שתי שאלות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שתי שאלות

על ידי ירוני » 31 יולי 2008, 22:59

שלום,

א. אני מעוניין לרכוש נרתיק עור לאקדח. האם יש עדיפות של מוצרי עור היוצר מול פרונטליין או ההיפך? [אציין שמוצרי עור היוצר זולים יותר, במחיר של נרתיק אחד של פרונטליין אני רוכש גם נרתיק וגם חגורה בעור היוצר]

ב. תחמושת כוננות מסוג megatech או blazer מה עדיף? [ושוב, מדובר על תחמושת כוננות!]

תודה רבה
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי c425x » 31 יולי 2008, 23:36

נרתיק עור - שתי החברות מוכרות. אני באופן אישי אוהב יותר את פרונטליין. תשקול גם תפירה אישית.
תחמושת - יריתי כמה אלפי כדורים משני הסוגים. עם מגטק ועם בלייזר עם תרמיל נחושת לא היו בעיות. בלייזר עם תרמיל אלומיניום עשה בעיות, בעיקר שקיעת קליע. יחד עם זאת יש תחמושות איכותיות יותר מאלה שציינת עבור כוננות. אני אישית הולך עם SXT.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 31 יולי 2008, 23:56

1. מה זה sxt והכין אני רוכש באזור י-ם? האם זה מתאים לזיג 228?
2. בפרונט ליין אין תפירה אישית, בעור היוצר יש, לכן אני שואל...באופן כללי מה איכות החומר של פרונט ליין?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 01 אוגוסט 2008, 08:03

SXT זו תחמושת של ווינצ'סטר, עוד אופציה היא תחמושת של פדרל.
לאור סוגי התחמושת שהזכרת, אני מניח שאתה מתכוון לתחמושת רגילה ולא הולופויינט, שתי החברות מייצרות תחמושת איכותית.
ניתן לרכוש בכל אחד מהמטווחים בירושלים - קרב, מטווח מעלה אדומים, מטווח גבעת זאב וכד'
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ירוני » 01 אוגוסט 2008, 09:59

אמקד את השאלות:

במקרה שוחחתי עם חבר על הנשק והוא אמר לי כבדרך אגב "תבדוק שהתחמושת שנתנו לך במטווח היא לא למטווח בלבד" קראתי את מה שכתוב על הקופסה ולתדהמתי נכתב "for use in range", התקשרתי למטווח שבו רכשתי את התחמושת ונאמר לי "עזוב, בשביל מה אתה צריך משהו אחר, סתם יעשה לך בעיות, תשאר עם מה שקיבלת זה מספיק טוב". א-ב-ל, אני לא רוצה להשאר עם משהו אחר, בעידן שבו טרקטורים רודפים אחרינו ושאר מרעין בישין מכיוון בני דודינו, אני כן מעוניין בתחמושת איכותית.

לכן,

ביום ראשון אלך לחנות נשק (אזור י-ם, כנראה מגנום 88 בשל הקירבה למשרד הפנים) ואבקש שטר מכר, על כן אני מבקש לדעת איזו תחמושת איכותית, במחיר סביר, המתאימה לזיג 228 כדאי לרכוש כתחמושת כוננות. במגנום יש מגטק הולופוינט 127 גריין תרמיל נחושת.

לגבי הנרתיק עור,
מה עדיפות פרונטליין על עור היוצר ויש להדגיש שבעור היוצר עושים התאמה אישית במחיר נוח ביותר [חגורה+נרתיק בערך 160 ש"ח].

תודה רבה,

אני חייב לציין שאני מאוד מעריך את האתר ואת התשובות הענייניות שניתנות ברוח טובה ואדיבה!

ירון
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 אוגוסט 2008, 13:08

ירוני כתב:אמקד את השאלות:

במקרה שוחחתי עם חבר על הנשק והוא אמר לי כבדרך אגב "תבדוק שהתחמושת שנתנו לך במטווח היא לא למטווח בלבד" קראתי את מה שכתוב על הקופסה ולתדהמתי נכתב "for use in range",

קשה להתייחס לשאלה שלך מבלי לדעת באיזה סוג תחמושת מדובר.
אם זו תחמושת עם תרמיל אלומיניום - שווה באמת שתחליף אותה בכזו עם תרמיל נחושת.
לגבי FOR RANGE USE ONLY - אני לא מכיר שום יצרן תחמושת מסחרי שמייצר תחמושת חדשה (לא ממוחזרת) ולא מעביר את אותה ביקורת איכות בסיסית שכולל:
1. מדידות אורך כולל
2. מהירות בכרונוגרף.
ואתה בתור יורה במטווח נתקלת אי פעם בבעיות עם "תחמושת האימונים" שאתה יורה?
סביר להניח שלא... הקטע הזה של "לשימוש במטווח" הוא בהרבה מקרים לגרום לך להשקיע יותר כסף ולקנות את סוגי התחמושת היקרים יותר שאותו יצרן משווק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 01 אוגוסט 2008, 14:30

itamar כתב:
ירוני כתב:אמקד את השאלות:

במקרה שוחחתי עם חבר על הנשק והוא אמר לי כבדרך אגב "תבדוק שהתחמושת שנתנו לך במטווח היא לא למטווח בלבד" קראתי את מה שכתוב על הקופסה ולתדהמתי נכתב "for use in range",

קשה להתייחס לשאלה שלך מבלי לדעת באיזה סוג תחמושת מדובר.
אם זו תחמושת עם תרמיל אלומיניום - שווה באמת שתחליף אותה בכזו עם תרמיל נחושת.
לגבי FOR RANGE USE ONLY - אני לא מכיר שום יצרן תחמושת מסחרי שמייצר תחמושת חדשה (לא ממוחזרת) ולא מעביר את אותה ביקורת איכות בסיסית שכולל:
1. מדידות אורך כולל
2. מהירות בכרונוגרף.
ואתה בתור יורה במטווח נתקלת אי פעם בבעיות עם "תחמושת האימונים" שאתה יורה?
סביר להניח שלא... הקטע הזה של "לשימוש במטווח" הוא בהרבה מקרים לגרום לך להשקיע יותר כסף ולקנות את סוגי התחמושת היקרים יותר שאותו יצרן משווק.

א.

אתה לא מכיר? באמת מפתיע.
זה כתוב על כל האריזות הלבנות של ווינצ'סטר.
מעבירים ביקורת? אז איך תסביר שמוציאים מהקופ' האלו תחמושת עם תרמיל ב 2 צבעים (קרי - התחלת קורוזיה)?
מהירות בכורנוגרף? המדידה מושפעת מכל כך הרבה משתנים שאין לה שום משמעות. זה בדיוק כמו צריכת הדלק של רכב שהיצרן מפרסם.
פרט חשוב מאד שלא נלקח בד"כ בחשבון הוא ההובלה וההאחסנה.
קרו לא מעט מקרים שיורים ארזו תחמושת לתחרות, תחמושת שהם יורים ביום יום ללא שום בעיות, ובחו"ל היא לא ירתה. למה? כי היא לא נארזה נכון עבור טיסה בתא המטען של המטוס שהטמפ' שם יכולות להיות מאד קרות. נוצרה קונדנסציה בתוך האריזות והתחמושת מתה.

בקיצור, המוכרים, ברוב המקרים ימכרו לך את מה שיש להם.
עצתי , לירות קופסה במטווח. אם המקבצים טובים, והאמינות מספקת - אין שום בעיה לשאת את הכדורים האלו ביום יום. אל תתיחסו לשמות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 01 אוגוסט 2008, 14:46

אנשים, לא עניתם לי על השאלה... אני מבין מרוח התשובות את הנקודה החשובה מאוד והיא ניסוי כלים - לירות את התמושת אותה אני רוכש. ובכן, ברור [ לאיתמר - לא נתקלתי במעצור וכו' בתחמושת הלבנה של ווינצ'סטר, (אם כי היא כבר משנה צבעים אצלי ועברו רק חודשיים מרכישתה!) אבל, בכל זאת אם היא אינה כוננות אינני רוצה להשתמש בה ככזו. היית יורד לשטח טכני עם סוברו dl 89 מנוע 1300?].
שאלתי הממוקדת הייתה - כדורי הולופוינט של מגטק תרמיל נחושת 127 גריין, איכותי לכוננות? והאם מתאים לזיג 228?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 01 אוגוסט 2008, 15:06

אני חושב שענו לך אבל אתה לא רוצה להבין:
"כדורי הולופוינט של מגטק תרמיל נחושת 127 גריין, איכותי לכוננות? והאם מתאים לזיג 228?

ירית קופסה של כאלו במטווח עם האקדח הספציפי שלך?
היו אמינים?
המקבצים היו טובים?

אם התשובה ל 2 השאלות במצטבר היא "כן" אז התחמושת מתאימה
אם אחת התשובות היא "לא" - התחמושת לא מתאימה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 01 אוגוסט 2008, 16:53

ודאי שהבנתי וודאי שאני אעשה ניסוי כלים זה רשום במה שאני כתבתי, אלא ששאלתי על האיכות של מגטק. הפורום מלא בהודעות על פדרל או ווינצ'סטר sxt אבל אין מילה על מגטק...ולאור הניסיון הלא נעים שיש עם המוכרים בחנויות הנשק והמטווחים אני מעוניין לדעת מה איכותה של מגטק.

תודה רבה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 01 אוגוסט 2008, 17:22

מגטק הברזילאית היא בהחלט לא LAPUA או דינמיט נובל, אבל היא בהחלט מספיק טובה בשביל שתוכל להסתובב איתה. אתה נמצא במדינה שהמבחר בה מאוד מצומצם ואף יקר מאוד. יורים והולכים עם מה שיש(אותו הדבר חל לגבי הכלים).

זיג 228 הוא אקדח מוכר מאוד, ונמצא בשירות משטרתי וצבאי ברחבי העולם, ולכן אמור "לאכול" הכל. נכון שאמור זה שם של דג ושל חוף(לשעבר), אבל מדובר בחיה שהוכיחה את עצמה בתור סוס עבודה.

כמו שדון אמר. שינוי צבע התרמיל, קורוזיה וכו', נובע גם מתחמושת ששוכבת הרבה זמן בתנאי אחסנה לא טובים. יתרה מכך, לא פעם ראיתי תחמושות ששכבו שנים אצל ייבואן, בין אם הביא אותה כסדרה ישנה יותר ולכן בזול, iבין אם היא מחכה כ-STOCK ולכן שוכבת הרבה זמן.

לעומת זאת, ראיתי תחמושות איכותיות ששכבו כ-15 שנה ויותר, בתנאים מתאימים, והן נראות/מרגישות כאילו יצאו לפני כמה ימים מהמפעל.

אם אתה רוצה להשקיע כסף בתחמושת איכותית, שתעמוד במבחן הזמן באופן אולטימטיבי, מגטק היא לא התשובה. שלא תבין אותי לא נכון, היא מספיק טובה בשביל להסתובב איתה, אך יש כדורים טובים ואיכותיים יותר.
נערך לאחרונה על ידי Cybrosh בתאריך 01 אוגוסט 2008, 17:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עומרי » 01 אוגוסט 2008, 17:41

סתם נידחף
מה בנושא הבלק טלן לא מומלץ?? עד כמה שאני יודע רק לווינצסטר יש אותו לא?
ואיפה אפשר להשיג?
תודה
i just shoot the tooth fairy and took my own teeth back
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 01 אוגוסט 2008, 18:04

חיפוש באתר היה מניב לך המון תוצאות, מכיוון שבלק-טלון נידונה פה ובעולם המון, בעבר. היא אינה מיוצרת יותר, או חוקית בארה"ב(למעט LE). הסיפור הוא ארוך. בדוק במנוע החיפוש או בגוגל.

הגרסה שקיימת היום של BLACK TALON, היא ה- RANGER SXT. שוב, אם אינני טועה(לפי זיכרון מהקופסאות), LE ONLY בארה"ב. מאוד קשה להשגה, ומאוד יקרה. שוב, שווה לבדוק אצל מיכלין, מאיר רוט, ונועם.

*אולי כדאי שתבדוק עם איזה כדורים יורים בשייטת(ואני לא מתכוון ל-90-100 GRAIN).

:twisted:
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 אוגוסט 2008, 19:45

אתה לא מכיר? באמת מפתיע.
זה כתוב על כל האריזות הלבנות של ווינצ'סטר.
מעבירים ביקורת? אז איך תסביר שמוציאים מהקופ' האלו תחמושת עם תרמיל ב 2 צבעים (קרי - התחלת קורוזיה)?
מהירות בכורנוגרף? המדידה מושפעת מכל כך הרבה משתנים שאין לה שום משמעות. זה בדיוק כמו צריכת הדלק של רכב שהיצרן מפרסם.
פרט חשוב מאד שלא נלקח בד"כ בחשבון הוא ההובלה וההאחסנה.
קרו לא מעט מקרים שיורים ארזו תחמושת לתחרות, תחמושת שהם יורים ביום יום ללא שום בעיות, ובחו"ל היא לא ירתה. למה? כי היא לא נארזה נכון עבור טיסה בתא המטען של המטוס שהטמפ' שם יכולות להיות מאד קרות. נוצרה קונדנסציה בתוך האריזות והתחמושת מתה.

בקיצור, המוכרים, ברוב המקרים ימכרו לך את מה שיש להם.
עצתי , לירות קופסה במטווח. אם המקבצים טובים, והאמינות מספקת - אין שום בעיה לשאת את הכדורים האלו ביום יום. אל תתיחסו לשמות.

תרמיל ב-2 צבעים והתחלה של קורוזיה?
השאלה שלי אם התחמושת עזבה את שערי המפעל (וינצסטר) במצב כזה או שקרה לה משהו בדרך כתוצאה מתנאי איחסון. אני אופתע מאד אם זה מה שוינצ'סטר משחררים מהמפעל שלהם ואם כן אני לא מתקרב אליהם יותר.
אם קרה להם משהו בדרך - זה כבר סיפור אחר וזה יכול לקרות לכל סוג תחמושת.

כל יצרן עושה לתחמושת בדיקת ירי מדגמית ומדידה בכרונוגרף כדי לדעת אם היא עומדת בטולרנסים המקובלים לאותו סוג תחמושת.
תסתכל בכל אתר של חברה שמייצרת תחמושת, יש שם טבלא עם כל הסוגים וכתוב קוטר, משקל קליע, לחץ, ומהירות לוע (כאשר מקובל למדוד בקנה מאורך מסויים).

תחמושת לא מתה ככה סתם מקודנסציה של לחות. לפני יומיים יריתי תחמושת MAGTECH שהייתה לי במחסנית בטיול שרובו היה בתוך מים. האקדח היה שקוע רוב הטיול במים במשך כמה שעות טובות. ירה ללא גיהוק.

במטוס יש תנאים אחרים - ובעיקר תת לחץ (8.-6.אטמ') קח איתך פעם שקית במבה סגורה ואטומה לטיסה (תא הנוסעים) ותראה איך היא מתנפחת כמו בלון. מה קרה לתחמושת? סביר שהיא לא הייתה אטומה באיזור הפיקה והחיבור לקליע. כאשר המטוס היה באויר, האויר שבתוך התרמיל דלף החוצה דרך הפיקה/או חיבור לקליע בגלל תת הלחץ. בינתיים התעבתה לחות על התרמיל כתוצאה מהפרשי טמפרטורה. כאשר המטוס חזר לקרקע וללחץ אטמוספרי רגיל הייתה השוואת לחצים בין הסביבה החיצונית ללחץ שיש בתרמיל (אותו לחץ שאתה מרגיש באזניים בנחיתה). כתוצאה מכך נשאבה לחות שהצטברה באיזור הפיקה/ליד הקליע לתוך התרמיל - תוצאה תחמושת מתה.

ושוב - אני לא מכיר דבר כזה תחמושת לאימונים בלבד ולא משנה מה היצרן כותב על האריזה. תחמושת עם קורוזיה, שנתקעת וגורמת מעצורים, שלא יורה - זו מבחינתי תחמושת מסוכנת (לי) ובעייתית ואני לא אשתמש בה לא לאימונים ולא לשימוש מבצעי. תחמושת שיורה ללא בעיות זו מבחינתי תחמושת תקינה לכל דבר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 01 אוגוסט 2008, 21:14

אני אצטרף לדביר ואסכים עם איתמר.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש