מטווח פרטי בחצר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מטווח פרטי בחצר
האם אני יכול לעשות מטווח פרטי בחצר שלי? האם מישרד הפנים מאשר את זה או שאפשר רק במבנה מיוחד לשם כך? אין שום מניעה למטווחים בחוץ נכון?.תודה
- סליקאי ארד

לא ממש חשבתי על זה אני בעיקרון תוהה לגבי העניין ורוצה בעתיד לעשות את זה אבל לא בזמן הקרוב אני רק רוצה מידע על העניין,לא ממש יודע בקשר לקליבר אני לא ממש מבין משהו אבל אפשר להחזיק ברישיון כמה אקדחים בוא זמנית? קראתי משהו על זה פעם לא ממש זוכר,איזה תהליך זה דורש ומה הסכום שצריך לשלם על זה?.yuval כתב:לאיזה קליבר? ואתה מוכן לתהליך? זה כמעט אין סופי ובעלויות מדהימות.
- סליקאי ארד

ח.ו.ק
אם תמשיך עם השאלות הללו, יוקם ו.ח.ק.
תהיה רציני, או שלא.
קרא את חוק כלי ירייה 1949 :
אם תמשיך עם השאלות הללו, יוקם ו.ח.ק.
תהיה רציני, או שלא.
קרא את חוק כלי ירייה 1949 :
חוק כלי היריה, תש"ט-1949
1. בחוק זה
"כלי יריה" פירושו כלי בעל קנה העשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אביזר ותחמושת של כלי כזה, וכן כלי נשק שסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי נשק כאמור ולרבות מכל המכיל או שסוגל להכיל חומר כאמור, ולמעט מכל גז מדמיע;
"מועמד לשירות" אדם המבקש לשרת או המשרת, בתפקיד המחייב נשיאת כלי יריה, באחד מהגופים המנויים בסעיף 5ב(א) למעט בצבא הגנה לישראל;
"כלי יריה צבאי" פירושו כלי יריה מסוג ששר הבטחון הכריז עליו, באכרזה שפורסמה ברשומות, כסוג של כלי יריה צבאיים;(*)
"מטווח קליעה" מיתקן שנועד לקליעה למטרה מכלי יריה;
7. לא יוקם מטווח קליעה ולא ינוהל אלא על פי רשיון.
7א. לא ייכנס אדם אל מטווח קליעה, ולא ישהה בו, אלא בהתאם להוראות של מנהל המטווח או של מי שמינה לכך, ולא יפעיל במטווח כלי יריה אלא בפיקוחו של מפקח.
7ב. הנמצא במטווח קליעה יקיים בו את הוראות הקבע שהוצאו על ידי הרשות המוסמכת ושהוצגו במטווח במקום הנראה לעין, וכן את ההוראות שניתנו על פיהן; ואולם במטווחי הקליעה של צבא-הגנה לישראל או של משטרת ישראל ינהג כל הנמצא בהם, לפי הפקודות שהוציא הצבא או המשטרה לענין זה, ושהוצגו כאמור, ולפי ההוראות שניתנו על פיהן.
7ג. לא ישמש אדם מפקח מטווח קליעה אלא על פי רשיון.
7ד. הקמת מטווח קליעה ללא רשיון לפי חוק זה או שלא בהתאם לתנאי הרשיון, דינה, לכל דבר, כדין הקמתו בלי הרשיון הדרוש לפי פקודת בנין ערים, 1936, או שלא בהתאם לתנאי רשיון לפי אותה פקודה.
7ה. הוראות הסעיפים 77ד מחייבות גם את המדינה, להוציא את צבא הגנה לישראל, משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר ומשמר הכנסת ושר הבטחון רשאי, בהודעה בכתב לשר הפנים, לפטור מהוראות אלה מפעל או שלוחה אחרת של מערכת הבטחון במטווחי הקליעה שלהם.
7ז. מנהל המטווח חייב לקבל רשיון החזקה לפי סעיף 5 על כלי היריה שברצונו להחזיקם לצורך המטווח.
7ח. לא יתאמן אדם בירי מכלי יריה מחוץ למטווח קליעה.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 30 ינואר 2008, 20:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מטווח פרטי בחצר
כן בטח אפשר, רק הבעיה
שמגבילים אותך עד טיל לאו בלבד
שמגבילים אותך עד טיל לאו בלבד
או קי. אם לא הבנת אז בעצם לא תוכל להקים מטווח בחצר ללא הפיכת החצר למטווח על פי ל החוקים והתקנות:
רשיון עסק מהרשות המקומית (גם אם המטווח אינו מהווה עסק)
רשיונות / אישורים מגורמי משרד הפנים ומשטרת ישראל.
איכות הסביבה??
לא יותר זול לירות במטווח קיים?
רשיון עסק מהרשות המקומית (גם אם המטווח אינו מהווה עסק)
רשיונות / אישורים מגורמי משרד הפנים ומשטרת ישראל.
איכות הסביבה??
לא יותר זול לירות במטווח קיים?
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
לנועם
נו רשום שאפשר ברישיון ואישורים מתאימים אני לא מיתכוון לעבור על החוק,וכמה זה עולה להקים מיטווח בשטח שלך אני בעיקרון מיתכוון לעבור עוד כמה זמן למושב חדיד יש שם הרבה אזורים פתוחים כמו בהרבה מושבים אז אין בעיה של שטח וכמה יעלה אישור לזה? כמה עולה כל העניין הזה מה התהליכים איך זה עובד? אפשר קצת מידע על זה?,אני רוצה לעשות מטווח אצלי ליד הבית כי לא נוח בישבילי ללכת משם עד למיטווח קרוב זה יכול ליהיות דיי מיגע בישבילי אז ניראה לי הכי טוב להקים מטווח ליד הבית.
- סליקאי ארד

- סליקאי כסף

Re: לנועם
ח.ו.ק כתב:נו רשום שאפשר ברישיון ואישורים מתאימים אני לא מיתכוון לעבור על החוק,וכמה זה עולה להקים מיטווח בשטח שלך אני בעיקרון מיתכוון לעבור עוד כמה זמן למושב חדיד יש שם הרבה אזורים פתוחים כמו בהרבה מושבים אז אין בעיה של שטח וכמה יעלה אישור לזה? כמה עולה כל העניין הזה מה התהליכים איך זה עובד? אפשר קצת מידע על זה?,אני רוצה לעשות מטווח אצלי ליד הבית כי לא נוח בישבילי ללכת משם עד למיטווח קרוב זה יכול ליהיות דיי מיגע בישבילי אז ניראה לי הכי טוב להקים מטווח ליד הבית.
חבר,
2 דקות ממושב חדיד ישנו המטווח של בית נבאללה.
וחלילה איני מזלזל, אבל לדעתי הסבירות שיהיה לך מטווח חוקי בבית בחדיד
שואף לסיכוי שלי להגיע לירח עד גיל 21...
ח.ו.ק יקר.אנסה לענות לך!
לשם הקמת מטווח חוקי לאקדח עליך להשיג את האישורים הבאים:
1.הסכמת בעלי הקרקע והמחזיקים.
2.הסכמת הועדה המקומית לתכנון ובניה.
3.הסכמת המשטרה,משרד הפנים,איכות הסביבה,כיבוי אש ועוד.
4.הסכמת השכנים.
-היכולת לקבל כול כך הרבה הסכמות ,מכול כך הרבה אנשים,בישראל 2008
היא דמיונית לחלוטין!וכרוכה בסכומי כסף גדולים לתוכניות ,אגרות ואנשי מקצוע.
-מעבר לכך מדובר בהשקעה במבנה מתאים שעומד בקריטריונים נוקשים מאוד,שוב הרבה מאוד כסף.בנוסף, לשם ההפעלה עצמה עליך להחזיק רשיונות,אגרות וביטוחים שכרוכים בכסף רב ובירוקרטיה לא נגמרת.
-ולכן חברי הפורום הגיבו בהתאם,האמן לי שמרביתם היו מוכנים להשקיע הרבה ,ולהפוך עולמות, בשביל להקים מטווח חוקי בחצר הבית,אם הם היו חושבים שיש לזה איזה שהוא סיכוי לקרות.
עמי.
לשם הקמת מטווח חוקי לאקדח עליך להשיג את האישורים הבאים:
1.הסכמת בעלי הקרקע והמחזיקים.
2.הסכמת הועדה המקומית לתכנון ובניה.
3.הסכמת המשטרה,משרד הפנים,איכות הסביבה,כיבוי אש ועוד.
4.הסכמת השכנים.
-היכולת לקבל כול כך הרבה הסכמות ,מכול כך הרבה אנשים,בישראל 2008
היא דמיונית לחלוטין!וכרוכה בסכומי כסף גדולים לתוכניות ,אגרות ואנשי מקצוע.
-מעבר לכך מדובר בהשקעה במבנה מתאים שעומד בקריטריונים נוקשים מאוד,שוב הרבה מאוד כסף.בנוסף, לשם ההפעלה עצמה עליך להחזיק רשיונות,אגרות וביטוחים שכרוכים בכסף רב ובירוקרטיה לא נגמרת.
-ולכן חברי הפורום הגיבו בהתאם,האמן לי שמרביתם היו מוכנים להשקיע הרבה ,ולהפוך עולמות, בשביל להקים מטווח חוקי בחצר הבית,אם הם היו חושבים שיש לזה איזה שהוא סיכוי לקרות.
עמי.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד