עצה עוצו ותופר! יש לכם רעיון?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אותי זה לא מצחיק

על ידי nitz » 28 נובמבר 2007, 21:30

נחמד שהדיון הסתיים באווירה מחויכת, אבל אני קצת פחות רגוע...אני מקווה שלפחות מהמקרה הזה נלמד שאקדח אינו פלאפון שלוקחים בכיס ושמים "רק לרגע" במכונית, על השולחן בסלון, או אצל חבר טוב שישגיח.
לא, ארגז עם צינורות זו לא כספת. כשאתה מקבל אקדח, זה צריך להיות ברור שהוא בא עם כספת כלשהי (גם אם יעקרו אותה ביחד עם הקיר). בתגובתך התייחסת לנרתיק, לא התייחסת לסעיף 3 של איתמר. מצא לך הסדר נוסף מלבד נרתיק ויפה שעה אחת קודם

בהנחה שסיימת טירונות צה"לית כלשהי, אתה אמור לדעת שברגע שאתה שם את היד על המותן ואין נשק, קודם כל צריך להתחיל לדאוג-הנשק בכל רגע נתון תחת עיניך הפקוחות.

זה דבר רציני-לא צעצוע אלא כלי עבודה. ספורטאי תמיד יודע איפה נעלי הריצה שלו. נשאלת השאלה...האם אתה באמת צריך אותו?
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

ניץ שלום! אכן עברתי איזו שהיא טירונות!

על ידי yotamravid » 30 נובמבר 2007, 18:06

אני מודע לכל פסיק קטן של הצדקה לגבי מה שכתבת.
בוא נסכם כך:למדתי לקח לא רגיל.החרדה הקצרה/ארוכה הזו גרמה לי לחשוב על המון דברים
שקרו ועוד עלולים לקרות.
וזה כולל את עניין הכספת בבית. דבר שעד לפני שקרה מה שקרה לר חשבתי עליו בכלל.
החרדה העיקרית שלי נבעה גם מהפחד שמא אאבד את האפשרות לקבל רשיון נשק חדש.או שמא מן דהוא פרץ לביתי בלי שארגיש וגנב את האקדח. למכרו לעולם ההוא שם העוסק בפלילים.
למרות שהבית ממותקן היטב .
אני מבין גם את נימת הנזיפה שבתגובתך ואני מקבלה לחלוטין.
תודה גם לך................
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 30 נובמבר 2007, 18:40

יותם שלום. אני משתדל להישאר מרבית הזמן נחמד ואדיב אך לעיתים אני קצת חורג ממנהגי. קיוויתי שאספיק לעדן מעט את ההודעה שלי לפני שתקרא אותה. בכל מקרה, אני מתנצל על הטון של ההודעה הקודמת.

הסיבה לתחושתיי היא חס וחלילה מה היה קורה אם למשל מישהו היה מוצא את הנשק ומשחק בו. מקרה כזה פוגע לא רק במשפחה ובמחזיק הרישיון אלא בציבור היורים כולו. בניגוד לאוחזי ההגה, אותנו בוחנים ב7 עיניים. ילד נדרס? נהגים ימשיכו לנסוע בפראות על הכביש. ילד ירה על חברו עם הנשק של אבא? כל חובבי הנשק עוצרים את הנשימה לראות מה משרד הפנים יגיד.

כדוגמה מהסרטים, יש את הסרט הישראלי ששיחקו בו טל פרידמן ויהודה לוי. אם איני טועה, קוראים לו משפחת מיכאלי. לקראת הסיום, פרידמן, בדמות המתנחל החמוש, משאיר כמנהגו את הנשק תלוי בכניסה והולך לתפילה. הסבתא האבלה לוקחת בהיחבא את האקדח ובזמן שכולם בבית הכנסת השכונתי, היא מתאבדת על קברו הטרי של בעלה.

לא רק מגנבים וממשרד הפנים צריך לחשוש, אלא גם מבני משפחה ושכנים קטנים (גם אם הם יכולים באותה מידה לשתות חומר רעיל). טוב שהנשק נאבד ונמצא לפני שהתרחש מקרה יותר חמור.

לחברי הפורום-האם משרד הפנים מדגיש בפליירים שלו את חשיבות נעילת הנשק (מלבד הסעיף הבודד שמדבר על 2 מנעולים)?
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 30 נובמבר 2007, 21:54

אין באף מקום התייחסות למספר המנעולים כולל לא בהוראות הצבא.

נכתב כי המשטרה ממליצה לרכוש כספת ביתית.

אלו ההוראות נכון להיום. ניתן לקרוא אותן במדריך הנמצא באתר משרד הפנים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד