כדורי 9 מ"מ מומלצים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כדורי 9 מ"מ מומלצים

על ידי bugo » 01 מרץ 2003, 20:14

שלום

לאחרונה אני מתלבט בנושא מהו כדור ה-9 מ"מ המומלץ ביותר למטרות של הגנה עצמית (ואני מתכוון דגמים ספציפיים)
ללא ספק הדגמים המומלצים הם hollowpoint, והשאלה איזה מהם?

תודה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: כדורי 9 מ"מ מומלצים

על ידי ראובן טל » 01 מרץ 2003, 20:18

bugo כתב:ללא ספק הדגמים המומלצים הם hollowpoint, והשאלה איזה מהם?

למה???

יש מספר פרמטרים כמו כוח עצירה וחדירות :idea:

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

פשוט

על ידי bugo » 01 מרץ 2003, 20:53

פשוט.
תסתכל באתרים של חברות התחמושת המובילות ותראה שתמיד הדגמים המובילים הם hollowpoint.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי שרקן » 01 מרץ 2003, 21:55

בוגו.

1. קולגה שלי אמר לי פעם ש"האקדח הכי טוב הואזה שאני מרוויח עליו הכי הרבה".

2. באתר של סובארו לא תשמע מילה אחת טובה על מרצדס (אבל תשמע אין סוף סופרלטיבים לסובארו).

3. באתר של גלוק לא תמצא מילה אחת טובה על שטייר (אבל תשמע אין סוף סופרלטיבים לגלוק).

במילים אחרות, כדורי הולופוינט הם טובים מאד (למשימות ספציפיות). הם גם יקרים בהרבה ורווחיים יותר למוכר - מהכדורים ה"פשוטים" (תאמין לי, אני מוכר כאלה).

עם זאת, ל 90% מהשימושים כדור rnfmj (כדור רגיל עם ציפוי נחושת וחרטום מעוגל) של חברה מוכרת ואמינה - עושה את המלאכה בנאמנות, ביעילות ועם מינימום תקלות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי ינון » 02 מרץ 2003, 15:09

שרקן,
אני מקווה שאתה לא ממליץ על ה - RNFMJ מיכיוון שאתה מרוויח עליו הכי הרבה?!?!?!?!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי bugo » 02 מרץ 2003, 21:54

שרקן

לא הבנתי את כוונתך ב- "משימות ספציפיות" - אין הרבה משימות שאני מכיר לאקדח בשימוש מבצעי חוץ מאשר - לעצור (אני לא מדבר על תחרויות וירי לאימונים אלא על הגנה עצמית)

לשם כך, כמיטב הבנתי, עדיפים כדורי HP על כדורי FMJ. הסיבה לעדיפות זו ברורה:

כדורים אלו מתרחבים בזמן פגיעה לקוטר של כ- 150% מקוטרם הרגיל, ובכך (ובהנחה שהחדירה עמוקה מספיק) גורמים נזק ל- כ- 225% רקמות מאשר כדור שאינו מתרחב באותו קוטר.

225% נזק לרקמות = סיכוי יותר מכפול לפגיעה ברקמות חיוניות אשר יעצרו את התוקף (מאשר כדור בקוטר זהה שאינו מתרחב)

"עם זאת, ל 90% מהשימושים כדור rnfmj (כדור רגיל עם ציפוי נחושת וחרטום מעוגל) של חברה מוכרת ואמינה - עושה את המלאכה בנאמנות, ביעילות ועם מינימום תקלות"

לפי דעתי אין כדור שעושה את המלאכה או כדור שלא עושה זאת (העולם לא מתחלק לשני סוגים בלבד) - יש כדורים טובים יותר וטובים פחות

וכאן חוזרת שאלתי, מיהם הטובים יותר?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי amnon » 02 מרץ 2003, 22:06

bugo, תרשה לי לתקן אותך. הקביעה טוב יותר/פחות אינה חד משמעית. זה בערך כמו לשאול "איזה רכב יותר טוב - אימפרזה טורבו או מיצובישי פג'רו?". הרי ברור שלכל אחד מהם יתרונות בשטח שלו ומה שמתאים לחובב שטח לא מתאים לחובב נהיגה ספורטיבית בכביש.
לגבי התחמושת:
כדורי FMJ הינם בעלי חדירות גבוהה יותר עקב הראש המעוגל שלהם, ז"א שיש סיכוי רב יותר שהכדור יחדור דלת של רכב (לדוגמא )ויפגע במי שמסתתר מאחוריה בעוד שHP עלול להעצר בדלת עקב התרחבותו בזמן פגיעה בעצם קשה.
זהו נימוק אחד מיני רבים שכבר נכתבו כאן יותר מפעם אחת, ובא ללמדך שאין כאן אמת אבסולוטית. למד את היתרונות והחסרונות של שניהם ובחר את המתאים לך ( יותר נכון ליריביך :twisted: )
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד