אקדח עוזי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדח עוזי

על ידי יובי » 16 יולי 2006, 00:03

הייתי רוצה לקבל כמה פרטים אודות אקדח עוזי.
1. טיב הנשק, מבחינת אמינות ומעצורים.
2. זמינותם של אביזרים, כגון נרתיקים למיניהם.
3. האם כל אקדח עוזי מגיע עם קת מתקפלת?
4. האם הכלי נחשב אקדח, מבחינת רישוי משרד הפנים?
5. מחירו בשוק.

אני רוצה לבדוק אפשרות להחליף את הגלוק שלי בנשק הנ"ל. הסיבה- ללכת עם ולהרגיש בלי: אקדח עם המאפיינים הקרובים ביותר לאלו של תמ"ק (מבחינת טווח, למשל).
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

עם עם

על ידי MIB » 16 יולי 2006, 01:20

ללכת עם ולהרגיש עם
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ronen k » 16 יולי 2006, 04:28

הכי הכי הכי מיותר שיש.

לאחר מס' ימים "תרגיש את היתרון של העוזי פיסטול יופי יופי" :lol:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 16 יולי 2006, 05:36

יובל,

תקפוץ לביקור - יש כלי שעונה לדרישות שלך, תוכל להתרשם ולהבין את ההבדלים המהותיים.

לא לכל הכלים יש קת וחיבור "כנת כידון".
אמינות ותקלות - כמו של העוזי אך "מכנס סגור" אמין יותר מהעוזי ה"פתוח". קח בחשבון כי אין עצר מחלק ותקלת גמר תחמושת זהה לתקלת אי הזנה / כדור עקר / אי חליצה והלאה..
הכלי נחשב לאקדח מבחינת הרישוי.
אביזרים - אין הרבה אביזרים אך אם תחליט מה אתה צריך, ניתן לחבר מגוון של אמצעים.
נרתיקים - לא חסר, אפשר גם לייצר ע"פ הגדרה ודרישה.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי BROADAXE » 16 יולי 2006, 10:41

ברשותי היה פיסטול-עוזי, בקונפיגורציה ה"צבאית" ביותר - קת מתקפלת, שמורת הדק עם שקע לאצבע תומכת, קנה ארוך יותר עם מפצה מקורי, מחסניות עוזי סטנדרטיות (25 כד'), צולבת, נרתיק הכדור הסובב.
מנסיון:
הכלי מדוייק מאד, בירי איטי ומהיר, במיוחד עם קת פתוחה (לטווח 25 מ'). קת סגורה מאפשרת אחיזה כשל ידית הסתערות קדמית, נוחה לשמאליים.
אמינות מצויינת בהזנה ובפעולה, לאורך מספר שנים.
התפעול הפירוק והניקוי קלים מאד למי שלמד "עוזי" על בוריו במגזרים השונים, למרות ההבדל העקרוני מהגרסה הצבאית בעלת המכנס הפתוח.
כנת הכידון (שכמדומה לי לא קיימת כלל בגרסה האזרחית) מיועדת, אולי, לאבזרי קצה אחרים מלבד כידון, שכן המרחק בין הכנה לקצה הקנה קצר מדי וגורם לכידון לשבת באופן מידלדל, לא יציב ומסוכן.

אבל:
גדול, כבד, מסורבל, לא נוח, קשה מאד להסתרה. לא מומלץ בכלל כנשק פרטי ליום-יום ולבעלי רשיון יחיד.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: אקדח עוזי

על ידי itamar » 16 יולי 2006, 12:51

יובי כתב:אני רוצה לבדוק אפשרות להחליף את הגלוק שלי בנשק הנ"ל. הסיבה- ללכת עם ולהרגיש בלי: אקדח עם המאפיינים הקרובים ביותר לאלו של תמ"ק (מבחינת טווח, למשל).

צודק בכל - אבל:

1. מה עם המשקל?? המשקל של העוזי תורם מאד ליציבות שלו ודיוק בירי אבל ללכת ולהסתובב עם דבר כזה עליך יום יום נראה לי עונש כבד מדי.

2. הסלקה: הכלי הזה בהחלט מושך תשומת לב מיותרת.. אני לא מישהו מסתובב ככה על בגדים אזרחיים עם עוזון בהצלב בתוך תל-אביב מבלי שזה ימשוך מבטים מתפלאים ומשתאים של עוברים ושבים. ארחיק לכת, אני אומר אפילו מבלי להעצר מדי פעם על ידי שוטר סקרן וחטטן שירצה לראות רשיונות.

הכלי הזה יכול להיות בהחלט אופציה טובה למי שעובד בשטח או באזורים דלילי אוכלוסיה, או שיש לו אפשרות של רשיון נוסף. אמנם אין תחרות לדיוק של העוזי ולנוחות התפעול שלו, אבל G17 עם מכתוף ומחסנית ארוכה יכול להיות פשרה לא רעה בכלל למי שזקוק לכלי רב תכליתי ויש לו רק רשיון אחד.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובי » 16 יולי 2006, 15:14

1. תודה למשיבים (נועם, בהזדמנות הראשונה אקפוץ להתרשם).
2. איתמר - ראיתי נרתיק מיוחד לעוזי פיסטול, כזה שלא מחייב נשיאת רצועה.
BROADAXE. 3 הזכיר את בעלי הרשיון היחיד. מכל הידע שניצבר אצל חברי הפורום. יש איזו דרך חוקית לעקוף את החיוב לשאת אקדח יחיד בלבד (נאמר, רשיון מיוחד לאחזקה, חברות במועדונים למיניהם וכיו"ב)?
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 16 יולי 2006, 20:33

יובי כתב:1. תודה למשיבים (נועם, בהזדמנות הראשונה אקפוץ להתרשם).
2. איתמר - ראיתי נרתיק מיוחד לעוזי פיסטול, כזה שלא מחייב נשיאת רצועה.
BROADAXE. 3 הזכיר את בעלי הרשיון היחיד. מכל הידע שניצבר אצל חברי הפורום. יש איזו דרך חוקית לעקוף את החיוב לשאת אקדח יחיד בלבד (נאמר, רשיון מיוחד לאחזקה, חברות במועדונים למיניהם וכיו"ב)?

יובי,

אני מכיר את כל סוגי הנרתיקים לעוזון, כולל אלה שישראל מירי מבצעי היה מייצר למטרות מיוחדות. בכל מקרה, איזה נרתיק של תבחר זה עדיין לא יהפוך לך את העוזי לגלוק 26.
ההרגשה היא כמו לשאת אבטיח בתוך/תלוי על המכנסיים שלך, או מתחת לבית השחי, או מאחורה על הגב.. אם אתה לא הולך עם ז'קט אז מידת ההסלקה בהתאם.

אין דרך חוקית לעקוף את המגבלה של אקדח יחיד אם אין לך רשיונות קודמים או מהלכים במקומות המתאימים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד