מדיניות מתן רשיונות לנשק לציבור האזרחי במדינת ישראל.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מדיניות מתן רשיונות לנשק לציבור האזרחי במדינת ישראל.

על ידי אילן ב » 17 מרץ 2003, 19:45

(מכתב של משרד הפנים המינהל לשרותי חירום ותפקידים מיוחדים סימוכין 63501)

מדיניות משרד הפנים למתן רשיונות נשק למגזר האזרחי, מוכתבת על פי ההמלצות שגיבשה ועדת כהן,שהוקמה בעקבות רצח ארבע עובדות סוציאליות בקרית יובל בירושליים, ב- 8 ספט' 1992 .
הרוצח היה אדם שקיבל נשק מחברת השמירה בה הועסק.נסיבות הרצח ובעיקר העובדה כי הרוצח נשא נשק בהרשאה כחוק, משכו תשומת לב תקשורתית וציבורית שהובילו להקמתה של ועדה ציבורית לבחינת מדיניות מתן הרשיונות וההרשאות לנשק. בראש הועדה עמד תת אלוף במיל' שלמה כהן. בתום דיוני הוועדה, שנמשכו שנה וחצי פורסם דו"ח שכלל רשימה של המלצות לשינויים במתן נשק לציבור, ביצוע פיקוח על הרישיונות וההרשאות וארגון שונה של המחלקה לרישוי ופיקוחבמשרד הפנים. מסקנות ועדה זו התקבלו במלואן על ידי שר הפנים דאז מר אריה דרעי.
מאז גובשו המסקנות, כל שרי הפנים שכיהנו בתפקיד קיבלו את המלצות הועדה כמקשה אחת וכנתון שאין לשנותו. הדו"ח של ועדת כהן הצביע על העדרם של תבחינים (קריטריונים) ברורים על פיהם ניתנים רשיונות לנשיאת נשק. הועדה ממליצה לגבש תבחינים כאלה, תוך נקיטת מדיניות מצמצמת.

שר הפנים הוא האחראי על המדיניות הננקטת בנוגע לכלי יריה במדינת ישראל.בסמכותו על פי החוק, להחליט על מדיניות מרחיבה או מצמצמת ביחס לכמות כלי הנשק במגזר האזרחי. לצורך גיבוש מדיניותו מתייעץ השר עם גופים נוספים (משטרת ישראל, משרד הבריאות וגופים אחרים).

רשיון לנשיאת נשק הוא זכות שהמדינה נותנת לאזרח, אם עמד האחרון בתנאים ובדרישות שהוגדרו על ידה.

בעקבות דו"ח ועדת כהן, ננקטה מדיניות מצמצמת וגובשו תבחינים לקבלת רשיון.

תוקף כל רישיון לנשיאת נשק מותנה בהמשך קיומה של העילה שבגינה ניתן.

אחת ממסקנות ועדת כהן הייתה כי קיים קשר לקוי בין הגורמים המעורבים במתן רשיונות - מאז ננקטו פעולות לתאום עם הגורמים השונים, כיום הקשר בין הגורמים הוא קשר הדוק.

בישראל יש כ 1300 ארגונים, ישובים, חברות שמירה וכדומה שמחזיקים בכ-80 אלף רשיונות לנשק.

ועדת כהן עמדה על חוסר פיקוח מספיק על כלי היריה שבאירגונים. בין הממצאים ציינה כי נשק שבידי האירגונים, ניתן במקרים מסוימים בידי אנשים שלא אושרו ע"י משרד הפנים. אין פיקוח ראוי על הנשק שניתן, לא נוהלו רשומות מסודרות כנדרש למעקב, לא בוצעו אימוני כשירות כולל תדריכים ואימוני ירי מידי תקופה שנקבעה (ברשיון שניתן לבעל הרשיון המיוחד) למי שקיבל נשק בהרשאה מטעם הארגון.

משרד הפנים החל בביצוע הדרכות ומתן חומר הסברה לארגונים.במקביל בוצעו ביקורות מדריכות בכלל האירגונים, ברב הארגונים התוצאות משביעות רצון. מאידך בחלקן התגלתה הזנחה מסוכנת המתבטאת באי הקפדה על ביצוע תדריכים במועד שנקבע בתנאי חדוש הרשיון, מסירת הנשק בידי אנשים לא מורשים, ניהול לקוי של יומני קבלה ומסירת נשק, ניהול לקוי של יומני תנועת תחמושת, אי רישום תעודת הרשאה כנדרש, אי שמירה על נהלים וליקויים בתחומים אחרים.הזנחה זו עלולה להביא לתקלות. אנו מאמינים כי הביקורות הנעשות ותיקון הליקויים מונעת במקרים רבים אסון.
לשמחתינו ברב הארגונים המצב תקין ואנו נוקטים בכל הצעדים הנדרשים לשפר המצב באותן המקומות בהם הצביעה הבקורת על ליקוי חמור.

המחלקה לרישוי ולפיקוח, פועלת היום יותר מסודר ומאורגן מבעבר. יש הקפדה על נהלים וחוקים. אנו מעודדים תאום בין הגופים. אנו שומרים על קשר קבוע עם כל הגופים שעוסקים בכלי יריה בארץ. בוחנים הדרישות והבקשות שלהם ונענים במידת היכולת.איננו מצפים להגיע להסכמה עם כולם על הכל. אנו כן מצפים מהם שיבינו את ההיגיון שמאחוריואנו פועלים. אפשר להסכים או לא להסכים על המדיניות או על חלקים ממנה, אך חשוב שגם המבקרים יבינו כי אנחנו לא פועלים על פי מגמה של אף אחד והמדיניות היא תוצאה של תכנון, חשיבה, בדיקה ומסקנות.

(לידיעתכם)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי fiveseven » 17 מרץ 2003, 20:17

שמעתי בעבר על הסיפור עם העובדות הסוציאליות בירושלים שהחריב את עניין התבחינים לאזרחים, אבל לשמוע שהרוצח אפילו לא החזיק ברשיון להגנה עצמית אלא היה עובד בחברת שמירה ! , זה ממש מלבב - כנראה שדרעי היה עסוק מדי בשביל לבדוק את הקשר בין החמרת הקריטריונים בצורה נוראית עבור אזרחים שומרי חוק לבין מעשה מבודד של אדם מעורער שאפילו לא החזיק רשיון אמיתי לכלי יריה אלא רק הרשאה של חברת שמירה.

האם אפשר לארגן הנחה לחברי הסליק על שקיות הקאה?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

בינתיים

על ידי aviadsi » 17 מרץ 2003, 20:27

אני מחזיק רשיונות למספר סוגי כלי יריה מאז היות בן 13 אז עוד היה אפשר ומאז אני רק רואה איך כל התבחינים מצטמצמים ונהיים קשים יותר ויותר לדוגמה הצייד ומועדוני הקליעה ולדעתי כל עוד לא יבינו שאין הבדל בין רכיבה על סוסים לקליעה למטרה וששניהם תחביבים רק יצמצמו לנו יותר ויותר את האפשרויות ולכן לדעתי על כל מחזיקי הנשק להתאגד וליצור לובי כדוגמת הNRA האמריקאי על מנת לשמור להרחיב את זכויותינו ולא נאבד גם את המעט שיש לנו צריך לפעול עכשיו מחר יהיה מאוחר :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bilik » 17 מרץ 2003, 23:26

aviadsi,

מבלי להביע דיעה בנוגע להחמרת התבחינים לזכאות לרשיון נשיאה. לדעתי חשוב להבין שנשיאת נשק שונה מאוד מרכיבה על סוסים. נשיאת נשק שמה בידיו של האזרח כלי המסוגל (ולמעשה יוצר על מנת) להרוג. מכאן ברור כי הפיקוח על נושאי הנשק חייב להיות הרבה הרבה יותר הדוק מהפיקוח על רוכבי הסוסים (אני רוכב על הדוגמא אותה נתת... :wink: ). אין לי בעיה שכל אדם החפץ בכך ירכב על סוסים. לעומת זאת אני ממש לא רוצה שכל אדם החפץ בכך ישא נשק.
כמובן (לפני שארמס תחת פרסות חובבי הרכיבה) שהרכיבה הנה רק דוגמא. הטעון תקף לגבי היחס בין כל עיסוק בעל גורם סיכון גבוה לציבור, לבין עיסוקים שאינם כאלו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אישגדול » 17 מרץ 2003, 23:40

האבסורד הוא שאותו איש בקריית היובל (נדמה לי ששמו היה איתן מור) היה עומד גם היום בקריטריונים... כמובן לפני הרצח
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 17 מרץ 2003, 23:43

אילן ידידי היקר (מאוד, אם יותר לי...)
מספר שאלות בנוסח המבחן בתנ"ך לגבי המכתב המצוטט:
א. מי כתב למי?
ב. באיזה הקשר נאמרו הדברים?
ג. מתי נכתבו הדברים המצוטטים?
ד. אני נודניק? :wink:
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי דניאל1 » 17 מרץ 2003, 23:43

נו..??

ורשיון נהיגה זה לא כלי הורג?

סטטיסטית פי כמה וכמה מנשקים שיש לציבור
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)

מי שלא מנסה, לא טועה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bilik » 17 מרץ 2003, 23:58

דניאל, היא הנותנת (מי? מתי? איפה?... :D ). אני מצפה לפיקוח הדוק בנושא רישוי נשק בה במידה שאני מצפה לפיקוח הדוק בנושא רישוי נהיגה (או רישוי בנייה או רישוי רפואי או אלף רישויים אחרים).
כמו כן, ראה את ראשית דברי שאין לראות בדברי משום הבעת עמדה לגבי הקשחת/הגמשת התבחינים.
כל שכתבתי הוא שרשיון נשיאת נשק אינו עוד תחביב דוגמת רכיבה על סוסים או גלישת גלים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 18 מרץ 2003, 00:01

וואלה דניאל ... אתה צודק ...
איך אף אחד לא חשב על זה .... :?

ובכן, גם מהירות היא לא בראש העבירות שגורמת למוות ועדיין היא הכי נאכפת
למה ? כי קל לאכוף אותה.
כך גם קל יותר לקחת לכולם את רשיון הנשק מאשר לקבוע תבחינים ובחינות הגיוניות
האנלוגיה לא תעבוד על כלי רכב כיוון שתפוצתם והשימוש בהם הופך את העניין ל"|גזירה
שהציבור אינו יכול לעמוד בה"
אגב, בתחילת המאה גם על רכבים נאסר לנסוע בתוך הערים ...
אף אחד לא יגן על זכותך אם אתה לא תעמוד ותגן עליה לכן אל תצפה מאף פוליטיקאי / פקיד / עסקן
ליוזמה כלשהי שבדרך זו או אחרת תגרום ל :
1) שיפור איכות חייך
2) העלאת המשכורת שלך / קיצוץ מיסים / הפחתת אגרות למיניהן
3) קיצור ימי מילואים
4) הזכות להחזיק נשק מפלסטיק שיורה כדורי פלסטיק
5) נשק אמיתי - הצחקת אותי, קודם נוציא לך את הנשמה ואח"כ נראה ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי sabi » 18 מרץ 2003, 01:24

תמיד יהיה פקידות חילמאית וחכמי חלם במקבלי ההחלטות

לא הכל צודק אך צריך למצוא את המאזן מבינהם!!!
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....

-----------------------------------
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אני איתך

על ידי aviadsi » 18 מרץ 2003, 07:58

אך מה שניסיתי לומר זה שאם בן אדם שעונה על איזה שהם קריטריונים הגיוניים אזי הוא יוכל לרכוש כלי יריה ולא כמו המצב היום שבו גם ספורטאים לא יכולים לרכוש
ובסך הכל לקבוע מדיניות שאינה מצמצמת אלא מאפשרת על ידי עמידה במספר קריטריונים לרכוש נשק :idea:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 18 מרץ 2003, 08:57

לעניות דעתי, המדיניות מעודדת עמידה בקריטריונים:
1. עידוד אנשים לחיות ו/או לעבוד ביש"ע וביישובי קו עימות.
2. עידוד תכשיטנות.
3. עידוד הובלת נוסעים, חולים, זרנוקים או חומרי נפץ.
4. עידוד התנדבות במשא"ז.
5. עידוד ירושה.
6. עידוד ירידה לארה"ב ולנורווגיה.

כלומר אם כל עם ישראל ינהג כאמור לעיל ויבקש להוציא רשיונות נשק, לכולם יהיו.

או שמא פספסתי משהו?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הינה הזכרתם לי...

על ידי MicroBalrog » 18 מרץ 2003, 13:14

Every Jew should visit this!
http://www.jpfo.org
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 18 מרץ 2003, 13:21

כרגיל, גיבובי השטויות ששולח הנ"ל מדהימים: "Unlike driving an automobile, firearms do not require a great deal of skill to be used effectively".
ברור שחוץ מלדאוג לחמש כל פסיכופט בנשק, לבחור אין אפילו יכולת אבחנה לחומרים אותם הוא שולח.

הייתי ממליץ לכולנו לשקול שוב לפני שאנו נוטים להקשיב לבחור החושב שאנו גרים בארה"ב וסובלים מאותם תסמינים בנושא נשיאת נשק, זוהי הדוגמא האולטימטיבית לאלו אשר יצליחו לחסל לחלוטין את שוק הנשק בארץ, ראו הוזהרתם!
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי liorbn » 18 מרץ 2003, 13:53

שלום אנשים טובים.

ואתם חושבים שכאן נגמרת הבירוקרטיה המפגרת של משרד (על) הפנים ?

תשמעו סיפור:
אז לאחר שעמדתי בקריטריון של תושב ישוב מורשה ...
ולאחר שהעברתי אליהם תמונת פספורט, צילום ת"ז, צילום פנקס מילואים, צילום דף ראשון ואחרון של חוזה הדירה... אישור מקור חתום של המועצה המקומית, ולאחר שניגשתי למשרד (על) הפנים והעברתי אליהם את כל הניירת ......

עבר שבוע .... שבועיים .... נאדה
מתקשר, כמובן שבוע נוסף (שלישי) ועדיין אין תשובה, גם לא בטלפון ובשעות הפעילות ...
מתקשר למספרים "דומים" והתשובה (אחרי יומיים) היא ש"הפקידה איננה", לא ידוע מתי תחזור (בטוח לא השבוע ...) יעצו לי לפנות לסניף אחר באם אני רוצה טיפול מהיר יותר ...

"אבל" .... אמרתי, "כל הטפסים שלי אצלכם", יקח לי חודש לארגן הכל מחדש ...
התשובה של משרד הפנים - טריקת טלפון ....

התקשרתי לירושליים, לממונה על התחום..... אחרי אינסוף שיחות הגעתי לסגן מנהל האגף לרישוי כלי יריה (או משהו דומה), הוא אמר שהפקידה איננה מסיבות בריאותיות (לא אפרט) הפקיד שעובד איתה כבר לא עובד יותר שם ואין מי שיטפל בי, אם יש לי סבלנות לחכות שתחזור, אז שאחכה ... "אבל" ... אמרתי ... כשהפקידה תחזור יהיה לא פיגור ניירת של עוד חודש ... "לא" ??.

אז תלך לסניף אחר ותתחיל הכל מהתחלה !!!

תודה לך משרד הפנים
תודה לך מדינת ישראל
רק תרשמי בפנייך שהיה לי 25 יום נשק במילואים בחודש האחרון(שקיבלתי מבלי שביקשתי)
ותרשמי גם שיש לי רשיון לכלי יריה אחר ... אבל את, מדינה יקרה, רצית הכל מהתחלה !!!.
פקידים יקרים: המשכורת שלכם משולמת על ידינו - תתעוררו !!!

מדינה זמנית..

ליאור :cry: :cry: :cry: :? :( :( :cry: :x :?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד