אקדחי גלוק - כדור בקנה ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדחי גלוק - כדור בקנה ?

על ידי Guyk » 12 מרץ 2003, 22:25

שלום כל החברים
יש שאלה שאני מתחבט בה ורציתי להעלות בפניכם:

יש מקרים קיצוניים בהם אנו נדרשים להסתובב עם אקדח דרוך ("כדור בקנה") ובתור מישהו שהולך להחזיק גלוק, רציתי לדעת עד כמה הדבר מומלץ באקדחים אלו.
מצד אחד אין לאקדח ניצרה קונבנציונלית או מנגנון DA מסוג כזה או אחר.
מצד שני במנגנון של הגלוק הסיכוי לנקירה מקרית, ללא סחיטה מלאה של ההדק הוא די נמוך עד אפסי.

רעיונות/דעות ?

תודה
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 12 מרץ 2003, 22:32

גיא,
התשובה לשאלתך נמצאת בססמה האישית אותה כתבת - :idea:

"הניצרה נמצאת בראש - כל השאר זה סתם מתכת"

אין שום בעייה לשאת את הנשק במצב "טעון ודרוך" אך ורק לאחר שהתאמנת בצורה מסודרת במטווח תחת פיקוחו ובהדרכתו של מדריך ירי מוסמך, המכיר את מנגנון האקדח, יכולותיו ומגבלותיו. ויביא אותך לשליטה בכלי.

לאחר הירהור בדבר, ובמיוחד לאור תשובותיהם של עמיתי היקרים, שא את כלי הנשק טעון ודרוך, רק כאשר אתה מתכוון להשתמש בו - לבצע ירי להגנת חייך. בכל שאר המקרים / מצבים, שא את כלי הנשק במצב "טעון" בלבד.

טעון - מחסנית בכלי.
דרוך - מחסנית בכלי וכדור נמצא בבית הבליעה.

ידידינו האמריקאים, מנחילי אורח החיים של "כדור בקנה וניצרה פעילה", מלמדים את נושא הנשק מספר חוקים בסיסיים :
1) תמיד התייחס אל כלי הנשק כאילו הוא טעון.
2) תמיד הפנה את קנה הנשק לכיוון בטוח.
3) תמיד השאר אצבעך מחוץ לשמורת ההדק עד לרגע בו אתה מתכוון לירות והכוונות נמצאות "על" המטרה.
4) תמיד השאר את דריכת הנשק (הזנת כדור לבית הבליעה) למועד הקרוב ביותר לביצוע הירי.

גם עלי מקובלים ארבעת הכללים הללו, ואני ממליץ לנהוג על פיהם.

נועם.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 12 מרץ 2003, 22:56, נערך 2 פעמים בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

גלוק -כדור בקנה

על ידי מיכאל מס » 12 מרץ 2003, 22:34

גיא

כאילו למה ?
אתה יודע שאין לגלוק ניצרה קונסרבטיבית
אתה יודע שאין יכולת להשמיט פטיש
אתה יודע שבגלוקים מדגמים ישנים אין בליטה /אינדיקטור לכדור בקנה

אז באמת , למה ?
כדור בקנה הינו מצב קיצוני ביותר.. אתהבאמת מגיע למצבים כאלה?
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: אקדחי גלוק - כדור בקנה ?

על ידי שרקן » 12 מרץ 2003, 22:38

"יש מקרים קיצוניים בהם אנו נדרשים להסתובב עם אקדח דרוך ("כדור בקנה")"

סליחה!

מצב בו אתה הולך עם כדור בקנה הוא מצב בו בעוד שניות ספורות תצטרך לירות!

כשזה המצב, מי צריך ניצרה?

(ובתרגום לעברית: אין מצב בו אתה צריך להכניס כדור לקנה למעט לפני ירי (במטווח, או על תוקף שאין דרך אחרת להמנע מפגיעה שלו בך או באחרים).

תנועה עם נשק דרוך, אף שאין בה משום עבירה על החוק היא לא בטיחותית, מסוכנת ומסכנת אותך ואת הסובבים אותך.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Guyk » 12 מרץ 2003, 22:50

אולי אני חוטא לאמת ואולי זה באמת מיותר, אבל בהכשרה הצבאית שאני קיבלתי וגם במהלך הזמן מתוך ניסיון עצמי למדתי שיש מצבים בהם צריכים להעלות את מצב הכוננות.
שהרי הזמן שיקח לי לשלוף אקדח, לדרוך, לרכוש את המטרה ולירות כדור בודד אחד שווה ערך לזמן בו מחבל יכול לשחרר שני צרורות די ארוכים מהקלאץ' הדרוך עם הניצרה הפתוחה שלו.

אף אחד שפוי בדעתו לא יתחיל להסתובב בדיזינגוף עם אקדח דרוך ביד, אבל ישנם מצבים קיצוניים (ואני יכול לחשוב על מספר כאלו כרגע) שבהם אנו נידרשים ליכולת תגובה מהירה יותר.

שוב, יכול להיות שאני טועה וכדאי שאני אחכה עם הרעיון עד שאעבור קורס ירי מסודר, בכל מקרה הכוונה הייתה לשמוע דעות של אנשים אחרים. :)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי שרקן » 12 מרץ 2003, 22:57

בפורום של מאבטחי השב"כ או בפורום המסתערבים, יתכן והייתי כותב תגובה אחרת.

אך כאן בסליק, כולנו (בלי קשר לרקע הצבאי והבטחוני שלנו) נמצאים בחזקת אזרחים נושאי (או אוהבי) נשק אישי.

כל התייחסות שלי בפורום היא רק ללוול הזה וכך גם ההמלצות שלי כמדריך ירי ומנהל מטווח.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Guyk » 12 מרץ 2003, 23:07

"מדעת מלומדים השכלתי" (אני לא בטוח שזה הציטוט המדויק, אבל הכוונה זה מה שחשוב

במילים אחרות, הבנתי את המסר.

מיכאל, למה בנושא הבליטה/אינדיקטור לכדור בקנה: האם בדגמים החדשים יש אינדיקטור לנוכחות כדור בקנה? כיצד מזהים ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יוזמה » 12 מרץ 2003, 23:14

שלום לכולם
אני מסכים אם כל מה שכולם כתבו אבל אם בכל זאת אתה נכנס\מכניס את עצמך למצב שבו אתה צריך כדור בקנה רצוי לדעתי שזה יהיה בנרתיק פובוס ללא נעילה ואז הסיכוי לפליטה גם בשליפה עצמה ירד
כדור מדויק-טקטיקה,נשק טוב אסטרטגיה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ראובן טל » 12 מרץ 2003, 23:21

גיא, באשכול הזה יש הסבר על האינדיקטור לכדור בקנה.

ראובן.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

גלוק השחמת צינה

על ידי מיכאל מס » 12 מרץ 2003, 23:28

ראובן

אתה כל כך מהיר.. טרם הספיקותי למצוא את האשכול וכבר אתה מופיע עם הציון לעזרתו של גיא.
אגב גיא , האמירה הינה "מכל מלמדי השכלתי"
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 12 מרץ 2003, 23:34

אני מסכים עם שרקן ...
כדור בקנה רק בידיעה שעליו לצאת דרך הקנה, אחרת כמעט ואין שום סיבה
לגבי תו"לים צה"ליים, שב"כיים ואח"רים יש להם סיבה כאמור, אם תסתובב בקסבה או במה שהיה פעם רצועת הביטחון אז יש לך סיבה להיות עם כדור בקנה...
כיוון שאני מניח שאתה לא עומד לטייל שם בקרוב ... 8)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bilik » 12 מרץ 2003, 23:35

יש לי שאלה - הפער של השניה (מקסימום) הוא באמת כזה משמעותי???
יש לי לפעמים תחושה שכולנו נהנים לחשוב על עצמנו כאנשי יחידה מובחרת רגע לפני הפריצה לחדר בו מוחזקים בני ערובה.
גם אם לחלק מאיתנו הכשרה שכזאת בעברם הרי שכאזרחים אנחנו לא חברים ביחידת התערבות. הנשק נמצא בידינו על מנת להגן על עצמנו (דבר שגם אם קורה יותר מדי בארצנו הרי שעדיין 99.999% מאיתנו יסיימו את חייהם מבלי לחוות אותו, לשמחתנו) תוך המנעות מקסימלית מסיכון הסובבים אותנו תוך כדי כך. חשוב לזכור כי עדיין ישנם הרבה יותר תאונות וארועי בטיחות הקשורים בנשק מאשר התקלויות של אזרחים (ובודאי מהתקלויות שיתכן ומחייבות כדור בקנה).
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ראובן טל » 12 מרץ 2003, 23:44

אני מרשה לעצמי (ברוב חוצפתי) לחלוק על שרקן ועל הקולונל.

מי שמסתובב באזור שהמצב בו רגיש מאוד, והמיומנות שלו בשליפה ודריכה הם לא משהו (יותר משניה וחצי :wink: ), יכול להסתובב עם כדור בקנה.
אני מעיד על עצמי שבזמן נסיעה בכבישי יו"ש אני מכניס כדור לקנה. אני פורק את הנשק מיד בהגיעי הביתה.

אני מסכים עם שרקן שלא ניתן "להמליץ" על נשיאת כדור בקנה. כל אחד יעשה חשבון לעצמו, מה רמת המודעות שלו, מה רמת המיומנות שלו, איפה הוא מסתובב, וכו'.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bilik » 13 מרץ 2003, 00:09

ראובן -
אני מבין אדם שאומר כי אינו מיומן בשליפה (במיוחד לאחר שאני הסברתי לעצמי שכך הוא מצבי). אני מבין אדם שאומר כי אינו מיומן ברכישה מהירה של מטרה (הערה לעצמי - גם בזה יש מקום לשפור). אני מבין אדם שאומר כי אינו מיומן בהוצאה מהירה של כדור (15 שניות לכדור זה טוב?!).
אבל אני לא כל כך מבין אדם שאומר כי אינו מיומן בדריכה. מה יש להתאמן בדריכה? פשוט דורכים. לא משנב כמה שמן לוקח תהליך השליפה + רכישה + זבנג (במקרה של אשתי וכרטיס האשראי - מיצמצת עשירית שניה וזה כבר מאוחר מדי) כל מה שתוסיף לזה דריכה הוא מקסימום שניה.
כמובן שיורים מיומנים יודעים לבצע זאת תוך כדי הבאת האקדח לקו הראיה ובכך חוסכים גם את השניה הזאת אבל במקרה הכי גרוע של "שלוף - עצור ודרוך - המשך בתנועת האקדח אל קו הראיה - רכוש מטרה - לחץ על (סליחה... סחוט את) ההדק" התוספת של שלב ה"עצור ודרוך" היא מקסימום שניה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יעקב » 13 מרץ 2003, 08:56

זו לא הפעם הראשונה שנושא זה עולה בפרום וזו לא הפעם הראשונה שרוב החברים מבעים דיעה כנגד כדור בקנה בצורה גורפת.

למיטב ידיעתי דיעה זו שגויה והפוכה מדיעתם של רוב מומחי שרידה והגנה עצמית העולמים (לא מומחי ירי מעשי ישראלים) ומנוגדת לנסיוני האישי שלי.

נשיאת כדור בקנה במגבלות מסוימות אינה פחות בטיחותית (בלשון המעטה) ומפשטת את הירי במקרה אמת .

הטיעון שהוזכר באשכול זה , ש"אדם שפוי לא ילך בדיזנגוף ובידו אקדח דרוך" לא רלוונטי ואפילו מעליב. כדור בקנה אין פרושו אקדח ביד. אם כבר הדיעה נגד כדור בקנה מקורה בקיבעון ובצידקנות הניזונה מקורבנותיה .

בקשר לכדור בקנה בגלוק . אני אישית לא הייתי מחזיק כדור בקנה בגלוק. לכן אני לא מחזיק גם גלוק (למרות שאני ממליץ עליו לאחרים) .
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד