סידור כדורים מסוג שונה במחסנית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי קראון » 31 מאי 2007, 12:36

שלום איתמר.

אכן פיגועי דקירה רבים מתייחסים בלב ת"א וגם חיסול חשבונות בין עבריינים.

אבל לכן ציינתי בתכתובת - אדם נורמטיבי.

גם אם הייתי נוכח בעת קרב היריות בר"ג הייתי תופס מחסה מאחורי מנוע של רכב ונותן לשוטרים לעשות את עבודתם, שהרי העבריינים לא מחפשים לירות באזרחים, בטח אם האזרחים לא יורים עליהם.

לגבי האנשים שנדקרים בת"א - חלק נכבד מהם אפילו לא טורח להגיש תלונה במשטרה כנגד התוקף, ולא בכדי. מדובר בד"כ בקרב בין 2 חבורות.

המקרים האלה פשוט רחוקים ממני שנות אור.

אדם נורמטיבי יעשה שימוש בנשקו רק אם התוקף מעוניין לפגוע ישירות בו. בארצנו זה קורה לאנשים נורמטיבים (כאלה שלא מחפשים צרות) בעיקר על רקע לאומני ובעיקר באזורים שוממים יחסית.
נגד מחבל מתאבד בת"א (עם חגורת נפץ) נשק בוודאי שלא יעזור.
נגד מחבל חמוש בנשק חם/קר בלב ת"א עדיף לתת לכוחות הביטחון (משטרה, צבא, מאבטחים של חנויות או מסעדות) לנטרל אותו. לפחות להם יש ביטוח מסויים או סיוע משפטי ממומן כנגד תקלות שעלולות לקרות.

לגבי ירי בזוגות - התייחסתי לטווח מאד קצר (5-7 מטרים) ולכן סביר להניח שלא יהיה זמן לירות יותר מכך במקרה והתוקף רץ לעברך. כלומר ההתלבטות היא בין ירי של קליע יחיד לשניים ברצף כאשר חלון הזמן לא מאפשר יותר מכך. במקרה כזה נראה לי שעדיף לירות 2 ולו כדי לשפר את הסיכויים לטובת עצירה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 31 מאי 2007, 13:02

היי קראון,

שוב אתה עושה כל מיני הנחות...הסיטואציה בוחרת אותך, אתה לא בוחר אותה.
אף אחד מאיתנו אינו מחפש להתערב בכח בכל מיני ארועים פחעי"ם או פליליים.
ברור שהבחירה הראשונה היא לנתק מגע אם אפשר ולתת למישהו אחר לשבור את הראש.
זו ברירת המחדל אלא אם כן אין לך ברירה אלא להגן על חייך - ועל המקרים האלה אני מדבר.
אם אני רואה קנה מכוון אלי או אל בני משפחתי, תאמין לי שזה ממש לא אכפת לי אם זה מחבל או מחסל של העולם התחתון. כנ"ל גם לא אכפת לי אם אותו אחד שמנסה לדקור אותי עושה את זה על רקע לאומני או בגלל זה שהוא תדלק יותר מדי וודקה ואקסטזי.

בשני המקרים אני עדיין אותו אדם נורמטיבי, הולך לתומי ברחוב ונקלע במקרה לתוך ארוע שבו אני צריך להגן על החיים שלי מבלי שייצרתי שום פרובוקציה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 31 מאי 2007, 19:50

היי איתמר.

נראה לי שהדיון סטה מהנושא לשמו הוא נפתח, וחבל.
במהלך הדיון עלתה הטענה שירי של כדורים בעלי עוצמה מוגברת עלולה לפגוע במקבץ.
והתוצאה לפי טענת הכותבים תהייה שחפים מפשע עלולים להיפגע מכך ולכן עדיף להשתמש בתחמושת רגילה, בה ניתן להשיג מקבצים טובים יותר.
לטענה הספציפית הזאת איני מסכים.
לא מדובר באדם שעומד במטווח רגוע ונינוח ויורה במטרות קרטון, כי אם אדם שנאלץ לירות תחת לחץ ובהפתעה.
הסטיות שנוצרות מכך שהתחמושת לא אחידה הן כאין וכאפס לעומת הסטיות שנובעות מתנועות הגוף בעת ירי במצב הגנתי כנגד תוקף מטווח קצר.
יתר על כן כנגד תוקף בתנועה אין מה לדבר על מקבץ כיוון שהוא משנה את מיקומו ולכן גם היורה צריך לשנות את הכיוון אליו הוא יורה בהתאם, לפעמים גם תוך חלקי שנייה.
השאלה היא האם יש יתרון בשילוב 2 סוגי תחמושת וירי בזוגות (2 כדורים ברצף) להגדלת הסיכוי לעצור את התוקף, בהינתן שאיננו יכולים לדעת מראש איזה סוג תחמושת יעצור אותו בצורה טובה יותר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 31 מאי 2007, 20:40

קראון,

יש פה כמה אלמנטים:

1. אתה תירה כמה שצריך כדי לעצור תוקף.
בשאיפה, אתה תרצה לעצור אותו על ידי כדור אחד מדויק במקום אסטרטגי בגוף, במציאות תיאלץ כנראה לירות יותר ויכול להיות שלא כל הכדורים שלך יפגעו במטרה מכל מיני סיבות.

2. לגבי עירוב כדורים במחסנית, או הליכה עם תחמושת שונה מזו שאתה מאומן בה יש לזה אפקט פסיכולוגי יותר מאשר אפקט מעשי. אבל לאפקט הפסיכולוגי הזה יכולות להיות השפעות על התגובות שלך בשטח. "הנה אני הולך לירות עכשיו כדור +P+, אני זוכר מהכמה כדורים שיריתי במטווח שזה נותן חתיכת בומבה לא נעימה"
המחשבה הזו יכולה לגרום לך להסס בתגובה שלך או יותר מזה לפלינצ'ים. תוסיף לזה את הלחץ והפחד של אירוע אמת, דופק ונשימה מהירים, זיעה בכפות הידיים ולא בטוח שתפגע במטרה בכלל (גם בטווח של 5-7 מטר).

עצתי היא ללכת במחסנית עם אותה תחמושת שאתה יורה אותה הכי הרבה , מאומן בה הכי טוב הרבה ומרגיש איתה הכי נח בירי ויש לזה כמה סיבות:

- אתה בטוח שהתחמושת הזו מזינה הייטב בנשק שלך
- השרירים שלך רגילים לרתע שלה וזוכרים אותו
- ובאופן כללי במצבי אמת שבהם אתה נדרש להגיב באופן מהיר ואינסטיקטיבי רצוי כמה שפחות הפתעות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 31 מאי 2007, 22:36

איתמר שלום.

אני בהחלט מקבל את עצתך, שהכי טוב ללכת עם מה שמתאמנים (FMJ ב-2.4 ש"ח)

אבל הפתרון לטווח ארוך הוא פשוט לעבוד שעות נוספות כדי לממן אימונים עם כדורי +P+.

שכן, בכל זאת יכול העצירה שלו עדיפה בתנאי שפוגעים איתו היכן שצריך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 יוני 2007, 08:29

אם חשבון הבנק שלך מאפשר לך להתאמן באופן סדיר בתחמושת שאותה אתה נושא להגנה עצמית, ואם יש לך הספקה סדירה ממנה בכל כמות שתרצה - אז זהו הדבר הנכון לעשות.

ברוב המקרים:
1. גם תחמושת לאימונים עושה חור מספיק גדול בכיס
2. בעלי המטווחים/חנויות מייבאים תחמושת להגנה עצמית במשורה גם בגלל המחיר הגבוה וגם בגלל קשיים להשיג (אמברגו וכל מיני צרות גם מידידתנו ארה"ב)

חוץ מזה, דיאטה קבועה של תחמושת בלחץ גבוה מזיקה לא רק לכיס, אלא גם לכלי הנשק אותו אתה נושא - כולל HK P7 האגדי. אם היית חי בארה"ב, אז יכולת להחזיק לך כלי אחד לאימונים וכלי אחר לנשיאה. אם היית עובד של גוף ממשלתי כזה או אחר, אז העלויות של הנשק והתחמושת לא היו עליך..

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי WastedFlame » 01 יוני 2007, 10:35

אפשר גם ללכת עם תחמושת JHP בלחץ רגיל.
טובה פרה אחת על המנגל משתיים במרעה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 01 יוני 2007, 10:43

עלי לציין שראיתי אקדחים עם תחמושת מעורבת יורים ללא כל בעיה עשרות, אם לא מאות פעמים. אם האקדח מזין את הכדור - הוא יזין אותו בכל מצב, ללא קשר לכדור הקודם.
לטעמי הבעיה היא אחרת - נסה פעם לירות מספר כדורים מהאקדח, כשהמחסנית מכילה תחמושת רגילה מעורבת עם +P+. אתה תגלה שיש שינוי, תוך כדי הירי, ברתיעה של האקדח - מה שיוצר תחושה ש"משהו לא בסדר". פעם אחת אתה חוטף מכת אגרוף, ובבאה ליטוף קל - זה פשוט מבלבל. במצב לחץ זה עלול ליצור תחושה של בעיה ולהסיח את הדעת.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלי » 19 יוני 2007, 14:14

אני ממליץ לך לא לערבב סוגי תחמושת במחסנית אחת אם אתה מסתובב ביום יום אם יותר ממחסנית אחת תשים תחמושת אם כח עצירה גבוה לאדם , ובמחסנית השנייה אם תחמושת אשר חדירה יותר לרכב וכ'ו אם תרצה להתייעץ לגבי תחמושת תפנה אליי לפרטי :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 19 יוני 2007, 15:54

אלי כתב:אני ממליץ לך לא לערבב סוגי תחמושת במחסנית אחת אם אתה מסתובב ביום יום אם יותר ממחסנית אחת תשים תחמושת אם כח עצירה גבוה לאדם , ובמחסנית השנייה אם תחמושת אשר חדירה יותר לרכב וכ'ו אם תרצה להתייעץ לגבי תחמושת תפנה אליי לפרטי :)

אתה טנק נייד ? מה זה תחמושת חדירה לרכב אצל אזרח ?

צר לי, אבל אולי אני קשה הבנה...

אני עובד יום יום על הגבול (נירים משיק לגבול רצועת עזה - מול חאן יונס) והתחמושת שלי היא HP - ULTRA DICUT של תע"ש, SXT ו FMJ ... אני לא מתעתד לחדור כלי רכב, גם לא הצבא שנע כאן על הצירים וגם לא במחסניות הכוננות של ה M16 שלי..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אלי » 20 יוני 2007, 11:07

נועם שלום לצערי הרב לפני מספר שנים נתקלתי באירוע של ירי מרכב חולף אם הייתי יורה כדורי hollpoint הכדורים היו נמרחים על הרכב אבל קליע סגור עם כח חדירה יותר גבוה עשו לי יופי את העבודה
לעיתים בחיים אנחנו לא אלה שמתקיפים אלה אנחנו המותקפים
אני יעדיף להישתמש לאדם ( מחבל ) בכדור hollpoint גריין147 עם כח עצירה גבוה לכלי רכב , מחסות טועים ( קיר גבס לדוגמא או שחפץ קל ) בקליע חדיר יותר קליע סגור.
דרך אגב כדור 5.56 של m-16 חודר יופי יופי לרכב גם קליע לבן.
אני מבין את סוג העבודה הרגיש שלך אבל במקומות אחרים בארצנו היפיפיה לצערי אנחנו צריכים להיות מוכנים לכל תרחיש .
וכמדריך ירי בישראל אשר מאמן אזרחים אשר מחזיקים כלי נשק להגנה עצמית הייתי מצפה שתצדיק אותי בהדרכות שאני מעביר למאבטחים ולאזרחים חשוב לי שהם היו מודעים לכל דפ"א אפשרית של היריב ולנסות להכין אותם כמה שיותר .
אני ממליץ בחום לא לערבב סוגי תחמושת מסוגים שונים +p+ כדורים רגילים משקלים שונים וכ'ו וכ'ו במחסנית אחת. מחסנית צריכה להיות אם תחמושת אחידה ואם אדם אשר נושא מעל מחסנית אחת בריא שמחסנית אחת תהיה עם כח עצירה גבוה ומחסנית אחת אם כח חדירה גבוה .

טנק זה דבר חדש בשבילי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 20 יוני 2007, 14:19

אלי כתב:.....שמחסנית אחת תהיה עם כח עצירה גבוה ומחסנית אחת אם כח חדירה גבוה .

מדוע אתה חושב שיש הבדל?

ראשית, כדור HP לא יפתח על דופן של מכונית או כל חפץ קשה אחר. נהפוך הוא. החלל יתמלא בכל מה שהוא יאסוף בדרך ויתפקד כFMJ לכל דבר. לכן, תחמושת מסוג זה בעלת לחצים המספיקים להריץ את הקליע במהירויות של מעל 1000FPS (בערך מהירות הקול בגובה פני הים) תעשה יופי את 2 העבודות גם יחד.

לדוגמא אוכל לתת את ה MAN STOPPER האולטימטיבי בעיני רבים - 0.357 מגנום עם קליע HP במשקל 125 גריין. חודר לעומקים של למעלה מ "12 בג'ל בליסטי, או אם תרצה, חודר רכב אמריקאי "דחוח אנ'דוח" כמו שאומרים באידיש.

כל הנאמר מעלה נאמר בהנחה שאכן יש באמת מושג כזה שקוראים לו "כח עצירה" :lol:
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 22 יוני 2007, 06:14

אלי כתב:אני ממליץ לך לא לערבב סוגי תחמושת במחסנית אחת אם אתה מסתובב ביום יום אם יותר ממחסנית אחת תשים תחמושת אם כח עצירה גבוה לאדם , ובמחסנית השנייה אם תחמושת אשר חדירה יותר לרכב וכ'ו אם תרצה להתייעץ לגבי תחמושת תפנה אליי לפרטי :)

הפטנט שמוצע כאן נשמע נחמד וחכם, אבל הוא לא ישים במציאות. נראה אותך מחליט עכשיו, תחת לחץ, להחליף מחסנית כי כרגע יש תקרית מול רכב ולא מול אדם?!? ואם התקרית התחילה כשהאיש ברכב אבל מייד אחר כך הוא יצא והתחיל לרוץ? וזה בלי לחשוב על צורך בהחלפת מחסנית פשוט כי הקודמת נגמרה.
ובמובן שגם כאן ההבדל בהתנהגות האקדח בין סוגי התחמושת עלול להפריע לתפקוד שלך.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד