מה פה קורה פה?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אי אפשר לא להגיב למה שהולך פה

על ידי nirkon » 12 מרץ 2003, 22:57

גם אני חדש, וזו ההודעה השניה שאני כותב פה.
גם אני בן 25. אבל את הזכות להגיב הרוחתי ביושר ב3 שנות שרות סדיר ו כמה חודשי קבע ו 2 תקופות של 25 ו35 ימי מילואים בשנתיים האחרונות, ועוד 35 יום בקרוב מאד(ואולי יותר בשנה הקרובה - מהיום מותר 43 בשנה), ובטח עוד הרבה יותר ב15-20 שנה הקרובות.
אני אומנם לא "מתנדב" למשטרה (בטח לא לתנועה?), אבל נראה לי שימי המילואים מספיקים.

היום עבר בכנסת חוק נפשע ששוחק עד דק את האחוז (כנראה שפחות מזה) שעוד עושה מילואים מעבר ל20 יום בשנה ומאפשר לצבא ולממשלה להתחמק מגיוס של קבוצות אוכלוסיה שלמות ו"חריגים" במדינת ישראל שפשוט אינם מסוגלים לשרת בצבא עקב תנאים "חריגים" אישיים שלהם, מי מטעמי נפש ומי מטעמי דת ומי מטעמי ה"לשחק את המשחק".

גיל היקר, מרוב חריגים לא נשארנו כמעט אנשים בפלוגות, שנה שעברה גילינו שיש לנו המון אנשים שאף פעם לא מגיעים (צו 8 הביא את כולם) כולל אלה שבדרך החוצה על קבן ושאר ירקות.
וגילינו שיש לנו פתאום עוד כ30% שבדרך כלל לא מגיעים, אתה יודע איזה סבב יציאות אפשר היה לעשות אם כולם היו מגיעים תמיד?
לכן יסלחו לי החברים המכובדים בפורום שמפאת כבוד הפורום והרמה הגבוה בו, אני עוקב אחריו די הרבה זמן:
לדעתי לאדם בעל פרופיל 21 נפשי אסור ומסוכן שיחזיק מזלג בבקו"ם, ובטח שלא לשאת נשק וחס וחלילה לא לנהוג על רכב שהוא כלי המשחית הגדול ביותר בארצנו הקטנה.
אם נרפאתא, ועכשיו אתה יכול לשאת נשק (ואפילו להתפרנס מאבטחה) ולנהוג על רכב, גש בבקשה ללשכת הגיוס ושנה פרופיל, אל תחזור לסדיר אבל לפחות תתנדב למילואים משטרה זה אחלה, אבל זה לא צבא.
ואם לא, רפואה שלמה.
אין פה כוונה לפגוע או לשפוט אבל זו דעתי הדי נסערת אחרי העברת החוק של 43 ימי המילואים בשנה בכנסת (בתמיכת שינוי!!!), והאמת שדעתי בכלל על מתמטים משרות צבאי ואתה אמרת "לשחק את המשחק" אצל הקב"ן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

לא עליי תלין..

על ידי Gil25 » 12 מרץ 2003, 22:58

כי אם על חברך לפורום.
אני סה"כ באתי לשאול שאלה פשוטה, וחוץ מ2-3 תגובות עניניות (נועם , תודה), קיבלתי פה מטר של דרשות מוסר ואיומים נוסח "מקומך לא יהיה איתנו".
אני לא מבקר קבוע פה, ואני מניח שגם לא אבקר פה בצורה קבועה, אך שאין לי עניין "להשאיר רושם טוב".
אולי כדאי שכמה מחברי הפורום פה, במקום להתחיל בדרשות מוסר - יענו תשובות עניניות, ואם אין להם - פשוט שישתקו.
לילה טוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד