שאלה בקשר להחזקת אקדח משטרתי\אבטחה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה בקשר להחזקת אקדח משטרתי\אבטחה

על ידי aviran » 01 דצמבר 2008, 19:56

אני בקרוב מתגיס למשטרה (ואם לא יעבוד אז אלך לעבוד באבטחה), והשאלה שלי היא, בשני המקרים, אתה מוציא רשיון לנשק? או שפשוט מחזיק אחד עם "הרשאה לנשיאה"? איך זה הולך בעצם?

אה, ועוד שאלה לא קשורה, מה מספר האקדחים המירבי שמותר להחזיק בבית (אני יודע שיש כאלה שמחזיקים שתיים - אחד של העבודה ואחד שלהם..)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 01 דצמבר 2008, 20:17

אבירן, ברוך הבא לסליק.

1. לגבי עבודה באבטחה, היום אתה מוציא "רישיון כלי ירייה" לפני ההעסקה שמתיר לך לשאת כלי ירייה השייך לחברת השמירה בה תעבוד.

2. לגבי אקדח שירות במשטרת ישראל, אתה חותם עליו כמו שחתמת על רובה בצה"ל. תעודת המינוי משמשת כהרשאה גורפת לנשיאתו (מבחינת המוסמכים לבדוק תעודות).

3. אינני מכיר אף מגבלה לגבי מספר האקדחים שמותר להחזיק בבית. עם זאת קשר להוציא הרבה רישיונות כיום, כך שזה לא בעיה ממשית. עם זאת, תיתכנה דרישות מיגון עם כמות עולה של כלים ברישיון בביתך.

בהצלחה בגיוס.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 01 דצמבר 2008, 20:20

ליאור45 כתב:אבירן, ברוך הבא לסליק.

1. לגבי עבודה באבטחה, היום אתה מוציא "רישיון כלי ירייה" לפני ההעסקה שמתיר לך לשאת כלי ירייה השייך לחברת השמירה בה תעבוד.

2. לגבי אקדח שירות במשטרת ישראל, אתה חותם עליו כמו שחתמת על רובה בצה"ל. תעודת המינוי משמשת כהרשאה גורפת לנשיאתו (מבחינת המוסמכים לבדוק תעודות).

3. אינני מכיר אף מגבלה לגבי מספר האקדחים שמותר להחזיק בבית. עם זאת קשר להוציא הרבה רישיונות כיום, כך שזה לא בעיה ממשית. עם זאת, תיתכנה דרישות מיגון עם כמות עולה של כלים ברישיון בביתך.

בהצלחה בגיוס.

תודה רבה (:

סתם דוגמה: בחור בן 19 (פטור על פי חוק מצה"ל) מבקש לעבוד בחברת אבטחה, היא לא יכולה להעסיק אותו רק בגלל שהחוק קובע מגיל 21?

ואותה סיטואציה לגבי בחור בן 20 שמתחיל לעבוד במשטרה, הוא לא יכול לקנות נשק רק בגלל שאין לו רשיון והוא, כביכול, חתם על נשק שהוא לקח? (זאת אומרת שהוא יכול לבקש להחליף?) והאם יש דרש, תוך כדי שירות במשטרה, להוציא רשיון לנשיאת נשק?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 01 דצמבר 2008, 20:25

אין מניעה לעבוד בחברת שמירה גם בגיל 18. לגבי אבטחה חמושה זה סיפור אחר. אינני יודע מהו גיל המינימום לנשיאת כלי ירייה ארגוני ברישיון במדינת ישראל.

יש כיום אלפי שוטרים ושוטרות בני 18-20 שנושאים אקדחי שירות במשטרת ישראל. ניתן להוציא רישיון לכלי פרטי תוך כדי שירות, מגיל 21, תוך עמידה בתבחינים שקבע משרד הפנים.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 01 דצמבר 2008, 20:26

קודם כל ברוך הבא לסליק
לענין נשק משטרתי -בשלב ראשון נשק מנופק בלבד(רשום על שמך בנשקיה ולמעשה תעודת השוטר היא "הרשיון").
לאחר כ5 שנות שרות ע"פ דרגה
ניתן לקבל רשיון לנשק פרטי אחד בנוסף לנשק שהמשטרה מנפקת בפועל אני מכיר
מעט מאד שוטרים שבוחרים לקנות אקדח נוסף פרטי.

חברות אבטחה -על מנת לשאת נשק אתה מגיש בקשה עקרונית ואים אתה מאושר ע"י משרד
הפנים אתה יכול להתחיל קורס אבטחה בהתאם לסוג האבטחה בה תעסוק (לרוב קורס בסיסי של 9 שעות ,יש מסודות חינוך,ליווי טיולים )לאחר מכן אתה מקבל שני כרטיסים מגנטים
האחד מהווה הרשאה שלך לנישא של נשק מטעם חברת האבטחה החצי השני הולך לחברה
ותמורתו אתה מקבל נשק +רשיון לאותו נשק .
כאשר אתה רוצה לעזוב את החברה אתה מחזיר את הנשק ומקבל חזרה את הכרטיס שהפקדתה .

לענין כמות נשקים -עקרונית יש הפרדה בין נשק שאתה מקבל כעובד חברת אבטחה אוו כל
"מפעל ראוי" אחר לנשק הפרטי .
אים אנחנו מדברים על נשק פרטי אז בעיקרון לרוב אקדח אחד
אך גם פה יש חריגים בעיקרון כמות הנשקים היא ע"פ הצורך שמשרד הפנים מוכן לקבל
למשל יורה אקדח ספורטיבי זקוק לעד 4 אקדחים שונים ,יורה רובה ספורטיבי 2 רובים צייד 2 רובים ...........
כמובן שיש כאלו שהם גם וגם וגם .
בעיקרון ככל שיש לך יותר נשקים כך יהיה קשה יותר לקבל נשק נוסף וכן דרישות המיגון לאיחסון
הנשק הולכות ומסתבכות
עד 3 כלים אין צורך בהכנות מיחדות והדרישה היא רק לנעול את הנשק והתחמושת בנפרד
מ4 כלים צריך כספת תקנית ומערכת אזעקה מ10 כלים תקן אחר ,ומ50 כלים חדר נשק תקני.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 01 דצמבר 2008, 20:33

תודה רבה (:

סתם דוגמה: בחור בן 19 (פטור על פי חוק מצה"ל) מבקש לעבוד בחברת אבטחה, היא לא יכולה להעסיק אותו רק בגלל שהחוק קובע מגיל 21?

ואותה סיטואציה לגבי בחור בן 20 שמתחיל לעבוד במשטרה, הוא לא יכול לקנות נשק רק בגלל שאין לו רשיון והוא, כביכול, חתם על נשק שהוא לקח? (זאת אומרת שהוא יכול לבקש להחליף?) והאם יש דרש, תוך כדי שירות במשטרה, להוציא רשיון לנשיאת נשק?

היום יש תקנה חדשה ועל פיה מי שלא שירת בצה"ל(אוו משטרה /מג"ב כמובן) לא יוכל לשאת נשק עד גיל 27

בחור שעובד במשטרה ללא קשר לגיל לא יכול לקנות אקדח אלה אם הוא עומד בתבחין של משרד הפנים.
לגבי החלפה הוא יכול לבקש ואולי אים יש לו מספיק קשרים גם לקבל כלי אחר מאחד הסוגים
שיש במשטרה (FN ,יריחו ,ברטה 0.22 )
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 01 דצמבר 2008, 20:40

higt-power כתב:קודם כל ברוך הבא לסליק
לענין נשק משטרתי -בשלב ראשון נשק מנופק בלבד(רשום על שמך בנשקיה ולמעשה תעודת השוטר היא "הרשיון").
לאחר כ5 שנות שרות ע"פ דרגה
ניתן לקבל רשיון לנשק פרטי אחד בנוסף לנשק שהמשטרה מנפקת בפועל אני מכיר
מעט מאד שוטרים שבוחרים לקנות אקדח נוסף פרטי.

חברות אבטחה -על מנת לשאת נשק אתה מגיש בקשה עקרונית ואים אתה מאושר ע"י משרד
הפנים אתה יכול להתחיל קורס אבטחה בהתאם לסוג האבטחה בה תעסוק (לרוב קורס בסיסי של 9 שעות ,יש מסודות חינוך,ליווי טיולים )לאחר מכן אתה מקבל שני כרטיסים מגנטים
האחד מהווה הרשאה שלך לנישא של נשק מטעם חברת האבטחה החצי השני הולך לחברה
ותמורתו אתה מקבל נשק +רשיון לאותו נשק .
כאשר אתה רוצה לעזוב את החברה אתה מחזיר את הנשק ומקבל חזרה את הכרטיס שהפקדתה .

לענין כמות נשקים -עקרונית יש הפרדה בין נשק שאתה מקבל כעובד חברת אבטחה אוו כל
"מפעל ראוי" אחר לנשק הפרטי .
אים אנחנו מדברים על נשק פרטי אז בעיקרון לרוב אקדח אחד
אך גם פה יש חריגים בעיקרון כמות הנשקים היא ע"פ הצורך שמשרד הפנים מוכן לקבל
למשל יורה אקדח ספורטיבי זקוק לעד 4 אקדחים שונים ,יורה רובה ספורטיבי 2 רובים צייד 2 רובים ...........
כמובן שיש כאלו שהם גם וגם וגם .
בעיקרון ככל שיש לך יותר נשקים כך יהיה קשה יותר לקבל נשק נוסף וכן דרישות המיגון לאיחסון
הנשק הולכות ומסתבכות
עד 3 כלים אין צורך בהכנות מיחדות והדרישה היא רק לנעול את הנשק והתחמושת בנפרד
מ4 כלים צריך כספת תקנית ומערכת אזעקה מ10 כלים תקן אחר ,ומ50 כלים חדר נשק תקני.

קודם כל, תודה, אני כבר מרגיש בבית :)

שנית, ממה שאני רואה, כל שוטרי הסיור (ואני חושב גם התנועה) נושאים עליהם נשק, וגם הבלשים (אני בעיקרון מתעתד לבילוש אבל מפריעה לי הבגרות המלאה שהם דורשים)

נגיד ויש לי נשק של חברת אבטחה, אני יכול לקנות בחנות לכלי נשק עוד מחסניות? (יש מניעה של חברת האבטחה\משרד הפנים?)

ועוד שאלה, אחרי שאני מקבל נשק, אני צריך גם לקנות כספת?

higt-power כתב:היום יש תקנה חדשה ועל פיה מי שלא שירת בצה"ל(אוו משטרה /מג"ב כמובן) לא יוכל לשאת נשק עד גיל 27

בחור שעובד במשטרה ללא קשר לגיל לא יכול לקנות אקדח אלה אם הוא עומד בתבחין של משרד הפנים.
לגבי החלפה הוא יכול לבקש ואולי אים יש לו מספיק קשרים גם לקבל כלי אחר מאחד הסוגים
שיש במשטרה (FN ,יריחו ,ברטה 0.22 )

אז איך זה שיש מישהו שאני מכיר, בחברה לאבטחת טיולים, שלא שירת, וקיבל את הנשק כשהיה מתחת לגיל הזה? משהו לא מסתדר לי..

אגב, במשמר האזרחי, נותנים לבני 17 להחזיק קרבין ולבני 18 כבר נותנים M-16.
נערך לאחרונה על ידי aviran בתאריך 01 דצמבר 2008, 20:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 01 דצמבר 2008, 20:43

1. לגבי אי נשיאת כלי ירייה על ידי שוטרים, אני מנוע מלענות.
2. גם אם מוכר פלוני ימכור לך מחסנית (זה לא חייב להיות בימ"ס לכלי ירייה), לא תוכל לקנות תחמושת ללא אישור משרד הפנים. לרוב תהיה תלוי במעסיק.
3. אין חובה לקנות כספת אחרי קניית כלי ירייה. קיימת רק חובה לנעול אותו כאשר הוא לא ברשותך.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 01 דצמבר 2008, 20:56

ליאור45 כתב:1. לגבי אי נשיאת כלי ירייה על ידי שוטרים, אני מנוע מלענות.
2. גם אם מוכר פלוני ימכור לך מחסנית (זה לא חייב להיות בימ"ס לכלי ירייה), לא תוכל לקנות תחמושת ללא אישור משרד הפנים. לרוב תהיה תלוי במעסיק.
3. אין חובה לקנות כספת אחרי קניית כלי ירייה. קיימת רק חובה לנעול אותו כאשר הוא לא ברשותך.

לנשק פרטי אפשר לקנות עוד מכסניות?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 01 דצמבר 2008, 20:58

ללא הגבלה.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 01 דצמבר 2008, 21:01

למיטב ידיעתי אין מגבלה על כמות מחסניות.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 01 דצמבר 2008, 21:06

yoavp כתב:למיטב ידיעתי אין מגבלה על כמות מחסניות.

לפי הבנתי, הגיל להוצאת כלי נשק ארגוני וכל נשק פרטי הוא אותו הדבר, נכון?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yoavp » 01 דצמבר 2008, 21:13

אני לא ממש בקי בנושא הגילאים אבל אני יכול לספר לך שבכל הקשור לנשק מהעבודה, אין מגבלה בכמות אימונים,קניית מחסניות או חלפים לנשק ושינויים כאלו ואחרים לנשק (באישור המפקח בעבודה כמובן),מין הסתם שינויים בנשק כמובן בהתאם למגבלות הרישיון של הנשק.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 01 דצמבר 2008, 21:46

aviran כתב:

שנית, ממה שאני רואה, כל שוטרי הסיור (ואני חושב גם התנועה) נושאים עליהם נשק, וגם הבלשים (אני בעיקרון מתעתד לבילוש אבל מפריעה לי הבגרות המלאה שהם דורשים)

נגיד ויש לי נשק של חברת אבטחה, אני יכול לקנות בחנות לכלי נשק עוד מחסניות? (יש מניעה של חברת האבטחה\משרד הפנים?)

עקרונית מחסניות שהן חלק מנשק (אים כי לא ממוספר) לא ,נרתיקים אביביזרים וכ"ו כיד הדימיון

אז איך זה שיש מישהו שאני מכיר, בחברה לאבטחת טיולים, שלא שירת, וקיבל את הנשק כשהיה מתחת לגיל הזה? משהו לא מסתדר לי..
מדובר התקנה חדשה שיצאה בזמן האחרון,בעבר ניתן היה לקבל נשק בגיל 21

אגב, במשמר האזרחי, נותנים לבני 17 להחזיק קרבין ולבני 18 כבר נותניםM -16.
באותו אופן שבגיל 19.5 אתה יכול להיות מפקד טנק בצבא אבל לא לקבל אקדח אוויר מסכן לאמוני קליעה, אל תנסה למצוא היגיון כי אין !
אגב ברמת העיקרון ע"פ פקודות המשא"ז מתנדב צעיר (מתחת גיל 18 )אמור להיות מלווה במתנדב מעל גיל 21 בזמן שהוא נושא נשק ,אבל אמור זה כידוע שם של דג .
לא מכיר M16 במשא"ז הקלאסי,מה שכן חייל שהוא מתנדב יכול לפעול עם נשקו הצבאי.

yoavp כתב:אני יכול לספר לך שבכל הקשור לנשק מהעבודה, אין מגבלה בכמות אימונים,קניית מחסניות או חלפים לנשק ושינויים כאלו ואחרים לנשק (באישור המפקח בעבודה כמובן),מין הסתם שינויים בנשק כמובן בהתאם למגבלות הרישיון של הנשק.

אני יכול לספר הפוך בדיוק
למעשה אסור למטווח לתת לך להתאמן אלה באישור מפורש בכתב של הבעלים של הנשק
להלן חברת השמירה .
כמובן וכמובן שינוים והחלפת חלקים שזה בכלל מצריך דווח למשרד הפנים ופרוצדורה שלמה
אפילו בנשק הפרטי שלי אסור לי לעשות כל שינוי שיגרום לשינוי החתימה "הפללית" של הנשק
כמו החלפה של נוקרים שינים חולצות קנים וכ"ו אלה אצל נשק מוסמך שמחויב לדווח למשרד הפנים על כל שינוי שכזה .
בכלל ע"פ משרד הפנים כל תיקון אוו שינוי שהוא חייב להתבצע אך ורק ע"י נשק מוסמך
לאותו נשק גם אסור לקבל ממך נשק אלה אים יש לך הסמכה מטעם בעל המפעל הראוי
אני כמובן לא מדבר על איזה החלפה קוסמטית של קתות אוו הדבקה של מדבקה אבל בגדול
הכל כולל הכל דרך החברה בלבד.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviran » 01 דצמבר 2008, 22:23

higt-power כתב:
aviran כתב:

עקרונית מחסניות שהן חלק מנשק (אים כי לא ממוספר) לא ,נרתיקים אביביזרים וכ"ו כיד הדימיון

מדובר התקנה חדשה שיצאה בזמן האחרון,בעבר ניתן היה לקבל נשק בגיל 21

אגב, במשמר האזרחי, נותנים לבני 17 להחזיק קרבין ולבני 18 כבר נותניםM -16.
באותו אופן שבגיל 19.5 אתה יכול להיות מפקד טנק בצבא אבל לא לקבל אקדח אוויר מסכן לאמוני קליעה, אל תנסה למצוא היגיון כי אין !
אגב ברמת העיקרון ע"פ פקודות המשא"ז מתנדב צעיר (מתחת גיל 18 )אמור להיות מלווה במתנדב מעל גיל 21 בזמן שהוא נושא נשק ,אבל אמור זה כידוע שם של דג .
לא מכיר M16 במשא"ז הקלאסי,מה שכן חייל שהוא מתנדב יכול לפעול עם נשקו הצבאי.

yoavp כתב:אני יכול לספר לך שבכל הקשור לנשק מהעבודה, אין מגבלה בכמות אימונים,קניית מחסניות או חלפים לנשק ושינויים כאלו ואחרים לנשק (באישור המפקח בעבודה כמובן),מין הסתם שינויים בנשק כמובן בהתאם למגבלות הרישיון של הנשק.

אני יכול לספר הפוך בדיוק
למעשה אסור למטווח לתת לך להתאמן אלה באישור מפורש בכתב של הבעלים של הנשק
להלן חברת השמירה .
כמובן וכמובן שינוים והחלפת חלקים שזה בכלל מצריך דווח למשרד הפנים ופרוצדורה שלמה
אפילו בנשק הפרטי שלי אסור לי לעשות כל שינוי שיגרום לשינוי החתימה "הפללית" של הנשק
כמו החלפה של נוקרים שינים חולצות קנים וכ"ו אלה אצל נשק מוסמך שמחויב לדווח למשרד הפנים על כל שינוי שכזה .
בכלל ע"פ משרד הפנים כל תיקון אוו שינוי שהוא חייב להתבצע אך ורק ע"י נשק מוסמך
לאותו נשק גם אסור לקבל ממך נשק אלה אים יש לך הסמכה מטעם בעל המפעל הראוי
אני כמובן לא מדבר על איזה החלפה קוסמטית של קתות אוו הדבקה של מדבקה אבל בגדול
הכל כולל הכל דרך החברה בלבד.

נתחיל בכך שכן, היום המתנדבים לאט לאט מקבלים M-16 ומוציאים את כל הקרבין מפעילות. ואני מדבר על M-16 מקוצר. בכל מקרה, אני יצאתי לפעילות עם עוד מישהו, שהוא אפילו קטן ממני בשנה, ואני עם הנשק.

בכל מקרה, אני לא מוצא הבדל בין זה לבין אקדח, ואני מקווה שככה גם בג"ץ לא ימצא. יותר חמור, M-16 זה נשק הרבה יותר מסוכן מאקדח! M-16 יורה באוטומט! M-16 יכול לחסל 30 אנשים בלי למצמץ (אפילו יותר אם יורים מטווח די קרוב והאנשים קרובים אחד לשני).
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד