מיקום אקדח בעת שינה...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מיקום אקדח בעת שינה...
שלום,
היכן ממקמים את האקדח בעת שינה...?
מתחת לכרית, מאפסנים אותו באותו אופן כשיוצאים מהבית ומשאירים אותו, צמוד לגוף...?
הכוונה היא להיות נגיש אליו למקרה חירום ולנסות לעמוד גם בהנחיות החוק.
מה אתם ממליצים...?
תודה.
היכן ממקמים את האקדח בעת שינה...?
מתחת לכרית, מאפסנים אותו באותו אופן כשיוצאים מהבית ומשאירים אותו, צמוד לגוף...?
הכוונה היא להיות נגיש אליו למקרה חירום ולנסות לעמוד גם בהנחיות החוק.
מה אתם ממליצים...?
תודה.
- סליקאי ארד

Re: מיקום אקדח בעת שינה...
שאלה טובה. אין הנחיה חד משמעית.
לדעתי אקדח נועד להגנה מפני מקרה בעל הסתברות נמוכה מאוד להתממשות אך השלכות חמורות אם יתממש. הוא מהווה חלק מקו הגנה שלפניו יש ערנות, קירות, מודיעין, שכל ישר, תכנון ועוד דברים שאנחנו עושים על מנת לשמור על תוחלת חיים סבירה.
אם אתה אדם לא מאויים, שומר חוק ושומר פרופיל נמוך, שגר במקום מסודר בו הפשיעה אינה משתוללת, אתה יכול לישון בשקט כאשר האקדח נעול בכספת קומבינציה. אם תרגיש שתזדקק לאקדח מהר בלילה, עד שאתה מקיש את הקומבינציה ופותח את הכספת, יש סיכוי טוב שהספקת להתעורר.
מאידך חלק מאחריותנו כבעלי כלי ירייה חוקיים הוא לשמור עלינו מפני עצמנו - טעויות אנוש למיניהן. אצלי ואצל רבים כמוני, בטיחות בכלי ירייה היא מעין דת שנייה בה אנחנו שייכים לעדת הפרושים.
לדעתי אקדח נועד להגנה מפני מקרה בעל הסתברות נמוכה מאוד להתממשות אך השלכות חמורות אם יתממש. הוא מהווה חלק מקו הגנה שלפניו יש ערנות, קירות, מודיעין, שכל ישר, תכנון ועוד דברים שאנחנו עושים על מנת לשמור על תוחלת חיים סבירה.
אם אתה אדם לא מאויים, שומר חוק ושומר פרופיל נמוך, שגר במקום מסודר בו הפשיעה אינה משתוללת, אתה יכול לישון בשקט כאשר האקדח נעול בכספת קומבינציה. אם תרגיש שתזדקק לאקדח מהר בלילה, עד שאתה מקיש את הקומבינציה ופותח את הכספת, יש סיכוי טוב שהספקת להתעורר.
מאידך חלק מאחריותנו כבעלי כלי ירייה חוקיים הוא לשמור עלינו מפני עצמנו - טעויות אנוש למיניהן. אצלי ואצל רבים כמוני, בטיחות בכלי ירייה היא מעין דת שנייה בה אנחנו שייכים לעדת הפרושים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:.
אחרי שכמה אורחים בלתי קרואים ביקרו כמה דירות באישון לילה בבנין בו אני גר, רוקנו כל מה שאפשר להכניס לכיס וברחו מבלי שהדיירים התעוררו, החלטתי לשנות את מיקום הנשק כך שהוא יהיה נגיש ממש בהישג יד.
כספת זה דבר נחמד ויפה להגן על הנשק מפני הילדים ולכסות את התחת במקרה פריצה כשאתה מחליט לצאת ולהשאיר את הנשק בבית.
כשאתה בבית, בכל מקרה של פריצה ושוד אלים, הכספת תהיה הדבר הראשון שהפורצים יאלצו אותך לפתוח - לרוב באיומי נשק עליך ו/או בני משפחתך.
קח בחשבון שאחרי שתפתח את דלת הכספת, בנוסף לדברי הערך שיש שם יהיה בידי הפורצים גם הנשק שלך!!
בקיצור.. כשאתה בבית הנשק נמצא תמיד בהישג יד ותחת השגחתך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

EDITED
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 01 מאי 2011, 07:31, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אפשרות נוחה היא נרתיק פובוס (או כל פלסטיק אחר) מוברג לדופן המיטה במקום ובזווית כאלה שכשאתה שוכב, היד שלך יכולה להגיע לנשק מיידית.
אם יש ילדים בגילאים שיכולים לעשות שימוש בנשק, אופציה זו הופכת לבעייתית.
c425x כתב:אפשרות נוחה היא נרתיק פובוס (או כל פלסטיק אחר) מוברג לדופן המיטה במקום ובזווית כאלה שכשאתה שוכב, היד שלך יכולה להגיע לנשק מיידית.
אפשרות נוחה היא נרתיק פובוס (או כל פלסטיק אחר) מוברג לדופן המיטה במקום ובזווית כאלה שכשאתה שוכב, היד שלך יכולה להגיע לנשק מיידית.
נדמה שיש מין מנעול לאקדח שמתחבר למיטה.
- סליקאי ארד

מתחת לכרית !
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
חבר'ה מה קרה? כל אחד ג'יימס בונד? כל רגע מחסל של הK.G.B בדרך אליכם?
אקדח בשידה ליד המיטה זה נראה לי מספיק הולם ומספיק קרוב
אקדח בשידה ליד המיטה זה נראה לי מספיק הולם ומספיק קרוב
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
לא רק שהשידה היא המקום המועדף היא מצריכה אותך לשנות אוריאנטציה משכיבה לישיבה
וזה מאשפר לך בתור היורה וחזור ולהתאפס אל הסביבה ולא חס וחלילה לירות ממצב של שכיבה כשאתה עוד די רדום
ולא מאופס
חוץ מזה תמיד בצמוד לאקדח שנמצא על השידה ימצא פנס או מחובר לאקדח אופנס נשיאה עם מיתר איבטוח
אני לא ממש רוצה לירות במטרה שאינני רואה ומזהה אותה בוודאות
וזה מאשפר לך בתור היורה וחזור ולהתאפס אל הסביבה ולא חס וחלילה לירות ממצב של שכיבה כשאתה עוד די רדום
ולא מאופס
חוץ מזה תמיד בצמוד לאקדח שנמצא על השידה ימצא פנס או מחובר לאקדח אופנס נשיאה עם מיתר איבטוח
אני לא ממש רוצה לירות במטרה שאינני רואה ומזהה אותה בוודאות
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
בהרבה פריצות היום הפורצים לוקחים את מפתחות המכונית שנמצאים ליד המיטה.....איך הם עושים לא ברור לי....כך שאם הוא בשידה האקדח יעלם יחד עם הרכב....מה שלא כל כך ברור לי לאיזה התקלויות אנשים כאן צפויים???!!...(עדיין לא כולם ימ"מ או יחידת מבצעים)..וגם אם תירה בפורץ ככל שידוע לי אתה בבעיה לא קטנה(למרות שנדמה לי שהחוק שונה בעקבות "פרשת דרומי")
- סליקאי כסף

אם אתה לא חלק מכיתת כוננות יישובית ואינך "אישיות מאויימת", אתה בהחלט יכול ללכת לישון רגוע ולנעול את האקדח בכספת או בשידת הלילה שלך.
אם אתה חלק ממערכת תגובה מיידית של כיתת כוננות (צוות התערבות יישובי, יותר נכון לומר) יש למקם את הנשק במיקום אחר, אבל יש להתאים אותה אלייך, לבית שלך ודיונים כאלו, בכל הקשור לנושא כ"כ, לא כאן..
ההמלצה לפנס טובה בלי קשר לנשק, לפעמים סתם קמים לשירותים ויש חושך..
חברים, לא יצאתם קצת מפורפורציות ?
אם אתה חלק ממערכת תגובה מיידית של כיתת כוננות (צוות התערבות יישובי, יותר נכון לומר) יש למקם את הנשק במיקום אחר, אבל יש להתאים אותה אלייך, לבית שלך ודיונים כאלו, בכל הקשור לנושא כ"כ, לא כאן..
ההמלצה לפנס טובה בלי קשר לנשק, לפעמים סתם קמים לשירותים ויש חושך..
חברים, לא יצאתם קצת מפורפורציות ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:חברים, לא יצאתם קצת מפורפורציות ?
נועם, ממש לא!
כנראה שאתה צריך לעבור לחיות קצת בעיר כדי להבין במה דברים אמורים.
אני מדבר איתך על פורצים שנכנסים הבייתה כאשר אתה ישן שנת ישרים, לוקחים מה שלוקחים מתחת לאף שלך ויוצאים כלעומת שבאו מבלי להעיר אחד מבני הבית! לפעמים הם יכולים "לתפור" בנין שלם על ידי מעבר ממרפסת למרפסת וזה מתגלה רק בבוקר.
זה במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב, זה יכול להתפתח לשוד אלים (ראה מקרה של אותה ניצולת שואה שהפורצים החליטו בנוסף להשקות אותה קצת בחומרי ניקוי שמצאו בבית).
בכל מקרה, לא הייתי רוצה להתעורר בבהלה כשהאקדח שלי מכוון אלי, ובטח לא הייתי רוצה שיענו אותי כדי לפתוח כספת - ובסופו של דבר גם האקדח יהיה בידי הפושעים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, לא ניראה לי שנועם צריך לעבור לעיר!
לפחות אצלי במושב לצערי, פריצות בעיקר בלילה כבר הפכו לשיגרה.
לא עוזר שהישוב מגודר ,שער הכניסה סגור ,מצלמות ,אבטחה מוקד וכו'.
בקיצור כל מה שלא קשור" נוסע".
זו הסיבה שחיפשתי לפני כמה חודשים מכשיר ראיית לילה.
אפלו כשאני חמוש לא נעים ב3 לפנות בוקר (אילו השעות בדר"כ)להתעורר לאעקת פריצה במשק,
ולרוב זו לא אזעקת שווא
ולעיניין מיקום האקדח בשינה, איש כטוב ליבו ושכלו יעשה
לפחות אצלי במושב לצערי, פריצות בעיקר בלילה כבר הפכו לשיגרה.
לא עוזר שהישוב מגודר ,שער הכניסה סגור ,מצלמות ,אבטחה מוקד וכו'.
בקיצור כל מה שלא קשור" נוסע".
זו הסיבה שחיפשתי לפני כמה חודשים מכשיר ראיית לילה.
אפלו כשאני חמוש לא נעים ב3 לפנות בוקר (אילו השעות בדר"כ)להתעורר לאעקת פריצה במשק,
ולרוב זו לא אזעקת שווא
ולעיניין מיקום האקדח בשינה, איש כטוב ליבו ושכלו יעשה
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
- סליקאי זהב

אין צורך להיסחף.
שידה בהשג תנופת-יד בהחלט מספיקה.
שליפה+דריכה+תיאום כוונות = 3-5 ש'
אגב, בהקשר לסרטון הנ"ל , יש דוגמא דומה לכך בסדרה "הבורר" וב"22 קליעים"
שידה בהשג תנופת-יד בהחלט מספיקה.
שליפה+דריכה+תיאום כוונות = 3-5 ש'
אגב, בהקשר לסרטון הנ"ל , יש דוגמא דומה לכך בסדרה "הבורר" וב"22 קליעים"
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד