שאלה קטנה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה קטנה
מה יכול לקרות לגלוק 17 אם יורים בו תחמיש תמ"ק ???
זה יכול לגרום לנזקים רציניים כמו שברים סדקים עיוותים או משהו כזה כתוצאה מההדף הגבוה יותר מפרבלום ??
או שאני טועה
זה יכול לגרום לנזקים רציניים כמו שברים סדקים עיוותים או משהו כזה כתוצאה מההדף הגבוה יותר מפרבלום ??
או שאני טועה
Be carefull what you are wishing for
תחמושת תמ"ק
היא חזקה יותר , כבדה יותר , הקליע יותר ארוך.
נזקים אפשריים ולא רק בגלוק...
עיוות הקנה . סדקים בצינה בגלל רתיעה חזקה , עיוות בקפיץ מחזיר,
והכי גרוע ... ס כ נ ת ה ת פ ו צ צ ו ת ה נ ש ק .
בהצלחה..
אל תהיה עבריין .

נזקים אפשריים ולא רק בגלוק...
עיוות הקנה . סדקים בצינה בגלל רתיעה חזקה , עיוות בקפיץ מחזיר,
והכי גרוע ... ס כ נ ת ה ת פ ו צ צ ו ת ה נ ש ק .
בהצלחה..
אל תהיה עבריין .

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
באופן עקרוני כן.
אין תשובה מוחלטת של כן ולא אבל הסיכויים לכך גדולים
זה כמו לירות +P+ בגלוק מהדגם הישן, לחצים גבוהים יותר ושחיקה מוגברת...
הנה תמונה לדוגמא לקול מצהלות האנטי-גלוקאים
ומילה אישית,
עדיין יש ברשותי את תמונת ה P7 המרוסק ...
אז אנא ...
אין תשובה מוחלטת של כן ולא אבל הסיכויים לכך גדולים
זה כמו לירות +P+ בגלוק מהדגם הישן, לחצים גבוהים יותר ושחיקה מוגברת...
הנה תמונה לדוגמא לקול מצהלות האנטי-גלוקאים

ומילה אישית,
עדיין יש ברשותי את תמונת ה P7 המרוסק ...

אז אנא ...

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
טוב
זה בדיוק מה שחשבתי והצדקתם את מה שאני חושב
בכל מקרה לא הייתי מנסה לירות תחמושת כזו בגלוק אף אחד לא רוצה לאבד נשק
או כמה אצבעות
בכל מקרה לא הייתי מנסה לירות תחמושת כזו בגלוק אף אחד לא רוצה לאבד נשק
או כמה אצבעות

- סליקאי ארד
אני מניח שהתמונה היא של גלוק שעבר פיצוץ עקב שימוש בתחמושת 0.45 או 0.40 מטעינה חוזרת מוגזמת קרוב לוודאי בארה"ב, לא שמעתי על גלוקים בקוטר 9 מ"מ שניזוקו בצורה כזאת עקב שימוש בתחמושת מוגברת ויש כדורי 9 מ"מ רבי עוצמה שלא נועדו לתמקי"ם אלא לאקדחים.
אם אני לא טועה אקדחי גלוק מאושרים לירי תחמושת בתקן +P, ו ל +P+ אין תקן מוגדר ולכן יצרני נשק נמנעים מלאשר שימוש בו, אני לא יודע לאיזה תקן כדורי העוזי של תע"ש שווי ערך.
אם אני לא טועה אקדחי גלוק מאושרים לירי תחמושת בתקן +P, ו ל +P+ אין תקן מוגדר ולכן יצרני נשק נמנעים מלאשר שימוש בו, אני לא יודע לאיזה תקן כדורי העוזי של תע"ש שווי ערך.
nhftk33
לידיעתך, תחמיש כדור המיועד לתמ"ק עוזי מכיל אבש"ש המתאים לתמ"ק עוזי ולא לאקדח ואינו בר השוואה לתחמיש אקדח מוגבר.
תחמיש העוזי מיועד הן לטווח גדול מאשר טווח תחמישי אקדח והן ל"הדיפת" מכלול התמ"ק וקפיץ מחזיר בעל מתח החזר אשר כבד בהרבה מאשר צינת אקדח זה או אחר.
לכן שימוש בכדורי תמ"ק זה או אחר לירי באקדח יגרום למעמס מוגבר בהרבה מאשר המאמצים להם הקדח בנוי, דבר זה יגרום במקרה הטוב לשחיקה מוגברת והופעת בלאי מואץ, כגון סדקים במכלול הצינה, דרך עיוותי קנה [כפי שכבר הוזכר] ועד להתפרקות האקדח [דבר אשר ראיתי במו עיני לפני שנים, ברטה שפשוט התפרקה...]
וזה במקרה הטוב יחסית, במקרה הרע - התפרקות האקדח עלולה להיות תוך פיצוץ / שבר בזמן הירי אשר עלול לגרום לפגיעה ביורה או באנשים אשר סביבו...
נקודה למחשבה.
לידיעתך, תחמיש כדור המיועד לתמ"ק עוזי מכיל אבש"ש המתאים לתמ"ק עוזי ולא לאקדח ואינו בר השוואה לתחמיש אקדח מוגבר.
תחמיש העוזי מיועד הן לטווח גדול מאשר טווח תחמישי אקדח והן ל"הדיפת" מכלול התמ"ק וקפיץ מחזיר בעל מתח החזר אשר כבד בהרבה מאשר צינת אקדח זה או אחר.
לכן שימוש בכדורי תמ"ק זה או אחר לירי באקדח יגרום למעמס מוגבר בהרבה מאשר המאמצים להם הקדח בנוי, דבר זה יגרום במקרה הטוב לשחיקה מוגברת והופעת בלאי מואץ, כגון סדקים במכלול הצינה, דרך עיוותי קנה [כפי שכבר הוזכר] ועד להתפרקות האקדח [דבר אשר ראיתי במו עיני לפני שנים, ברטה שפשוט התפרקה...]
וזה במקרה הטוב יחסית, במקרה הרע - התפרקות האקדח עלולה להיות תוך פיצוץ / שבר בזמן הירי אשר עלול לגרום לפגיעה ביורה או באנשים אשר סביבו...
נקודה למחשבה.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב
האמת, שבעקבות התמונה של קולונל התחשק לי להשחיל איזו הערה צינית לגבי הגלוק, אבל עם כל הכבוד, הגלוק הוא סדרה של אקדחים מעולים, שלמרות שהם לא מגיעים לרמת ההקלר והפאג, הם עדיין אקדחים מעולים, ברמה גבוהה של ייצור ושל משקל קל...
אז לסיכום, גלוק זה לא רק בלוק....
(לא התאפקתי, סליחה...)
אז לסיכום, גלוק זה לא רק בלוק....
(לא התאפקתי, סליחה...)
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
...
אז מה אתם אומרים שאם אני ירה תחמיש תמ"ק אני יקבל ביצועים טובים יותר כמו מהירות לוע מוגברת וטווח אבל זה יגביר את הבלאי בהרבה ואני מתכוון לגלוק 17
לפי דעתי עדיף לא לקחת את הסיכון ולירות רק תחמושת שמאושרת לאקדחי 9 כמו לוגר פרבלום ותואמים להם !
לפי דעתי עדיף לא לקחת את הסיכון ולירות רק תחמושת שמאושרת לאקדחי 9 כמו לוגר פרבלום ותואמים להם !
GUNMAN
אין שום יתרון בירי כדורי תמ"ק מכל סוג באקדח, לכן אתה צודק עדיף להשתמש בתחמושת המיועדת לאקדח, ויותר מכך - להשתמש בתחמושת המיועדת לכי הנשק אותו אתה נושא, לא כל אקדח יכול לירות [בלי לגרום לנזקים לכלי עצמו] בכל סוג תחמושת המיועדת לאקדחים הבנויים לכך...
אין שום יתרון בירי כדורי תמ"ק מכל סוג באקדח, לכן אתה צודק עדיף להשתמש בתחמושת המיועדת לאקדח, ויותר מכך - להשתמש בתחמושת המיועדת לכי הנשק אותו אתה נושא, לא כל אקדח יכול לירות [בלי לגרום לנזקים לכלי עצמו] בכל סוג תחמושת המיועדת לאקדחים הבנויים לכך...
אני חבר גאה באתר הסליק
- סליקאי זהב
שאלה בקשר לתחמושת
מישהו מכיר תחמושת 9 מ"מ שנקראת
luger g.f.l יכול ליהיות שזו החברה שמייצרת אותם אבל הקליעים שפיצים יותר זה נראה כמו כדור חודר שיריון כלשהו יש אותו לשוטרים בד"כ
luger g.f.l יכול ליהיות שזו החברה שמייצרת אותם אבל הקליעים שפיצים יותר זה נראה כמו כדור חודר שיריון כלשהו יש אותו לשוטרים בד"כ
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד