בפקס בהול למנהלי המטווחים...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ידידי העו"ד
משערני כי רציתה לומר כי"חקירה עוד לא הרגה אף אחד"
אכן אתה צודק ,,אף אחד לא הואשם בעניין "סיום" חקירתו של מיקי אלבין ז"ל
וכמות התקפי הלב ושאר צרות בטלים בשישים,,[לא יותר מכמה עשרות,,,]
ולעניין היחס בין כמות החקירות לכמות ההרשעות, אז או שיש לנו יותר מידי חוקרים משועממים,,או יותר מידי פרקליטים נמרצים ומוכשרים,,,
ולהצעתי המקורית משנות ה70 המוקדמות,, שוטר ופרקליט ישרתו ברוטציה ויחליפו תפקידים כל חצי שנה ,,
משערני כי רציתה לומר כי"חקירה עוד לא הרגה אף אחד"
אכן אתה צודק ,,אף אחד לא הואשם בעניין "סיום" חקירתו של מיקי אלבין ז"ל
וכמות התקפי הלב ושאר צרות בטלים בשישים,,[לא יותר מכמה עשרות,,,]
ולעניין היחס בין כמות החקירות לכמות ההרשעות, אז או שיש לנו יותר מידי חוקרים משועממים,,או יותר מידי פרקליטים נמרצים ומוכשרים,,,
ולהצעתי המקורית משנות ה70 המוקדמות,, שוטר ופרקליט ישרתו ברוטציה ויחליפו תפקידים כל חצי שנה ,,
פחות -לרוב זה יותר,,
תושב כרמיאל נפגע בידו, ככל הנראה מקליע תועה
תושב כרמיאל הובהל לבית חולים בנהריה לאחר שנורה בידו. לדבריו הוא נפגע מקליע תועה שנורה מאחד הכפרים באזור כרמיאל. הוא נותח ומצבו מוגדר קל.
משטרת כרמיאל פתחה בחקירה והקליע הועבר למעבדות המשטרה במטרה לאתר את מקורו.
(אחיה ראב"ד)
קליע תועה ?
עבריינים ?
חס וחלילה. הם לא צריכים להתאמן במטווח...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
חברים,
על מנת לגלגל מהלך כלשהוא, אני זקוק לחומר.
אודה לכל מי שיוכל לסייע בידי באיתור מידע אודות :
1. התאבדויות במטווחים בישראל.
2. עבריינים ומטווחים בארץ.
3. נשק ואמל"ח אחר בידי עבריינים - גניבה מצה"ל ומשטרת ישראל.
4. כל מידע אחר שנראה לכם שיכול לסייע. כתבות, מידע, חדשות, מראי מקום, קישורים, היכרות אישית עם המידע וכו'.
תודה.
נעם.
noam@haslik.com
על מנת לגלגל מהלך כלשהוא, אני זקוק לחומר.
אודה לכל מי שיוכל לסייע בידי באיתור מידע אודות :
1. התאבדויות במטווחים בישראל.
2. עבריינים ומטווחים בארץ.
3. נשק ואמל"ח אחר בידי עבריינים - גניבה מצה"ל ומשטרת ישראל.
4. כל מידע אחר שנראה לכם שיכול לסייע. כתבות, מידע, חדשות, מראי מקום, קישורים, היכרות אישית עם המידע וכו'.
תודה.
נעם.
noam@haslik.com
התאבדויות במטווחים-אני זוכר שדיברו פעם על ניסיון כושל של גדנ"עי שגרם להשהייה בפעילות של מועדונים. היו כל מיני מקרים זכורים מהשנה האחרונה (בת ים). אפשר להחשיב משחקי נשק בצבא כהתאבדויות?
עבריינים ומטווחים בארץ-הייתה נערה רוסייה שעבריינים השתמשו בה בשביל להתנקש בעבריין אחר. כינו אותה "ניקיטה". קרוב לוודאי שהיא התאמנה בנשק בצורה כלשהי, לא יודע אם במטווח.
נשק ואמל"ח בידי עבריינים, גניבה מצה"ל ומ"י-היה אדם במצר, אם אני זוכר נכון את שם היישוב, שמכר נשק מהיישוב לפלסטינים.
הייתה גניבת נשק גדולה בבסיס חצור.
נמצא אמל"ח בידי מתנחלים שהתכוונו לבצע פיגועים נגד פלסטינים (מחתרת בת עין), טילי לאו, מקלעי מאג, רוס"רים, מטעני חבלה ורימונים בידי עבריינים (כבר ידוע מזמן).
מידע מסייע-תאונות דרכים לעומת תאונות נשק, תאונות נשק בצה"ל לעומת תאונות בנשק בענפי הירי השונים. רמת הקליעה בצה"ל ובמ"י לעומת רמת הקליעה של אזרחים ובענפי הירי.
השאלה היא מה בדיוק יסייע לך? מה ברצונך לעשות עם המידע הנ"ל? (מה קו ההגנה/התביעה?
)
עבריינים ומטווחים בארץ-הייתה נערה רוסייה שעבריינים השתמשו בה בשביל להתנקש בעבריין אחר. כינו אותה "ניקיטה". קרוב לוודאי שהיא התאמנה בנשק בצורה כלשהי, לא יודע אם במטווח.
נשק ואמל"ח בידי עבריינים, גניבה מצה"ל ומ"י-היה אדם במצר, אם אני זוכר נכון את שם היישוב, שמכר נשק מהיישוב לפלסטינים.
הייתה גניבת נשק גדולה בבסיס חצור.
נמצא אמל"ח בידי מתנחלים שהתכוונו לבצע פיגועים נגד פלסטינים (מחתרת בת עין), טילי לאו, מקלעי מאג, רוס"רים, מטעני חבלה ורימונים בידי עבריינים (כבר ידוע מזמן).
מידע מסייע-תאונות דרכים לעומת תאונות נשק, תאונות נשק בצה"ל לעומת תאונות בנשק בענפי הירי השונים. רמת הקליעה בצה"ל ובמ"י לעומת רמת הקליעה של אזרחים ובענפי הירי.
השאלה היא מה בדיוק יסייע לך? מה ברצונך לעשות עם המידע הנ"ל? (מה קו ההגנה/התביעה?
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

ניצן, תודה.
הרעיון הוא שמדינת ישראל צריכה לשמור על חיי אזרחיה, מחד. לא אני צריך לעמוד בשער ולבצע את תפקידה של המשטרה באיתור, סיכול ומניעה הקשורים לביטחון הציבור.
מאידך ובנוסף, לא למנוע ממטווחים לתת שירות ורק לדרוש כסף ולהגביל בכל פעם מחדש (שהרי מדינת ישראל, שעבורה אנו מבצעים תפקיד, לא מגינה עלינו כמדריכים, מטווחים, לא מחזירה הוצאות העבודה הקשורות באופן ישיר לעבודת משרד הפנים, לא מאפשרת העלאת מחירי האימון, הבדיקה, הפקדת הנשק ועוד ועוד.. הכל מוגבל בצווים)
זה הכיוון הכללי.
לגבי הצבא - לא נכנס לזה כי אני לא מנסה להשפיע על הצבא כרגע, אלא על החיים האזרחיים. הגדנ"ע משפיע על הנוער ועל החיילים לעתיד, אין ספק, אבל צריך להפריד את ה"מלחמה" עליו ואת נושא הנשק האזרחי, בשלב זה. אין ספק כי דבר גורר דבר, אם לא היום אז בעתיד.
דן דן ..
מחר אנו עולים להורי, אהיה בקשר אולי ניפגש אחה"צ.
הרעיון הוא שמדינת ישראל צריכה לשמור על חיי אזרחיה, מחד. לא אני צריך לעמוד בשער ולבצע את תפקידה של המשטרה באיתור, סיכול ומניעה הקשורים לביטחון הציבור.
מאידך ובנוסף, לא למנוע ממטווחים לתת שירות ורק לדרוש כסף ולהגביל בכל פעם מחדש (שהרי מדינת ישראל, שעבורה אנו מבצעים תפקיד, לא מגינה עלינו כמדריכים, מטווחים, לא מחזירה הוצאות העבודה הקשורות באופן ישיר לעבודת משרד הפנים, לא מאפשרת העלאת מחירי האימון, הבדיקה, הפקדת הנשק ועוד ועוד.. הכל מוגבל בצווים)
זה הכיוון הכללי.
לגבי הצבא - לא נכנס לזה כי אני לא מנסה להשפיע על הצבא כרגע, אלא על החיים האזרחיים. הגדנ"ע משפיע על הנוער ועל החיילים לעתיד, אין ספק, אבל צריך להפריד את ה"מלחמה" עליו ואת נושא הנשק האזרחי, בשלב זה. אין ספק כי דבר גורר דבר, אם לא היום אז בעתיד.
דן דן ..
מחר אנו עולים להורי, אהיה בקשר אולי ניפגש אחה"צ.
כעת כן, תודה.
מעניין שאנשי אכיפת חוק, צבא וכו', מביעים עמדות כאלו או אחרות, רק לאחר פשיטת המדים..
עיתון הארץ מעולם לא היה בעד, בתקופה האחרונה אף הקצין עמדותיו בנושא.
מעניין שאנשי אכיפת חוק, צבא וכו', מביעים עמדות כאלו או אחרות, רק לאחר פשיטת המדים..
עיתון הארץ מעולם לא היה בעד, בתקופה האחרונה אף הקצין עמדותיו בנושא.
האמת שקצת שכחתי את נושא הדיון
, ולמרות זאת בהודעה לא התייחסתי לגדנ"ע, מלבד ניסיון התאבדות במטווח שאני שמעתי עליו, אם כי עכשיו ברור לי שהמקרה פחות רלוונטי.
לגבי הצבא (הפסקה האחרונה בהודעה הקודמת), רציתי להתייחס אליו כדוגמה ל"תרבות נשק ירודה". להשוות בין ההכשרה בצה"ל ורמת הבטיחות בו לעומת המצב באזרחות-ז"א הפסקה האחרונה לא דנה בגדנ"ע, ומצד שני גם לא עוסקת בפגיעה במטווחים ומדריכי הירי. כוונתי הייתה לדבר על הרמה של מדריכי הירי באזרחות לעומת הסדירים בצבא. לא ידעתי אם זה יחשב כ"מידע מסייע", מזיק זה לא
לנושא שבו אתה עוסק באמת אין קשר ישיר לצבא ואין סיבה שתדון בכך עם משרד הפנים, אך לדעתי, מקור בעיית הבטיחות בנשק בישראל הוא בהכשרה לא מספקת בצבא שהוא בד"כ המקום הראשון בו האזרחים בישראל נושאים נשק. לא מעט אנשים לוקחים איתם מהשירות את היחס המזלזל בנשק, ובסופו של דבר, אלה אותם האנשים שבאים למטווח אזרחי לבצע ירי (כאזרחים או כמאבטחים).
אז אמנם הבעיה היא לא באחריותם של מדריכי הירי האזרחיים, אך זה מעניינם (מה שיוצא מהצבא, מגיע אליהם)-כל עוד הנושא לא יטופל, מדריכי ירי ימשיכו להזיע הרבה עם ה"מודרכים" שלהם, בכל הנוגע לבטיחות (וחס וחלילה, גם להיפגע). בכל מקרה, עם או בלי קשר ליוזמה, כדאי לנו להיות מודעים לבעיה ולטפל בה בעתיד. (בוודאי שגם בגדנ"ע, אבל הפעם לא דיברתי עליו
)
ניסיתי למצוא כתבה שאני זוכר ששמרתי מזמן (על תפיסת נשק אצל עבריינים) אבל כרגע אני לא מוצא אותה. יש איזה דד ליין?
אגב, לגבי חפץ, כשמישהו אומר לכם "נפתח מטווחים בכל הארץ", הייתי מציע קודם להיות ספקנים...מניסיון
לגבי הצבא (הפסקה האחרונה בהודעה הקודמת), רציתי להתייחס אליו כדוגמה ל"תרבות נשק ירודה". להשוות בין ההכשרה בצה"ל ורמת הבטיחות בו לעומת המצב באזרחות-ז"א הפסקה האחרונה לא דנה בגדנ"ע, ומצד שני גם לא עוסקת בפגיעה במטווחים ומדריכי הירי. כוונתי הייתה לדבר על הרמה של מדריכי הירי באזרחות לעומת הסדירים בצבא. לא ידעתי אם זה יחשב כ"מידע מסייע", מזיק זה לא
לנושא שבו אתה עוסק באמת אין קשר ישיר לצבא ואין סיבה שתדון בכך עם משרד הפנים, אך לדעתי, מקור בעיית הבטיחות בנשק בישראל הוא בהכשרה לא מספקת בצבא שהוא בד"כ המקום הראשון בו האזרחים בישראל נושאים נשק. לא מעט אנשים לוקחים איתם מהשירות את היחס המזלזל בנשק, ובסופו של דבר, אלה אותם האנשים שבאים למטווח אזרחי לבצע ירי (כאזרחים או כמאבטחים).
אז אמנם הבעיה היא לא באחריותם של מדריכי הירי האזרחיים, אך זה מעניינם (מה שיוצא מהצבא, מגיע אליהם)-כל עוד הנושא לא יטופל, מדריכי ירי ימשיכו להזיע הרבה עם ה"מודרכים" שלהם, בכל הנוגע לבטיחות (וחס וחלילה, גם להיפגע). בכל מקרה, עם או בלי קשר ליוזמה, כדאי לנו להיות מודעים לבעיה ולטפל בה בעתיד. (בוודאי שגם בגדנ"ע, אבל הפעם לא דיברתי עליו
ניסיתי למצוא כתבה שאני זוכר ששמרתי מזמן (על תפיסת נשק אצל עבריינים) אבל כרגע אני לא מוצא אותה. יש איזה דד ליין?
אגב, לגבי חפץ, כשמישהו אומר לכם "נפתח מטווחים בכל הארץ", הייתי מציע קודם להיות ספקנים...מניסיון
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

לגבי הכתבה ב"הארץ" - יש בה לא מעט "אי אמירות" ואי דיוקים. הדוגמאות הבולטות (בעיניי) - מובאת קנדה כדוגמה של מספר נמוך של מקרי מוות כתוצאה משימוש בנשק לאומת ארה"ב. רק הכתבת "שכחה" לציין, שמדיניות אחזקת נשק ע"י אזרחים בקנדה מאוד ליברלית, יותר ליברלית אפילו מחלק המדינות בארה"ב ובטוח יותר ליברלית מישראל. בנוסף, שוב "שכחה" להביא דוגמאות של מדינות כמו שווייץ או קפריסין, כמדינות בהן כמעט לכל אזרח יש נשק (אפילו אוטומטי) בבית והדבר לא גורם למרחץ דמים ברחובות. ויש דברים נוספים.
רציתי לכתוב מייל לכתבת, אבל לא מצאתי כתובת. מעניין שהיא גם לא מופיעה ברשימת אנשי המערכת/כתבים באתר "הארץ". מישהו יכול לעזור באיתור הכתובת?
רציתי לכתוב מייל לכתבת, אבל לא מצאתי כתובת. מעניין שהיא גם לא מופיעה ברשימת אנשי המערכת/כתבים באתר "הארץ". מישהו יכול לעזור באיתור הכתובת?
- סליקאי טיטניום

ניצנץ
אתה לא יכול לכתוב שבצבא יש תרבות נמוכה של שימוש בנשק
בצבא אין תרבות של נשק !!!
ספיי
חבל על זמנך לא תבלבל את הארץ עם עובדות.
קח ל 4 שנים את הנשק מתל אביב - אם הם לא יבקשו שתחזיר תשאיר אותם בלי לעד.
כדאי שתשיג את העיר של שבת לא קראתי שמעתי שקטלו את נושאי הנשק והסליקאים.
ואל תתרגז הם לא שווים את זה.
שבוע טוב
אתה לא יכול לכתוב שבצבא יש תרבות נמוכה של שימוש בנשק
בצבא אין תרבות של נשק !!!
ספיי
חבל על זמנך לא תבלבל את הארץ עם עובדות.
קח ל 4 שנים את הנשק מתל אביב - אם הם לא יבקשו שתחזיר תשאיר אותם בלי לעד.
כדאי שתשיג את העיר של שבת לא קראתי שמעתי שקטלו את נושאי הנשק והסליקאים.
ואל תתרגז הם לא שווים את זה.
שבוע טוב
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
להתרגז? עליהם?? חלילה!
פשוט יש לי כבר ניסיון חיובי בנושא - אחת הסטודנטיות שלומדת איתי היתה בעבר בדעה "הארצ"-ית (אולי גם "העיר"ית - לא יודע, לא קראתי, לא מתכוון לשקיע מאמץ בלהשיג) בנושא הנשק. אחרי מספר שיחות איתי היא אמרה משהו מסוג של "וואלה, אתה צודק. חבל שעובדות שסיפרו לי עליהן בעבר היו עד כדי כך מעוותות, עכשיו אני מודע שנשק בידי אזרחים שומרי חוק זה לא בעיה אלה דווקא פתרון"
פשוט יש לי כבר ניסיון חיובי בנושא - אחת הסטודנטיות שלומדת איתי היתה בעבר בדעה "הארצ"-ית (אולי גם "העיר"ית - לא יודע, לא קראתי, לא מתכוון לשקיע מאמץ בלהשיג) בנושא הנשק. אחרי מספר שיחות איתי היא אמרה משהו מסוג של "וואלה, אתה צודק. חבל שעובדות שסיפרו לי עליהן בעבר היו עד כדי כך מעוותות, עכשיו אני מודע שנשק בידי אזרחים שומרי חוק זה לא בעיה אלה דווקא פתרון"
- סליקאי טיטניום

nitz כתב:לגבי הכתבת, ההצעה הפשוטה שלי היא לפנות לעורך המוסף (בכתובת שמופיעה ברשימת בעלי התפקידים) ולבקש להעביר אליה תגובה לכתבה, או לקבל ממנו את כתובת הדוא"ל שלה.
הארץ חביבי הארץ
בוריס פולק זכה נגדם בתביעה.
על דנילוב כתבו שרימה (סידני 2000 אקדח שהתקלקל) מי אם לא רון קאופמן
העורך של העיתון אז חנוך מרמרי שלח מכתב תנצלות עם הבטחה שזה לא ישוב !
לקראת 2004 כותב רון קאופמן דנילוב רימה ואולי ירמה עוד פעם.
נו אני שואל אותך ?
אם לענות להארץ זה רק בעיתון אחר בו יובא הארץ כדוגמה לעיתון בלתי אמין.
אני להארץ מתיחס ככלבים נובחים - והשיירה עוברת.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד