כמעט ונפגע - מפנס
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כמעט ונפגע - מפנס
לקח לי כמה שבועות עד שהחלטתי לספר את הסיפור:
יצאנו לטיול משפחתי של כמה שעות בשטח שהיה אמור להיכנס לחשיכה.
אנחנו ממש לא מאלה שרגילים לטייל, אז לקחנו ציוד למיטב הבנתנו. בין היתר שמתי על החגורה פנס של Ultra-Fire מדגם FW-501 עם כפתור הפעלה בקצה הידית ("טקטי"). הפנס היה בפונדה הפשוטה של "אורפז" מקורדורה עם סקוטצ'. הפנס ישב עם הנורה כלפי מעלה.
הטיול היה בסדר ובחזור עברנו בבית הוריי. בשלב מסוים התחלתי להרגיש ריח של שרוף. אח"כ גם האחרים הבחינו בו. התחלנו לחפש מה נשרף ובשלב זה רציתי לשלוף את הפנס, כדי להסתכל מתחת לספות...
נגעתי בפונדה ואז הבנתי הכל - הפנס נדלק בתוך הפונדה (כנראה באחת הכניסות לרכב) והתחמם לו לאט לאט, עד שהמיס את הקורדורה של הפונדה - היה שם חור בקוטר סנטימטר וחצי ומסביבו קורדורה שרופה.
הפעם הסיפור נגמר בכוויה קלה מאוד, אבל מסתבר שגם מפנס צריך להיזהר. אילו היה נדלק בתוך תיק ללא השגחה, יכול אולי היה לגרום לשריפה.
יצאנו לטיול משפחתי של כמה שעות בשטח שהיה אמור להיכנס לחשיכה.
אנחנו ממש לא מאלה שרגילים לטייל, אז לקחנו ציוד למיטב הבנתנו. בין היתר שמתי על החגורה פנס של Ultra-Fire מדגם FW-501 עם כפתור הפעלה בקצה הידית ("טקטי"). הפנס היה בפונדה הפשוטה של "אורפז" מקורדורה עם סקוטצ'. הפנס ישב עם הנורה כלפי מעלה.
הטיול היה בסדר ובחזור עברנו בבית הוריי. בשלב מסוים התחלתי להרגיש ריח של שרוף. אח"כ גם האחרים הבחינו בו. התחלנו לחפש מה נשרף ובשלב זה רציתי לשלוף את הפנס, כדי להסתכל מתחת לספות...
נגעתי בפונדה ואז הבנתי הכל - הפנס נדלק בתוך הפונדה (כנראה באחת הכניסות לרכב) והתחמם לו לאט לאט, עד שהמיס את הקורדורה של הפונדה - היה שם חור בקוטר סנטימטר וחצי ומסביבו קורדורה שרופה.
הפעם הסיפור נגמר בכוויה קלה מאוד, אבל מסתבר שגם מפנס צריך להיזהר. אילו היה נדלק בתוך תיק ללא השגחה, יכול אולי היה לגרום לשריפה.
קרוב לודאי שמדובר בנורת הלוגן או קסנון או כל נורת ליבון אחרת. לדים אמנם מתחממים, אבל לא בצורה כל כך הסטרית.
וזו לא פעם ראשונה וכנראה שגם לא אחרונה שפנס כיס גורם לשריפה כאשר הוא עטוף בחומר מבודד ודליק (נשכח בכיס של מעיל/מכנסיים וכו).
א.
וזו לא פעם ראשונה וכנראה שגם לא אחרונה שפנס כיס גורם לשריפה כאשר הוא עטוף בחומר מבודד ודליק (נשכח בכיס של מעיל/מכנסיים וכו).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הסיפור הזה אומר הרבה על היצרן. המוצר הזה עבר הנדסה גרועה מאד אם בשימוש רציף הוא התחמם עד להמסת קורדורה. יצרן רציני בודק לפני יציאה לייצור שלא יכול להיות סיכון כה רב במוצר.
בארה"ב ישנו נושא שנקרא "חבות המוצר" (Product Liability). שם על תקלה כזו ניתן לתבוע את היצרן בסכומים שיביאו אותו לפשיטת רגל.
Ultra Fire אמרנו? למדנו ונזהר.
בארה"ב ישנו נושא שנקרא "חבות המוצר" (Product Liability). שם על תקלה כזו ניתן לתבוע את היצרן בסכומים שיביאו אותו לפשיטת רגל.
Ultra Fire אמרנו? למדנו ונזהר.
נערך לאחרונה על ידי ramdishon בתאריך 01 דצמבר 2008, 16:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
פנס
ברשותי פנס זהה,התופעה מוכרת.
עצתי אלייך ,סובב חצי סיבוב את כתור ההפעלה עד אשר לא יהיה מגע ,ניתן לבדוק על ידי לחיצה על כפתור ההפעלה,כך שלא יידלק.
כך אני נע עם הפנס בשיגרה.לקראת חשיכה ,במידת הצורך אני, שב ומסובב את מכסה הפנס למצב עבודה.
קח בקלות.
זה יכול היה להיגמר אחרת.
יריב.
עצתי אלייך ,סובב חצי סיבוב את כתור ההפעלה עד אשר לא יהיה מגע ,ניתן לבדוק על ידי לחיצה על כפתור ההפעלה,כך שלא יידלק.
כך אני נע עם הפנס בשיגרה.לקראת חשיכה ,במידת הצורך אני, שב ומסובב את מכסה הפנס למצב עבודה.
קח בקלות.
זה יכול היה להיגמר אחרת.
יריב.
פנסי ultrafire
במחיר שפוי ושווה לכל נפש.
פנס כזה לא בנוי לדלוק שעות ברצף, אם אכן זה מה שקרה.
סביר יותר להניח שמקור החום היה הסוללות ולא הנורה. אותן סוללות יתחממו באותה מידה גם בפנס עם שם זה או אחר.
במחיר שפוי ושווה לכל נפש.
פנס כזה לא בנוי לדלוק שעות ברצף, אם אכן זה מה שקרה.
סביר יותר להניח שמקור החום היה הסוללות ולא הנורה. אותן סוללות יתחממו באותה מידה גם בפנס עם שם זה או אחר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אחת הסיבות בעטיין החלפתי את השורפייר שהיה לי - דגם E1 ממתכת, היתה שנורת הקסנון שלו היתה מתחממת בשימוש רצוף של יותר מכמה דקות, עד למצב בו לא ניתן היה להחזיק בפנס.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
BROADAXE כתב:אחת הסיבות בעטיין החלפתי את השורפייר שהיה לי - דגם E1 ממתכת, היתה שנורת הקסנון שלו היתה מתחממת בשימוש רצוף של יותר מכמה דקות, עד למצב בו לא ניתן היה להחזיק בפנס.
בגלל זה קוראים לפנס הזה שורפייר - אתה משאיר אותו דולק יותר מדקה ובטוח שאתה עולה באש...
בשורה התחתונה, לפני 30 שנה היית מקבל עוצמת אור כזו מפנס רן-אור (עם מישהו עדיין זוכר מה זה) מחובר לבטריה ענקית של 12וולט.
היום כל העוצמה הזו מרוכזת בתוך סוללות ליתיום קטנות, נורות קסנון שאמנם מפיקות יותר אור אבל מתחממות לא פחות - ואנחנו שוכחים את זה..
כל עוד משתמשים בטכנולוגיה של נורות ליבון, ומצפים לתפוקת אור גבוהה - אז ההתחממות בהתאם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:BROADAXE כתב:אחת הסיבות בעטיין החלפתי את השורפייר שהיה לי - דגם E1 ממתכת, היתה שנורת הקסנון שלו היתה מתחממת בשימוש רצוף של יותר מכמה דקות, עד למצב בו לא ניתן היה להחזיק בפנס.
בגלל זה קוראים לפנס הזה שורפייר - אתה משאיר אותו דולק יותר מדקה ובטוח שאתה עולה באש...![]()
![]()
ענק, אומץ לשימוש לאלתר
בשורה התחתונה, לפני 30 שנה היית מקבל עוצמת אור כזו מפנס רן-אור (עם מישהו עדיין זוכר מה זה) מחובר לבטריה ענקית של 12וולט.
היום כל העוצמה הזו מרוכזת בתוך סוללות ליתיום קטנות, נורות קסנון שאמנם מפיקות יותר אור אבל מתחממות לא פחות - ואנחנו שוכחים את זה..
כל עוד משתמשים בטכנולוגיה של נורות ליבון, ומצפים לתפוקת אור גבוהה - אז ההתחממות בהתאם.
א.
למה ללכת כ"כ רחוק? רנאור היה בשימוש מקובל עד לפני עשר שנים בערך, בעיקר בשוק הממסדי (ד"א סוללה 6V בגודל מצבר של אופנוע).
מבחינתי כל נושא נורות הליבון מת ברגע שהופיע נורת הלד המיוצבת, במיוחד אם האור מועבר דרך עדשה אופטית טובה. שורפייר הוציאו ערכת שדרוג לאותו דגם במחיר מופקע (לטעמי לפחות), שרק בסכום שלו ניתן לרכוש כמה פנסי לד באיכות זהה.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
אני מסכים איתך שהעתיד הוא נורות LED מיוצבות, ובכל פעם יוצאים דגמים עם תפוקת אור יותר גדולה ותצרוכת חשמל מצחיקה. בינתיים עוד לא נס ליחן של נורות הליבון גם מבחינת העוצמה וגם מבחינת איכות התאורה. אני אישית לא אוהב את הגוון החיוור של הלדים..אולי במשך הזמן יצליחו לייצר כאלה עם תכונות קרובות יותר לנורות ליבון.
א.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הולי קראפ
יש לי פנס כזה:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.934
אתה אומר לי שזה יכול לעלות באש
יש לי פנס כזה:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.934
אתה אומר לי שזה יכול לעלות באש
- סליקאי כסף

התופעה ידועה ומוכרת לכל מי שמסתובב עם פנסים כאלו בכיס / תיק.
אני מצאתי פתרון פשוט. לקחתי צינור פלסטיק (הגדלים המתאימים הם של אותם "שרוולים" בהם ארוזה "פסטת" דבקים אפוקסיים).
ניסרתי את הצינור למידת אורך גוף הפנס + תוספת של כ 5 מ"מ ואחד הקצוות הדבקתי דיסקית פלסטיק (במקרה זה, את אחד משני המכסים של שרוול הדבק).
כעת יש לנו צינור פתוח מצד אחד שהפנס נכנס לתוכו עד השלב בו הרפלקטור עוצר אותו מלהמשיך פנימה וכך אין לחץ על המפסק.
את הצינור השחלתי לתוך הפונדה של הפנס (שכעת הסגר שלה היה קצת קצר מדי אבל עדיין מספיק ארוך על מנת להצמד באמצעות הוולקרו) ובזה נסתיים העניין.
לפנסים בהם הרפלקטור והפנס באותו קוטר, ניתן לייצר צינור איחסון ארוך ב 5 מ"מ מאורך הפנס כולו.
אני מצאתי פתרון פשוט. לקחתי צינור פלסטיק (הגדלים המתאימים הם של אותם "שרוולים" בהם ארוזה "פסטת" דבקים אפוקסיים).
ניסרתי את הצינור למידת אורך גוף הפנס + תוספת של כ 5 מ"מ ואחד הקצוות הדבקתי דיסקית פלסטיק (במקרה זה, את אחד משני המכסים של שרוול הדבק).
כעת יש לנו צינור פתוח מצד אחד שהפנס נכנס לתוכו עד השלב בו הרפלקטור עוצר אותו מלהמשיך פנימה וכך אין לחץ על המפסק.
את הצינור השחלתי לתוך הפונדה של הפנס (שכעת הסגר שלה היה קצת קצר מדי אבל עדיין מספיק ארוך על מנת להצמד באמצעות הוולקרו) ובזה נסתיים העניין.
לפנסים בהם הרפלקטור והפנס באותו קוטר, ניתן לייצר צינור איחסון ארוך ב 5 מ"מ מאורך הפנס כולו.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
נשמע מוכר...
זה קרה לי גם כן במלחמה האחרונה, אבל במקרה שלי זה היה יראור שקצת שרף את הכיסוי שהיה
עשוי מגומי הפעלה...
עשוי מגומי הפעלה...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד