חיילי צה"ל עדיין לא יודעים כיצד לפרוק נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חיילי צה"ל עדיין לא יודעים כיצד לפרוק נשק
למ"כים אין סבלנות, הרי "צריכים לעמוד בזמנים". גם לטירונים אין-קמים בבוקר, הבטן מקרקרת, המ"כית מכאיבה באוזן ואין כוח להחזיק את הרובה באוויר יותר מדי, אז ממהרים. הטירונים לומדים איך לפרוק יותר מהר-ז"א לעשות כלום בפחות זמן ולהרגיש כאילו הכל בסדר. מה שמתחיל בטירונות עובר לשאר השירות. חוזרים הביתה, חיילים "משקשקים", הנשק עושה רעשים של מתכת אז החייל עשה את מה שהוא יודע והשלב הבא זה ללחוץ על הדק. מה זה משנה שהמחסנית עדיין בפנים?
ברכותיי מר קהלני, הנה יש לך עוד משפחה לנחם...
ברכותיי מר קהלני, הנה יש לך עוד משפחה לנחם...
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

התגובה-"חינוך" לאחר מעשה. אם מלכתחילה היו משקיעים בהכשרה וחינוך, זה לא היה קורה ולא היה צורך להזכיר לחיילים להתייחס לנשק כראוי.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

עובדה היגט עובדה
במועדוני הקליעה בגדנע ירו כל יום מאות חניכים (אם לא יותר)
התאונות היחידות שהיו נגרמו האחת בפעילות בוקר - רשלנות מדריך שלח והשניה משחק של שני מדני"ם לא היו של גדנעי"ם . השלישית לצערי היתה של חניך שניסה לעשות מעשה אובדני כאשר מדריך השאירו לבד בניגוד להוראות.
בוגרי מועדוני קליעה של הגדנ"ע (לא עוברי אורח אלא חניכים מתמידים לאורך תקופה)- לא היו מעורבים למיטב ידיעתי עד וכולל שנת 79 בשום תאונת נשק במסגרת צבאית !!! נעשה מחקר שהייתי שותף לו.
העובדות מדברות בעד עצמן היגט - חינוך = חינוך = אין תאונות = יש תוצאות !!!
אם לא הבנת את הקשר של קהלני למה שאני אפילו אנסה ..........
רק מחשבה קטנה 1/2 שנה אחרי סגירת מועדון עפולה חייל מלמד נער בן 15 על מ- 16 והנער נהרג.
4 שנים אחרי סגירת המועדון במגדל העמק מקרה דומה.
צה"ל ע"מ לעודד גיוס ןלהתמודד עם שצף קצף ההשתמטות הגואה כנהר השוצף על גדותיו עורך כל הזמן תערוכות ומייצגים הכוללים נשק. ואח"כ לנוער אין לאן ללכת להתנסות בנשק בצורה חוקית אז הם עושים את זה בצורה פארטאצ'ית. כך יש תאונות והמסקנה כמה עצוב תרחיקו נשק מהנוער.
אם אתה לא מבין כמה רע עשתה סגירת הגדנ"ע קליעה אני סבור שאתה שותף באשמה בדיוק כמו אלו שהחליטו על הסגירה................

במועדוני הקליעה בגדנע ירו כל יום מאות חניכים (אם לא יותר)
התאונות היחידות שהיו נגרמו האחת בפעילות בוקר - רשלנות מדריך שלח והשניה משחק של שני מדני"ם לא היו של גדנעי"ם . השלישית לצערי היתה של חניך שניסה לעשות מעשה אובדני כאשר מדריך השאירו לבד בניגוד להוראות.
בוגרי מועדוני קליעה של הגדנ"ע (לא עוברי אורח אלא חניכים מתמידים לאורך תקופה)- לא היו מעורבים למיטב ידיעתי עד וכולל שנת 79 בשום תאונת נשק במסגרת צבאית !!! נעשה מחקר שהייתי שותף לו.
העובדות מדברות בעד עצמן היגט - חינוך = חינוך = אין תאונות = יש תוצאות !!!
אם לא הבנת את הקשר של קהלני למה שאני אפילו אנסה ..........
רק מחשבה קטנה 1/2 שנה אחרי סגירת מועדון עפולה חייל מלמד נער בן 15 על מ- 16 והנער נהרג.
4 שנים אחרי סגירת המועדון במגדל העמק מקרה דומה.
צה"ל ע"מ לעודד גיוס ןלהתמודד עם שצף קצף ההשתמטות הגואה כנהר השוצף על גדותיו עורך כל הזמן תערוכות ומייצגים הכוללים נשק. ואח"כ לנוער אין לאן ללכת להתנסות בנשק בצורה חוקית אז הם עושים את זה בצורה פארטאצ'ית. כך יש תאונות והמסקנה כמה עצוב תרחיקו נשק מהנוער.
אם אתה לא מבין כמה רע עשתה סגירת הגדנ"ע קליעה אני סבור שאתה שותף באשמה בדיוק כמו אלו שהחליטו על הסגירה................
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ...
אין ספק שהפיתרון הוא בחינוך ואין ספק ש"כל המציל נפש אחת ..." אבל ,אבל ,אבל X10
מכאן עד לזה שכל תאונת נשק שתקרא מהיום והלאה היא תוצאה ישירה של סגירת גדנ"ע קליעה
המרחק עצום !!
יש בחוץ עוד כמה עובדות שאתה לא מזכיר בכלל כמו
1) חניכי גדנ"ע קליעה מעולם לא היוו יותר מ10% מכלל המתגיסים (ובשנים האחרונות כמו שאני מבין פחות אפילו מ5% )!
2)גם שהגדנ"ע פעל במלוא הקיטור היו תאונות ומשחקים בנשק והרבה !
3)מרבית המשחקים בנשק מתרחשים באין משגיח מה שלא היה אמור להתרחש בגדנ"ע !
4)גם היום אחרי סגירת הגדנ"ע יש בחוץ מסגרות שיותר ממסוגלות להחליף את הגדנ"ע (לפחות
כפי שהיה נראה בתקופה שלי) ,ובכל זאת הנוער מדיר רגלו מהם !
ואים נתיחס לדוגמה הראשונה שלך: אני שואל מה מנע מאותו בחור צעיר ז"ל להגיעה למועדון
שנה לפני האורע (בגיל 14 )?
אולי זה בגלל שהוא לא התענין בירי משריד פרא היסטורי שמבחינתו זה מה שהיה לנאצים באחים לנשק אוו שהוא גג מכיר ממשחק מחשב כל שהוא אוו לחילופין ללבוש חליפה ליצנית בחום של 30 מעלות ונסות להשחיל כדור לאיזה בול שהוא לא רואה בכלל ,אלה הוא התענין דווקא ברובה ה"פ33 תי" של אותו חייל ?
למה הגדנ"ע לא סיפק את הסקרנות הזאת ?
מה הבעיה להביא לכל מועדון איזה M16 תרגול אוו כל נשק אחר ,הרי יש בצה"ל ערמות ע"ג ערמות של נשק פסול ונשק שלל ?
למה לא נערכו שיעורים עיונים לפחות לגבי הנשקים הנפוצים בצה"ל ?
אולי בגלל שהגוף הזה שנקרא גדנ"ע קליעה הפך לדינזאור מיושן שנידון לקליה בדרך
האבולוציה ?
ואולי קהלני הוא רק התלין ,המושבעים והשופטים הם החניכים שהצביעו ברגלים?
תראה אילן ,בהתחלה שהודיעו על הסגירה גם אני רעשתי ונרגשתי אבל עם כל אשכול נוסף שהתפתח פה ועים כל עדות של חניך ומפקד ובעיקר לאור הסקירות ההסיטוריות שלך הגעתי לאט לאט למסכנה שהסגירה היתה הסוף הבלתי נמנע!
בן גוריון הקים את המפעל הזה בתקופה שבו היה "כל העם צבא" היום בערך 10% של האולוסיה מעורב על הנייר בעשיה הביטחונית, בפועל עוד פחות !
הגוף חדל מלשרת את המטרה שלמענה הוא נולד -"ללמד יהודה קשת" והפך מגדנ"ע קליעה
לגדנ"ע ירי ספורטיבי (ולזה שתיכף יקפוץ עלי ,אין לי שום דבר נגד ירי ספורטיבי נהפוך הוא אני אפילו חוטא בעיסוק בו רק שכל קשר בינו לירי צבאי מקרי בהחלט והכי גרוע שהוא לא מענין את הדור הצעיר )
ולאחר השינוי הזה העסק קפא על שמרו ואתה כחקלאי בוודאי יודע שמה שלא מתפתח סופו למוות !
ועכשו מישהוא ישאל "נו ,ומה אתה חושב שצריך לעשות חכם גדול?"
אז ככה :
במחיר של אנשוץ ,פידרבאו אוו חליפת קליעה אפשר היה לקנות עשרות ערכות הסבה ל0.22 לM16 שנמצא במחסני צה"ל בשפע ,אפשר לקנות בקצת יותר חיקוי של קלץ' בקוטר 0.22 ,ניתן
היה לרכוש טלסקופים מסחרים בעלי הגדלה נמוכה ולהתקינם על חלק מרובי המאוזר שכבר היו
אפשר היה לרכוש רובי איר סופט ממספר דגמים ועשות בהם אימון במקום ברובה אוויר .............................................
למה לא עשיתי?
כי אף אחד לא שאל אותי !
אין ספק שהפיתרון הוא בחינוך ואין ספק ש"כל המציל נפש אחת ..." אבל ,אבל ,אבל X10
מכאן עד לזה שכל תאונת נשק שתקרא מהיום והלאה היא תוצאה ישירה של סגירת גדנ"ע קליעה
המרחק עצום !!
יש בחוץ עוד כמה עובדות שאתה לא מזכיר בכלל כמו
1) חניכי גדנ"ע קליעה מעולם לא היוו יותר מ10% מכלל המתגיסים (ובשנים האחרונות כמו שאני מבין פחות אפילו מ5% )!
2)גם שהגדנ"ע פעל במלוא הקיטור היו תאונות ומשחקים בנשק והרבה !
3)מרבית המשחקים בנשק מתרחשים באין משגיח מה שלא היה אמור להתרחש בגדנ"ע !
4)גם היום אחרי סגירת הגדנ"ע יש בחוץ מסגרות שיותר ממסוגלות להחליף את הגדנ"ע (לפחות
ואים נתיחס לדוגמה הראשונה שלך: אני שואל מה מנע מאותו בחור צעיר ז"ל להגיעה למועדון
אולי זה בגלל שהוא לא התענין בירי משריד פרא היסטורי שמבחינתו זה מה שהיה לנאצים באחים לנשק אוו שהוא גג מכיר ממשחק מחשב כל שהוא אוו לחילופין ללבוש חליפה ליצנית בחום של 30 מעלות ונסות להשחיל כדור לאיזה בול שהוא לא רואה בכלל ,אלה הוא התענין דווקא ברובה ה"פ33 תי" של אותו חייל ?
מה הבעיה להביא לכל מועדון איזה M16 תרגול אוו כל נשק אחר ,הרי יש בצה"ל ערמות ע"ג ערמות של נשק פסול ונשק שלל ?
האבולוציה ?
תראה אילן ,בהתחלה שהודיעו על הסגירה גם אני רעשתי ונרגשתי אבל עם כל אשכול נוסף שהתפתח פה ועים כל עדות של חניך ומפקד ובעיקר לאור הסקירות ההסיטוריות שלך הגעתי לאט לאט למסכנה שהסגירה היתה הסוף הבלתי נמנע!
בן גוריון הקים את המפעל הזה בתקופה שבו היה "כל העם צבא" היום בערך 10% של האולוסיה מעורב על הנייר בעשיה הביטחונית, בפועל עוד פחות !
לגדנ"ע ירי ספורטיבי (ולזה שתיכף יקפוץ עלי ,אין לי שום דבר נגד ירי ספורטיבי נהפוך הוא אני אפילו חוטא בעיסוק בו רק שכל קשר בינו לירי צבאי מקרי בהחלט והכי גרוע שהוא לא מענין את הדור הצעיר )
ולאחר השינוי הזה העסק קפא על שמרו ואתה כחקלאי בוודאי יודע שמה שלא מתפתח סופו למוות !
ועכשו מישהוא ישאל "נו ,ומה אתה חושב שצריך לעשות חכם גדול?"
אז ככה :
במחיר של אנשוץ ,פידרבאו אוו חליפת קליעה אפשר היה לקנות עשרות ערכות הסבה ל0.22 לM16 שנמצא במחסני צה"ל בשפע ,אפשר לקנות בקצת יותר חיקוי של קלץ' בקוטר 0.22 ,ניתן
היה לרכוש טלסקופים מסחרים בעלי הגדלה נמוכה ולהתקינם על חלק מרובי המאוזר שכבר היו
אפשר היה לרכוש רובי איר סופט ממספר דגמים ועשות בהם אימון במקום ברובה אוויר .............................................
למה לא עשיתי?
כי אף אחד לא שאל אותי !
higt-power כתב:אילן ...
אין אף מסגרת שמכינה לצה"ל בקליעה
יש יוזמות מסגרת אין אני עוסק בזה יום יום ישירות מול סגן שר הבטחון - למה לא תשאל אותי ?
בלי פוליטיקה הוא הראשון שמוכן להקשיב ולנסות לבנות מסגרת המתוקצבת מכספי "העם היהודי" בשת"פ עם צה"ל
האבולוציה ?
תראה אילן ,בהתחלה שהודיעו על הסגירה גם אני רעשתי ונרגשתי אבל עם כל אשכול נוסף שהתפתח פה ועים כל עדות של חניך ומפקד ובעיקר לאור הסקירות ההסיטוריות שלך הגעתי לעט לעט מסכנה שהסגירה היתה הסוף הבלתי נמנע!
בן גוריון הקים את המפעל הזה בתקופה שבו היה "כל העם צבא" היום בערך 10% של האולוסיה מעורב על הנייר בעשיה בפועל עוד פחות .
לגדנ"ע ירי ספורטיבי שכל קשר בינו לירי צבאי מקרי בהחלט והכי גרוע שהוא לא מענין את הדור הצעיר .
ולאחר השינוי הזה העסק קפא על שמרו ואתה כחקלאי יודע שמה שלא מתפתח סופו למוות !
היגט לצערי אין לך נתונים
ואתה עוסק באימים.
יש לי מכתב מקהלני.
בו הוא כותב שזימן אותי לפגישה ולצערו לא וידא שהוזמנתי - מישהו תחתיו שחתר לסגירה החליט שאני מיותר. בלשונו שלו הוא כותב שלו היה יודע את שמסרתי לו בשיחתנו לפני הסגירה היה מעכב אותה !!!
להלן העובדות : מועדוני קליעה פרחו כאשר היה שילוב אזרח קבוע וחייל עוזר - חיילים מדריכים מצטיינים המשיכו למסלול האזרחי. הראיה המועדונים המובילים בד"כ (למעט הברקות פה ושם) היו אלו שעבד בהם אזרח !!! המועדונים האלו הזרימו למערך קליעה וצלפים אנשים מצוינים.
הם לימדו קליעה כקליעה (גם ספורטיבית) הם הפכו לרק ספורטיבית כי הצבא התרשל ומועדוני הספורט נכנסו לואקום. מה הקשקוש על מ-16 בכל המועדונים היו מ-16 מוסבים רק המדנים לא סיפקו את הסחורה.
שאלה קטנה איך אני כל שנה מעביר את כל ילדי כיתה ז' בעמק הירדן מטווח שהם זוכרים כחוויה לשנים והמדנ"ים פשוט לא הצליחו ?
כי המפקדים שלהם לא דרשו מהם לא ביקרו אותם (גם ביקורי נוכחות וגם ביקורת) משמע נכשלו !!!
בשלב מסויים כשהגדנ"ע שכח את יעודו - הכנה לצה"ל והחליט לשים את יהבו על הפן החברתי, שהוא חשוב מאד לטעמי אך אסור היה לו לדעתי לבוא על חשבון ההכנה לצה"ל.
סרסו ואח"כ חתכו את תפקיד קצין הקליעה של הגדנ"ע ושחררו מעגי"ם ולא הביאו אחרים במקומם.
נוצר מצב שקציני חינוך שהדבר הכי קרבי שראו זה פלורסצנט מהבהב שדורש החלפה קיבלו אחריות על המועדונים הם שלחו לשם את המדני"ם הכי חארות שהיו להם (למעט מקרים יוצאי דופן) הם השתמשו במדנ"י קליעה לסתום חורים. והמועדונים החלו להתרוקן. לעיתים בגלל שהמדריכים שאף אחד לא ביקר אותם הנחה או השגיח עליהם פשוט לא עבדו והשני כשהם כבר עבדו אז כל פעם המועדון היה סגור לפתע בלי להודיע לחניכים בגלל הנחתות מפקדי מרחב שראו במדני קליעה פקק.
הכתובת היתה רשומה על הקיר ובמקום לזרוק את מפקדי המרחב האלו על תפקודם לכלא קידמו אותם !!!
קצין החינוך של החיילים הקרביים שלי הייתי אני - חיל החינוך נתן לי העשרה ועזרים. היום המ"מ הקרבי מלמד אותם להלחם ואת החינוך נותנת מערכת גדולה (שחלקה מיותרת) המנותקת לחלוטין הנעשה בשטח.
כשהגעתי לראשונה לאינתיפאדה קיבלתי פנקס כיס עם הוראות שחתומה עליו פרקליטת פיקוד מרכז. הודעתי קבל עם וגדוד למח"ט הגיזרה שאני פקודות מקבל רק ממפקד אגמ"י - לא מתייחס לפנקס הזה ומצידי הוא יכול להעמיד אותי לדין עכשיו טרם הכניסה לקו - ואני רוצה להישפט בפני בית דין צבאי (יענו רוצה משפט פוליטי) אתה חושב שהעמידו אותי לדין ? לא ולא עוד אפילו אחרי שנתיים אינתיפאדה ושלש תעסוקות נתנו לי עוד דרגה.
תבין ידידי היגט בצבא יש מקומות קרביים שאני מוריד בפניהם את הכובע ומקומות שהם יותר גרועים מפקידי הסתדרות. - פשוט לא מבצעים את תפקידם.
אם הצבא עושה תערוכות נשק לחיילים שיספק מסגרת לירי ואם לא שלא יתן להם להתקרב.
אם הצבא רוצה תשתית קליעה הוא לא יכול לקבל את זה במועדי ההכשרה הקצרים שהוא נותן (שבחלקם הטירון עוסק במטלות כמו קילוף בצל או גרפולוגיה וכו')
חבל היגט שכל דבר שיכול לתרום - לבטיחות בנשק כמו מועדוני קליעה.
חבל היגט שכל דבר שיכול לתרום לתשתית קליעה שתתרום לתפוקה טובה יותר של צלפים כמו מועדוני קליעה.
חבל היגט שכל דבר שיכול לקשר בין נוער מנותק לצבא ולהקטין את מס הלא משרתים ולהגדיל את המתגייסים עם מוטבציה כמו מועדוני קליעה.
כל זה נסגר.
הם צריכים לקום מחדש וקודם כל בערי הפיתוח.
גלי צה"ל גדל
דובר צה"ל גדל
הם מייצרים הרבה אש רק מסוג אחר.
שלום בן משה הניף את החרב על גדנ"ע קליעה ב1991
בתור פרס הוא הפך עם שחרורו ליו"ר המועצתה הלאומית למניעת תאונות דרכים.
את חוסר ההבנה הבסיסי שלו בבטיחות ראינו והראיה מאז בואו תאונות הדרכים עלו מדי יום עד פרישתו.
מה לעשות ככה אנחנו נראים.
לצערי מי שצריך לקחת את הביבי הזה מפח"ש / קצח"ר עסוק במציאת עורכי דין טובים ומחפש איך להתוונגרד.
המצב עצוב........
אבל אחרי סגירה חייבים להפרד מהמערכת החולה הזאת ולהמשיך נכון רק במסגרת אחרת.
וזכור האשמה על סגירת המועדונים מוטלת על מפקדי הגדנ"ע ומפקדי המרחבים החל מאמצע שנות השמונים. ורק עליהם (אחרת איך תסביר מועדונים עם 400 חניכים הפעילים כל השבוע? והיו דברים מעולם כשלא הפריעו לעבוד)
אגב היגט איך תסביר את העובדה שתחת למכור נשק ספורטיבי ממועדונים שנסגרו למועדוני ספורט אזרחיים העדיף משרד הבטחון להוציא את זה למכרז לסוחרי נשק ? הרי מדינת ישראל מפסידה פעמיים. אז טוב שיש מתן - זה עוד לא הולך לקליעה אבל לפחות המכרז נעצר עד לברור.
חבר isia זכור !
אילן,
עד כמה שזה נשמע אבסורדי,אתה והיגט אומרים בדיוק אותו הדבר.
גדנ"ע הקליעה פורק כיוון שבשורה התחתונה הוא לא סיפק את הסחורה.
בעוונותי, באחד מהתפקידים שלי יצא לי לעבוד בארגון שמונה כמה אלפי אנשים, כאשר יש בערך 1,000 איש מתחתי.
אתה יודע מה קורה כאשר באירגון שלך יש איזו יחידה עסקית שלא בדיוק מתפקדת ואתה נדרש לקצץ? אתה דבר ראשון מחסל את היחידה העסקית הזו ושולח את האנשים הבייתה, ואחר כך שואל שאלות למה ואיך ואם אפשר היה לתקן...
למה? ככה עובדים ארגונים גדולים. הרבה כח ומעט שכל.
א.
עד כמה שזה נשמע אבסורדי,אתה והיגט אומרים בדיוק אותו הדבר.
גדנ"ע הקליעה פורק כיוון שבשורה התחתונה הוא לא סיפק את הסחורה.
בעוונותי, באחד מהתפקידים שלי יצא לי לעבוד בארגון שמונה כמה אלפי אנשים, כאשר יש בערך 1,000 איש מתחתי.
אתה יודע מה קורה כאשר באירגון שלך יש איזו יחידה עסקית שלא בדיוק מתפקדת ואתה נדרש לקצץ? אתה דבר ראשון מחסל את היחידה העסקית הזו ושולח את האנשים הבייתה, ואחר כך שואל שאלות למה ואיך ואם אפשר היה לתקן...
למה? ככה עובדים ארגונים גדולים. הרבה כח ומעט שכל.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אילן
בדיוק כמו שאומר איתמר אם תקרא את האשכולות הרלוונטים שהיו פה בשפע תגלה שגם אתה אומר בדיוק כמוני שהגוף הזה שנקרא גדנ"ע קליעה בשורה התחתונה
,במבחן התוצאה נכשל כישלון חרוץ!! (יהיו הסיבות אשר יהיו ).
אז מה הטעם להמשיך ולקיים אותו?
נכון ,חבל מאד שלא קם משהו במקום ,אבל לגוף עצמו היום לא היתה יותר הצדקת קיום במתכונת הנוחכית!
נכון ! אכן אין היום גוף שמכין לקליעה צבאית הבעיה שגם הגדנ"ע (שוב לפחות לפי התנסותי האישית התחילת שנות ה90 ורשמו של גיסי כמדן לפני כשנתים) לא הכשיר לזאת (למעשה
היום החניכים לומדים יותר על צבא וירי צבאי בשבוע גדנ"ע מאשר ב4 שנות פעילות בגדנ"ע קליעה) ,ולקליעה ספורטיבית יש מועדונים אזרחים שיכולה לעשות את העבודה הרבה יותר טוב מכל מסגרת גדנ"ע ולו בגלל העובדה שמי שמעביר לך שם את החומר זה אנשים שעוסקים בתחום באהבה ,ולא איזה מדן שבה לעשות וי וללכת הביתה.
אתה מצטט את קהלני בדברו, ואכן נכון המערך הזרים אנשים מצוינים למערך הצליפה אבל זה לא היה התפקיד של הגדנ"ע .
התפקיד שלה היה להזרים עשרות אלפי חיילים טובים ,מתוכם ממילא היו צומחים המצוינים !
האים זה קרה ?
לא!
מסקנה :כישלון חרוץ !
תראה ממה התחלנו את הדיון - מתאונת נשק
אז אתה רוצה להגיד לי שזה ש20% (ואני מגזים) של "צדיקים " בסדום מספיקים כדי לשנות את התמונה ?
הרי מספיק פה טיפש אחד שיזרוק את האבן לנהר!
לענין קיום או אי קיום של אמצעים :
לפחות כשאני היתי חניך במועדון אשקלון בתחילת שנות ה90 הפעילות שלי התחילה עם רובה אוייר פידרבאו על מטרה אולימפית משם עברתי למאוזר למשך חודש אוו משהוא כזה ומשם קורס אנשוץ ואח"כ אנשוץ ואנשוץ ואנשוץ עד שנשבר לי ועזבתי בין היתר בגלל שאף אחד לא ידע להסביר לי איך זה יהפוך אותי לחייל יותר טוב .
את הכספת של המועדון היכרתי לאורכה ולרוחבה מכיוון שתמיד (כמו צעיר טוב) התנדבתי לסדר אותה בסוף האימון .
והאמן לי שלא היה שם זכר לשום נשק אחר חוץ האלו שתיארתי (אני זוכר את המצבה עדין ).
כן אני יודע שיש מועדונים שבהם היה אבל גם שם לא ממש בשימוש אינטנסיבי .
בנוסף בכל המועדון הזה האיזכור היחיד שמדובר במסגרת צבאית היה פלקט שהכין אחד המדריכים מדורות קודמים שכלל גזרי עיתון של כתבה על הגליל זהוווו !
שום שיחה על צבא ,על מסלולים ,על ירי צבאי ,ירי לילה שום כלום .
בדיוק כמו שאומר איתמר אם תקרא את האשכולות הרלוונטים שהיו פה בשפע תגלה שגם אתה אומר בדיוק כמוני שהגוף הזה שנקרא גדנ"ע קליעה בשורה התחתונה
,במבחן התוצאה נכשל כישלון חרוץ!! (יהיו הסיבות אשר יהיו ).
אז מה הטעם להמשיך ולקיים אותו?
נכון ,חבל מאד שלא קם משהו במקום ,אבל לגוף עצמו היום לא היתה יותר הצדקת קיום במתכונת הנוחכית!
נכון ! אכן אין היום גוף שמכין לקליעה צבאית הבעיה שגם הגדנ"ע (שוב לפחות לפי התנסותי האישית התחילת שנות ה90 ורשמו של גיסי כמדן לפני כשנתים) לא הכשיר לזאת (למעשה
היום החניכים לומדים יותר על צבא וירי צבאי בשבוע גדנ"ע מאשר ב4 שנות פעילות בגדנ"ע קליעה) ,ולקליעה ספורטיבית יש מועדונים אזרחים שיכולה לעשות את העבודה הרבה יותר טוב מכל מסגרת גדנ"ע ולו בגלל העובדה שמי שמעביר לך שם את החומר זה אנשים שעוסקים בתחום באהבה ,ולא איזה מדן שבה לעשות וי וללכת הביתה.
אתה מצטט את קהלני בדברו, ואכן נכון המערך הזרים אנשים מצוינים למערך הצליפה אבל זה לא היה התפקיד של הגדנ"ע .
התפקיד שלה היה להזרים עשרות אלפי חיילים טובים ,מתוכם ממילא היו צומחים המצוינים !
האים זה קרה ?
לא!
מסקנה :כישלון חרוץ !
תראה ממה התחלנו את הדיון - מתאונת נשק
אז אתה רוצה להגיד לי שזה ש20% (ואני מגזים) של "צדיקים " בסדום מספיקים כדי לשנות את התמונה ?
הרי מספיק פה טיפש אחד שיזרוק את האבן לנהר!
לענין קיום או אי קיום של אמצעים :
לפחות כשאני היתי חניך במועדון אשקלון בתחילת שנות ה90 הפעילות שלי התחילה עם רובה אוייר פידרבאו על מטרה אולימפית משם עברתי למאוזר למשך חודש אוו משהוא כזה ומשם קורס אנשוץ ואח"כ אנשוץ ואנשוץ ואנשוץ עד שנשבר לי ועזבתי בין היתר בגלל שאף אחד לא ידע להסביר לי איך זה יהפוך אותי לחייל יותר טוב .
את הכספת של המועדון היכרתי לאורכה ולרוחבה מכיוון שתמיד (כמו צעיר טוב) התנדבתי לסדר אותה בסוף האימון .
והאמן לי שלא היה שם זכר לשום נשק אחר חוץ האלו שתיארתי (אני זוכר את המצבה עדין ).
כן אני יודע שיש מועדונים שבהם היה אבל גם שם לא ממש בשימוש אינטנסיבי .
בנוסף בכל המועדון הזה האיזכור היחיד שמדובר במסגרת צבאית היה פלקט שהכין אחד המדריכים מדורות קודמים שכלל גזרי עיתון של כתבה על הגליל זהוווו !
שום שיחה על צבא ,על מסלולים ,על ירי צבאי ,ירי לילה שום כלום .
היגט
כשמשהו שמצליח ובמקומות אחרים נכשל שואלים למה ! ?
המשאבים שנוציא בעתיד על הקמה מחדש
לא יגיעו לקרסוליים של אירגון מחדש.
והכסף שנשפך לריק הוא גם שלך !!!
מה דעתך לסגור את צה"ל ? - הרי כולם מסכימים שבלבנון 2 הוא לא סיפק את הסחורה ?
(אבל משום מה החליטו לאמן ולשפר - מעניין לא ?)
למה לא לאסוף נשק מכל השוטרים אחרי תאונה ?
(משום מה החליטו לאסוף שוטרים לימי ריענון השימוש באקדח - מעניין לא ? )
אין לי ויכוח איתך שהתפקוד בסוף הדרך היה לקוי - אבל המסקנות אוי המסקנות - מיסכנות.
לסגור זה הפתרון ?
מעניין באמת מעניין.
הכי טוב זה לסגור את הציונות !
היא לא כלכלית
בגלל שישראל תקועה לערבים כמו עצם בגרון הם עושים טרור בכל העולם המערבי.
מעניין לאן נגיע עם מסקנות כמו שלך לאריאל או לעזאזל?
(אגב הירי בבסיסי גדנ"ע הוא ברמה נמוכה מים המלח ושווה בד"כ לבזבוז תחמושת - ותעזוב כבר לכל הרוחות את הירי הספורטיבי הוא לא שייך לעיניין ! מתי תכניס לך לראש שאם חניך הגיע למטווח בעמק הירדן והמדנית שלו לא באה יש שתי אפשרות לשלוח אותו הביתה או לצרף אותו לחוג הספורט ולאפשר לו ירי - אז מה הפלא שאחר כמה פעמים הוא הפסיק גדנ"ע ועבר לאולימפי? על מה אתה מתלונן על זה שלא זרקנו חניכים הביתה ? אני יודע שכך נהגו גם ברחובות וברעננה ואפילו בהרצליה. אגב התוכנית שהוגשה מדברת על רובי בי אתלון - ובאין שלג בארה"ב זה גלגיליות ואנחנו מדברים על ריצה. פעם זה לא היה בנמצא אז לקחו רובים אולימפיים כי זה הדבר שמביא לשלמות בירי לאחר הלימוד הבסיסי ובהכרח לשיפור השימוש גם בנשק צבאי. אני עוד לא מבין על מה כבודו מתלונן ? אם הקרוב שלך המד"ן מספר לך על בזבוז זמן וכסף תבדוק היכן היו מפקדיו ומה הם עשו ותקבל את התשובה ! אז בוא נפסיק עכשיו עם ירי אולימפי - כי לא לשם כך הוקמו המועדונים. יש מקום היום למועדוני קליעה של הגדנ"ע !!! אם תוכניתי תתקבל הם יוקמו קודם כל בערי הפיתוח ואזורי הספר. אני לפחות מנסה ועוסק בזה............ אם אתה לא רוצה אל תעסוק. אבל להפריע ? לרפות ידיים? דחילאק מה ייצא לך מזה? אתה לא מרגיש שאתה נלחם את המלחמה הקודמת ? להתכונן צריך למלחמה הבאה והיא לעולם לא תהיה כקודמתה)
אין לי ויכוח איתך שהתפקוד בסוף הדרך היה לקוי - אבל המסקנות אוי המסקנות - מיסכנות.
לסגור זה הפתרון ?
מעניין באמת מעניין.
היא לא כלכלית
(אגב הירי בבסיסי גדנ"ע הוא ברמה נמוכה מים המלח ושווה בד"כ לבזבוז תחמושת - ותעזוב כבר לכל הרוחות את הירי הספורטיבי הוא לא שייך לעיניין ! מתי תכניס לך לראש שאם חניך הגיע למטווח בעמק הירדן והמדנית שלו לא באה יש שתי אפשרות לשלוח אותו הביתה או לצרף אותו לחוג הספורט ולאפשר לו ירי - אז מה הפלא שאחר כמה פעמים הוא הפסיק גדנ"ע ועבר לאולימפי? על מה אתה מתלונן על זה שלא זרקנו חניכים הביתה ? אני יודע שכך נהגו גם ברחובות וברעננה ואפילו בהרצליה. אגב התוכנית שהוגשה מדברת על רובי בי אתלון - ובאין שלג בארה"ב זה גלגיליות ואנחנו מדברים על ריצה. פעם זה לא היה בנמצא אז לקחו רובים אולימפיים כי זה הדבר שמביא לשלמות בירי לאחר הלימוד הבסיסי ובהכרח לשיפור השימוש גם בנשק צבאי. אני עוד לא מבין על מה כבודו מתלונן ? אם הקרוב שלך המד"ן מספר לך על בזבוז זמן וכסף תבדוק היכן היו מפקדיו ומה הם עשו ותקבל את התשובה ! אז בוא נפסיק עכשיו עם ירי אולימפי - כי לא לשם כך הוקמו המועדונים. יש מקום היום למועדוני קליעה של הגדנ"ע !!! אם תוכניתי תתקבל הם יוקמו קודם כל בערי הפיתוח ואזורי הספר. אני לפחות מנסה ועוסק בזה............ אם אתה לא רוצה אל תעסוק. אבל להפריע ? לרפות ידיים? דחילאק מה ייצא לך מזה? אתה לא מרגיש שאתה נלחם את המלחמה הקודמת ? להתכונן צריך למלחמה הבאה והיא לעולם לא תהיה כקודמתה)
חבר isia זכור !
אילן ב כתב:היגט
איפה בדיוק הצליח (לא ב49 אוו ב79 היום!!!)?
הרי קראתה בדיוק כמוני שמועדונים שאיכלסו לדברך בעבר מאות חניכים איכלסו בשנים האחרונות עשרות בודדות בלבד זאת הצלחה? ,זה כישלון מחפיר !
אין מה לעשות אילן יש בחיים מצבים שבהם השלד של הבנין כבר כל כך רקוב שלא נשארה
ברירה אלה להרוס עד היסוד וזה היה אחד מהם !
האים להקים מחדש ?
אוו להנות במקום משהוא חדש שיתן מענה טוב יותר לאתגרים של היום ולא של 49
זאת כבר החלטה של בעל הנכס .
צר לבלבל אותך שוב עם עובדה אבל המחשבות על "סיגרת" צה"ל כצבא עממי והפיכתו לצבא מיקצועי עמדה על הפרק עוד הרבה לפני מלחמת לבנון הדור הבא .
למעשה זאת בדיוק האסטרטגיה שהניעה את מי שהיה אז רמטכ"ל והיום שר הביטחון (ואתה תאמר בוודאי "סר ביטחון ") כשהצהיר כי יקצץ כל מה שלא יורה .
יורשו בתפקיד אף הכין עבודת מטה במשך מספר שנים בענין ועם כניסת "חוק טל" וחוק המילואים לתוקף עברנו את נקודת העל חזור !
אז צה"ל הוא גוף גדול והעינין יקח זמן רב ויהיו זיגזקים טקטים קדימה ואחורה (כמו זה שבעיצומו
אנחנו נמצאים כעט ) אבל זאת המטרה האסטרטגית !
בין היתר בגלל התפורות ערך השרות ,פולטיזציה של מערך המילואים ......... !
לסגור זה הפתרון ?
מעניין באמת מעניין.
היא לא כלכלית
שוב אתה עושה מזבוב פיל ומערב מין שאינו במינו !!
סגירת הגדנ"ע הוא פשוט החלטה ניהולית לגבי גוף שבמבחן התוצאה חדל מזמן מלקיים את התכלית שלשמה נועד ולא זאת בלבד אלה שגם אילו קיים אותה, התכלית הפכה היום ללא רלוונטית
בעיני הגוף שמפעיל את הגדנ"ע שרואה היום לנגד עינו בעיות חמורות לא פחות מרמת קליעה
ירודה כמו התפוררות ערך השרותש מובילה השתמטות ולחוסר מוטיבציה בקרב המלש"בים
(אגב הירי בבסיסי גדנ"ע הוא ברמה נמוכה מים המלח ושווה בד"כ לבזבוז תחמושת - ותעזוב כבר לכל הרוחות את הירי הספורטיבי הוא לא שייך לעיניין ! מתי תכניס לך לראש שאם חניך הגיע למטווח בעמק הירדן והמדנית שלו לא באה יש שתי אפשרות לשלוח אותו הביתה או לצרף אותו לחוג הספורט ולאפשר לו ירי - אז מה הפלא שאחר כמה פעמים הוא הפסיק גדנ"ע ועבר לאולימפי? על מה אתה מתלונן על זה שלא זרקנו חניכים הביתה ? אני יודע שכך נהגו גם ברחובות וברעננה ואפילו בהרצליה.
אתה מתעקש לא להבין אילן !
אין לי שום דבר נגד זה שחניך "חוצה את הקווים " אוו משלב את שתי הפעולות יחד
הבעיה שלי היא עם "חטיפת " הגדנ"ע עצמה שבמקום לעסוק בירי צבאי עם מטרות דמות
ולהבהיר לחניך שמחר כשיהיה חייל אותה מטרת עלולה להיות מוחלפת באויב בשר ודם
שבא להרע לו\למשפחתו \עירו\עמו ושתפקידו הוא לנקב באותו אויב חור לפני שהאויב ינקב אותו.
להקנות לו ידע שימושי לשימוש בנשק (שמה לעשות לא מורכב בלעדית מקליעה ב10 אוו ב9 )
הפך לשלוחה של הירי הספורטיבי שלא ממש משכה את החניכים .
אתה אומר "הצבא מראה להם נשק אבל לא נותן לענין מקום לפורקן "
נכון !
אבל גם הגדנ"ע לא נתן פורקן לאותה סקרנות ולכן גם הפך ללא רלוונטי .
(ואולי זאת נקודה למחשבה בפתח פרויקט הביאטלון )
אגב התוכנית שהוגשה מדברת על רובי בי אתלון - ובאין שלג בארה"ב זה גלגיליות ואנחנו מדברים על ריצה. פעם זה לא היה בנמצא אז לקחו רובים אולימפיים כי זה הדבר שמביא לשלמות בירי לאחר הלימוד הבסיסי ובהכרח לשיפור השימוש גם בנשק צבאי. אני עוד לא מבין על מה כבודו מתלונן ?
אני לא מתלונן על כלום אני פשוט מציג את המציאות כמו שהיא היתה ולא "מקדש את האמצעים "
קרי היו תאונות ומשחקים בנשק גם שגדנ"ע קליעה היה קים,%90 מהמלש"בים לא השתתפו
בפעילות ועל כן החינוך שלהם לשימוש בנשק העשה כולו הידי צה"ל .
אם הקרוב שלך המד"ן מספר לך על בזבוז זמן וכסף תבדוק היכן היו מפקדיו ומה הם עשו ותקבל את התשובה !
נו?
מה לדעתך הביא אותי למסכנה שהשלד היה כל כך רקוב ?
אז בוא נפסיק עכשיו עם ירי אולימפי - כי לא לשם כך הוקמו המועדונים.
נכון ! וחבל "שנחטפו" לכך ! [color]
יש מקום היום למועדוני קליעה של הגדנ"ע !!!
[color=red]מסכים בהחלט שיש מקום והרבה ,אבל לא בצורה שבה הגדנ"ע התנהלה לפני הפרוק
אם תוכניתי תתקבל הם יוקמו קודם כל בערי הפיתוח ואזורי הספר. אני לפחות מנסה ועוסק בזה............ אם אתה לא רוצה אל תעסוק. אבל להפריע ? לרפות ידיים? דחילאק מה ייצא לך מזה?
מי מפריעה ?
צי מרפה?
האם הכל כשר להשגת המטרה גם אם הוא לא נכון בעליל??
יש מספיק סיבות אמיתיות להקים מפעל הכנה לצה"ל בתחום הקליעה למה לסלף עובדות בהחרך?
אתה לא מרגיש שאתה נלחם את המלחמה הקודמת ? להתכונן צריך למלחמה הבאה והיא לעולם לא תהיה כקודמתה)
לא!
אני לא נלחם שום מלחמה ,למעט בסילוף ובשקר וזאת מלחמה שלעולם לא נס לחה ,לפחות לא בעיני .
אבל עם תסטכל טוב על השרשור הזה ואחרים תגלה שמי שנלחם פה בתחנות רוח זה אתה
ועוד למען מטרה שאתה בעצמך מציין כי התנהלה בצורה ביזונית ולכן נכשלה !
היגט שלום
היום נערך דיון
קיבלתי את תוצאותיו טלפוניות.
סגן שר הבטחון הטיל על תא"ל מיל' לרכז עבודת מטה בנושא מועדוני קליעה - אופיים - כו"א בהדרכה וסדר עדיפויות להקמה. כמו כן ניתנה הוראה לרכז את הציוד של המועדונים.
כנראה שעבודתי בשטח שהראתה עובדות ולא טכסי אשכבה הראתה שיש מקום לשול את העניין מחדש.
תפנים בסיכום הדיון המקדים שהיה אצל מתן סוכם שהאשמה לכשלון היתה של מפקדי המרחבים.
זכור אין חניכים /תלמידים רעים ואין חיילים גרועים.
או כפי שאמר מי שאמר.
אם לקברניט אין יעד אין רוח שתוכל להביא אותו לשם.
אז אני מקווה לטוב ומקווה שיווצר סגל חדש טרי רענן שיעבוד בשיטות טחרות ויביא תוצאות.
למרות שרחוק מלברך על המוגמר אני אופטימי.
היום נערך דיון
קיבלתי את תוצאותיו טלפוניות.
סגן שר הבטחון הטיל על תא"ל מיל' לרכז עבודת מטה בנושא מועדוני קליעה - אופיים - כו"א בהדרכה וסדר עדיפויות להקמה. כמו כן ניתנה הוראה לרכז את הציוד של המועדונים.
כנראה שעבודתי בשטח שהראתה עובדות ולא טכסי אשכבה הראתה שיש מקום לשול את העניין מחדש.
תפנים בסיכום הדיון המקדים שהיה אצל מתן סוכם שהאשמה לכשלון היתה של מפקדי המרחבים.
זכור אין חניכים /תלמידים רעים ואין חיילים גרועים.
או כפי שאמר מי שאמר.
אם לקברניט אין יעד אין רוח שתוכל להביא אותו לשם.
אז אני מקווה לטוב ומקווה שיווצר סגל חדש טרי רענן שיעבוד בשיטות טחרות ויביא תוצאות.
למרות שרחוק מלברך על המוגמר אני אופטימי.
חבר isia זכור !
אילן ב כתב:היגט
לסגור זה הפתרון ?
מעניין באמת מעניין.
היא לא כלכלית
אילן,
אתה יודע שב-99% אני מסכים עם כל מילה שאתה אומר, אבל הפעם הדברים האלה הם ממש דמגוגיה.
לסגור את הצבא? לסדור את המדינה? לקחת נשק משוטרים?
בכל אירגון גדול יש כל הזמן תנועה. סוגרים אגפים, פותחים חדשים, פותחים את אותם אגפים שסגרו, שוכרים בשכר כפול את אותם אנשים שפיטרו לפני חודש....
אותו כנ"ל גם בצבא. מקימים את מז"י מייבשים את מז"י, מחיים את מז"י מחדש, מפרקים אוגדות טנקים, מקימים אותם מחדש. כל יום שני וחמישי קורים דברים חדשים... האם כל ההחלטות שמתקבלות הן נכונות וחכמות??
חלקן כן ואת חלקן כולנו יודעים בוודאות שלא!!!
האם כל המשאבים וכספנו היקר מנוצל כראוי?? בטוח שלא.
אבל מפה ועד דיבורים לסגור את הבסטה בגלל סגירת הגדנ"ע...הגזמה פראית
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק