ליותר, בהכל. בעיקר בהבנה של החוק במדינת ישראל (זו שאם מצילים נפש אחת של בן אדם ולאו דווקא ישראלי, זו מצווה גדולה) ובנושאים נוספים, אחרת אתה עלול להוליך שולל את צאן מרעיתך. ידוע לכל כי כאשר הצאן הולך לאיבוד, רק שיפוד של שווארמה יצילו.

חיקויים אינם חוקיים, נכון, בשביל זה מבצעים רישום פטנט אצל אדווקטים למיניהם (יש אחד כZה שנסע לארה"ב ויחזור בימים הקרובים, תוכל להיוועץ בו בנושא רישום פטנטים)

אנא האר את עיני במראה מקום בחוק הישראלי בו נכתב כי חיקוי של כלי ירייה איננו חוקי .. ?

נראה לי שעדיף שלא תישא נשק כלל וכלל, אתה עלול לפגוע בחפים מפשע. אינך מוכיח בגרות ראויה לשמה בנשיאת הנשק ובהתנדבות לשמירה על החוק. אולי במשא"ז טקסס סיטי תוכל להשתלב טוב יותר עם הירי על ילדים נושאי אקדחי קפצונים ? יש לנו קשרים עם השריף המקומי, האדווקט נמצא איתו בכנס בימים אלו.

אני מציע לך בחום לעבור הסבה לחינוך (אולי מיוחד) ככה תוכל לרעות את הצאן היטב ולהוליכו לשיפוד מבטחים.

ברוח טובה,

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מיכאלסעדה » 13 יוני 2006, 06:38

לצערי אין לי את מס' הסעיף אך אני מצוטט אותו מההגדרות של משרד התמ"ס של צעצוע מסוכן
"צעצוע שפולט אש, צעצוע נפיץ=צעצוע שגורם התפוצצות, צעצוע שגורם לגרוי, דמעות(ספריי), צעצוע שהוא חיקוי לכלי יריה או שנראהככלי יריה " ובסעיף הבא כתוב "לא ייצר אדם, לא ייבא, לא ימכור לא יחזיק ולא יעביר לאחר צעצוע מסוכן..." למעוניינים יש את זה באשכול 2 יחידה ה' לשוטר מפגש הדרכה בנושא צעצועים מסוכנים מאת משרד החינוך ומ"י אק"ם
מעבר לזה אני לא הכי בקיא במקורות
דבר שני
בעיניין הירי בחפים מפשע
אני לא שולף על כל אחד אבל אני בהחלט מביא את זה כדוגמא לילדים שיפחדו קצת וחוץ מזה זה הוראות פתיחה באש שקיבלתי כבר כמה פעמים מקצינים שמעלי
לא זכור לי בשנים שאני במשטרה ששלפתי על מישהו חוץ מעל מטרות כך שאל תפתחו עלי סטיגמות
נכון שהאחזקה לפעמים אשמת ההורים או אפילו בהשתתפותם אך יש ילדים שלא שמים על הורים
(אגב כתוב שלפני שהמשיח יגיע הילדים יהיו חוצפנים לפרטים מסכת סוטה בתלמוד הבבלי דף ע"ב עמוד ב')
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ע.צופיה » 13 יוני 2006, 06:42

מיכאלסעדה כתב:
בעיניין הירי בחפים מפשע
אני לא שולף על כל אחד אבל אני בהחלט מביא את זה כדוגמא לילדים שיפחדו קצת וחוץ מזה זה הוראות פתיחה באש שקיבלתי כבר כמה פעמים מקצינים שמעלי
לא זכור לי בשנים שאני במשטרה ששלפתי על מישהו חוץ מעל מטרות כך שאל תפתחו עלי סטיגמות

זו בדיוק הבעיה. הסטיגמות האלו.. איך זהן נדבקות לאנשים בלי שהם מעוניינים בכך..

תראה אותי, כולם חושבים שאני פרובוקטור ... אעפס, אני ממש לא !

אגב, אני ממליץ לך לקבל את ההוראות הללו מהקצינים שלך (זה במשא"ז של המשטרה הישראלית או של רשות "מקומית" אחרת ?) בשחור על גבי נייר עיתון, יום אחד אולי תסתובב לאחור ותראה אבק... לנקות אבק, יודעת כל עוזרת בית מתחילה, זה תיק תיק .. :twisted:

שלך,

ע'.
ע' צופיה פקוחה ופיכחת לעולם איננה עצלה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יאיר אדרי » 13 יוני 2006, 17:24

:twisted:
הכלי מסוכן נקודה.
הורה שרוכש לבנו כלי כזה אינו אחראי ואני בטוח שבנוסף הוא גם לא חוגר אותו בחגורת בטיחות ברכב , לכן לא ארחיב

אכן ראיתי בעסק מכובד שרבים מאיתנו רוכשים בו כלי אירסופט הרמתי גבה אבל לא יותר. מכיוון שאני מנסה לסמוך על המוכר שלא ימכור לילדים . כנראה שאין עקיפה של החוק אולי הוא גם לא ברור מספיק לרשויות החוק . אבל זה לא חדש המון חוקים לא נעקפים.

אזכיר הדוגמא שבאחד מהאירועים שנקראתי אילהם כרב"ש מישהו שלף אקדח איר סופט מולי כחצי הלצה , האקדח שהיה עותק כמעט מקורי של זיג 226 ואני שלפתי מולו קנה עבה האיש הפיל מידיו את הכלי מרוב פחד.רשויות החוק שהגיעו לעזרתי לא החרימו אפילו את הכלי מהאיש אלא עברו על הנושא באזהרה בלבד.
נו..... :twisted: :twisted: :twisted:

יכל להגמר רע מאוד.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 14 יוני 2006, 02:53

יאיר אדרי כתב::twisted:
הכלי מסוכן נקודה.
הורה שרוכש לבנו כלי כזה אינו אחראי ואני בטוח שבנוסף הוא גם לא חוגר אותו בחגורת בטיחות ברכב , לכן לא ארחיב

אכן ראיתי בעסק מכובד שרבים מאיתנו רוכשים בו כלי אירסופט הרמתי גבה אבל לא יותר. מכיוון שאני מנסה לסמוך על המוכר שלא ימכור לילדים . כנראה שאין עקיפה של החוק אולי הוא גם לא ברור מספיק לרשויות החוק . אבל זה לא חדש המון חוקים לא נעקפים.

אזכיר הדוגמא שבאחד מהאירועים שנקראתי אילהם כרב"ש מישהו שלף אקדח איר סופט מולי כחצי הלצה , האקדח שהיה עותק כמעט מקורי של זיג 226 ואני שלפתי מולו קנה עבה האיש הפיל מידיו את הכלי מרוב פחד.רשויות החוק שהגיעו לעזרתי לא החרימו אפילו את הכלי מהאיש אלא עברו על הנושא באזהרה בלבד.
נו..... :twisted: :twisted: :twisted:

אין אכיפה של החוק.

עקיפה יש
על השוליים מימין ועל פס לבן.
עם יד על הזנבורה.

יכל להגמר רע מאוד.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יאיר אדרי » 14 יוני 2006, 05:26

חברים תסלחו לי על טעות הכתיב עקיפה , אכיפה :lol: