סי.זד, יריחו ובול

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

סי.זד, יריחו ובול

על ידי israed » 29 נובמבר 2006, 22:37

ריחרחתי בחיפוש אבל לא מצאתי, אם היה קיים נושא כזה בעבר, אני מתנצל מראש.

קראתי בנושא אחר תגובה של אחד החבר'ה שאמר ש-"הבול צ'רוקי הוא העתק של הסי.זד 75 והיריחו הוא העתק של העתק אחר".
מישהו יודע האם זה נכון?. אם כן, מאיזה אקדח מועתק היריחו?.

ושאלה אחרת,
אני מתלבט בקניית אחד מהשלושה. שלושתם יושבים בצורה מאוד נוחה אצלי ביד וכן בירי (חוץ מפס הדריכה הצר).
השיקול העיקרי שלי הינו אמינות וכל עצה או המלצה, תתקבל בברכה. :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 30 נובמבר 2006, 05:10

CZ - אקדח צ'כי (מבוסס מנגנון 1911). בעבר היו קשיים לייצאו למערב עקב היותו מיוצר בגוש המזרחי. הצ'כים חתמו עם טנפוליו הסכם וטנפוליו ייצרו תואם CZ לשוק המערבי וחלפים. כך יכלו רוכשי CZ במערב להשיג חלפים באופן רצוף.
(אנקדוטה קטנה עם תחילת פריחת שוק אקדחי ה 9 מ"מ החל יבואן טנפוליו לשווק אקדחים אלו שעל הצינה שלהם חרותה המילה מוסד - גימיק שיווקי שעבד טוב כמקדם מכירות)
כאשר רצתה תע"ש (היום IWI) להיכנס לשוק האקדחים, הם חתמו הסכם עם טנפוליו. רוב האקדח יוצר באיטליה (הקנים הפוליגונניים בארץ) וההרכבה נעשתה בארץ. זה היה היריחו הראשון. מאז זרם הרבה ביוב לים. יצאו דגמים נוספים ליריחו ועלה מספר החלקים שיוצרו בארץ. (נכון להיום אין לי מידע מה מיוצר בארץ ומה לא).
גם בול הוא אקדח דומה אבל מבוסס על הפלטפורמה של 1911 .
מה ממנו מיוצר כאן ומה מיובא.......? קטונתי. אולי מי מבין החברים יוכל להוסיף.
סה"כ
CZ - סוס עבודה שאינו יודע תקלות. דגמים ישנים נוטים להחליד החדשים יותר טובים.
טנפוליו - אותו סוס עם הדק משופר !!!
יריחו דגם 941 לסוגיו קנה פוליגוני - אקדח טוב נוטה להחליד - לבדוק בירי ל 50 מ' יש כאלו שמגיעים למטרה כשהקליע על צידו.
יריחו דגמים חדשים פולימרי - אקדח לא רע.
בול-ליום יום עיין ערך יריחו פולימרי. אך אם חשקה נפשך בשיפורים זו הכתובת. (בעבר לעיתים נתקלו חברה בבעיות בתחילת הדרך - אך ההיתרון של אבא כל השנה (בול ת"א) תיקון ושיפור פתר את הבעיות.
ירי מעשי - אני מציע שתפנה לגדול מכולם, תנסה את הכלי שלו (אקדח התכוונתי) ואחרי שתרייר (שתזיל ריר) נסה להשיג אחד.
שיהיה בהצלחה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 30 נובמבר 2006, 06:39

אילן ב כתב:CZ - אקדח צ'כי (מבוסס מנגנון 1911)..

מה בדיוק 1911 במנגנון של ה-CZ?
- כל ה-CZ שיצא לי להחזיק ביד עד היום היו SA/DA. מנגנון הדק שונה לחלוטין
- המסילות של הצינה/גוף הפוכות מבאקדחים אחרים מה שעושה את ההתאמה בין הצינה לגוף ליוצר מדויקת אבל גורם לפסי דריכה קצרים וקמצניים (אחד הדברים שאני לא אוהב באקדח).
- שן חולצת חיצונית שלא כמו ב-1911

עד כמה שידוע לי הדבר היחידי שמשותף בינהם הוא נעילה שמבוססת על מנגנון רתיעה קצרה של בראונינג ודרגות נעילה טבעתיות על הקנה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 30 נובמבר 2006, 16:08

ההודע המקורית היתה שלי כמדומני
הסיפור שאני מכיר שונה בעט משל אילן :
נכון CZ החלה ליצר את דגם 75 אי שם בסוף שנות ה70 תחילת ה80 ובזמנו היו איסורים חמורים על סחר מזרח מערב מה שהפך את רכישת הכלי לבלתי אפשרית עבור השוק האמריקאי
והמערב אירופי .
אבל עד כמה שאני יודע ספינקס היו הראשונים להרים את הכפפה ולהתחיל ליצר באירופה נשק
דמוי הCZ ועד מהרה הכלי הפך למבוקש ביותר בקרב יורי ירי מעשי מה שהעלה פלאים את מחירו
(גם היום הכלים הללו עדין נדירים למדי ויקרים בטירוף).
הנה דוגמה שלהם
http://world.guns.ru/handguns/hg125-e.htm
http://world.guns.ru/handguns/hg124-e.htm
הוו אז הבינו בטנפוליו שיש פה מציאה והחלו ליצר כלי כזה (לא יודע על רשיון) במחיר שווה לכל נפש והכלים שלהם כבשו את השוק בסערה ,אבל אז בדיוק המזרח החל להפתח למערב קיר הברזל נשבר (באופן רוחני) ולבסוף הופלה החומה בברלין באופן פיזי ופתאום חובבי ירי במערב יכלו לקבל
את הדבר האמיתי במחיר שווה לכל נפש .
כשראו כי טוב החליטו בתע"ש לפנות לטנפוליו ולהתחיל ליצר כלי כזה ברשיון .
ולכן אני טוען שהיריחו הוא העתק של העתק (טנפוליו) של העתק (ספינקס) של הדבר האמיתי.
לגבי השאלה היותר מענית שלך :
השאלה היא לשם מה אתה צריך את הכלי?
אם אתה צריך כלי להגנה עצמית וירי מזדמן של 50-100 כדור פעם בחודש חודשים כל הכלים הללו טובים ומתאימים .
אים אתה מחפש יותר דיוק אורך חיים ועמידות ל"טחינה" היתי הולך לכיוון המקור (CZ75 )אם אתה קצר בתקציב היתי הולך על בול ציריוקי אוו יריחו אם משקל הוא שיקול מכריעה עבורך היתי הולך על ציריוקי .
וזה בתנאי שכבר החלטתה שהמשפחה הזאת היא הכיוון שלך !
על שיקולים נוספים למה כן ולא המשפחה הזאת אני מנייח שקראתה כבר באשכולות הרלוונטים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יאיר אדרי » 30 נובמבר 2006, 16:58

כאחד שהחזיק ברשותו CZ75 יריחו וטנפוליו עלי לציין שה CZהיה האיכותי בינהם והנוח ביותר לנשיאה.
הירחו והטנפוליו זהים לחלוטין שאפשר כמעט ללא עבודות התאמה מסובכות להעביר חלקים מאחד לשני עד רמת ההדק הקנה צינות מחסניות פטיש וכד,
אני היתי ממליץ בחום רב על יריחו פולמרי אקדח נעים לירי ועם החלפת הדק והעברה לסינגל הוא מעולה ( כל זה לפי טעמי האישי)
:!:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי israed » 30 נובמבר 2006, 20:00

תודה לכולם על המידע וההבהרות :) .

higt-power, לשאלתך, אכן אינני מתכוון לטחון את האקדח מעבר לפעם פעמיים בחודש במטווח.
לשאלתך האחרת, גלוקים לא נוחים לי (למרות כף ידי הגדולה) ודווקא ממשפחת ה-75 נהניתי יותר במטווח(כנראה שזה הופך אותי לעוף מוזר משהו :wink: ) ולכן אני כנראה אעדיף אותם.

ושוב, תודה לכולם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 30 נובמבר 2006, 20:55

קודם כל כל הכבוד שיצאתה למטווח ובדקתה (אנחנו לא רואים זאת מספיק בקרב רוכשי נשק לצערי)
וכאמור אתה ממש לא עוף מוזר אחרת מי אתה חושב שהיה קונה את כל ההעתקי CZ75 שכל החברות הללו (ועוד כמה ) מיצרות
(למעשה אני חושב שזה האקדח הכי מועתק אחרי ה1911 והFN )
עיקר התלונות שלי למשפחה הזאת היא שהם מתאימים למעשה למצב נשיאה 1 בלבד (כדור בקנה ונשק נצור ) שלא ממש פופולרי במחוזותנו ,במצבים האחרים קצת בעיתים מצב 3 (מחסנית בכלי נשק לא דרוך ולא נצור) אתה סומך על דריכה מהירה בארוע ופה פס הדריכה הצר הוא חיסרון (יש שיאמרו עם קצת רצון וקצת תרגול ...............,אני לא קונה אני אומר שאו יש כימיה ראשונית ואימון משפר אוו שתמצא משהוא אחר.)מצב 2 (אקדח מצב דבל אקשן) ההגעה אילו מאד מסוכנת עיין באשכול המקורי .
חוץ מזה משפחה נפלאה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ע.צופיה » 30 נובמבר 2006, 21:47

higt-power

מרוב טענות שיש לך, אתה מוצא זמן ללכת למטווח ? לעסוק בדברים אחרים ?

בכל אשכול אתה טוען וטוען, תתחיל לירות, לא רק לטעון.. מלא טענות כרימון (תרגול אז"ר לביצוע, קדימה)

קח בונים לגלידה מהשומר בכניסה לסליק (הפניה השנייה ימינה בכניסה למערה החשמילת) הגלידה מוגשת אצל מוריס במזנון, אולי זה יעזור לך ?

שנה אזרחית טובה :|
ע' צופיה פקוחה ופיכחת לעולם איננה עצלה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 30 נובמבר 2006, 23:16

ע.צופיה כתב:higt-power

מרוב טענות שיש לך, אתה מוצא זמן ללכת למטווח ?
4 פעמים בשבוע זה מספיק לכבודו?? (חודש הבא עלינו לטובה יש גם 3אוו 4 תחרויות שאני מתכוון להשתתף).
לעסוק בדברים אחרים ?
בגדול כן (עבודה, משפחה,חדר כושר ,חיות,משא"ז -ש.. גם שם אני טווח!! )

בכל אשכול אתה טוען וטוען נו מה לעשות כשאתה עובד קבוע מול מחשב אתה יכול להכנס ולזרוק הודעה פה ושם ושאתה עוסק כמוני בתחום הנשק בצורה כזאת אוו אחרת מגיל 12 (את הירי הראשון שלי ברובה אוויר עשיתי בגיל 5 ומאז עברו יותר מ2 עשורים) אז כן מצטבר לך דעות כמעט על כל דבר.
אולי כשלך יצטבר מספיק ידע לשתף או לפחות קצת דעות תוכל לכתוב כמה תגובות רציניות ולא להפליא אותנו בבינתך כמו בתגובה זאת .
ואיך אומר ידדנו פה "אם אין לך משהוא חכם להגיד תגיד משפט סיני עתיק (או אל תגיד כלום) "
,
תתחיל לירות, לא רק לטעון.. מלא טענות כרימון (תרגול אז"ר לביצוע, קדימה)

קח בונים לגלידה מהשומר בכניסה לסליק (הפניה השנייה ימינה בכניסה למערה החשמילת) הגלידה מוגשת אצל מוריס במזנון, אולי זה יעזור לך ?

שנה אזרחית טובה :
וצום קל|
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 01 דצמבר 2006, 06:02

ע.צופיה כתב:higt-power

מרוב טענות שיש לך, אתה מוצא זמן ללכת למטווח ? לעסוק בדברים אחרים ?

בכל אשכול אתה טוען וטוען, תתחיל לירות, לא רק לטעון.. מלא טענות כרימון (תרגול אז"ר לביצוע, קדימה)

שנה אזרחית טובה :|

מה שנה אזרחית מתחילה ב 1 בדצמבר ?
מהיום כותבים 2016 ?
נו טוף
תמיד לומדים משהו חדש................. :wink:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי AlexiS » 02 דצמבר 2006, 21:29

אני (עוף מוזר) החלפתי גלוק 19 חדש ל- CZ-75 Сhampion
נהנה ממנו ממש. אקדח פשוט מעולה.

ללא פלסטיק וללא שמסטיק ... אקדח קלסי נטו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד