מעכשיו גם חיילים קרביים לא חוזרים לבית עם נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Itamar, האם אתה טוען שלתת לחיילים לצאת עם נשק הביתה הוא ערך זהה לערך הגורם לנו לשמור את חולי הסרטן בחיים? נכון, לא כל דבר צריך לכמת במונחים של עלות +תועלת. אבל כששני ערכים מרכזיים מתנגשים ("ערך" היציאה עם נשק הביתה והערך המחייב שמירה על החברה מפני עבריינות) צריך להכריע ולבחור מה יותר חשוב. במצב הדברים הקיים, חשוב לי יותר לוודא שרובי סער לא יגיעו לגורמים פליליים מאשר לקיים את "ערך" היציאה הביתה עם נשק...
"June '67 taught them respect..."
אני לא חושב שצריך לתת לחייל עורפי לצאת הביתה עם נשק, זה מיותר לגמרי מסיבות שונות שרובן כבר נידונו בעבר.
אני לא רואה שום "ערך" ביציאת חיילים לביתם עם נשק, כאשר מדובר בחייל לא לוחם.
קודם כל שישקיעו באיך החיילים נראים, אחרי זה שיציידו אותם בנשק.
חייל לוחם ? צמוד לנשק. מאידך, הצבא צריך למצוא סידור לנעילת הכלים בבית, כמו שמג"ב עם הכלים המוחזקים בבית המתנדבים בחלק מהמקומות.
נשק הוא כלי עבודה שאינו דומה לטרקטור, למי שעשה בעבר הקבלה בין נשק וכלי עבודה.
אין הגיון בנעילת הנשק בנשקיית היחידה בסופ"ש, מה יהיה בהקפצה ? נשחק "דום שתיקה" ?
אני לא רואה שום "ערך" ביציאת חיילים לביתם עם נשק, כאשר מדובר בחייל לא לוחם.
קודם כל שישקיעו באיך החיילים נראים, אחרי זה שיציידו אותם בנשק.
חייל לוחם ? צמוד לנשק. מאידך, הצבא צריך למצוא סידור לנעילת הכלים בבית, כמו שמג"ב עם הכלים המוחזקים בבית המתנדבים בחלק מהמקומות.
נשק הוא כלי עבודה שאינו דומה לטרקטור, למי שעשה בעבר הקבלה בין נשק וכלי עבודה.
אין הגיון בנעילת הנשק בנשקיית היחידה בסופ"ש, מה יהיה בהקפצה ? נשחק "דום שתיקה" ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
יובי ונועם,
נשק הוא חלק מההופעה הצבאית של חייל. בשביל מה שיצא עם נשק? בשביל מה בכלל שילבש מדים? שיבוא עם ג'ינס מהבית ובכך הצבא יחסוך עוד כמה מליונים על מדים ונעליים... ואחרי זה, בשביל מה שיתגייס לצבא? הרי ממילא לצבא אין מה לעשות עם כל אלפי הג'ובניקים שמסתובבים חסרי מעש נכון? אז שיבטלו חוק שירות הביטחון ויקימו צבא קטן ומקצועי. וכן אני מסכים שצריך לדאוג להופעה מסודרת וייצוגית של חיילי צה"ל אבל זה לא עומד בסתירה לנשיאת נשק.
ובקשר לכל נושא של גנבות נשק, המדינה צריכה לטפל בבעיה מהשורש שלה - שהוא העבריינים והפשיעה ולא על ידי לקיחת הנשק מידי החיילים. ברגע שהמדינה תילחם בפשיעה כמו שצריך גם מספר גניבות הנשק יפחת. בינתיים הפשיעה משתוללת ברחובות, אנשים נורים ונרצחים - הפושעים יש להם נשק כי הם תמיד ישיגו, אבל מכל מי שיכול להגן עלינו לוקחים...
א.
נשק הוא חלק מההופעה הצבאית של חייל. בשביל מה שיצא עם נשק? בשביל מה בכלל שילבש מדים? שיבוא עם ג'ינס מהבית ובכך הצבא יחסוך עוד כמה מליונים על מדים ונעליים... ואחרי זה, בשביל מה שיתגייס לצבא? הרי ממילא לצבא אין מה לעשות עם כל אלפי הג'ובניקים שמסתובבים חסרי מעש נכון? אז שיבטלו חוק שירות הביטחון ויקימו צבא קטן ומקצועי. וכן אני מסכים שצריך לדאוג להופעה מסודרת וייצוגית של חיילי צה"ל אבל זה לא עומד בסתירה לנשיאת נשק.
ובקשר לכל נושא של גנבות נשק, המדינה צריכה לטפל בבעיה מהשורש שלה - שהוא העבריינים והפשיעה ולא על ידי לקיחת הנשק מידי החיילים. ברגע שהמדינה תילחם בפשיעה כמו שצריך גם מספר גניבות הנשק יפחת. בינתיים הפשיעה משתוללת ברחובות, אנשים נורים ונרצחים - הפושעים יש להם נשק כי הם תמיד ישיגו, אבל מכל מי שיכול להגן עלינו לוקחים...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

נשק ייצוגי ?
שייצאו הביתה עם חרב, אחרת זה חרב פיפיות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
אני חייב להסכים עם נועם נשק הוא לא פריט קישוט יצוגי וגם לא קיים כדי לתת מענה לבעיות פרויידניות של חייל כזה אוו אחר .
הנשק הוא כלי (ופה כבר אני חולק על נועם קצת)שיש לו מטרה אחת ויחידה לאפשר לנושא אותו
לחימה באויב יהיה סוגו אשר יהיה וזה נכון לחייל לאזרח ולשוטר .
מה שצה"ל צריך לשאול את עצמו ולדעתי זה השיקול הרלוונטי היחיד האים יש שם בחוץ סכנה
ברמה שמצדיקה נשיאת נשק ?
אם התשובה היא חיובית (כמו שאני מנייח שרובנו מרגישים) אז חובה לצייד כל חייל קרבי אוו "ג'ובניק" בנשק אישי וחובה לספק רמה של הדרכה ואימון סבירה לכל חייל (כמובן שלעולם
לא תהיה רמת מיומנות של פקידה בקריה כמו רמת מיומנות של לוחם סירת אבל לתת לכל חייל
רמה סבירה של חילות ,גם מעבר לנשק בלבד, זה לא בשמים ).
אם אין סכנה כזאת :
אז אף אחד לא צריך לצאת עם נשק הביתה .
כל שיקול אחר הוא שיקול זר ,נכון גנבת נשקים ,תאונות בנשקים,ירי לא מוצדק עם נשק צבאי בידי חילים בחופשה הוא בעיה אבל זאת בעיה שצריכה טיפול בדמות הקפדה על חינוך נכון ועל רמת
החיילים המגויסים (דבר לא פשוט בימים אלו )
הנשק הוא כלי (ופה כבר אני חולק על נועם קצת)שיש לו מטרה אחת ויחידה לאפשר לנושא אותו
לחימה באויב יהיה סוגו אשר יהיה וזה נכון לחייל לאזרח ולשוטר .
מה שצה"ל צריך לשאול את עצמו ולדעתי זה השיקול הרלוונטי היחיד האים יש שם בחוץ סכנה
ברמה שמצדיקה נשיאת נשק ?
אם התשובה היא חיובית (כמו שאני מנייח שרובנו מרגישים) אז חובה לצייד כל חייל קרבי אוו "ג'ובניק" בנשק אישי וחובה לספק רמה של הדרכה ואימון סבירה לכל חייל (כמובן שלעולם
לא תהיה רמת מיומנות של פקידה בקריה כמו רמת מיומנות של לוחם סירת אבל לתת לכל חייל
רמה סבירה של חילות ,גם מעבר לנשק בלבד, זה לא בשמים ).
אם אין סכנה כזאת :
אז אף אחד לא צריך לצאת עם נשק הביתה .
כל שיקול אחר הוא שיקול זר ,נכון גנבת נשקים ,תאונות בנשקים,ירי לא מוצדק עם נשק צבאי בידי חילים בחופשה הוא בעיה אבל זאת בעיה שצריכה טיפול בדמות הקפדה על חינוך נכון ועל רמת
החיילים המגויסים (דבר לא פשוט בימים אלו )
שורה תחתונה !
לאור ריבוי ההתראות על חטיפת חיילים בכל רחבי ישמעאל (גם אזרחים באיו"ש).
אני פשוט מציע לקצר את שם האשכול :
ל : "מעכשיו גם חיילים קרביים לא חוזרים לבית "
(שלשה שמות כבר יש - נראה מתי יפול האסימון)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
נועם כתב:נשק ייצוגי ?
נועם,
נשק הוא פריט ייצוגי ועוד איך! ותסתכל גם מה קורה בשאר הצבאות שבעולם..
תגיד לי בשביל מה הרמטכ"ל דן חלוץ צריך ללכת עם גלוק 19? בשביל מה אהוד ברק היה הולך עם סקורפיון? בשביל מה האלופים הולכים עם נשק? הרי כולם מוקפים בשומרי ראש ובחיים לא יצא להם להשתמש בנשק הזה. בשביל מה אתה צריך נשק במצעדים, טקסים רשמיים או מסדרים למיניהם? לפי אותה רוח, צייד את החיילים במקלות או חרבות- בטוח שיהיה להם הרבה יותר קל ונוח... תסתכל בכל הצבאות שבעולם. אתה רואה קצין ולא משנה איזה - תמיד יש לו אקדח תקוע בחגורה (ביחוד על מדי א' יצוגיים)..וכן אני מוכן להבטיח לך שהאקדח שלו לא יצא מהנרתיק במשך יובלות...
ככה זה צבא נועם בכל מקום בעולם. אם אתה רוצה צבא כמו שצריך - אז אתה צריך להתנהג כמו צבא. אם אתה רוצה להמציא את הגלגל מחדש ולהמציא סוג צבא אחר - בבקשה, אבל אל תתפלא שבדרך תקבל קייטנת ילדים במקום צבא ממושמע ולוחם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:נשק הוא פריט ייצוגי ועוד איך! ותסתכל גם מה קורה בשאר הצבאות שבעולם..
אני מסתכל ומה אני רואה?
שבשום צבא בעולם המערבי למעט שוויץ החיילים לא נושאים נשק הביתה
סוד קטן גם בארצות אירופה במזרחית זה כך .
יתרה מכך גם בזמן שהותם בשרות מבצעי הם אינם חמושים באופן קבוע אלה על בסיס הצורך
(שמירה ,תחזוקת נשק ,פעילות מבצעית מחוץ לבסיס שמחיבת נשק ........)
והגדילו לעשות האמריקאים בויטנם ואפילו בשיא התקפות הויטקונג לא הורשו החילים בחופשה
לנוע עם נשק.
וגם בשוויץ אחזקת הנשק בבית אינה לצורך זיקפת קומה אלה כי הם מאמינים שהם צריכים להיות מוכנים תמיד לכל תרחיש על בסיס מיליציות אזורית .......,לא תראה שווצרי מטיל בקניון עם נשק
בהצלב .
תגיד לי בשביל מה הרמטכ"ל דן חלוץ צריך ללכת עם גלוק 19?
בגלל היותו איש קבע ומפקד צה"ל שחייב לתת דוגמה אישית ומחויב תחת הפקודה שהיתה ואיננה לשאת נשק אישי היום הוא כבר לא מסתובב איתו
בשביל מה אהוד ברק היה הולך עם סקורפיון?
לא סקורפיון אלה מיקרו גליל
בשביל מה האלופים הולכים עם נשק? הרי כולם מוקפים בשומרי ראש ובחיים לא יצא להם להשתמש בנשק הזה.
בגלל אותה סיבה כמו הרמטכל -בגלל שהם אנשי צבא שמחויבים לפקודות וגם מחויבים לתת דוגמא אישית תראה אותם בעבודה במרכז הארץ אף אחד לא נושא נשק !
בשביל מה אתה צריך נשק במצעדים, טקסים רשמיים או מסדרים למיניהם? לפי אותה רוח, צייד את החיילים במקלות או חרבות- בטוח שיהיה להם הרבה יותר קל ונוח... תסתכל בכל הצבאות שבעולם. אתה רואה קצין ולא משנה איזה - תמיד יש לו אקדח תקוע בחגורה (ביחוד על מדי א' יצוגיים)..וכן אני מוכן להבטיח לך שהאקדח שלו לא יצא מהנרתיק במשך יובלות...
מסדרים ומצעדים באים להראות לכאורה את חוזקה הביטחוני של המדינה אז מין הסתם יהיה נשק
באותם מצעדים אתה רואה גם טנקים ,מטוסים ,נגמשים,טילים בליסטים ,ספינות ...,אתה לא מצפה שכל שריונר יצא הביתה אם טנק וכל טייס עם מטוס בגלל זה נכון?
ככה זה צבא נועם בכל מקום בעולם. אם אתה רוצה צבא כמו שצריך - אז אתה צריך להתנהג כמו צבא. אם אתה רוצה להמציא את הגלגל מחדש ולהמציא סוג צבא אחר - בבקשה, אבל אל תתפלא שבדרך תקבל קייטנת ילדים במקום צבא ממושמע ולוחם.
א.
אילן ב כתב:שורה תחתונה !
בוא לא נתמם ולא נעוות אובדות
מתחילת האינטיפדה נחטפו 7 חיילים מתוכם 6 נחטפו בזמן פעילות מבצעית בגבולות ולא בדרך הביתה ,במקרא של ה3 הראשונים אנחונו יודעים כבר בוודאות שלא נחטפו חילי צה"ל אלה גופות של חיילי צה"ל .
המקרא היחיד שבו נחטף חייל צה"ל בדרכו הביתה היה אולג שויחט ז"ל שהיה חמוש, אולם מסיבה כל שהיא לא עשה שימוש בנשק .
נכון אני מסכים קימת סכנה לחטיפה בגבולות ישראל ובהחלט קימת סכנת פיגועים בעורף והכל טוב ויפה ,אולם במבחן התוצאה ביחס של כמות תאונות נשק בזמן חופשה +שימוש לרעה בנשק בזמן חופשה +תקיפה לצורך חטיפת נשק בזמן חופשה (עזוב גנבה) לעומת מניעת פח"ע בזמן חופשה
המשקל נוטה לכיוון הראשון.
סספרטסט-היתי קטן מידי מכדי לזכור
וקסמן-איש צנחנים חמוש
סעדון-חמוש
סימני -חייל יחידה מיוחדת וחמוש (הכרות אישית אם אח שלו)
אולג שויחט -חמוש
שמו של החייל שברח (ובכך לפי מה שקורא לאחרונה שימש דוגמא ומופת לצה"ל ולמדינה)
קוראים אסף מיארא, ואל תראה אותו ככה באור שלילי יש לו אופי טוב ויכטה בכנראת ואימה חולה וציפורן דוקרנית.
וקסמן-איש צנחנים חמוש
סעדון-חמוש
סימני -חייל יחידה מיוחדת וחמוש (הכרות אישית אם אח שלו)
אולג שויחט -חמוש
שמו של החייל שברח (ובכך לפי מה שקורא לאחרונה שימש דוגמא ומופת לצה"ל ולמדינה)
קוראים אסף מיארא, ואל תראה אותו ככה באור שלילי יש לו אופי טוב ויכטה בכנראת ואימה חולה וציפורן דוקרנית.
ידידי,
קרה משהו והשתנה משהו בין אלוף ברק לרא"ל ברק....
ממבצעים מדהימים עלומי שם, פתאום יש צאלים ועוד צאלים...
אולי צרוף מקרים, אולי לא?
ממבצעים מדהימים עלומי שם, פתאום יש צאלים ועוד צאלים...
אולי צרוף מקרים, אולי לא?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
advocate כתב:ידידי,
ממממ..........אני מניח שעוד פלאפל על הכתף + 20 קילוגרמים מיותרים
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק