תודה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תודה
אני מבקש להודות לכל מי שהתייחס להתלבטות שהעלתי בין בחירת גלוק 17 ל 19. אני שמח לבשר שרכשתי גלוק 17 חדש מחנות. לצערי, למרות שה 19 הומלץ יותר, הוא לא יושב לי טוב ביד (קת קצרה מדי). כיוון שכדי שישב לי טוב ביד הייתי צריך לקחת מחסניות של 17 כדורים, עם התוספת שמאריכה את הקת לאורך הקת של ה 17 נשאר רק ההבדל באורך הקנה (ההבדל במשקל זניח). נראה לי שאסתדר עם זה.
תודה גדולה לכל מי שהתייחס לשאלותי. התרשמתי שיש כאן פורום רציני ומקצועי ביותר!!! לא הכרתי את הפורום קודם, אבל בהחלט אחזור לקרוא בו.
שנה (אזרחית) טובה לכולם,
גמ
תודה גדולה לכל מי שהתייחס לשאלותי. התרשמתי שיש כאן פורום רציני ומקצועי ביותר!!! לא הכרתי את הפורום קודם, אבל בהחלט אחזור לקרוא בו.
שנה (אזרחית) טובה לכולם,
גמ
- תרמתי למען הסליק

גדעון,
תתחדש.
זכור להתאמן באופן רציני ורצוי ממושב ע"י מדריך, גם בשל המעבר בין הקליברים ובעיקר בשל המעבר לתפיסת הפעלה שונה של אקדח.
אם תחזור לכתוב, לא רק לקרוא, אני בטוח שכולנו נהנה..
בהצלחה.
נעם.
תתחדש.
זכור להתאמן באופן רציני ורצוי ממושב ע"י מדריך, גם בשל המעבר בין הקליברים ובעיקר בשל המעבר לתפיסת הפעלה שונה של אקדח.
אם תחזור לכתוב, לא רק לקרוא, אני בטוח שכולנו נהנה..
בהצלחה.
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
תודה חברים
בקשר לכתיבה בפורום, לצערי לאחר שקראתי דברים שאתם כותבים אני רק מבין כמה מעט ידע יש לי בנושא. לכן, אין לי הרבה מה לתרום מבחינה זו. כמו כל נושא, דרושה התמחות וידע ובהחלט יש כאן אנשים עם ידע ומומחיות.
בהצלחה לכולם, ואולי נפגש פעם במטווח - עם גלוק חדש אני בהחלט מתכוון להתחיל להתאמן באופן מסודר יותר, ויתכן שיהו לי שאלות נוספות.
תודה,
גמ
בהצלחה לכולם, ואולי נפגש פעם במטווח - עם גלוק חדש אני בהחלט מתכוון להתחיל להתאמן באופן מסודר יותר, ויתכן שיהו לי שאלות נוספות.
תודה,
גמ
- תרמתי למען הסליק

בחירה מעולה גדעון.
G17 היה האקדח הראשון ונחשב לטוב ביותר שגלוק ייצרו. כל שאר המודלים שגלוק מייצרים הם וראיציה על בסיס ה-G17.
מעבר לאימונים סדירים, הדרכה ותרגול שזה משהו שאסור לך להתפשר עליו הייתי מציע לך לעשות כמה שידרוגים לנשק:
1. בראש וראשונה להחליף את כוונות הפלסטיק של גלוק בכוונות ברזל נורמליות. הכוונות המקוריות של גלוק גם לא נוחות וגם שבירות.
2. להחליף לקונקטור מינוס - זה יוריד לך בערך 1 ק"ג ממשקל לחיצת ההדק שלך.
3. להחליף עצר מחלק בעצר מחלק ארוך - פה הדעות חלוקות, יש כאלה שנוגעים בעצר המחלק תוך כדי ירי וזה גורם למעצורים. לי יש ידים גדולות ועצר מחלק ארוך לא מפריע לי.
4. תמצא נשק שילטש לך את החלקים הפנימיים של מערכת ההדק עבודה של 5 דקות שיכולה לשפר לך את חווית הירי בצורה משמעותית.
5. אם אתה מתכוון להרבות באימונים יבשים (שזה מומלץ מאד!!) אתה חייב לרכוש BLOCKCARE משתי סיבות:
- בטיחות באימונים כך תמנע תאונה - אין שום סיכוי שיכנס לך כדור לבית הבליעה.
- שמירה על הנשק. אצלי בגלוק הנוקר הצליח לסדוק את פני הנוקר ולמרות שהנשק היה באחריות מלאה לקח 9 חודשים ארוכים להחליף צינה. אני לא יודע אם זה פגם בגלוק שלי, או בעיה כללית של כל הגלוקים, אבל שווה לך להשקיע 50 שח ולשמור על בריאות הנשק שלך.
6. תשיג לך נרתיק וחגורה כמו שצריך - הבדלים בנוחות הנשיאה/הסלקה שמיים וארץ.
עכשיו אם אפשר שתי שאלות:
1. מה הן שלשת האותיות הראשונות של מספר הנשק שלך? כך אפשר לדעת מה שנת הייצור שלו
2. אצל מי קנית בסוף?
א.
G17 היה האקדח הראשון ונחשב לטוב ביותר שגלוק ייצרו. כל שאר המודלים שגלוק מייצרים הם וראיציה על בסיס ה-G17.
מעבר לאימונים סדירים, הדרכה ותרגול שזה משהו שאסור לך להתפשר עליו הייתי מציע לך לעשות כמה שידרוגים לנשק:
1. בראש וראשונה להחליף את כוונות הפלסטיק של גלוק בכוונות ברזל נורמליות. הכוונות המקוריות של גלוק גם לא נוחות וגם שבירות.
2. להחליף לקונקטור מינוס - זה יוריד לך בערך 1 ק"ג ממשקל לחיצת ההדק שלך.
3. להחליף עצר מחלק בעצר מחלק ארוך - פה הדעות חלוקות, יש כאלה שנוגעים בעצר המחלק תוך כדי ירי וזה גורם למעצורים. לי יש ידים גדולות ועצר מחלק ארוך לא מפריע לי.
4. תמצא נשק שילטש לך את החלקים הפנימיים של מערכת ההדק עבודה של 5 דקות שיכולה לשפר לך את חווית הירי בצורה משמעותית.
5. אם אתה מתכוון להרבות באימונים יבשים (שזה מומלץ מאד!!) אתה חייב לרכוש BLOCKCARE משתי סיבות:
- בטיחות באימונים כך תמנע תאונה - אין שום סיכוי שיכנס לך כדור לבית הבליעה.
- שמירה על הנשק. אצלי בגלוק הנוקר הצליח לסדוק את פני הנוקר ולמרות שהנשק היה באחריות מלאה לקח 9 חודשים ארוכים להחליף צינה. אני לא יודע אם זה פגם בגלוק שלי, או בעיה כללית של כל הגלוקים, אבל שווה לך להשקיע 50 שח ולשמור על בריאות הנשק שלך.
6. תשיג לך נרתיק וחגורה כמו שצריך - הבדלים בנוחות הנשיאה/הסלקה שמיים וארץ.
עכשיו אם אפשר שתי שאלות:
1. מה הן שלשת האותיות הראשונות של מספר הנשק שלך? כך אפשר לדעת מה שנת הייצור שלו
2. אצל מי קנית בסוף?
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר שלום
שלושת האותיות הראשונות על הנשק שלי הן GUW . מאיזו שנה הוא?
קניתי אצל שוקי שאהין מעכו - גם קרוב למקום מגורי, וגם היחיד שאיפשר לרכוש בכ. אשראי עד 18 תשלומים (לקחתי ב 15 תשלומים).
לגבי השיפורים שהצעת, כמה כל אחד מהשיפורים צריך לעלות?
האם לא מסוכן לתת לנשק ללטש חלקים באקדח? כל נשק יודע לעשות זאת? כנ"ל לגבי החלפת הדק להדק מינוס - האם כל נשק יודע לעשות החלפה כזו?
בברכה,
גדעון
קניתי אצל שוקי שאהין מעכו - גם קרוב למקום מגורי, וגם היחיד שאיפשר לרכוש בכ. אשראי עד 18 תשלומים (לקחתי ב 15 תשלומים).
האם לא מסוכן לתת לנשק ללטש חלקים באקדח? כל נשק יודע לעשות זאת? כנ"ל לגבי החלפת הדק להדק מינוס - האם כל נשק יודע לעשות החלפה כזו?
בברכה,
גדעון
- תרמתי למען הסליק

Re: איתמר שלום
גמ כתב:שלושת האותיות הראשונות על הנשק שלי הן GUW . מאיזו שנה הוא?
בברכה,
גדעון
גלוק הוא נשק פשוט עד כדי גיחוך.. הרבה מאד מהדברים אתה יכול לעשות בעצמך, אבל הייתי מציע לך שתעשה את זה אצל נשק מוסמך. כל נשק יכול לעשות לך את השיפורים שאמרתי - למעט ליטוש החלקים. לא שזה סיפור מי יודע מה - אני עשיתי את זה לבד, אבל תמיד טוב ללכת למישהו שכבר עשה את זה ומכיר גלוקים.
עלויות:
- קונקטור מינוס בסביבות 140-150 שח
- כוונות מפרולייט בסביבות 400-500 שח
- עצר מחלק ארוך 140 -150 שח
- BLOCKCARE בסביבות 50 שח
- נרתיק בסביבות 140 - 200 שח (פה השמיים הם הגבול ואתה יכול להזמין באינטרנט)
לגבי הגיל של הנשק שלך:
אני מניח שהוא יוצר ברבעון האחרון של 2004 או תחילת 2005. הקידומת של הנשק שלי היא GBL והוא יוצר באפריל 2004 אז אני מניח ששלך יוצר קצת אחרי.
יש כבר בשוק כלים עם קידומת שמתחילה ב-K. לא שיש איזה פגם במה שקנית, אבל גלוק הורידו טיפה את גודל הבליטות שעל הקת בדגמים האחרונים, מה שנותן אחיזה קצת יותר נוחה בנשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר
לגבי גיל האקדח, חבל שלא ידעתי את זה קודם - הייתי מבקש משוקי להראות לי את כל מלאי ה G17 שיש לו בחנות ובוחר את לפי האות הראשונה, שניה ושלישית הגבוהות ביותר. בכל מקרה, אני מניח שזה כמו במחשבים - ברגע שקנית אחד כבר יש אחר חדש משופר יותר.
לגבי השיפורים - אני מכיר את שוקי שאהין כנשק טוב - הוא תיקן חלק שנשבר באקדח הקודם שלי. האם אתה מכיר אותו, או ממליץ על מישהו אחר?
לגבי השיפורים - אני מכיר את שוקי שאהין כנשק טוב - הוא תיקן חלק שנשבר באקדח הקודם שלי. האם אתה מכיר אותו, או ממליץ על מישהו אחר?
- תרמתי למען הסליק

ברי,
לא חוזר בי ממה שאמרתי. לא ש-G21 הוא כלי רע אבל להשוות אותו ל-G17 זה כמו להשוות תפוזים לתפוחים. G21 יש לו קת ענקית בגלל החלל המטופש הזה מאחורי המחסנית (שסוף סוף גלוק נזכרו להפטר ממנו במודלים החדשים שיצאו לשוק).
א.
לא חוזר בי ממה שאמרתי. לא ש-G21 הוא כלי רע אבל להשוות אותו ל-G17 זה כמו להשוות תפוזים לתפוחים. G21 יש לו קת ענקית בגלל החלל המטופש הזה מאחורי המחסנית (שסוף סוף גלוק נזכרו להפטר ממנו במודלים החדשים שיצאו לשוק).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Re: איתמר
גמ כתב:לגבי השיפורים - אני מכיר את שוקי שאהין כנשק טוב - הוא תיקן חלק שנשבר באקדח הקודם שלי. האם אתה מכיר אותו, או ממליץ על מישהו אחר?
לא מכיר אותו לא יודע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ראשית, ברכות על הרכישה.
עם זאת, אני חושש שעשית טעות כשלא התייעצת עם איש מקצוע לפני שבחרת ב 17, ובמיוחד כשאתה מציין שהעדפת את ה 19.
נכון שהאחיזה פחות נוחהב 19, אבל (ויש אבל גדול!):
אקדח צריך קודם כל לאורח החיים של הרוכש. אפשר להתאמן בירי ולהתרגל לאחיזה הלא כל כך נוחה של ה19, אבל אי אפשר להתרגל לגודל של נשק שקורע את ריפודי הרכב, קורע את הבגדים, כבד, בולט וקשה להסלקה.
אקדח נמצא על גופנו לעיתים 18 שעות ביממה ולכן הנוחות והפרקטיות יותר חשובות מה 10 דקות (בממוצע) בהן אנו אוחזים אותו ביד בזמן הירי.
לצערי, רבים מלקוחותיי שכשלתי בנסיון לשכנע אותם לבחור בכלי שיהיה להם נוח לשאת אותו, חוזרים אלי עם המשפט: "צדקת! הכלי לא נוח לנשיאה והוא רוב הזמן נמצא בכספת/ארון".
אני תמיד מסביר ללקוחותיי שאקדח נוח ביד (ממש תענוג לירות בו במטווח), ששוכב בארון עקב חוסר הפרקטיות שלו, יעיל פחות מאקדח "לא כל כך נוח ביד" שיושב בקביעות על החגורה.
בכל מקרה, בחרת בכלי מצויין ואני מקווה שתתרגל לגודלו.
עם זאת, אני חושש שעשית טעות כשלא התייעצת עם איש מקצוע לפני שבחרת ב 17, ובמיוחד כשאתה מציין שהעדפת את ה 19.
נכון שהאחיזה פחות נוחהב 19, אבל (ויש אבל גדול!):
אקדח צריך קודם כל לאורח החיים של הרוכש. אפשר להתאמן בירי ולהתרגל לאחיזה הלא כל כך נוחה של ה19, אבל אי אפשר להתרגל לגודל של נשק שקורע את ריפודי הרכב, קורע את הבגדים, כבד, בולט וקשה להסלקה.
אקדח נמצא על גופנו לעיתים 18 שעות ביממה ולכן הנוחות והפרקטיות יותר חשובות מה 10 דקות (בממוצע) בהן אנו אוחזים אותו ביד בזמן הירי.
לצערי, רבים מלקוחותיי שכשלתי בנסיון לשכנע אותם לבחור בכלי שיהיה להם נוח לשאת אותו, חוזרים אלי עם המשפט: "צדקת! הכלי לא נוח לנשיאה והוא רוב הזמן נמצא בכספת/ארון".
אני תמיד מסביר ללקוחותיי שאקדח נוח ביד (ממש תענוג לירות בו במטווח), ששוכב בארון עקב חוסר הפרקטיות שלו, יעיל פחות מאקדח "לא כל כך נוח ביד" שיושב בקביעות על החגורה.
בכל מקרה, בחרת בכלי מצויין ואני מקווה שתתרגל לגודלו.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
אמיר שלום
ראשית בהחלט התייעצתי - ראה בקשת המלצה שלי מלפני שבוע וחצי בפורום. לא התכוונתי שההעדפה שלי היתה לקחת את ה G19 אלא שבאופן כללי מההתיחסות בפורום לבקשה שלי להמלצת בחירה בין שני הכלים (17 ו- 19) ניתן היה להבין שה G19 מומלץ יותר, בעיקר בשל הסיבות שאתה ציינת (נוחות נשיאה והסלקה). כיוון שאני ממילא נוהג לשאת את האקדח בתיק צמוד ולא עלי (למעט בריצות שטח ) לשיקול הזה היה פחות משקל בהחלטתי. מבחינת ריצה, נכון שה 17 גדול פיזית מה 19 אבל, ההבדל במשקל בינהם זניח. לכן, עם התקן נשיאה מתאים (חגורה ונרתיק) אני מניח שאסתדר.
בנוסף, בדקתי את שני הכלים בחנות יותר מפעם אחת וה 19 פשוט לא היה נוח. אז נכון שרוב הזמן האקדח סתם נישא עלינו ללא שימוש, אבל אי נוחות בשימוש מקטינה את חווית המשתמש (באימונים כמובן), ואני בהחלט מתכוון להתחיל להתאמן באופן קבוע ומסודר יותר.
דבר נוסף, כפי שציינתי כדי להפוך את ה 19 לנוח הייתי צריך לקחת את המחסניות עם 17 כדורים והפלסטיק שמתלבש עליהן ומאריך את הקת (סליחה שאני לא יודע מה המונח המקצועי של החלק הזה). במצב כזה בעצם מתקבל אקדח עם אורך קת של G17 וההדל שנשאר בינו ל 17 הוא רק באורך הקנה.
בקיצור, כמו כל דבר בחיים ,פשרות בין אלטרנטיבות.
תודה בכל מקרה על הנכונות לייעץ ולעזור
גדעון
בנוסף, בדקתי את שני הכלים בחנות יותר מפעם אחת וה 19 פשוט לא היה נוח. אז נכון שרוב הזמן האקדח סתם נישא עלינו ללא שימוש, אבל אי נוחות בשימוש מקטינה את חווית המשתמש (באימונים כמובן), ואני בהחלט מתכוון להתחיל להתאמן באופן קבוע ומסודר יותר.
דבר נוסף, כפי שציינתי כדי להפוך את ה 19 לנוח הייתי צריך לקחת את המחסניות עם 17 כדורים והפלסטיק שמתלבש עליהן ומאריך את הקת (סליחה שאני לא יודע מה המונח המקצועי של החלק הזה). במצב כזה בעצם מתקבל אקדח עם אורך קת של G17 וההדל שנשאר בינו ל 17 הוא רק באורך הקנה.
בקיצור, כמו כל דבר בחיים ,פשרות בין אלטרנטיבות.
תודה בכל מקרה על הנכונות לייעץ ולעזור
גדעון
- תרמתי למען הסליק

אנקודוטה מעניינת
סתם משהו מעניין, אני גם קניתי גלוק 17 לפני שבועיים והמספר שלו הוא:
cva666 כשקניתי המוכר אמר לי שהצירוף cva בעגה רפואית זה-התקף לב [שמעתי גם כאלו שאומרים שזה ארוע מוחי]
וכפי שידו המספר :666 מסמל את...........השטן
אני מקווה שאם ח"ו אצטרך להשתמש בנשק בזמן אמת אהיה השטן של מי שמאיים על חיי.
שאלות אם אפשר:
1. מאיזה זמן האקדח שלי?
2.החלפתי כבר לכוונות ברזל אבל אני לא יודע מאיזה חברה זה איך אני מברר? ומה נחשבת חברה טובה?
3.מה זה אומר קונקטור מינוס/פלוס?
4.בהנחה שהנשק שקניתי הוא יד שניה האם גם צריך שילטשו את החלקים בנשק שלי?[את הנשק בדקו כמה אנשים ואמרו שהוא במצב חדש והבעלים הקודם כמעט ולא ירה]
5.עד כמה חשוב האצר מחלק ארוך?
6.האם באמת חשוב לקנות חגורה דווקא מחנות נשק או שחגורה עבה זה מספיק?
cva666 כשקניתי המוכר אמר לי שהצירוף cva בעגה רפואית זה-התקף לב [שמעתי גם כאלו שאומרים שזה ארוע מוחי]
וכפי שידו המספר :666 מסמל את...........השטן
אני מקווה שאם ח"ו אצטרך להשתמש בנשק בזמן אמת אהיה השטן של מי שמאיים על חיי.
שאלות אם אפשר:
1. מאיזה זמן האקדח שלי?
2.החלפתי כבר לכוונות ברזל אבל אני לא יודע מאיזה חברה זה איך אני מברר? ומה נחשבת חברה טובה?
3.מה זה אומר קונקטור מינוס/פלוס?
4.בהנחה שהנשק שקניתי הוא יד שניה האם גם צריך שילטשו את החלקים בנשק שלי?[את הנשק בדקו כמה אנשים ואמרו שהוא במצב חדש והבעלים הקודם כמעט ולא ירה]
5.עד כמה חשוב האצר מחלק ארוך?
6.האם באמת חשוב לקנות חגורה דווקא מחנות נשק או שחגורה עבה זה מספיק?
הרוח הכח הניצחון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד