ברצוני להביא לפניכם מצב היפותתי כמובן.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ברצוני להביא לפניכם מצב היפותתי כמובן.
מה שאני מביא לכאן כרגע זה מצב היפותתי שאין לו אחיזה במציאות
אבל יכול לקרות לכל אחד מאיתנו וכבר דשו אותו כאן בעבר.אבל אין תשובה מוחלטת לגביו.ואני מבקש את יעוצכם המשפטי=בנושא
מוישה זיכמיר ישן נרדם במיטתו לצד אשתו בלה מיטתם צמודה לחלון חדר השינה בבית חד קומתי בודד כשראשם של מוישה זיכמיר ובלה נמצאים לכיוון החלון במיטה הזוגית.לפתע מתעורר מוישה בבהלה.
יד מהלכת לה על ראשו ומלטפת את פניו.השעה היא 0300 לפנות בוקר.
הוא פוקח את עיניו בזהירות ומסתכל לכיוון החלון ורואה דמות ניצבת בחלון.את פני הדמות אינו יכול לזהות או לראות .אבל היד שממששת את מוישה מחוברת אל הדמות.לפתע היד חוזרת לאחור הדמות
מנסה להכנס לחדר דרך החלון ומושיטה רגל קדימה על נמנת לטפס פנימה.
מוישה זיכמיר מושיט את ידו לאקדחו המונח בגומחה בכנף המיטה מעל ראשו. מוציא את האקדח.מבולבל לחלוטין אבל החלטי.דורך את האקדח
לא אומר כלום ויורה בדמות בכיוון ראשה.ופוגע והדמות/בחור נופל מת לתוך חצר הבית מתחת לחלון.......... משטרה... שכנים.... אמבולנס ... חדר מיון.מוישה זוכמיר עדיין מבולבל מסביר לשוטרים מה קרה ואומר להם במפורש : אני יריתי בבחור חששתי שמא מדובר במחבל או טרוריסט.שמנסה להכנס ולרצוח מאן דהוא מבין דיירי הבית.שלפתי את הנשק הרגתי את האיש . עד כאן...
לדעתכם האם יש כאן משום טענה להגנה עצמית או לא?????
האם חוק דרומי יכסה את הבחור שלנו????????????????????????? או שאין כאן לטעון לטענת הגנת חוק דרומי??
אבל יכול לקרות לכל אחד מאיתנו וכבר דשו אותו כאן בעבר.אבל אין תשובה מוחלטת לגביו.ואני מבקש את יעוצכם המשפטי=בנושא
מוישה זיכמיר ישן נרדם במיטתו לצד אשתו בלה מיטתם צמודה לחלון חדר השינה בבית חד קומתי בודד כשראשם של מוישה זיכמיר ובלה נמצאים לכיוון החלון במיטה הזוגית.לפתע מתעורר מוישה בבהלה.
הוא פוקח את עיניו בזהירות ומסתכל לכיוון החלון ורואה דמות ניצבת בחלון.את פני הדמות אינו יכול לזהות או לראות .אבל היד שממששת את מוישה מחוברת אל הדמות.לפתע היד חוזרת לאחור הדמות
מוישה זיכמיר מושיט את ידו לאקדחו המונח בגומחה בכנף המיטה מעל ראשו. מוציא את האקדח.מבולבל לחלוטין אבל החלטי.דורך את האקדח
לא אומר כלום ויורה בדמות בכיוון ראשה.ופוגע והדמות/בחור נופל מת לתוך חצר הבית מתחת לחלון.......... משטרה... שכנים.... אמבולנס ... חדר מיון.מוישה זוכמיר עדיין מבולבל מסביר לשוטרים מה קרה ואומר להם במפורש : אני יריתי בבחור חששתי שמא מדובר במחבל או טרוריסט.שמנסה להכנס ולרצוח מאן דהוא מבין דיירי הבית.שלפתי את הנשק הרגתי את האיש . עד כאן...
האם חוק דרומי יכסה את הבחור שלנו????????????????????????? או שאין כאן לטעון לטענת הגנת חוק דרומי??
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
- סליקאי כסף

Re: ברצוני להביא לפניכם מצב היפותתי כמובן.
אני לא עורך דין, לא מתיימר להיות עורך דין ובטח לא אחד שמבין בחוק, ובטח ובודאי מה שאני כותב פה לא מתיימר להיות יעוץ משפטי.
על פניו וגם לפי מה שאני מבין מחוק דרומי זה יהיה מאד מאתגר להוכיח פה מקרה של הגנה עצמית כי:
1. לא היה מצב מוכח של סכנת חיים ממשית ולא שימוש באלימות מצד הפורץ. אם אותו פורץ היה מנסה לפגוע במוישה זוכמיר דרך החלון זה היה כבר סיפור אחר לגמרי.
2. מוישה זוכמיר היה יכול לסיים את הארוע על ידי ניתוק מגע. לקום מהמיטה להתרחק מהחלון, ללכת לחדר אחר ולהזעיק משטרה במקום לירות. אם בנסיבות האלו הפורץ היה חודר לדירה - זה כבר סיפור אחר.
3. מוישה זוכמיר לא ניסה להדוף את הפורץ באמצעים אחרים. לדוגמא לצעוק עליו, לאיים בקריאה למשטרה, או לנסות לסגור את החלון.
א.
על פניו וגם לפי מה שאני מבין מחוק דרומי זה יהיה מאד מאתגר להוכיח פה מקרה של הגנה עצמית כי:
1. לא היה מצב מוכח של סכנת חיים ממשית ולא שימוש באלימות מצד הפורץ. אם אותו פורץ היה מנסה לפגוע במוישה זוכמיר דרך החלון זה היה כבר סיפור אחר לגמרי.
2. מוישה זוכמיר היה יכול לסיים את הארוע על ידי ניתוק מגע. לקום מהמיטה להתרחק מהחלון, ללכת לחדר אחר ולהזעיק משטרה במקום לירות. אם בנסיבות האלו הפורץ היה חודר לדירה - זה כבר סיפור אחר.
3. מוישה זוכמיר לא ניסה להדוף את הפורץ באמצעים אחרים. לדוגמא לצעוק עליו, לאיים בקריאה למשטרה, או לנסות לסגור את החלון.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שלום.
ראשית התכוונת למוישה זוכמיך. המוכר לכל האירופאים שבינינו, במיוחד אלו מפולין. הוא מכור כמבון, דרך אם המשפחה שלא מפסיקה להזכיר אותו בזלזול.
המקרה אינו תיאוריה. תרחיש דומה ארע לפני מס' שנים במושב נחלים שבמרכז הארץ. אחד מבני המשפחה, נער בשנות העשרה שהיה בחופשת הקיץ, חזר לבית בשעות הלילה לאחר בילוי. לנער לא היו מפתחות לבית ולכן נאלץ להכנס דרך חלון חדרו, שהיה בקומה הראשונה. כמה שעות לפני כן, אחיו הבכור שמשרת באחת היחידות המובחרות של המשטרה, חזר לחופשת סופשבוע ונרדם לשנת ישרים. האח הבכור שמע והרגיש את ניסיונות כניסת אחיו הצעיר לבית, קם משנתו ולאור גניבות ופריצות שהיו במושב באותה תקופה, הניח שמתקיימת פריצה לביתו. הלה לקח את נשקו וירה בפורץ. הנער נהרג במקום.
המקרה שאתה מתאר מאוד סטרילי. היד המלטפת דרך החלון היא פורץ, כל השאלה היא על חלות חוק דרומי באופן זה או אחר.
לא למהר לפתוח באש על יד מלטפת. אולי זה הילד שמתעקש לישון ליד אבאמא, ואולי האמא עצמה (היא תטען שזה רגע של אי שפיות, או שהיא חלמה שבעלה בראד פיט)
י.
ראשית התכוונת למוישה זוכמיך. המוכר לכל האירופאים שבינינו, במיוחד אלו מפולין. הוא מכור כמבון, דרך אם המשפחה שלא מפסיקה להזכיר אותו בזלזול.
המקרה אינו תיאוריה. תרחיש דומה ארע לפני מס' שנים במושב נחלים שבמרכז הארץ. אחד מבני המשפחה, נער בשנות העשרה שהיה בחופשת הקיץ, חזר לבית בשעות הלילה לאחר בילוי. לנער לא היו מפתחות לבית ולכן נאלץ להכנס דרך חלון חדרו, שהיה בקומה הראשונה. כמה שעות לפני כן, אחיו הבכור שמשרת באחת היחידות המובחרות של המשטרה, חזר לחופשת סופשבוע ונרדם לשנת ישרים. האח הבכור שמע והרגיש את ניסיונות כניסת אחיו הצעיר לבית, קם משנתו ולאור גניבות ופריצות שהיו במושב באותה תקופה, הניח שמתקיימת פריצה לביתו. הלה לקח את נשקו וירה בפורץ. הנער נהרג במקום.
המקרה שאתה מתאר מאוד סטרילי. היד המלטפת דרך החלון היא פורץ, כל השאלה היא על חלות חוק דרומי באופן זה או אחר.
לא למהר לפתוח באש על יד מלטפת. אולי זה הילד שמתעקש לישון ליד אבאמא, ואולי האמא עצמה (היא תטען שזה רגע של אי שפיות, או שהיא חלמה שבעלה בראד פיט)
י.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

לפעמים אני חושב שמדינת הלכה היא לא רעיון כזה רע.
כך לדוגמא למוישה זויכר היה עומד ה"אם במחתרת ימצא הגנב..."
אבל מעבר לכך, באמת כדאי לפתוח קודם את העיניים ולוודא שלא מדובר באיזה קרוב משפחה שמנסה להכנס הביתה דרך החלון בגלל שהוא שכח את המפתח.
כך לדוגמא למוישה זויכר היה עומד ה"אם במחתרת ימצא הגנב..."
אבל מעבר לכך, באמת כדאי לפתוח קודם את העיניים ולוודא שלא מדובר באיזה קרוב משפחה שמנסה להכנס הביתה דרך החלון בגלל שהוא שכח את המפתח.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
- סליקאי כסף

אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כן לצערי הרב זכור לי המקרה המאוד טרגי של הבחור שירה באחיו אם כי המצב כאן שונה לחלוטין.
בגלל החשש עקב קרבת החשוד לזוג הישן.
וקרבתו פיזית ליורה שעדיין ישן ..
ההפתעה לגבי העניין תגיע בסיכום כל התגובות!
בגלל החשש עקב קרבת החשוד לזוג הישן.
וקרבתו פיזית ליורה שעדיין ישן ..
ההפתעה לגבי העניין תגיע בסיכום כל התגובות!
- סליקאי כסף

כל שימוש בנשק להגנה עצמית אמור להיות "מוצא אחרון" ויהיה צורך להוכיח בבית משפט כי אכן היתה סכנת חיים ברורה ומיידית, מה שלא מצטייר במקרה ההיפוטטי.
היו מיקרים בעבר של ירי בפורצים שחלקם הסתיימו ללא כתב אישום וחלקם הסתיים בהרשעה בהריגה.
דבר חשוב שצריך לדעת, כאשר אדם טוען ל"הגנה עצמית" חובת ההוכחה עליו וכל מה שהמדינה צריכה לעשות זה להטיל ספק בראיות ובעדויות שהוא מביא. במקרה ההיפוטטי הנ"ל, תחושת סכנה בלבד לא תספיק והשאלות שהיורה עלול להישאל יכללו בין היתר:
- מדוע לא צעקת?
-מדוע לא התקשרת למשטרה?
- מדוע לא ירית ירי אזהרה?
בקיצור, שיישאר מצב היפוטטי.
היו מיקרים בעבר של ירי בפורצים שחלקם הסתיימו ללא כתב אישום וחלקם הסתיים בהרשעה בהריגה.
דבר חשוב שצריך לדעת, כאשר אדם טוען ל"הגנה עצמית" חובת ההוכחה עליו וכל מה שהמדינה צריכה לעשות זה להטיל ספק בראיות ובעדויות שהוא מביא. במקרה ההיפוטטי הנ"ל, תחושת סכנה בלבד לא תספיק והשאלות שהיורה עלול להישאל יכללו בין היתר:
- מדוע לא צעקת?
-מדוע לא התקשרת למשטרה?
- מדוע לא ירית ירי אזהרה?
בקיצור, שיישאר מצב היפוטטי.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
כל המקרה הזה בעייתי מראש, מי ישן עם הראש לכיוון הדלת והרגליים מנוגדות לחלון ? זה בניגוד גמור לכל כללי השווינג פאי .. זה מזמין צרות ואנרגיה שלילית של מלטפים מתפרצים..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
ירון כותב!.
ראשית התכוונת למוישה זוכמיך. המוכר לכל האירופאים שבינינו, במיוחד אלו מפולין. הוא מכור כמבון, דרך אם המשפחה שלא מפסיקה להזכיר אותו!!!!
אז ירון תשמע כיוון שאני בן לאמא פולנייה יוצאת מרוקו!
ולאב יקה ממוצא אפריקאי-מנורבגיה
אז לא אומרים זוך מיך. זה בפורטוגזית אומרים זוכמיר זה בשפת האקדמיה ללשון בחוף האידישאי
ראשית התכוונת למוישה זוכמיך. המוכר לכל האירופאים שבינינו, במיוחד אלו מפולין. הוא מכור כמבון, דרך אם המשפחה שלא מפסיקה להזכיר אותו!!!!
אז ירון תשמע כיוון שאני בן לאמא פולנייה יוצאת מרוקו!
ולאב יקה ממוצא אפריקאי-מנורבגיה
אז לא אומרים זוך מיך. זה בפורטוגזית אומרים זוכמיר זה בשפת האקדמיה ללשון בחוף האידישאי
- סליקאי כסף

נועם כותב כל המקרה הזה בעייתי מראש, מי ישן עם הראש לכיוון הדלת והרגליים מנוגדות לחלון ? זה בניגוד גמור לכל כללי השווינג פאי .. זה מזמין צרות ואנרגיה שלילית של מלטפים מתפרצים..
כן נועם אתה בהחלט צודק אבל מה עם ההיפוכונדרייה.
כן נועם אתה בהחלט צודק אבל מה עם ההיפוכונדרייה.
- סליקאי כסף

yotamravid כתב:מה שאני מביא לכאן כרגע זה מצב היפותתי שאין לו אחיזה במציאות
למה מוישה זוכמיך ? קח את המקרה שלי , היה לי בדיוק כזה .
למזלי ומזלם של הפורצים , ישנו כל המשפחה שנת ישרים ולא הרגשנו בכלום .לא נורתה אף ירייה , לאחר מכן תוך כדי חקירת המשטרה התברר כי היו אלה 2 נערות בנות 14 שעזבו את ביתם וחיו ברחוב , המבוקשות זמן רב על פריצות רבות לבתים אחרים . זהו מקרה ידוע שהיה גם בחדשות ובתקשורת בזמנו .
במעמד זה נגנב תיק נשי שהכיל מסמכים ,קרטיסי אשראי , כסף מזומן , ואקדח 9 קצר ברישיון תקף . הכל נמצא זרוק במחבוא והוחזר מאוחר יותר עלידי המשטרה .
גם אני הייתי בעל אקדח באותו זמן ,וכולנו יודעים שהכל היה יכול להגמר בצורה אחרת אילו הייתי מתעורר. לכן אמרתי מזל .
בחשכת הליל כשבן אדם קם משנתו ,הוא מתנהג בצורה אינסטיקטיבית ,שומע רחשים ורואה דמויות .
בתנאים כאלה איןיותר מדי זמן לחכות ולראות מול מי אתה עומד ומהם כוונותיו כל אחד יכול להגיב בצורה אחרת .
כדור, שלא ממש התכוונת לירות עשוי להפלט גם מתוך תפעול לא נכון של האקדח כתוצאה מפניקה ובהלה בתנאים קיצוניים ומצבי אמת הדורשים זריזות בתפעול . מוישה זוכמיך לא הולך כל יום למטווח ומתאמן ויורה מאות כדורים בחודש ,ומקבל תדרוכים לכל מצב .
אותה יד שליטפה אותו , היא למעשה גיששה וחקרה את השטח , כאשר מאד יכול להיות שהיד השנייה החזיקה סכין , או גרזן , או פטיש , או אפילו סתם איזה מברג למקרה הצורך .
יש אין סוף תרחישים אפשריים למצבים כאלה ואחרים , כמה שאנחנו רוצים להיות זהירים וצודקים , בין כותלי בתי המשפט , הכל נראה אחרת .
המדינה העניקה לנו את את הזכות להגנה עצמית ,ולעורכי הדין את הכישורים לההציג אותנו כנאשמים , ואולי אפילו אשמים אם זה מסתדר טוב במהלך המשפט .
שמעתי גם על מקרי ירי מתוך הגנה עצמית שנסגרו עלידי המשטרה ללא מעורבות בית משפט , מאחר ולמשטרה היה עיניין שהתוקף או העבריין הספציפי הזה "יעלם מהנוף ".
כך ש,,,, יש מקרים ,ויש מקרים.
אני משוכנע מעל לכל צל של ספק , שגם כל השנונים שכותבים את הוראות הפתיחה באש , יעשו במכנסיים בשעת האמת מרוב בלבול
- סליקאי ארד

לפני שנים רבות בעודי משרת בשרות חובה בצהל (מי שיודע לעשות חשבון ידע מתי בערך)
הופיע ראש בחלון דירה (בקומה שלישית למיטב זיכרוני) בדירה גרה בחורה בגפה ברשותה אקדח 0.22" - באותו הזמן היו מספר מקרי אונס באותו אזור. הבחורה ירתה כדור אחד ה"פורץ / אנס" נפל ומת....
התיק נסגר...
היום? לא יודע איך היה נגמר סיפור כזה. אבל בהמשך לשאלה המקורית, אני מנמנם בסלון ביתי בקומה שלישית פורץ / ?? האם מותר לי למנוע את כניסתו דרך החלון לביתי? ואיך?
הופיע ראש בחלון דירה (בקומה שלישית למיטב זיכרוני) בדירה גרה בחורה בגפה ברשותה אקדח 0.22" - באותו הזמן היו מספר מקרי אונס באותו אזור. הבחורה ירתה כדור אחד ה"פורץ / אנס" נפל ומת....
התיק נסגר...
היום? לא יודע איך היה נגמר סיפור כזה. אבל בהמשך לשאלה המקורית, אני מנמנם בסלון ביתי בקומה שלישית פורץ / ?? האם מותר לי למנוע את כניסתו דרך החלון לביתי? ואיך?
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
להשמיע הקלטה של רוטווילר עצבני ?
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

yuval כתב:לפני שנים רבות בעודי משרת בשרות חובה בצהל (מי שיודע לעשות חשבון ידע מתי בערך)
התיק נסגר...
עזוב , תמשיך לנמנם ותחשוב על דברים חיוביים ,כי לא תמצא לזה תשובה .
היום , לפי הכמויות העצומות של עורכי דינים ,תמצא שיש 1000 תשובות לכל שאלה .
בסוף , גם אם פעלת כחוק , יביאו לך חוק אחר שיוכיח שאתה אשם .
אבל אני אומר , אם כבר להיות אשם ,עדיף להיות אשם חי , מאשר קורבן מת .
- סליקאי ארד

יש מצב שבו תתעורר "שורה ביילה" מהליטופים הנ"ל שהרי נשואה היא למוישה זוכמייר
ואיננה מורגלת בכשכאילו ותיקרא:מוישה,זה אתה.....?
מוישה זוכמייר תופס עצבים וצועק:שורה ביילה,חסר לך שזה לא אני....!!!
כאן יש הסלמה באירוע !
או כפי שאומרים הפולנים:תחשוב שלילי!
מחשבה חיובית מכשילה ולכל פיתרון אפשר למצוא בעיה.....
שבוע טוב
במבי
ואיננה מורגלת בכשכאילו ותיקרא:מוישה,זה אתה.....?
מוישה זוכמייר תופס עצבים וצועק:שורה ביילה,חסר לך שזה לא אני....!!!
כאן יש הסלמה באירוע !
או כפי שאומרים הפולנים:תחשוב שלילי!
מחשבה חיובית מכשילה ולכל פיתרון אפשר למצוא בעיה.....
שבוע טוב
במבי
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד