סיוע בזיהוי קליע 9 מ"מ
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
סיוע בזיהוי קליע 9 מ"מ
מדובר בקליע מחורץ בדומה ל"הולופוינט", אך במקום קצה חלול, החלל מלא בעופרת בצבע אפור
(משהו כזה:http://artfiles.art.com/images/-/C-Ribet/Guns-Ammo-Hydroshock-hollowpoint-bullets-Poster-I12210526.jpeg
. השאלות:
1. מהו הקליע?
2. מאחר וקליע "הולופוינט" נפתח בגלל הקצה החלול שלו (שמתמלא חלקי רקמות, עצם, נוזלים וביגוד אשר בלחץ עצום נדחקים לחלל בקצה הכדור ופורסים אותו), מה גורם לפתיחת קליע כזה, שהקצה שאמור להיות חלול ממולא בעופרת?
(משהו כזה:http://artfiles.art.com/images/-/C-Ribet/Guns-Ammo-Hydroshock-hollowpoint-bullets-Poster-I12210526.jpeg
. השאלות:
1. מהו הקליע?
2. מאחר וקליע "הולופוינט" נפתח בגלל הקצה החלול שלו (שמתמלא חלקי רקמות, עצם, נוזלים וביגוד אשר בלחץ עצום נדחקים לחלל בקצה הכדור ופורסים אותו), מה גורם לפתיחת קליע כזה, שהקצה שאמור להיות חלול ממולא בעופרת?
"June '67 taught them respect..."
סופט נואוז או סופט פויינט.
שלב ביניים בין מעטפת מלאה לבין הולו-פויינט ואמור לשלב תכונות משני העולמות: חדירות משופרת ומכה מוגברת, זה על חשבון זה.
לא נפוץ בתחמושת אקדח (אני מכיר בעיקר בכדורי 357 מגנום), מקובל יותר בארה"ב לציד ברובה סלילי.
שלב ביניים בין מעטפת מלאה לבין הולו-פויינט ואמור לשלב תכונות משני העולמות: חדירות משופרת ומכה מוגברת, זה על חשבון זה.
לא נפוץ בתחמושת אקדח (אני מכיר בעיקר בכדורי 357 מגנום), מקובל יותר בארה"ב לציד ברובה סלילי.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
אילן ב כתב:סופט נוז
ההולו פוינט מתחיל להפתח כבר באויר............
ידידי מורי ורבי
מבייג'ין הרחוקה ברצוני להודיעך שאותו קליע נפתח אם בכלל רק תחת השפעתו של לחץ הידרוסטטי. לא אויר.
צריך לשם כך מהירות לוע מספקת, בד"כ לא פחות ממהירות הקול
עצמים שנתקעים בחור יכולים רק למנוע את הפתיחה כי הם אינם מאפשרים את חדירת הנוזל פנעמה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
בשביל לא למות חמור, ולאור שיחה היום עם חבר מכובד מהסליק.
יש לי שאלה בעניין זה:
נכתב שהקליע (ראש חלול) צריך מהירות מסויימת מינימאלית בכדי להיפתח,
מכאן שאם הוא נורה מקנה קצר הוא עלול שלא להיפתח? (לא יספיק לצבור מהירות דרושה)
ומה לגבי 0.45? אם הכדור מראש תת קולי, הוא מתוכנן אחרת בכדי להיפתח?
(או שאני בכלל מבזבז את כספי הטוב וקונה כדורי HP שבכלל לא יפתחו
)
תודה רבה!
עמרי.
יש לי שאלה בעניין זה:
נכתב שהקליע (ראש חלול) צריך מהירות מסויימת מינימאלית בכדי להיפתח,
מכאן שאם הוא נורה מקנה קצר הוא עלול שלא להיפתח? (לא יספיק לצבור מהירות דרושה)
ומה לגבי 0.45? אם הכדור מראש תת קולי, הוא מתוכנן אחרת בכדי להיפתח?
(או שאני בכלל מבזבז את כספי הטוב וקונה כדורי HP שבכלל לא יפתחו
תודה רבה!
עמרי.
יש מספר פקטורים שמשפיעים על יכולת פתיחה של כדור HP בזמן פגיעה במטרה:
1. כמובן המהירות
2. במה בדיוק הקליע פוגע - כמובן שג'לטין בליסטי או מים משיגים תוצאות אופטימליות
3. דרך מה הקליע עובר לפני שפוגע בגוף. לדוגמא בגדים עבים יכולים לסתום את החור של הקליע ובכך למנוע פתיחה.
מתכנני הקליעים לוקחים בחשבון שימוש בקנים קצרים בשעה שהם מתכננים כדור כזה, כיוון שרוב כלי הנשק שמשמשים להגנה עצמים הם קומפקטים וקצרים. בהרבה מדינות בארה"ב שמאשרות נשק מוסלק (CCW), חתימה של נשק על גבי הבגדים של הנושא (PRINTING) או חשיפה חלקית שלו מהוות עבירה ולכן כלים קצרים וקומפקטיים זוכים לפופולריות רבה.
א.
1. כמובן המהירות
2. במה בדיוק הקליע פוגע - כמובן שג'לטין בליסטי או מים משיגים תוצאות אופטימליות
3. דרך מה הקליע עובר לפני שפוגע בגוף. לדוגמא בגדים עבים יכולים לסתום את החור של הקליע ובכך למנוע פתיחה.
מתכנני הקליעים לוקחים בחשבון שימוש בקנים קצרים בשעה שהם מתכננים כדור כזה, כיוון שרוב כלי הנשק שמשמשים להגנה עצמים הם קומפקטים וקצרים. בהרבה מדינות בארה"ב שמאשרות נשק מוסלק (CCW), חתימה של נשק על גבי הבגדים של הנושא (PRINTING) או חשיפה חלקית שלו מהוות עבירה ולכן כלים קצרים וקומפקטיים זוכים לפופולריות רבה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

יובי כתב:תגובה ל itamar: אם העלית את הנושא-יש לך רשימה (מקוונת וכיו"ב) של מדיניות נשיאת הנשק (מוסלק/לא מוסלק, אחזקה בלבד וכו') במדינות שונות בארה"ב ובעולם?
בעולם אין לי, אבל בכל הקשור לארה"ב תוכל למצוא כל מה שאתה רוצה לדעת באתר הנ"ל http://www.packing.org/state/
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:בכניסה לקמפינג טבריה יש פלקט ישן של בלק טאלון המראה פתיחה מזערית כבר בדרכו של הכדור למטרה.
פתיחה מלאה אכן מצריכה הרבה יותר מהתנגדות אויר.
אני חוזר למשפט שלי הפתיחה מתחילה עוד בדרך למטרה (רק מתחילה)
ב-PHOTOSHOP אתה גם יכול לעשות פתיחה מלאה של הקליע באויר.
קח קליע של BLACK TALON ותנסה לפתוח אותו ולחשוף את הקצוות החדים בעזרת פלייר ותראה כמה הנחושת עבה. לעניות דעתי, אין סיכוי שבמהירות לוע של 9ממ יש מספיק אנרגיה שהתנגדות האויר תצליח להזיז משהו בקליע הזה אבל יכול להיות שאני טועה..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רגע רגע רגע,
כל כדור וכל קליבר זה מנגינה אחרת, היו מקרים רבים מתועדים של פגיעה בגוף האדם ללא פתיחה כלל של HP כמו שיש המון אבל ה מ ו ן תיעודים של כדורי 45 איכותיים שנפתחו והשאירו פטרייה שהשאירה את הירושימה מעט חיוורת...
בליסטיקה כולה מאוד מורכבת ובפרט בליסטיקה טרמינלית. עד עצם היום הזה יש קושי ביצירת מודל אמין לחיזוי פגיעות. מי שאי פעם שיחק עם ג'לטין ו/או מכיר את הנוסחאות יוכל לומר לך שהמדידה והחישוב פתוחים לשגיאות ואי דיוקים עצומים!
כל כדור וכל קליבר זה מנגינה אחרת, היו מקרים רבים מתועדים של פגיעה בגוף האדם ללא פתיחה כלל של HP כמו שיש המון אבל ה מ ו ן תיעודים של כדורי 45 איכותיים שנפתחו והשאירו פטרייה שהשאירה את הירושימה מעט חיוורת...
בליסטיקה כולה מאוד מורכבת ובפרט בליסטיקה טרמינלית. עד עצם היום הזה יש קושי ביצירת מודל אמין לחיזוי פגיעות. מי שאי פעם שיחק עם ג'לטין ו/או מכיר את הנוסחאות יוכל לומר לך שהמדידה והחישוב פתוחים לשגיאות ואי דיוקים עצומים!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר